Isus nije rođen 7. januara

Odgovaras pitanjem. Kao prvo Mesijino ime je YAHusha, a Grci su, da bi nastavili da slave svog boga Zevsa, pisu ime Isus.
Kao drugo, ako Svevisnji preko Isaije tvrdi nama, da je Mesija Sluga, onda je to tacno tako, isto kao sto su i andjeli sluge Bozije, a oni su duhovna bica.
Cekam odgovor na postavljeno pitanje, kakvo je Duhovno bice Mesija :?:
Drugo pitanje: Satan NE moze da kusa Svevisnjeg, koga je u pustinji kusao :?:

Pa ja pitam upravo šta ti podrazumevaš pod tim "sluga". To mi nije nikako jasno. Mislim, to nije odgovor na pitanje moj Istraživač. Ja upravo želim da čujem tvoj odgovor odnosno tvoje tumačenje jer ako ja sada navedem bilo koji biblisjki stih ti ćeš i dalje ostati pri Isaiji 42 i tom zagonetnom pojmu "sluga". Ali time nismo ništa odgovorili. Zato te molim da mi pojasniš šta podrazumevaš pod tim izrazom "sluga". Da li to znači da Isus nije Bog, ili da je neki "niži" Bog ili običan čovek ili ...

Ne brini, čim mi definišeš tvoj stav o Isusu ko je i šta je ja ću odmah navesti Biblijki citit pa da uporedimo. Zato ne možemo ništa dok ne razumemo tvoje tumačenje izraza "sluga". Šta Isus jeste a šta nije? Je li anđeo?

Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Drugo pitanje: Satan NE moze da kusa Svevisnjeg, koga je u pustinji kusao :?:

Isus nije Bog jel tako? Na osnovu ovog dela malo bolje kapiram tvoj stav?? ne?

Sluga znaci da sluzi, u ovom slucaju Mesija sluzi Svevisnjem, star je to komplikovano za tebe.
Cekam odgovor na pitanja, :?:

- - - - - - - - - -

Pa ja pitam upravo šta ti podrazumevaš pod tim "sluga". To mi nije nikako jasno. Mislim, to nije odgovor na pitanje moj Istraživač. Ja upravo želim da čujem tvoj odgovor odnosno tvoje tumačenje jer ako ja sada navedem bilo koji biblisjki stih ti ćeš i dalje ostati pri Isaiji 42 i tom zagonetnom pojmu "sluga". Ali time nismo ništa odgovorili. Zato te molim da mi pojasniš šta podrazumevaš pod tim izrazom "sluga". Da li to znači da Isus nije Bog, ili da je neki "niži" Bog ili običan čovek ili ...

Ne brini, čim mi definišeš tvoj stav o Isusu ko je i šta je ja ću odmah navesti Biblijki citit pa da uporedimo. Zato ne možemo ništa dok ne razumemo tvoje tumačenje izraza "sluga". Šta Isus jeste a šta nije? Je li anđeo?

Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Isus nije Bog jel tako? Na osnovu ovog dela malo bolje kapiram tvoj stav?? ne?

NE postoji Isus, vec YAHusha Hamasciah.
Koga je Satan kusao u pustinji, jer Boga NE moze da kusa, a zasto ne moze da kusa, :?:

Sluga znaci da sluzi, u ovom slucaju Mesija sluzi Svevisnjem, star je to komplikovano za tebe.
Cekam odgovor na pitanja, :?:

- - - - - - - - - -

NE postoji Isus, vec YAHusha Hamasciah.
Koga je Satan kusao u pustinji, jer Boga NE moze da kusa, a zasto ne moze da kusa, :?:

Čekaj, ko je Isus? Da ne brkamo termine. Ja govorim o Isusu, onom opisanom u Jevanđeljima. Ovaj drugi nije mi poznat jer ga Jevanđelja ne opisujuz:). Da je taj lik koji ti navodiš postojao bio bi u Jevanđeljima tako nazvan. A pošto su Jevanđelja nadahnuta onda bi taj lik tako nazvan..osim ako sumnjaš u nadahnuće Jevaneđelja(to videh u nekim tvojim komentarima) pa onda ona Mesiju imenuju sa Isus a zapravo treba da se zove drugačije. Dakle, sumnjaš li u nadahnuće jevanđelja pa samim tim i u pogrešno ime Mesiji?

