Jovan I. Deretić

Ovaj, u svakom istorijskom delu koji se bavi ranim srednjim vekom? :D Veze između Srba u Polablju i balkanskih su predmet istraživanja još od Pavla Jurišića Šturma...pa rekoh ti da lingvisti u toj polemici zastupaju pobijajuće stanovište. Ako te zanimju konkretni primeri, uzmi Tibora Živkovića, recimo (Južni Sloveni..) koji vrlo razmatra je li jedan ogranak plemena ostao tu, a drugi pošao vamo.

Zašto imam osećaj kao da ti misliš da je za zvaničnu nauku to neka tabu tema?

Ja sam mislio da ćemo da pričamo o Deretiću tj. njegovim tvrdnjama?
Pa pricamo.
Zasto se o tome tako malo zna? Skoro nista.

Zasto na to treba Deretic da vas podseca ?

Koliko Becku skolu u Beogradu zaista interesuje istinska srpska istorija?
Gde su rezultati?

Zanimljivo je i da se jedan tako "mali" narod stalno umanjuje od strane naucnih istorijskih krugova, ali i vojnih krugova i brise mu se poreklo, postojanje, nacija....od koga? od onih koje nikad nismo ni dirali ni napadali?
Stavise, vece postovanje srpska istorija ima od naroda s kojima smo i ratovali, ako smo i Rusi onda je tek upitno koliko je tacno tvrdjenje "laika" da su sve to potomci istog naroda. Ako nam se pismo toliko razlikuje od drugih naroda koliko ima istine da je od njega pocelo?
I brate sto bi bas zacetnici beckoberlinske skole insistirali na imenu za cistu rasu "Arijevac", ako ih neko nije doneo i ostavio tamo gde jesu?

Sa druge strane, srpski beckoberlinci iz donju dubravu kod vranja, se bave arhivama drugog svetskog rata i uklapanjem fasista sa antifasizmom....i to od 1965. godine....cak bih mogao da nadjem i naslov kojim su poceli trovanje...lepo placeni i nagradjeni od drzave Srbije i Jugoslavije...

Back