Исус је Јехова

Ja sam sa njim imao fantastičan doživljaj u tri scene, pokazao mi se i ukazao da je Bog, pa prema tome nećemo se uspoređiovati.
''Reči koje vam dadoh Život su''...

To ti meni pokaži, a svoja iskustva zadrži za sebe...

Zašto bi, ta tvoja jeruzalemska biblija koju voliš citirati je jasna "On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom" ...jasno Pavao tu kaže; Sin je jednak Ocu ali to nije iskazivao da bi se hvalio...jer nije došao da se hvali. Naravno da nije rekao "ja sam Bog" i to je Toma morao reći.
Ne može Pavle ići preko Hristovih reči...jer ne uči Pavle Hrista nego obratno...

Ako Hrist kaže da je Otac veći od njega...tu je tačka. Sve ostalo ti možeš štelovati i sam sebe zavaravati.

Pavle ovde govori o poniznosti. Hrist je Sve dobio od Oca...čitaj još jednom SVE...pa i SD, kojim čak podiže mrtve...itd...Ali i kao neko ko nosi Silu Božju/Očevu u sebi, ne gordi se i ne hvališe se onim što čini...Zašto? Pa zato što zna da mu Otac nije dao Duh, to što čini ne bi mogao činiti...Satana je pre pada imao visoku poziciju u Božjem uređenju, pa ga gordost ponela...Mojsije u pustinji se poneo sa onim čarobnim štapom, ko da je njegov...zato nije ni ušao u obećanu zemlju.
Hrist se nije poneo i to je primer za sve nas koji Hoćemo da stojimo na putu koji je Isus trasirao, da se ne ponesemo...To Pavle ovde govori...Da je tako i nikako drugačije, govore Pavlove reči da je Hristov poglavar Bog...Da Pavle drži Hrista za Boga...nikada ovo ne bi rekao...
I da...svi smo po obličju Božjem, stim što je Hrist Duhovno biće, za razliku od nas...ali nas sve isti Duh prožima...jer od istog Oca ishodimo i Mi i Hrist...
Što si se ustrtario kad sam te lijepo pitao "Kad bi i Sin bio sveprožimajući da li bi ga onda smatrao Bogom?
Da li se bojiš da ću u bibliji pronači stih koji govori da je i Sin sveprožimajući kao Otac?
Hrist nije Bog, ne što ja kažem, već zato što ga niko nikada od njegovih učenika Bogom nije nazvao...pa ni Toma, objasnio sam ti...
U Pismu ne postoji spoj reči...''Bog Isus''...
Zašto? Zato što Oni koji Pišu Pismo Hrista Bogom ne smatraju...već ga smatraju onako kako ga oslovljavaju...Božji Sin Isus Hrist.

Drugo.
Ja se istine ne bojim. Ako smatraš da postoji nešto što bi bilo korisno za ovu temu i naš razgovor...iznesi to ovde...Ako je istina ja ću verovati...
Nisi siguran, ne znaš što u bibliji sve piše pa kažeš da ćeš reagirati na moje dokaze. Tad je kasno...tad ćeš izmišljati pričice da je Jehova dao i sveprožetost Sinu, pa eto i Sin je sveprožimajući. Lako je tako raspravljati.
Ja na svako tvoje pitanje imam odgovor iz Pisma...neću ti ja odgovoriti, Pismo će ti odgovoriti...
Ne brini, veoma dobro znam šta u Pismu piše...Misliš da bih se upustio u razgovor sa najpametnijim teologom na svetu, da nisam spreman ;)
Bilo Krist bilo apostoli, svejedno tko kaže. Kad apostol kaže Kristu gledajući u njega "Bog moj" ti sa tim "nemaš " problema.
Čitam Hristove reči i vidim da sebe Bogom ne predstavlja...već Božjim Sinom...To je činjenica Slape kojoj ti ne smeš da pogledaš u oči...
Kako misliš da izađeš pred Hrista i da mu kažeš... Bože moj Isuse.
Pitaće te... ko ti rekao da sam Bog?
Sta ćeš reći?...Zaključio sam sam da si Bog...
On kaže...Jesam li lepo rekao da se držiš moje reči?
A Ti...Jesi Gospode...Ali ti si moj Bog.
Hrist...Gde sam rekao da sam Bog?
Šta ćeš reći Slape?

