Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
Odgovaras pitanjem. Kao prvo Mesijino ime je YAHusha, a Grci su, da bi nastavili da slave svog boga Zevsa, pisu ime Isus.
Kao drugo, ako Svevisnji preko Isaije tvrdi nama, da je Mesija Sluga, onda je to tacno tako, isto kao sto su i andjeli sluge Bozije, a oni su duhovna bica.
Cekam odgovor na postavljeno pitanje, kakvo je Duhovno bice Mesija
Drugo pitanje: Satan NE moze da kusa Svevisnjeg, koga je u pustinji kusao![]()
Pa ja pitam upravo šta ti podrazumevaš pod tim "sluga". To mi nije nikako jasno. Mislim, to nije odgovor na pitanje moj Istraživač. Ja upravo želim da čujem tvoj odgovor odnosno tvoje tumačenje jer ako ja sada navedem bilo koji biblisjki stih ti ćeš i dalje ostati pri Isaiji 42 i tom zagonetnom pojmu "sluga". Ali time nismo ništa odgovorili. Zato te molim da mi pojasniš šta podrazumevaš pod tim izrazom "sluga". Da li to znači da Isus nije Bog, ili da je neki "niži" Bog ili običan čovek ili ...
Ne brini, čim mi definišeš tvoj stav o Isusu ko je i šta je ja ću odmah navesti Biblijki citit pa da uporedimo. Zato ne možemo ništa dok ne razumemo tvoje tumačenje izraza "sluga". Šta Isus jeste a šta nije? Je li anđeo?
Pozdrav.
- - - - - - - - - -
Drugo pitanje: Satan NE moze da kusa Svevisnjeg, koga je u pustinji kusao![]()
Isus nije Bog jel tako? Na osnovu ovog dela malo bolje kapiram tvoj stav?? ne?

. Da je taj lik koji ti navodiš postojao bio bi u Jevanđeljima tako nazvan. A pošto su Jevanđelja nadahnuta onda bi taj lik tako nazvan..osim ako sumnjaš u nadahnuće Jevaneđelja(to videh u nekim tvojim komentarima) pa onda ona Mesiju imenuju sa Isus a zapravo treba da se zove drugačije. Dakle, sumnjaš li u nadahnuće jevanđelja pa samim tim i u pogrešno ime Mesiji?