ITF Taekwon-do

Zdravo svima. Drago mi je što se u Srbiji javlja sve veće interesovanje za Taekwondo. Ja na mom blogu pisem o ovoj mnogo dobroj borilačkoj veštini. pa ako hoćete posetite me na www.tekvondista.mojblog.co.yu

Malko si pogresio, ovo je ITF taekwondo forum, a tebi je potreban WTF, s obzirom da sam posetio tvoj blog, znam o cemu je rec. Ta tema je takodje poceta na forumu, mada nije preterano posecena , pod nazivom "Tekvondo" je i nalazi se na 2 ili 3. strani.Taekwon

Malko si pogresio, ovo je ITF taekwondo forum, a tebi je potreban WTF, s obzirom da sam posetio tvoj blog, znam o cemu je rec. Ta tema je takodje poceta na forumu, mada nije preterano posecena , pod nazivom "Tekvondo" je i nalazi se na 2 ili 3. strani.Taekwon

Meni je drago što je sve veći broj ljudi koji se zanimaju za Taekwondo, a potpuno je nebitno da li je ITF ili WTF....;-)

Jeeeeeee.... E sto volim kad udjem u neku dobru radnju a ono nema da nema moze samo da nestane :) naso sam svu potrebnu opremu kod nas.... cak i nije ni skupo.... :) e sad vec moze da se trenira kako treba....
PozZ...

Pitanje: taekwondo i teretana? Zima, ladno, ružno vreme, ne može da se trenira napolju, a teretana ima na svakom ćošku...Šta raditi u teretani, koje sprave, vežbe...?

Najpre hvala na pohvalama za trening, na zalost nisam ja izmislio one vezbe i ja sam ih skinuo, no nebitno...
Sta se tice teretane i ja se razmisljam da se malo aktiviram na tom polju, sredom kad nemam trening, mada sam i ovako prezauzet. E sad vezbe koje raditi. Pre svega znas i sam da su najbolje vezbe sa svojom tezinom, tipa propadanja, zgibovi i slicno, a ukoliko vec radis sa tezinama radi sa malim, da bih mogao da razvijas eksplozivnost, pogotovu ruku, sto ti je definitivno potrebno za borbe. Dakle bez velikih tezina, napucavanja, kreatina, efedrina i testesterona, nego sve vezbe izvoditi brzo u oba smera. Uostalom i tamo postoje instruktori, koji kada im objasnis sta ti je potrebno znaju da naprave dobar plan rada vezbi, barem neki od njih. U svakom slucaju su strucniji od mene u tim segmentima, a verujem da ti Nenad moze dosta pomoci oko ovog pitanja, jer ima vise iskustva i u tome od nas ostalih.
Taekwon

Sambek, spominjao si seminar u Prnjavoru 8. i 9. decembra. Jel to Kim drži seminar? Ajde daj malo više informacija i detalja (kako je organizovan seminar, kada su treninzi, koliko traju...)

Dakle na netu pise samo da je 8 i 9 decembar u pitanju i nista vise. Sahjonim uvek drzi 2 treninga dnevno, sad stvarno ne znam nista vise o seminaru tamo. Posle NG imacemo prilike da radimo sa njim u Topoli, tako da...

Najpre hvala na pohvalama za trening, na zalost nisam ja izmislio one vezbe i ja sam ih skinuo, no nebitno...
Sta se tice teretane i ja se razmisljam da se malo aktiviram na tom polju, sredom kad nemam trening, mada sam i ovako prezauzet. E sad vezbe koje raditi. Pre svega znas i sam da su najbolje vezbe sa svojom tezinom, tipa propadanja, zgibovi i slicno, a ukoliko vec radis sa tezinama radi sa malim, da bih mogao da razvijas eksplozivnost, pogotovu ruku, sto ti je definitivno potrebno za borbe. Dakle bez velikih tezina, napucavanja, kreatina, efedrina i testesterona, nego sve vezbe izvoditi brzo u oba smera. Uostalom i tamo postoje instruktori, koji kada im objasnis sta ti je potrebno znaju da naprave dobar plan rada vezbi, barem neki od njih. U svakom slucaju su strucniji od mene u tim segmentima, a verujem da ti Nenad moze dosta pomoci oko ovog pitanja, jer ima vise iskustva i u tome od nas ostalih.
Taekwon

ovo nije tacno. nije mi jasno kako mozete tako lako da pricate o stvarim koje ne poznajete, nego ste samo culi da je to tako... Najeksplozivniji sportisti su dizaci tegova( cucanj preko 400kg, mrta dizanja preko 400, bench preko 400 ). Njih na 30-40m sprintu ne stizu ni sprinteri;). Sta je to napucavanje? Zasto ne kreatin? Zasto uopste spominjes testosteron kad se smatra dopingom...
Uglavnom stoji ovo sto si rekao, ali samo u slucaju da ce u teretani trenirati kao i svi ostali. Ali ako ima znanja, teretana moze samo da pomogne, kao sto pomaze svima u svijetu. I teretana, i dodaci ishrani.