Voleo bih da mi dakle odgovoriš ko je Isus tj. Mesija po tebi? Koje je prirode..je li Bog ili nije? Čim to odgovoriš ja ću ti navesti Biblijski citit iz Filibljana...hajde da te ohrabirim da ne misliš da ga neću dati..da iz Filibljana...samo stih i poglavlje kasnije. Sad ti..ko je Isus Hristos po tebi ili Mesija? Je li Bog ili nije?

Vidim da nisi upoznat sa istorijskim cinjenicama. Jevreji ga zovu YAHusha, a njega je Jovan krstio u reci. Taj lik je naveden u jevandjelje, dokaz, da je propovedao na Gori, Matej 5,6,7 glava. U bibl.tekstu NE postoji ime Boga nit Mesije, od 1611. Hiljade reci he promenio rimokatolicki teolog Jeronim, a zasto je to tako, moras uputiti pitanja Vatikanu.
Dokazi mi da su ucenici Mesiju zvali Isus , :?:
Pavle je tvrdio da je Mesija Covek i Posrednik izmedju Boga i ljudi.
Da li je to tacno, :?:
Sam Mesija je govorio da se molio Bogu njegovom i svojem, da li je tacno , :?
Sam Mesija je govorio da NE zna vreme svog dolaska, da li je to tacno, :?
Ponovo, kakvo je Duhovno bice Mesija , :?:
Koga je Satan kusao u pustinji, jer Boga NE moze da kusa i zasto ne moze da ga kusa, :?

Vidim da nisi upoznat sa istorijskim cinjenicama. Jevreji ga zovu YAHusha, a njega je Jovan krstio u reci. Taj lik je naveden u jevandjelje, dokaz, da je propovedao na Gori, Matej 5,6,7 glava. U bibl.tekstu NE postoji ime Boga nit Mesije, od 1611. Hiljade reci he promenio rimokatolicki teolog Jeronim, a zasto je to tako, moras uputiti pitanja Vatikanu.
Dokazi mi da su ucenici Mesiju zvali Isus , :?:

Ovo nije baš tako kako tvrdiš. Ime Isus se koristi za Mesiju od strane naratora tj. onih koji su pisali Jevanđelje. Nikada ni u jednom manuskriptu ne stoji drugo ime. Nikada ni jedan crkveni pisac u svojim delima ne koristi drugo ime za Mesiju osim Isus. Jeronim nema veze sa ovim. Vatikan takođe. Ja sam sam pisao o Jeronimovoj Vulgati i korupciji teksta ali u sasvim drugom kontekstu. No to sad nije važno. Ovo što ti navedoh je važnije. Dakle, niko Mesija nije drugačije oslovaljavan u Jevanđeljima koja su pisali aposoli nego Isus. Da je to bilo potrebno onda bi bio oslovljen tako. Dakle, još jednom ponavljam ili sumnjaš u nadahnutost Božije Reči i pogrešno interpretiranje Mesijinog imena ili pak šta je po sredi voleo bih da objasiš. Ovo nije baš najjasnije. Dakle, ako ime Isus je koruptivno, molim te navedi mi bilo koji fragment gde se pominje drugo ime..imaš crkvene oce i pisce, imaš manuskripte...molim za bilo koji izvor.

- - - - - - - - - -

Pavle je tvrdio da je Mesija Covek i Posrednik izmedju Boga i ljudi.
Da li je to tacno, :?:

Jeste. Da li to negira Hristovo Božanstvo?:)

- - - - - - - - - -

Sam Mesija je govorio da se molio Bogu njegovom i svojem, da li je tacno , :?

Jeste, negira li to Hristovo Božanstvo?

