"Од сутра, кад ми дођемо на власт ..."

Дакле многи обећавају да ће "од сутра кад дођу на власт" све да буде цакум пакум, да ће све да буде по закону, праведно, и да проблема неће бити ...
ovi koji prizeljkuju da dodju na vlast treba da odgovore na 200 gorucih pitanja.
medju njima:
sta cete sa kosovom
sankcijama rusiji
penzijom
skolstvom
poljoprivredom
zdravstvom
febrikama u ruci stranaca
sns zapocetim projektima

itditd

nigde ni slova o tome.

samo hapsi,vesaj na bandere, jasi, lincuj i ostale perverzije

obicnog coveka koji zivi od svog rada i ima kredite interesuju PARE

Ни друштво ни привреда нам нису пропали, нарочито не толико фатално пропали. Постоје докази да се крећемо узлазно у сваком смислу. Пропаганда Миле Пајић је то - пропаганда. У кући имам два пензионера и три запослена. Пензије су редовне исто тако плате. Нико ми не лупа по вратима и не зове ме у рат, пплату не могу да потрошим за месец дана. У овој години сваки месец одвајам по 500 евра на страну. Не знам за шта ? Људи које знам исто тако. Добро нам је. Јуче сам био мало љут, лекарка ме шаље приватно да радим УЗ, каже то ти је само 2 хиљаде. Није ! Испало је 4 хиљаде. Каже ми стриц да је тако и у Дојчланду. Мада каже брже стиже Хитна помоћ. И тако ...

И сад ће Мила Пајић да ме поведе у смрт за Њену фотељу ??? Па једино ако сам луд !

И још нешто:
Србија је стварно пропала само за време пок. Милошевића. У свим другим временима је бележила напредак. Некад већи, некад мањи.
Крећемо узлазно, а Вучко се хвали да смо "најјефтинија радна снага у Европи"... Ви сте прсли потпуно.
Толико нам је добро да Срби иду у Хрватску да раде.

ne obe'avaju jer svi znaju da kad padne izdajnicki rezim tj sistem pozicija plus opozicija da ce biti ogromna rupa u dugu koj ije poskednjih 10 godian proastao sa 14 na 100 milijardi i ko zna kolki je stvarno
da ce evo zapadni banditi nastaviti pritiske jos i vece jer cemo uvesti lustraciju potom hapsiti njihove decenijske saradnike...
odhebati litijumkoji su proglasili za strateski projekat eu i njene privrede

ali moramo jer nas dovode do totalnog unistenja

bitna jelustracija,najbitnija i da se krene sa odgovornoscumnogi tuimajuda robijaju da im se oduzme sto su krali...
funckionalneinstitucije, postavljanje zdravih temelja ...pravda za sve ista

samo to je nesto stoje korak koji je ogroman...
da bude sve cakum pakum posle decenija unistavanja titoistickog sistema je samo u glavama budalastih...

ovo je kriminalizovana drzava i sranje oddrzave postalo... pomiluju se krimosi narko dileri...

mora da se vratimo jedni drugima mnogo smo odrodjeni
Када дође до промена биће економски много теже него сада али мислим да је народ, у овом тренутку, жељнији правде него хлеба.
Ако има правде хлеба ће можда бити а можда и не. Ако нема правде хлеба неће бити сигурно.

Zanimljivo sto ovo kazes, jer sam naisao na upitnik, i to politicki upitnik u kojem stoji pitanje, sta je core, sustina vasih politickih osecanja SADA..

Upitnik nije vezan za ovo vreme ni za Srbiju , standardan je...i radi se u svakoj politicki aktivnoj zemlji...

Rade ga oni ljudi koji se bave politikom ili zele da se bave politikom...
Da bi znali ne samo svoje politicke stavove nego se radi duboka politicka psihoanaliza tih osoba, tj analiza njihove psihe u vezi politickih zbivanja i usmerenja...

Zamisli kad bi u izhebanoj u mozak Srbiji koja osim nemorala nista drugo i nema na pameti , a vekovima neguje i selekciju glupih , postavio ovakav upitnik narodu...i svim osobama koje zele politicku aktivnost?