Da li shvataš da imaš direktne reči od Spasitelja sa neba...direktno iz njegovih usta...bez ikakvog posrednika...sam za sebe kaže da je Sin Boga Živoga...
Da li ti to shvataš? Spasitelj i naš otkupitalj to kaže.
I Ti tu ne staviš tačku već izmišljaš i trpaš Spasitelju u usta nešto što nije pomislio a kamo li rekao...

Pa koga ti slediš. Gde spasitelj kaže da je naš Bog?
Jel' kaže ko ima ljubav k'meni držaće moju reč...Pa jel' je držiš?
Gde za sebe kaže da je Bog? Da vidim i ja koje su to Hristove reči...pa da ih držim...jer u Hristovim rečima vidim i to, da nam od držanja Njegove reči zavisi život...

Pokaži mi svoj kamen temeljac na kom gradiš veru...

Ja sam tebi pokazao.
Kad biblija na sto mjesta kaže da je Jehova kralj Izraelov ti sa tim nemaš problema, jednostavno kažeš, nije kralj Izraelov....on je nešto drugo.
Biblija kaže da je na Sionu Jehova za kralja pomazao svog Sina Isusa Hrista.

Jehova kaže teko.
Isus Kaže isto.
Citirao sam ti, zar si već zaboravio?

Gde piše drugačije?...Izvoli.

Tako je. I zato te pitam, hoće li Izrael ponovo biti poseban Božji narod. Kad Izrael zavapi za Bogom kad bude pred uništenjem od vojski koje će na njega nagrnuti, hoće li im se Jehova odazvati i uništiti sve vojske a Jeruzalem postaviti "brdom nad svim brdima svijeta" ? Hoće li cijeli svijet dolaziti u Jeruzalem kod Isusa? Rekao si (jedva) da će Isus biti kralj na zemlji? Hoće li svijet dolaziti u Jeruzalem da se poklone tom kralju? Hoće li to biti poslije harmagedona ili poslije tisućugodišnjeg kraljevstva?
Neće Izrael nikada više biti Božji narod...pojedinci čistog srca, Da...
Hrist kaže...''niko neće doći Ocu osim preko mene''...kolektivni Izrael taj put do Boga nikada neće prihvatiti...pojedinci da.
Ali ti pojedinci neće imati nacionalna obeležja, nakon Armagedona...niti nakon 1000 godina...Jedino nacionalno obeležje svih stanovnika nove zemlje je ljubav.
Ne gleda Bog spolja već iznutra...''I u svakom narodu ko se boji Boga, mio je njemu''...

Hrist će tek nakon 1000 godina sići na zemlju...pre ne.
Da li ćemo ići da se poklonimo, Da...ali nisam siguran da će to baš biti Jerusalim...možda i da.
I čak šta više mislim da ćemo to nakon Armagedona raditi svake godine.

Isus kaže da će zadnji biti prvi. Pismo kaže da će Izrael biti zadnji u pokajanju. Hoće li ponovo biti prvi pred Bogom od svih naroda?
Kada Isus to kaže, on misli na pojedince a ne na kolektivni narod...Ni jedan narod se neće kolektivno spasti niti ima privilegiju u odnosu na druge narode...Na novoj zemlji će živeti ljudi...nema Srbin Hrvat Mongolac Amer...svi smo deca Božja a braća po Duhu...
Ako je Toma Isusu (ne gledajući u nebo) rekao "Bog moj" i time "omanuo", zašto ga Isus nije ispravio i ukorio?
Dobro pitanje,

Nije ga ukorio zato što se rečima Bog nije obratio njemu, već Ocu...Hristu je rekao Gospod moj...zašto bi ga ukorio kada je sam Hrist tako učio...
Očito ne znaš što je "slava". Kako je Sin kod Oca izgradio svoju slavu kad nije bilo svijeta i iskušenja? Ako Krist kaže "Sve Očevo i moje je" kako ti kažeš nije tako jer Očeva slava nije i Kristova. To je onda tvoj nauk.
I Kristijano Ronaldo ima svoju slavu, i Novak Đoković svoju...itd...
Svaki Anđeo ima svoju slavu...nebeske zvezde svoju...