- - - - - - - - - -

Sam Mesija je govorio da NE zna vreme svog dolaska, da li je to tacno, :?

Dobro, to se mora videti u kontekstu. Hajde, ovo da uzmemo kao osnov. Evo upravo ću u nastavku sa citiranjem Filibljana to objasniti. Naravno, i drugi tekstovi. Pa da se pripremimoz:)

Poslednja izmena:
Ponovo, kakvo je Duhovno bice Mesija , :?:
Koga je Satan kusao u pustinji, jer Boga NE moze da kusa i zasto ne moze da ga kusa, :?

Hajde da vidimo šta kaže apostol Pavle. Zašto Isus biva kušan i zašto je podložan svemu kao čovek te zašto je Sluga?

"Koji ako je i bio u obličju(morfos-grk.-identičan, suštinski) Božijem, nije se otimao da se isporedi sa Bogom. Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljuud i na oči nađe se kao čovek", Filibljanima 2,6.7

Vidi šta kaže apostol Pavle. On kao da odgovora tebi na tvoje pitanje. Ti si naveo da je Isus bio sluga prema Isaija 42. Međutim, apostol Pavle će ti reći da je on "na oči bio sluga" ali da je to u nejgovom "ponižavajućem obličju". Dakle, to nije njegova priroda. Njegova priroda je identična "Božijoj" tj. On je Bog. Ali je "uzeo ljudsku prirodu" i "oblik sluge". To dakle nije Njegovo prirodno stanje. Da li je sada jasnije?

Da vidimo sta Pavle kaze za Mesiju u 1.Timotiju 2, 5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus;

Isaija Tvrdi sta je dobio od Boga, 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.

Dakle Bog govori za Mesiju da Jeste Sluga, kojeg je izabrao da javi sud narodima.
Kad ga je Jovan krstio sta se desilo:Luka 3, 22 I siđe na Nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba govoreći: Ti si Sin moj ljubazni, Ti si po mojoj volji.

Vidimo da je tacno ono sto je Bog rekao, da je Mesija primio Bozijeg duha.

Pises iz Filipljana : 2,7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek", Filibljanima

Ovo Pavle pise njima,a sta pise Kolosanima: 1, 19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina,

Ovde vidimo da Pavle pise prvo da je Mesija uzeo oblicje sluge,a posle pise da je Oceva volja da se useli sva punina.

Koliko je ovde razlike :?:

- - - - - - - - - -

Zasto Mesija tvrdi za sebe sledece: Jovan 8 : 28 A Isus im reče: Kad podignete Sina čovečijeg, onda ćete doznati da sam ja, i da ništa sam od sebe ne činim; nego kako me nauči Otac moj onako govorim.

Sledece : Marko 14 : 62 A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim.

Sledece, koga je Stefan video, D.Apostolska 7, 56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.
55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;

Tvrdi za sebe da je Sin Coveciji,a ne duhovno bice, pa da li je istinito, to sto on Tvrdi ili sto tvrdi Pavle koji ga nikada nije upoznao , :?:
Stefan koji je bio pun Duha Bozijeg,a to znaci da mu je Bog dao takvu viziju, a to znaci da Mesija Jeste Covek, jer samo covek moze biti razapet i ubijen, a ne Bog.

I ko je ta SILA , kojoj Mesija sedi sa desne strane :?:

Poslednja izmena:
Ovde vidimo da on NE moze nista sam od sebe uciniti,
Jovan 5, 30 Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao.

Sledeci stih , Luka 11, 20 A ako li ja prstom Božijim izgonim đavole, dakle je došlo k vama carstvo Božije.

Sada dolazimo do finala kada se Mesija rastaje sa ucenicima i sta se desava:

Jovan 14, 8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.

9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.

12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;

13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.

Filip trazi da vidi Oca i Mesija mu potvrdjuje, da je Otac u njemu, jer Otac cini dela,a ne Mesija, koji je Covek.

- - - - - - - - - -

Sta kaze Mesija za Oca, stih 28 : Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.