Zamisli u tako razvijenom sociopatskom drustvu kakvo je Srpsko , a stvarno sve ostalo je mozda u vazduhu , ali sociopatologija srpskog drustva nikad nije upitna, cak ni u socijalizmu nije bila upitna..uostalom sta znaci nek komsiji crkvne krava..

Ali da vratim na metode introspekcije politickog misljenja kod ljudi
Znaci ne samo da se radi prizivanje svesti kroz svakodnevni rad na sebi , analiza poslovica, pametnih prica, npr alija dzerzelez je knjizevna prica Ive Andrica ali je mudrolija i misaoni eksperiment i samim tim zadatak za introspekciju i boljje sagledavanje pojmova i pojava..
E svaka mudrija osoba je imala bar 20 takvih pricica, a one koje rade na sebi imaju svakih nedelju dana po 1,2,3,4 koliko im dodje ili naleti takvih prica i aktivnosti na dubljem upoznavanju svesti ...
Zatim ide upoznavanje kolektivne svesti , kao nastavak upoznavanja persona, persone privata pa persone publica, padrustvenog bica, i na kraju ide politickog bica, iz ugla pojedinca , pa iz ugla kolektiva, tj drustva..

I onda mi pricamo da razumemo npr francuske filozofe, a oni bar rade ovu putanju , vise nego Nemci , koji u filozofiji vole drugi pristup , psiholoski , pojavni , metafizicki , ili britanaca koji vise vole, psiholoski , emotivni , hedonisticki...utilitaristicki..

Zasto ne pominjem kineske filozofe, koji su najvise narodni , tj kako od splacine nazvane narod, koju zabole dupe da napravimo nesto sto moze biti bolje, A jedino su kineski filozofi, ili jedna skola tih filozofa i uspela....
Jer su uspeli da glupom narodu , koji je mozda pametniji od trenutnog stanja Srba, ali sta ces, Srbi su oholi i dozvolili su sebi da postanu dupe...dok su kinezi istorijski bili osakaceni pa su dugo kuburili sa niskim intelektualnim prosekom ali odlicnim metodologijama za poboljsanje licne inteligencije u zavidnu drustvenu pamet , i evo sada su u poziciji da imaju vetar u ledja da jos vise razvijaju niti svest niti samosvest nego bas taj licni pristup da izvlace sto vise mogu pamet iz svoje inteligencije, skromne u proseku...
Da se ne lazemo , ja sam upoznao bezbednjake kineze koji su da im se poklonis, znaci ostri brzi , stalozeni , sistematicni , kao sto bi neki od nas mogli da se razviju da nije stalne borbe sa glupacima Srbima koji cine vecinu i promovisu menadjeriju, i caci mudrost proseravanja..

A ja kad napisem nesto ovako mogu jedino da ocekujem da me neko dupe citira kao izdajnika Srbije, niti ce da razume koliko je prazno ako ne razmisljas i ne znas ovo sto sam napisao , niti koliko gubi , ili ako je vec zardjao , koliko gube neki mladi , neka deca sto nikad nece cuti da postoje ovakvi potezi , ovakve svesti i vaznost tih nekih svesnih detalja koji ce promeniti sigurno osobu koja ih zna..

Ja jos imam neke svoje teorije koje su bas izdasne, tj koncentrat su shvatanja strukture drustva i jako dobro objasnjavaju ili ogoljavaju drustvene odnose i onda osoba koja zna te modele i teorije jako lako uocava i funkcionisanje i moze da rekonstruise promene i strukturu drustva i svih pojava u drustvu..
postoji terminoloska odrednica koju nam je zapad nametnuo za vreme ratova devedesetih... udruzeni zlocinacki poduhvat.