Ne može Ronaldo Đokoviću dati svoju slavu i obratno...Slava je nešto što si sam stekao...uspeh koji ne može da se daje...
Daje "svu" pa onda uopšte ne daje "svu" već nešto i zadržava. To je tvoj nauk.
Ne kažem ja da Hrist nešto ne može. Ko sam ja da bih tako nešto rekao?

Ali Hrist kaže da u svojoj nebeskoj Slavi ne može nešto uraditi...I po hiljaditi put kažem, da nas poziva da mu verujemo...
Nisi reagirao na moj ukaz da je Otac jednom bio i bez prijestolja, jer i prijestolje je stvorio, jer prijestolje nije Bog. Kako je Bog mogao biti bez prijestolja?
Kako je Otac stvarao svijet KROZ Sina? Kako izgleda to stvaranje? Je li svijet izlazio na Isusova usta?
Ja na presto gledam kao na Vlast...Hijerarhiju vlasti u Božjem uređenju...Pavle jasno govori o poglavarstvu.

Pre pada čoveka Hijerarhija nije postajala...bar što se tiče zemaljskog područja...jer je Bog bio sve u svemu...nad svima...
Nakon Hristove 1000 godišnje vladavine, stvari se vraćaju na početak, onako kako su bile...

PS
Nije izlazio na Hristova usta, već očeva...Hrist je Očevim duhom bio samo pomoćnik...to je iz Pisma više nego jasno...
Rekao si da Otac o svemu životnom odlučuje a ne Sin ja j sam te pitao "Otac prihvata Sinovu volju također jer kaže "Ako se ja pred Ocem odreknem Cicolina, onda će i Otac da se odrekne Cicolina". Ili ne kaže ? Ako Sin kaže da si griješnik i da te odbacuje u smrt, da li će Otac reći; "Stani Sina, ja odlučujem hoće li on ići u smrt" ? Ti si pametovao da samo Otac odlučuje tko će Sinu "s lijeva i s desna" pa sad odgovori na moje pitanje - ako Sin procjeni da ga je Cicolino odbacio, hoće li Sin time poslati Cicolina u vječnu smrt" ?
Nisam ja pametovao...kako bih ja to znao da nisam pročitao...Hrist kaže da ne može On odrediti gde će ko da sedi...ja verujem da je tako.
Samo si ti u svom pitanju pomešao nešto.

Otac kaže ''ovo je Sin moj njega poslušajte''...
Zato ja ovo nonstop i potenciram...Jer po ovome što Otac kaže... ko odbaci ono što Hrist govori, odbacio je Oca...jer Otac zapoveda da slušamo Hrista...
Mislim da je ovo prosto za shvatiti.
Hrist ne sudi po svojim zapovestima, niti On donosi svoj zakon...Ne...On ponavlja Očev zakon i nedvosmisleno govori da Reči koje govori nisu njegove već Očeve...

Hoćeš li teći da je Isus "prvi i posljednji" ali ipak ne zna ništa što će se događati na kraju i kakav će sud Otac izvoditi?

Otac kaže da ne sudi nikome i da je "sav sud predao Sinu", a ti možda naznačuješ da Sin ipak neće odraditi kaznene radnje, niti će odlučivati kad će što izvoditi?
Sam je rekao da ne zna.

A Isus ti nije Otac?

Ajme...gle što je Izaija izjavio u bibliji jehovinih svjedoka:

Rodilo nam se dijete,+dobili smo sina,kojem će biti povjerena vlast*.+Ime će mu biti Mudri* Savjetnik,+ Moćni Bog,+ Vječni Otac, Vladar* Mira.

Sad je na redu tvoja stručnost da neke rijeći izbaciš iz Izaijinih tvrdnji.
Kako po Adamu svi umiru tako će po Hristu svi Oživeti...