Mesija tvrdi da je Otac VECI od njega, a posto znamo da je Bog Jedan, ko je Mesija :?:

Ovo je dokaz da ne postoji trojstvo, znaci tri posebne celine, vec je Bog Jedan, bio uvek i ostace u vjeki vjekov, Halleu YAH

- - - - - - - - - -

I o kakvom ti Bozanstvu pises, kada Mesija ne zna vreme svog dolaska, vec tvrdi da samo Otac zna :?:

Da vidimo ime Mesije. Tvoj citat : "Ovo nije baš tako kako tvrdiš. Ime Isus se koristi za Mesiju od strane naratora tj. onih koji su pisali Jevanđelje. Nikada ni u jednom manuskriptu ne stoji drugo ime."
Sada ces videti da stoji.

1 The revelation of Yeshua the Messiah, that Eloah gave to Him, to show to His servants
what must happen soon. And He made [this] known when He sent it through His angel to
His servant Yochanan,
2 Who gave witness to the Word of Eloah, and to the witness of Yeshua the Messiah, all
that which he saw.

Ovo je napisano ovde:

http://nazarite.net/translations/hrv.pdf

The Hebraic-Roots Version
Scriptures
Revised Edition
Containing
The Tanak
and
Ketuvim Netzarim
An Original Translation Made Directly from
Ancient Hebrew and Aramaic Sources

Matej === Mattitiyahu 
(Matthew)
CHAPTER 1

1 These are the generations of Yeshua, the son of David, the son of Avraham.

21 And behold, she will bear a son, and you will call His Name, Yeshua, for He will
save His people from all their sins.
22 And all this, was to fulfill what was spoken from YHWH by prophet Yesha'yahu,
saying,

Glava broj 4 : 1 Then Yeshua was led up by the Ruach HaKodesh into the wilderness, in order
that He might be tempted by HaSatan.

Markovo jevandjelje:
1 The beginning of the Good News of Yeshua, the Messiah, the Son of Eloah.
Krstenje :
9 And it was in those days, that Yeshua came from Natzaret of Galil, and was immersed
in the Yarden by Yochanan;
Glava druga, rodjenje Mesijino:

11 For to you are born today, in the city of David, the Savior--who is YHWH, the
Messiah.

Krstenje u ime Mesijino, koje su cinili Petar i Pavle :
D.Apost. 2,
36 Truly therefore, let know all the house of Yisra'el, that Eloah has made this Yeshua,
whom you crucified … YHWH, and the Messiah.
38 Shim’on said to them, Repent and be immersed, each man of you, in the Name of
YHWH Yeshua for the remission of sins, that you might receive the gift of Ruach
HaKodesh.

Ponovo nisi odgovorio na : Koga je Satan kusao u pustinji, jer Boga NE moze da kusa i zasto ne moze da ga kusa, :?:

Pošto smo videli u Filibljanima 2,6.7 da je Isus uzeo obličje "sluge" onda je jasno da je On morao biti kušan kao svaki čovek..tj. morao je biti na iskušenju. Dakle, kao svaki čovek. Ali lepo smo videli da Pavle ukazuje da to nije njegova prirodna osobina..ono što je "na oko" neće ti dati odgvor na to ko je Hristos. Ono mora doći iz Pisma i onoga što ono govori o Njemu pre Njegovog dolaska na Zemlju. I svi ostali citati koje si citirao(ja ću ih i uzeti svaki ponaosob u razamatranje) gde se pominje Isusova "zavisnost" od Oca ili izjednačavanje sa čovekom je lepo objašnjena u kontekstu Filibljanima 2,6.7.