pozdrav sportski

ovo nije tacno. nije mi jasno kako mozete tako lako da pricate o stvarim koje ne poznajete, nego ste samo culi da je to tako... Najeksplozivniji sportisti su dizaci tegova( cucanj preko 400kg, mrta dizanja preko 400, bench preko 400 ). Njih na 30-40m sprintu ne stizu ni sprinteri;). Sta je to napucavanje? Zasto ne kreatin? Zasto uopste spominjes testosteron kad se smatra dopingom...
Uglavnom stoji ovo sto si rekao, ali samo u slucaju da ce u teretani trenirati kao i svi ostali. Ali ako ima znanja, teretana moze samo da pomogne, kao sto pomaze svima u svijetu. I teretana, i dodaci ishrani.

ppzdrav sportski

Jel ti vidis da sam ja napisao da tamo postoje instruktori i da treba sa njima da se konsultuju? Ovo je taekwondo forum, a ti sigurno ne znas 1% onoga sto ja znam o toj vestini zato te molim da ne izmisljas rasprave i da ne ulazis u imaginarne konflikte sa mnom

Jel ti vidis da sam ja napisao da tamo postoje instruktori i da treba sa njima da se konsultuju? Ovo je taekwondo forum, a ti sigurno ne znas 1% onoga sto ja znam o toj vestini zato te molim da ne izmisljas rasprave i da ne ulazis u imaginarne konflikte sa mnom

ne znam, ali znam neke koji se dosta uspjesno bave pomenutom vjestinom u inostranstvu, i definitivno ne razmisljaju o kreatinu kao ti, o "napucavanju", uopste suplementaciji, teretani, tezinama koje se koriste... A o kondicionom treningu, teretani, ishrani i suplementaciji znam dosta;).

I ja sam samo zelio da pomognem, ali ok je, ti sve znas, ja ne znam nista, i drzi se vratila i razboja, pozz

pozdrav svima
nije me bilo jedno vreme ali puno obaveza na poslu, oko skole i td su me samo trenutno sprečile da vam se javim. Bili smo u Soloveniji, kao i u Bosni i ja sam zadovoljan sa našim takmičarima jer su dali svoj maksimum. Samo naša najveća boljka - sudjenje je krivac ( bez foliranja ) što nije bilo više zlatnih mdalja jer su one realno trebale da budu osvojene.
Ne znam ko je momak ili devojka koji se javio na forum vezano za teretanu i taekwondo ali njegove tvrdnje nisu bez osnova, mada je i SAMBEK.... u pravu u svojim tvrdnjama. Jedino oko čega se ne slažem sa onim prvim je upotreba bilo kakvih sredstava jer to štetno deluje na organizam. O tome neću ni diskutovati. I jedan i drugi su u pravu što se tiče eksplozivnosti. Prvi jer je za podizanje velike težine zaisa potrebna eksplozivnost ali ona nije preusdna za velike težine, dok su tvrdnje Sambek...a tačne jer se sa manjim težinama popravljaju rezultati kod brzinske izdržljivosti i brzine. Odgovorno tvrdim da oni koji rade sa velikim težinama ne mogu imati uspeha u taekwondou kao oni koji teretanu koriste da vežbama na vratilu, razboju i sl. utiču na svoj izgled i snagu..
Zahvaljujem se V1peR-u što je ušao na naš folder i doprineo diskusiji svojim komentarom.
Sambek... ti samo radi a ja svima koji su na ovom forumu kažem da si ti za ovo vreme koliko si u taekwondou dao više ebe i svega ostalog više od većine nas koji smo u taekwondou dvadeset godina, hvala ti!
Planirajte seminar za kraj februara, nemoj da vas nema ha ha. A polaganje će uskoro.. Nije li malo klizavo, ha ha
Taekwon!

Posle svakog treninga, posle svakog takmičenja a pogotova kada ukapiram, skontam, naučim i uspem da uradim nešto novo, nešto više, nešto bolje, ovaj taekwondo mi se sve više i više sviđa.
Jako me raduje što ćemo ponovo da krenemo sa treninzima i subotom :)

Back