u njemu je mnogo toga receno. ne mozes graditi zdravo drustvo bez sopstvene krivice. ako zelis da gradis nesto ekonomski jako bez drustvene odgovornosti i pre svega kakve takve socijalne jednakosti, taj ekonomski benefit moze da iznedri samo "filozofe" kao sto je bio mao. kina i srbija, ili kina i zapad su neuporedivi po svemu a najvise po stepenu kulturologije gde se ona razume na potpuno drugi nacin, posto je zapad oligarhijski ogranicen na gradjansko drustvo a kina na opstenarodni pokret. prvi imaju licemerje kao doktrinu, a potonji omasovljenu laz i drzavni teror kao najcrnji represivni metod ako se nekome ne svidja drzavno ustrojstvo. filozofija i kako bi rekao, znaci mozgovni identitet pojedinca u kini nema sta da trazi jer je u sluzbi iskljucivco sistema a sindrom kolektivnog se partijski promovise kao trenutni model ka kome se partija krece. zapad je opet sagradjen na identitu pojedinaca i oni se ne dozivljvaju kao narod, barem danas ne, vec kao skup pojedinacnih individualnosti. po meni je pogresno i jedno i drugo.

narod ima ime, ima istoriju, ima iza sebe zrtve, patnje i krv i narodi se prepoznaju iskljucivo u istoriji kao homogene celine koje opstaju. pojedinci su samo visnja na tom pudingu srece ili nesrece naroda. hoces narodnu drzavu sa pojedincem kao kulturoloskim simbolom na koji ces da ukazujes kao svetionik ostalima koji lutaju u magli, moras imati na celu drzave ljude koji nemaju zlocinacki udruzeni poduhvat kao ideolosku odrednicu, vec svetosavski nazor. a taj nazor zahteva cast, odgovornost i priznavanje krivice kao elemntarni nivo moralne pre svega samokulturologije, nikako kao nemoralnog javnog samobluda sto danas imamo kao referencu svega.

mantra, svi su drugi krivi osim nas partijaca je kineska mantra kojom narod identifikujes bar kodom kao za vreme korone. to nije zdravo drustvo, sa kojim ce se cak i svaki bezbednjak sa mozgom sloziti. a sluzba je osnov svake drzave ma kakva ona bila. i sistemi i partije pucaju kada organ iznad njih, a to je sluzba izvaga i proceni stepen stete koju neka olograhija pravi nacionalnom bicu i drzavi. kada ni to nije moguce, jer je i napr. sluzbu preuzela sila kojoj je cilj bukvalno sve osim socijalne pravde, dobrobiti drustva, postovanja tradicije, vere i slobodoumnosti intelektualca, pa cak i pojedinca iz mase koji ima stav, imas onad najcrnju represivnu drzavu ma kakav ekonomski benefit ostavrivala a sto je i kod nas vise nego upitno.

represivne drzave sve padaju u krvi. nema sanse da to prodje mirno, protestima ili debilnim lupanjem u kontejnere, setanjem po prelazima i sl. to samo fingiraju oni delovi drzave koji time dodatno ponizavaju narod da su jos veci idioti od fingiranja ohole partije da su oni samo beskorisni idioti. i vlast i tzv opozicija u represivnoj drzavu su samo najeftinije figure ogoljene tiranije gde svako ima svoju ulogu koju manje ili vise naplacuje.

narod tu najvise strada, bas kao pojedinac jer je zec posto je lovna sezona na njega otvorena 24h.

Дакле многи обећавају да ће "од сутра кад дођу на власт" све да буде цакум пакум, да ће све да буде по закону, праведно, и да проблема неће бити ... Мени се чини да је управо проблем што они мисле да дођу на власт "мало кршећи закон" ! Такође ми се чини да онај ко на власт дође кршећи закон, наставиће то да ради и кад буде имао сву државну моћ ! Дакле, нема "од сутра", "од јуче" има да се поштује договорено у скуштини.

Значи сутра хоћу на власти оне
- који су јуче били исправни,
- данас на исправан начин смењују власт,

- сутра су власт

Јел много хоћу ? Можда и ви то хоћете, али сте мутави, не умете тако да размишљате. Радујте се - имате мене ! И сигурно нећу власт, доста ми је моја столичица и мотка за пецање. И да продужим дозволу ...
Прво, горе власти од АВ не можемо довести, друго сама помисао да више неће бити Вучићевих керова на Информеру, Пинку итд је велика ствар за Србију, јер друштво се враћа нормализацији.
Треће, корупција ће опстати, али самим уклањањем најгорег криминала који је сада на власти, смањиће се лоповлук и корупција. Четврто, сваку власт морамо смењивати после једног мандата или чак и после две године.

ovi koji prizeljkuju da dodju na vlast treba da odgovore na 200 gorucih pitanja.
medju njima:
sta cete sa kosovom
sankcijama rusiji
penzijom
skolstvom
poljoprivredom
zdravstvom
sns zapocetim projektima

itditd

nigde ni slova o tome.