Zato te molim da najpre uzmeš u razmatranje Filibljanima 2,6.7. Vidiš da Pavle ukzauje na Isusovu Božansku prirodu..tj. poistovećuje ga u potpunosti sa Bogom:"ako je i bio u obličju-morphe(idetičan, jednak po prirtodi) Božijem..." Ko hoće iskreno da pristupi ovoj temi ovo mu je zaista dovoljno i u kontekstu ovih stihova može sagledati stihove koji Isusa izjednačavaju sa čovekom jer:"Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje(morphe-potpuno izjednačavanje u svemu) sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči(ono što ti citiraš u prilog Isusovog služenje kao sluge) nađe se kao čovek", Filibljanima 2,7. Dakle, tvoje gledanje ne prelazi ono što je "na oči". Zato i imaš takav zaključak brate Istraživač. Moraš gledati dalje od očiju jer jedino tako možemo videti ko je Isus. A mi vidimo da je Isus Bog jednake prirode,obličja(moprhe) sa Ocem.

Vidi i stih 8:"Ponizio je sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove", Fil. 2.8. Da li vidiš da je Isusova "poslušnost" deo ovog "poniženja" jer Isus nije zavistan od Oca kao svi mi. Njegova poslušnost tj. Njegovo potčinjavanje Ocu je deo ovog procesa potrebnog za spasenje čovečanstva. Isus ima svoju volju nezavisnu i nije potrebno poslušanje ali je to učinio dobrovoljno jer su sva tri Lica Božanstva u potpunoj saglasnosti sa planom spasenje za čoveka. Dakle, klasična zavisnost i poslušanje nije deo Hristovog odnosa sa Ocem. To je takođe u sklopu "poniženja" ili "ispraznuća" od Božanske prirode kako lepo objašnjava grčki tekst.

Poslednja izmena:
Evo sve stihove koje si naveo ću sada ukratko i u konekstu obraditi sa zadovljstvom.. Ni jedan nećemo ispustiti.

Da vidimo sta Pavle kaze za Mesiju u 1.Timotiju 2, 5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus;

Da, čovek jer je Isus prema Filibljanima 2,6.7.."uzeo obličje-morphe sluge". A zašto? Jer.."Budući da deca imaju telo i krv, tako i on uze djel u tome..", Jevrejima 2.14. Da bi kao čovek pobedio greh..kako stoji u nastavku teksta. Čudi li onda ovaj tekst da je Isus "posrednik" ne ističući se njegova Božanska priroda? Ne, nikako jer lepo stoji da je On "uzeo obličje čoveka". Njegovo Božanstvo je "suspendovao".

- - - - - - - - - -

Isaija Tvrdi sta je dobio od Boga, 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.

Kao što vidimo u Filibljanima 2,6.7 On je uzeo "obličje sluge" iako to nije. On se "na oči nađe kao čovek" iako to nije.

- - - - - - - - - -

Kad ga je Jovan krstio sta se desilo:Luka 3, 22 I siđe na Nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba govoreći: Ti si Sin moj ljubazni, Ti si po mojoj volji.

Vidimo da je tacno ono sto je Bog rekao, da je Mesija primio Bozijeg duha.

Da, Duha Svetoga je primio kao svaki čovek. U skladu sa onim što je rečeno i prorečeno. Sećaš se da je Jovan rekao da Isus treba da krsti njega a ne on Isusa. Isus kaže da treba da se izvrši sve po Pismu iako priznaje dakle da je On veći od Jovana. Tako i ovde. Isus postupa prema prorečenom a ne zato što On zaista ima potrebu za Duhovnim prosetljenjem ili prosvećenje Duhom.

Pises iz Filipljana : 2,7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek", Filibljanima

Ovo Pavle pise njima,a sta pise Kolosanima: 1, 19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina,

Ovde vidimo da Pavle pise prvo da je Mesija uzeo oblicje sluge,a posle pise da je Oceva volja da se useli sva punina.

Koliko je ovde razlike :?:

Kao prvo ovde nema nikakve razlike i kontradiktornosti u Pavlovim rečima. Vidiš, kontradiktornost stvaraju oni koji ne tumače Pismo u kontekstu..zbrka..babilon.

