- Poruka
- 89.439
Zar nije sa nekim razbojnicima pogubljen?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Zna se kada je Isus pogubljen, na prolece u vreme Pashe 33. ne, 14 nisana, sto pada kraj marta pocetak aprila prema Jevrejskom kalendaru ...
i Ako se zna da je Isus pogubljen sa 33 i po godina , racunajuci unazad dolazimo do pocetka oktobra, kada a je najverovatnije da se Isus rodio,
neki smatraju 2 neki 8 okrobra... ali nebitno, ionako nam nije dato da znamo vreme njegovog rodjenja... jer ga se ne treba ni obelezavati prema izvornom hriscanstvu
To sto se pogresno slavi zimi je preuzet paganski praznik... danom rođenja iranskog misterijskog boga Mitre, Sunca Pravednosti.“
Tako da Bozic nema veze sa rodjenjem Isusa... vec je paganski praznik boga Sunca.
Znaci Isus Hrist je rodjen 2 god pre ne... pocetkom oktobra...

Ili su ga "neki razbojnici pogubili" ...?

Prema Biblijskoj hronologiji, mogu naci u Bibliji...Kako si izracunala da je imao 33,5 god kada je pogubljen![]()

Razbojnici su oni koji znaju da čine zlo, a ipak ga čine.
Isus je valjda znao šta priča.![]()

Ne znam zašto osporavati rođenje 7. januara, kada je prema oba kalendara rođen 25. decembra?
Filipljanima 2
,6 On koji je božanskog porekla, nije smatrao kao pogodan plijen uniziti se ispod Boga.
7 Već je sam sebe ponizio uzimajući stalež sluge, postajući sličan ljudima...
8on se ponizio, postajući poslušan sve do smrti, smrti na krstu.
U Filibljanima 2,6 za izraz koji mi koristimo kao "obličje" Božije stoji grčki izraz "morphe"-morfe što znači identičnost s onim sa kime se poistovećuje. U grčkom postoji još prevoda za izraz "obličje" tipa "shema". Svi izrazi osim "morfe" označajvaju sličnost ili delimično poistovećivanje sa onim sa čime se upoređuje.
Međutim, izraz "morfe" označava potpunu identičnost sa onim sa čime se poistovećuje neko ili nešto. Pa shodno tome Isus je poistovećen sa Bogom tj. ima "Božije obličje" koje znači potpunu identičnost sa Bogom.Dakle, oni koji misle da ovaj izraz znači nešto drugo pozivam ih da pogledaju original i da vide sami značenje izraza "morfe". Dakle, apostoli nadahuti Duhom Svetim su upotrebili tačno onaj izraz koji ukazuje da je Isus jednak Bogu tj. da je On sam Bog jer nosi u sebi potpuno i identično Božije obličje. Tako dakle molim da oni koji misle drugačije prilože objašnjenje izraza "morfe" ako misle da se može taj izraz drugačije prevesti.
Pozdrav.