Zahvaljujući Hristovoj žrtvi imamo pravo na život...U tom smislu je Hrist naš Otac i nikako drugačije...

Kako po Adamu svi umiru tako će po Hristu svi Oživeti...

Zahvaljujući Hristovoj žrtvi imamo pravo na život...U tom smislu je Hrist naš Otac i nikako drugačije...
To nije nikakva jaka poveznica za usporedbu. I majka daje život. A u kom smislu je Krist i naš Bog? U tom stihu imaš ukaz da je Krist i Bog. Jel ti se zapetljao jezik? Vidiš da je Krist Bog Izraela po Izaiji. Otac je jer je stvorio Izrael kao svoj narod, vodio ga kroz pustinju. To Pavao kaže a ti ne priznaješ jer je problem što je Jahve taj koji je vodio Židove kroz pustinju- nadalje je "savjetnik" jer će biti veliku učitelj Izrale i svijeta početkom milenijuma jer stoji u prorštvu da će anrodi svijeta dolaziti u Jeruzalem da čuju Božji nauk i Božje zakone. I na kraju stoji četvrto "vladar mira". Opet je činjenica da Krist dolazi sa neba kao ratnik na konju koji će uništiti napadaće na Izrael i Jeruzalem i po okolnim muslimanskim zemljama pa stoji i u SZ proroštvu i u Otkrivenju da će mu haljine biti krvaveda. To je način uspostave mira z apočetak kad se odvaja ono što je kancerogeno..

To nije nikakva jaka poveznica za usporedbu. I majka daje život.
Majka kada ti da život...svi umremo, pre ili kasnije...
Hrist kada ti da život...ako veruješ njemu, nećeš umreti u svu večnost.
Na takav način je On otac, jer nas On rađa za večnost...
A u kom smislu je Krist i naš Bog? U tom stihu imaš ukaz da je Krist i Bog. Jel ti se zapetljao jezik?
Hrist je Bog u tom smislu što u jednom delu večnosti radi ono što Bog radi... Menja ulogu Oca, time što od Njega dobija sav sud i na nebu i na zemlji...Sam je sebi stekao Ime...

Pa i nama kaže ''rekoh bogovi ste''...

A jesmo li? Nismo.
Ali ni to ne govori da je Hrist Jehova Bog...jer imamo jasne reči i od Jehove i od Hrista da nije...

Vidiš da je Krist Bog Izraela po Izaiji.
Ne. On Izraelcima nije bio Bog.
Ovo Isaijino proroštvo se odnosi na ono što će doći sa rađanjem Hrista u telu...
Hrist može biti njihov Bog samo u danu suda...jer i za njih je položio život...pa i njima je sudija...

I ne treba zaboraviti važnu činjenicu da je sve ovako po volji Oca Jehove...a ne po volji Isusa..
Otac je jer je stvorio Izrael kao svoj narod, vodio ga kroz pustinju.
Ne.
Objasnio sam u kom je smislu Otac...
To Pavao kaže a ti ne priznaješ jer je problem što je Jahve taj koji je vodio Židove kroz pustinju- nadalje je "savjetnik" jer će biti veliku učitelj Izrale i svijeta početkom milenijuma jer stoji u prorštvu da će anrodi svijeta dolaziti u Jeruzalem da čuju Božji nauk i Božje zakone.
Ponovo mašiš.
Njegova mudrost se očitavala u telu...jer Reč koju je dao je nama Život...
I na kraju stoji četvrto "vladar mira". Opet je činjenica da Krist dolazi sa neba kao ratnik na konju koji će uništiti napadaće na Izrael i Jeruzalem i po okolnim muslimanskim zemljama pa stoji i u SZ proroštvu i u Otkrivenju da će mu haljine biti krvaveda. To je način uspostave mira z apočetak kad se odvaja ono što je kancerogeno..
Hoće doći na belom konju da porazi sve neprijatelje koji nam ne daju živeti dostojno čoveka...

Ali imaš Isaiju i raskivanje kopalja i mačeva...imaš i Hrista koji kaže okreni obraz...imaš i Pavla gde kaže da se naoružamo duhovnim oružjem...Ko ovo ne uradi srcem...mislim da ulazi u onaj drugi tor gde nema Božjeg Duha i gde Hrist nije pastir...