Hapšenja, zabela, zaplena imovine, poništavanje lihvarskih ugovora i kredita, zabrana svih sns kriminalnih projekata.

Прво, горе власти од АВ не можемо довести, друго сама помисао да више неће бити Вучићевих керова на Информеру, Пинку итд је велика ствар за Србију, јер друштво се враћа нормализацији.
Треће, корупција ће опстати, али самим уклањањем најгорег криминала који је сада на власти, смањиће се лоповлук и корупција. Четврто, сваку власт морамо смењивати после једног мандата или чак и после две године.
Tu se postavlja pitanje, koliko dugo treba da bude ovaj prelazni period....
Jer ima koristi od ovog lupetanja i glupetanja naroda.....narod se toliko slobodno hvali i profilise da je zanimljivo koliko su ogoljeni ,jer nema kazne i naravno menadjer moze da bude menadjer, sizif moze da bude sizif, i tu ide silno cepanje na medjunivoe i ko ume da vidi ,on ce sve to videti , ali ih je malo..

To ti je kao kad pricas sa nekom radnicom u marketu , dobra dusa, vredna radna, ali ne stize da shvati sve...ne zna sta je persona publica sta persona privata, ne zna sta je moral, tu rec su kod nje koristili kao idealizovani pojam Moral sto je vise u vezi Etike, ali nije moral, jer ona pati svaki dan zbog uvaljivanja i preebavanja svih ostalih koji su moralni , ovaj put malo m, znaci povezani kao crevca na tim svakodnevnim izvuci dupe iz rada i obavveza u malenom marketu i uvali njoj..

Dakle vredna radna, dobra genetika, sveza mama, posvecena mama,dodje ti da je pitas sa kog marsa si ti devojko pala, ali vidis istovremeno i ogranicenja tog njenog marsa...nije mogla da bude smanjeno sociopatolosko bice , a da ne bude i neznalica svih patologija koje Srbija nudi..
E sad, ja sam licno , do 18 zavrsio sve moguce unutrasnje izgradnje u principu i sustini , onako kako treba i stvarno sve ove godine to je za primer koliko je to dobro odradjeno , ali od 16 sam poceo pomalo da proucavam i socio i psihopatologije, i naravno doneo zakljucak da koliko god dugo ziveo treba ce mi vremena da to provalim i skontam jer to nisu ni logicne i zaokruzene ni korisne psiholoske aktivnosti koje pojedinac sam sebi cini i zimislja ih..
Ja jos ne shvatam koju korist osim podsecanja moze da ima guranje prsta u prljavo dupe da bi posle mirisao ili jedenje svojih nosnih suvih slina..sto sam obe pojave video do svoje 16, svojim ocima , bez prinude su osobe to radile..Ne shvatam kao deo svojeg onog postavljanja sta sve treba znati kao korisno u zivotu , ali zato ide u grupu do kraja zivota te ceka da spoznas sta sve ljudima moze da padne napamet...
U to upada i mlevenje ljudi za cevape, plus odvajanje ljudskih kostiju da ne smetaju ukusu, plus bliskost mirisa rostilja i odbijnosti kad bacis 5 dlaka na ugalj i koliko se uzasnu isti ljudi , a slican je miris kad je razblazen..

Dakle koliko dugo treba da traje ovaj ogoljavajuci prelazni period u Srbiji...
Nesvesne osobe ce samo biti zbunjene, ja vidim po mojim roditeljima, oni ovo nista ne shvataju , gledaju dnevnik 2x svako vece, jedan je rts, drugi ne znaj koji je...Nemaju dovoljno pamcenja da vise od toga i upamte, tako da su zadovoljni potrosnjom tih neurotrasmitera koji se potrose gledanjem jednog dnevnika..
Ali oni su stari , a vise me uzasne kad neko od 40 50 ima i iskustva i znanja kao neki seljacici sa kojima sam odrastao dok sam bio na selu a imali 14 15 godina...
i mozda 2 knjige lektire procitane...