Dakle, ovde Pavle ističe da je u Isusu bila "sva punina" Božanstva telesno. To je ono što se zove dve prirode. Isus iako "na izgled čovek" je bio u isto vreme i Bog. Njegova Božanska priroda se isticala često u aurtoritetu Njegovih reči a često i kroz dela i tvrdnje. Iako je na oko samo čovek On ima svu "puninu" Božanstva. Izraz "punina" ili "pliroma" na grčkom opet ukazuje na izjednačenost sa Bogom. Sva stvorena bića, ljudi anđeli i koji god postoje još, imaju "sličnost" sa Bogom u nekim segmentima. Ali to je samo "senka" i delić udela u sličnosti sa Božanstvom. Međutim, Isus ima "sve" tj, "puninu" Božanstva. Zato je On Bog jer ne sadrži samo delić ili sličnost u nečemu sa Božanstvom već je on "potpuno" Božanstvo ili Bog.

- - - - - - - - - -

Zasto Mesija tvrdi za sebe sledece: Jovan 8 : 28 A Isus im reče: Kad podignete Sina čovečijeg, onda ćete doznati da sam ja, i da ništa sam od sebe ne činim; nego kako me nauči Otac moj onako govorim.

Isus potpuno postupa u skladu sa Njegovom ljudskom prirodom ili prirodom sluge kju je uzeo na sebe. On zato potpuno je predan Ocu i poslušan jer je :"Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti...", Filibljanima 2,8

Sledece : Marko 14 : 62 A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim.

Sledece, koga je Stefan video, D.Apostolska 7, 56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.
55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;

Da, Isus sedi s desne strane Bogu kao naš predstavnik, kao Sin Čovečiji. Ali posle "poniženja" uzevši ljudsko obličje. Jer On treba da bude:"Budući da deca imaju telo i krv, tako i on uzeo djel u tome,..", Jevrejima 2,14.

A kada si već pomenuo Stefana..hmmm...znaš li kome se on molio da primi duh njegov? Hajde da vidimo:"I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše:Gospode Isuse! primi duh moj", Dela 7,59. Znaš li kome se samo treba moliti i ko jedini prima duh čovečiji? Hajde da vidimo šta Pismo kaže:" I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao", Propovednik 12,7. Duh se vrati Bogu-Jahveu. Isus kada prima duh Stefanov..Ko je On? Zna li Stefan šta govori kada zahteva od Isusa da primi duh njegov? Stefan zna..Isus je Bog. Halelujah.

- - - - - - - - - -

Tvrdi za sebe da je Sin Coveciji,a ne duhovno bice, pa da li je istinito, to sto on Tvrdi ili sto tvrdi Pavle koji ga nikada nije upoznao , :?:
Stefan koji je bio pun Duha Bozijeg,a to znaci da mu je Bog dao takvu viziju, a to znaci da Mesija Jeste Covek, jer samo covek moze biti razapet i ubijen, a ne Bog.

I ko je ta SILA , kojoj Mesija sedi sa desne strane :?:

Upravo tako, Stefan je bio pun Duha Božijeg i tako izreče:"Gospode Isuse, primi duh moj" a Prpovednik takođe kaže ko prima duh čovečiji:" I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao", Propovednik 7,59. Stefan zaista zna šta traži i nije u pometnji pomešao ulogu Oca Jahvea i Isusa jer je Isus Jahve.

- - - - - - - - - -

Ovde vidimo da on NE moze nista sam od sebe uciniti,
Jovan 5, 30 Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao.

Naravno, jer je:"ponizio sam sebe uzevši obličje sluge", Filibljanima 2,7 i :"nije se otimao da se isporedi sa Bogom", stih 6.

Sada dolazimo do finala kada se Mesija rastaje sa ucenicima i sta se desava:

Jovan 14, 8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.

9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.

12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;

13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.

Filip trazi da vidi Oca i Mesija mu potvrdjuje, da je Otac u njemu, jer Otac cini dela,a ne Mesija, koji je Covek.