Hrist nije Bog, ne što ja kažem, već zato što ga niko nikada od njegovih učenika Bogom nije nazvao...pa ni Toma, objasnio sam ti...

OKo Tome jehovini svjedoci su pametni pa šute ili kažu da je Krist "bog" sa malim slovom kako to zamišljaju u Ivana 1:1, a ti si se dosjetio da kažeš da Toma zapravo ne kaže to Isusu (u kojeg gleda) već Bogu pokraj njega.

Čitam Hristove reči i vidim da sebe Bogom ne predstavlja...već Božjim Sinom...To je činjenica Slape kojoj ti ne smeš da pogledaš u oči...

Kako ne smijem ako znam i dokazujem da je posebni Božji Sin sin po unutarnjoj pre-emanaciji iz njega ili kako su rani teolozi znali reći "od Boga Bog" jer su pravilno razumjeli unutarnju emanaciju. Pa i Otac je emanacija iz Duha Svetoga ili njegov sin jer u pravječnosti, prije stvaranja Bog je egzistirao samo kao Duh Sveti ili Svjetlost. Pa nije Otac kao forma vječno sjedio sam na prijestolju ili lebdio u vakumu prije nego se dosjetio da napravi prijestolje. Ja poznajem strukturu Duha Svetoga; znam koji duhovi Duha Svetog pripadaju Ocu a koji duh Sinu...i zašto je došlo do "stvaranja" Oca i Sina kao dviju formi Boga. Ti bi da iznosim to znanje i da ga ti testiraš i odlučiš jer4 se "ne bojiš istine". Nemaš ti nikave umne kriterije i darove da razumiješ Istinu. Ono o čemu ja i ti raspravljamo je "matematika" osnovne škole, a ja svoje doktorske studije neću pred tobom iznositi.

Kako misliš da izađeš pred Hrista i da mu kažeš... Bože moj Isuse.
Pitaće te... ko ti rekao da sam Bog?
Sta ćeš reći?...Zaključio sam sam da si Bog...

Tako je, jer moja je duhovna umnost velika a Tomino svjedočanstvo samo jedan dokaz, dok ja sam imam dokaze iz svog iskustva sa Isusom koji mi je dokazao da je Bog jer mi je dokazao svoju sveprožetost i da je kontrolor svega. To da je Isus kao Bog i sveprožimajući (kao argument boštva) do toga još nismo došli...ja to polako pokrećem kao temu i bacam ti to pred nos ali vidjet ću što si pisao na ono što sam iznio.

Da li shvataš da imaš direktne reči od Spasitelja sa neba...direktno iz njegovih usta...bez ikakvog posrednika...sam za sebe kaže da je Sin Boga Živoga...
Da li ti to shvataš? Spasitelj i naš otkupitalj to kaže.

Da ... Isus je naš otkupitelj a u SZ i proroštvu stoji da je Bog Izraelov otkupitelj (time i naš...samo što je početak svega Izrael). Isus je Bog Izraelov time i naš...i što sad slijedi od tebe...slijedi zmijsko vrludanje iz te pat pozicije pa ćeš reći da nije baš Isus otkupitelj nego "otac daje svoga Sina". Pa naravno Otac daje dio sebe Sina jer u Bogu Duhu Svetom su dvije relacije Otac-Sin i ja to znam fantastično objasniti kroz strukturu Duha Svetog i na koji način Duh Sveti "diše". Ali za tebe sam ja neki retard koji ne razumije pojam sin i da je Otac veći.

I Ti tu ne staviš tačku već izmišljaš i trpaš Spasitelju u usta nešto što nije pomislio a kamo li rekao...
Nije Isus za tebe nikakav spasitelj...što bi ti znao o tome. Sve bi se u našem, dijalogu svelo na to da je Otac kao Abraham stavio sina na šrtveni oltar i eto sina pasivca kao spasitelja. Ti nemaš pojma kako je Sin upotrijebio svoje duhovne sile za sapasenje i uopće ne znaš kako je izveo taj spasiteljski čin i koji stih biblije taj čin opisuje kratko, tak ako nisi od mene pričitao i zapamtio.