Jos kad pocnu da vam drze predavanje takvi pa zakopaju na nekim oseca bes a ne moze da objasni zbog cega osim NE MOZE TO TAKO...
A to je idealan pristup da radi isto juce a da danas peni od besa jer ne moze to tako ...

Када дође до промена биће економски много теже него сада али мислим да је народ, у овом тренутку, жељнији правде него хлеба.
Ако има правде хлеба ће можда бити а можда и не. Ако нема правде хлеба неће бити сигурно.
ako nema hleba, nema ni pravde. u uslovima kada nema hleba svako pocinje da gleda iskljucivo svoj interes, sto znaci da pravde nestaje. kod nas to traje sigurno jos od 90.
ovi danas zadnjih 13 godina su kupovali socijalni mir toveci drzavni sektor i zaposljavanjem preko veze.

medju njima:
sta cete sa kosovom
sankcijama rusiji
penzijom
skolstvom
poljoprivredom
zdravstvom
sns zapocetim projektima

itditd

nigde ni slova o tome.

Свиђа ми се како размишљаш, али постављаш и нека сувишна питања. Шта ћемо са Косметом, санкцијама Русији, страним фабрикама ..? Па то је већ одговорено, и путеви трасирани ! Нећемо ваљда (ваљда !) како која шуша дође на власт - мењати најважнија државна питања ?! Нова власт треба да настави тамо где је претходна стала (нема стајања !!!) и да козметички промени оно што се претходној замерало. Рецимо нови главни глумац у представи не треба да буде толико самољубив ! Што се развоја демократске државе тиче, ми немамо шта пуно да размишљамо. Кренули смо путем те америчке демократије - према томе следимо њихова искуства. Они кад промене власт у ствари не мењају ништа !!! Евентуално промене земљу коју ће бомбардовати. Ми срећом такве задатке немамо ...

Крећемо узлазно, а Вучко се хвали да смо "најјефтинија радна снага у Европи"... Ви сте прсли потпуно.
Толико нам је добро да Срби иду у Хрватску да раде.

Пусти народ да живи, немој га стављати у своје пројекције. Воле да раде у иностранству - нека раде. Није лоше ни овде, мада и рај уме да досади, а камоли село у коме си рођен. Важно је да ко хоће - може, и ко уме - да му нико не смета.

Морамо схватити да та навијачка понашања потичу из деведесетих, кад смо се тек учили страначкој пропаганди и предизборним декламацијама. Вучићевић као најбољи пример тог дечијег странчарења је заиста превазиђен, али тај модел понашања мора бити полако одстрањен (не он лично) из јавне употребе.

Треће, корупција ће опстати, али самим уклањањем најгорег криминала који је сада на власти,

То што ти називаш најгорим криминалом је уствари (превазиђени) начин бизнис понашања. Нормално је било ако се бавиш обртништвом да си близак властима. Па нећеш ваљда да будеш контра ! Када критикујемо морамо знати шта нападамо те како и са чим може бити замењено !

... Четврто, сваку власт морамо смењивати после једног мандата или чак и после две године.

А шта може да се уради за две године ? Таман док науче где су тоалети по скупштини и који су ресторани у околини владе гурмански ...

Морамо схватити да та навијачка понашања потичу из деведесетих,
Razumljvo je ta pojava devedesetih jer se višestranačje i izbori pojavljuju početkom devedesetih i jer ogromna većina stanovništva nije imala nikakva iskustva sa višestranačjem i izborima.Poslednji izbori pre 1990 održani su mislim 1939. Međutim od 1990 kad se pojavilo višestranačje prošlo je punih 35 godina a dobar deo Srba ništa u tom pogledu nije ukapirao.

Sva vlast plenumima !

Novi politički sistem ? Dok razvijeni menjaju nove modele automobila, telefona, aviona ... mi da nastavimo sa isprobavanjem novih društvenih odnosa ? I to na svojoj koži !

Moramo stati brate, ja da ti kažem ! Neka sisteme probaju na nekom drugom, a mi malo da menjamo gedžete, kuće, letovališta, jahte.

Back