- - - - - - - - - -

Dakle, finnalyz:). "Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe"...Isus govori autoritetom Oca. On ne kaže:"toliko vreme je Otac sa vama kroz mene" nego "Toliko sam vreme sa vama". Isus je Otac tj. Isus može izgovoriti reči koje njega izjednačavaju sa Ocem kroz korišćenje prvog lica jednine:"Ja" a ukazuje na "Oca". To je taj "autoritet" koji ima samo Hristos. Tako Njegov Božanski autoritet direktno biva otkriven. A zatim sledi ono dalje što Isus kaže a to je da je "kao sluga uzevši to obličje" On daje posredni dokaz svog poslanja za Spasitelja..po delima da Ga prepoznaju. Isus ovde govori o svom poslanju koje pak treba da prepoznaju.

- - - - - - - - - -

Sta kaze Mesija za Oca, stih 28 : Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.

Mesija tvrdi da je Otac VECI od njega, a posto znamo da je Bog Jedan, ko je Mesija :?:

Ovo je dokaz da ne postoji trojstvo, znaci tri posebne celine, vec je Bog Jedan, bio uvek i ostace u vjeki vjekov, Halleu YAH

- - - - - - - - - -

To je ono što Pavle kaže."Koji, iako je bio u obličju Božijem, nije se otimao da se isporedi sa Bogom. Nego je ponizio sam sebe uzvši obličje sluge", Filibljanima 2,6.7.

Jasno je da je Isus jednak sa Ocem ali u svom "poniženom" obliku Isus upravo govori istinu da je u odnosu na taj svoj položaj Otac doista veći od Njega.

I o kakvom ti Bozanstvu pises, kada Mesija ne zna vreme svog dolaska, vec tvrdi da samo Otac zna :?:

"Budući da deca imaju telo i krv, tako i on uze djel u tome...zato beše dužan u svemu da bude kao braća..", Jevrejima 2, 14,17

Jesi li video..u svemu mora biti kao "braća". Braća ne znaju dan Hristovog dolaska..ako Isus treba da bude "u svemu" kao braća onda mora biti i u pogledu "neznanja" tačnog dana Božijeg.z:). Vidi, Isus ima i "tel i krv" kao braća. A znaš li šta Isus kaže Petru kada je rekao da je Isus Mesija? Isus kaže."telo i krv ti to ne rekoše"z:). Isus kao "telo i krv" doista ne može znati ovo..dakle kao sva braća On "ne zna". To neznanje je vrhunski dokaz Božije ljubavi prema nama kada se izjednačio sa nama i u "neznanju". A mi umesto da ga zbog toga još više volimo mi kažemo:"au On nije Bog"..baš Mu lepo uzvraćamo. Ali dobro, Bog zna da nekada nešto činimo a da i ne znamo šta činimo. Njegova ljubav je beskrajna i opraštanje.

Neka je blagosloveno ime Gospodnje.

Vidis na dobrom si putu da spoznas Svevisnjeg, a to je veoma pozitivno, jer niko ne moze saznati, ako mu Bog ne otvori duhovne oci.
Kada covek umre duh se vrati Bogu.
A u Propovedniku pise sledece:

12, 14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

Znamo sta nas ceka, kada bude sud.

Ovo ce ti razjasniti mnogo toga, samo cu ti asocirati:
Jovan 4, 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Kada je YAHUsha Hamashiach krsten, sta se desilo: Luka 3, 22 I siđe na Nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub.

Jovan 1, 1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine;

1.Timotiju 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Jovan 14, 9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca;

Isaija 45, 5 Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga;

Sada ce ti biti jasno, kroz ove asocijacije ko je u stvari Mesija, uz dodatak da je jedini on zacet Bozijm duhom.

Vidis, postoji Bozije seme odredjeno i pre postanja sveta, mi ne znamo ko je ko, dat nam je zivot, ali nam je takodje dato da se osvedocimo prisutnoscu Svevisnjega.
Ali, imamo iskusenja, ili kako se kaze nosimo svoj "krst" do kraja zivota.
Dokaz je u Jov 2, gde Bog razgovara sa HaSatanom i kaze za Jova, asocirajuci uopsteno na ljudski vrstu:
6 A Gospod reče Sotoni: Evo ti ga u ruke; ali mu dušu čuvaj.
A HaSatan ce pokusati da manipulise i Bozijim semenom, samo da ga odvoji od Boga.