Pa koga ti slediš. Gde spasitelj kaže da je naš Bog?
Pa Jehova kaže da je spasitelj. A spasitelj je Bog.

Biblija kaže da je na Sionu Jehova za kralja pomazao svog Sina Isusa Hrista.

Jeste...Otac je to učinio u zajedničkoj volji sa Sinom jer su jedan Bog. Sebe Sina je dao kao žrtvu a Sin je to dobrovoljno prihvatio a ne da je morao slušati Oca. Jehova je kralj Izarelov i to mnogi stihovi kaže. Bog dolazi kraljevati Izraelom (kaže pismo) a oni koji razumiju da je Isus Bog kažu "Dođi gospodine Isuse".

Neće Izrael nikada više biti Božji narod...pojedinci čistog srca, Da...
Hrist kaže...''niko neće doći Ocu osim preko mene''...kolektivni Izrael taj put do Boga nikada neće prihvatiti...pojedinci da.
Ali ti pojedinci neće imati nacionalna obeležja, nakon Armagedona...niti nakon 1000 godina...Jedino nacionalno obeležje svih stanovnika nove zemlje je ljubav.
Ne gleda Bog spolja već iznutra...''I u svakom narodu ko se boji Boga, mio je njemu''...

Hrist će tek nakon 1000 godina sići na zemlju...pre ne.
Da li ćemo ići da se poklonimo, Da...ali nisam siguran da će to baš biti Jerusalim...možda i da.
I čak šta više mislim da ćemo to nakon Armagedona raditi svake godine.

Kada Isus to kaže, on misli na pojedince a ne na kolektivni narod...Ni jedan narod se neće kolektivno spasti niti ima privilegiju u odnosu na druge narode...Na novoj zemlji će živeti ljudi...nema Srbin Hrvat Mongolac Amer...svi smo deca Božja a braća po Duhu...

Dobro pitanje,

Nije ga ukorio zato što se rečima Bog nije obratio njemu, već Ocu...Hristu je rekao Gospod moj...zašto bi ga ukorio kada je sam Hrist tako učio...

I Kristijano Ronaldo ima svoju slavu, i Novak Đoković svoju...itd...
Svaki Anđeo ima svoju slavu...nebeske zvezde svoju...

Ne može Ronaldo Đokoviću dati svoju slavu i obratno...Slava je nešto što si sam stekao...uspeh koji ne može da se daje...

Ne kažem ja da Hrist nešto ne može. Ko sam ja da bih tako nešto rekao?

Ali Hrist kaže da u svojoj nebeskoj Slavi ne može nešto uraditi...I po hiljaditi put kažem, da nas poziva da mu verujemo...

Ja na presto gledam kao na Vlast...Hijerarhiju vlasti u Božjem uređenju...Pavle jasno govori o poglavarstvu.

Pre pada čoveka Hijerarhija nije postajala...bar što se tiče zemaljskog područja...jer je Bog bio sve u svemu...nad svima...
Nakon Hristove 1000 godišnje vladavine, stvari se vraćaju na početak, onako kako su bile...

PS
Nije izlazio na Hristova usta, već očeva...Hrist je Očevim duhom bio samo pomoćnik...to je iz Pisma više nego jasno...

Nisam ja pametovao...kako bih ja to znao da nisam pročitao...Hrist kaže da ne može On odrediti gde će ko da sedi...ja verujem da je tako.
Samo si ti u svom pitanju pomešao nešto.

Otac kaže ''ovo je Sin moj njega poslušajte''...
Zato ja ovo nonstop i potenciram...Jer po ovome što Otac kaže... ko odbaci ono što Hrist govori, odbacio je Oca...jer Otac zapoveda da slušamo Hrista...
Mislim da je ovo prosto za shvatiti.
Hrist ne sudi po svojim zapovestima, niti On donosi svoj zakon...Ne...On ponavlja Očev zakon i nedvosmisleno govori da Reči koje govori nisu njegove već Očeve...

Sam je rekao da ne zna.