Jovane, moras imati svedocanstvo od Boga, jer to je jedini dokaz Bozijeg prisustva.
Sto se tice dana i vreme dolaska Mesijinog, to samo Bog zna, kojem je telo Mesijino posluzilo da nam se prikaze u javnosti.
Ne zaboravi da je Bog i Duh..Slava Bogu --- Hallelu YAH

;

Bozji Sin je Isus Hrist i njegovo ime se cita Jehoshua

Isusovo ime znaci "Jehova je spasenje"

Christ name… In the Septuagint – it was the
common Hebrew name Joshua (or Jehoshua).”
-Encyclopedia Britannica – 15th Edition
(Vol. 10 p.149)

Jehoshua (Christ – The Messiah),
that is, ‘Jehovah is Salvation,
'”
-Encyclopedia Americana
(Vol.16, p. 41)

“the Hebrew.. Jehoshua, meaning “Jehovah is salvation.”
-The Catholic Encyclopedia
Origin of the Name of Jesus Christ
Vol. 8, p. 374

Ime Isusa Hrista se cita - Jehoshua i znaci Jehova je spasenje.

Ovo ce ti razjasniti mnogo toga, samo cu ti asocirati:
Jovan 4, 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Kada je YAHUsha Hamashiach krsten, sta se desilo: Luka 3, 22 I siđe na Nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub.

Jovan 1, 1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine;

1.Timotiju 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Jovan 14, 9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca;

Isaija 45, 5 Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga;

Sada ce ti biti jasno, kroz ove asocijacije ko je u stvari Mesija, uz dodatak da je jedini on zacet Bozijm duhom.

Pa dobro Istraživač. Ja takođe govorim o Isusu kao Mesiji i Bogu. Mesija jeste Gospod. Po tvom pisanju ranijem ispalo je kao a ti to negiraš iznoseći citate koji bi trebalo da idu u "prilog" tome da je Isus niži od Oca i da je Isus druge prirode. Tako je delovalo ali tekstovi Pisma su nedvosmisleni i neumoljivi u prilog prave prirode Hristove tj. Mesije.

Međutim, ono što smatram da i dalje ne razdvajaš jeste "ličnosti". Stari Masilijanski pravac iz III veka koji vuće da Boga predstavi samo kao jedno lice i to kao Duha. Međutim, Biblija jasno govori o tri ličnosti. Pismo kaže:"Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Riječ, i sveti Duh; i ovo troje je jedno", 1.Jovanova 5,7

Dakle, imamo ovde formulu "Troje je jedno". Ne jedno je jedno već troje je jedno. Zato je Bog "jedinstvo" a ne "jedan". Jedan u namerama, snazi, volji itd...ali Tri Lica.

Vidis, postoji Bozije seme odredjeno i pre postanja sveta, mi ne znamo ko je ko, dat nam je zivot, ali nam je takodje dato da se osvedocimo prisutnoscu Svevisnjega.
Ali, imamo iskusenja, ili kako se kaze nosimo svoj "krst" do kraja zivota.
Dokaz je u Jov 2, gde Bog razgovara sa HaSatanom i kaze za Jova, asocirajuci uopsteno na ljudski vrstu:
6 A Gospod reče Sotoni: Evo ti ga u ruke; ali mu dušu čuvaj.
A HaSatan ce pokusati da manipulise i Bozijim semenom, samo da ga odvoji od Boga.

Jovane, moras imati svedocanstvo od Boga, jer to je jedini dokaz Bozijeg prisustva.
Sto se tice dana i vreme dolaska Mesijinog, to samo Bog zna, kojem je telo Mesijino posluzilo da nam se prikaze u javnosti.
Ne zaboravi da je Bog i Duh..Slava Bogu --- Hallelu YAH

Isus je začet Svetim Duhom što znači da je Božanske prirode. Jer ni jedan čovek niti anđeo nikada nije začet Duhom Svetim. To je uredu..ako sam razumeo poentu onoga što si hteo reći z:lol:

Back