Na ovo više ne bih reagirao i ponovi pisao ono što sam već pisao. Rekao sam dovoljno za uzeti ili ostaviti.

OKo Tome jehovini svjedoci su pametni pa šute ili kažu da je Krist "bog" sa malim slovom kako to zamišljaju u Ivana 1:1, a ti si se dosjetio da kažeš da Toma zapravo ne kaže to Isusu (u kojeg gleda) već Bogu pokraj njega.
Pokaži mi jedno mesto iz Pisma da imamo formulaciju ''Bog Hrist''? ...samo jedno.

Neće da može da se Oni nikada svom Bogu nisu tako obratili...

Ali jesu i to uvek...Gospod Isus... Ovo Bog im ide isključivo uz Oca.
I šta je teško zaključiti kome Toma šta kaže?

Bog Moj...Onaj koji je vaskrsao mog Gospoda Isusa.
Samo tako može biti iz jednog razloga, a to je...što kasnije kroz misionarenje, međusobno ohrabrivanje, molitve...itd...ni jednom nisu rekli naš Bog Isus...
Može li to biti ako je Isus njihov Bog?

Ako može Slape, hajde samo jedan dan pokušaj da ne izgovoriš Bog Isus...
Kako ne smijem ako znam i dokazujem da je posebni Božji Sin sin po unutarnjoj pre-emanaciji iz njega ili kako su rani teolozi znali reći "od Boga Bog" jer su pravilno razumjeli unutarnju emanaciju. Pa i Otac je emanacija iz Duha Svetoga ili njegov sin jer u pravječnosti, prije stvaranja Bog je egzistirao samo kao Duh Sveti ili Svjetlost. Pa nije Otac kao forma vječno sjedio sam na prijestolju ili lebdio u vakumu prije nego se dosjetio da napravi prijestolje. Ja poznajem strukturu Duha Svetoga; znam koji duhovi Duha Svetog pripadaju Ocu a koji duh Sinu...i zašto je došlo do "stvaranja" Oca i Sina kao dviju formi Boga. Ti bi da iznosim to znanje i da ga ti testiraš i odlučiš jer4 se "ne bojiš istine". Nemaš ti nikave umne kriterije i darove da razumiješ Istinu. Ono o čemu ja i ti raspravljamo je "matematika" osnovne škole, a ja svoje doktorske studije neću pred tobom iznositi.
Ne zanima mene ovo...već ti rekoh.
Štaće mi tvoja reč kada imam Hristovu?

Citiraj mi Hristovu reč za svoje ubeđenje.

Tako je, jer moja je duhovna umnost velika a Tomino svjedočanstvo samo jedan dokaz, dok ja sam imam dokaze iz svog iskustva sa Isusom koji mi je dokazao da je Bog jer mi je dokazao svoju sveprožetost i da je kontrolor svega. To da je Isus kao Bog i sveprožimajući (kao argument boštva) do toga još nismo došli...ja to polako pokrećem kao temu i bacam ti to pred nos ali vidjet ću što si pisao na ono što sam iznio.
Daj stih.
Da ... Isus je naš otkupitelj a u SZ i proroštvu stoji da je Bog Izraelov otkupitelj (time i naš...samo što je početak svega Izrael). Isus je Bog Izraelov time i naš...i što sad slijedi od tebe...slijedi zmijsko vrludanje iz te pat pozicije pa ćeš reći da nije baš Isus otkupitelj nego "otac daje svoga Sina". Pa naravno Otac daje dio sebe Sina jer u Bogu Duhu Svetom su dvije relacije Otac-Sin i ja to znam fantastično objasniti kroz strukturu Duha Svetog i na koji način Duh Sveti "diše". Ali za tebe sam ja neki retard koji ne razumije pojam sin i da je Otac veći.
Daj stih.
Nije Isus za tebe nikakav spasitelj...što bi ti znao o tome. Sve bi se u našem, dijalogu svelo na to da je Otac kao Abraham stavio sina na šrtveni oltar i eto sina pasivca kao spasitelja. Ti nemaš pojma kako je Sin upotrijebio svoje duhovne sile za sapasenje i uopće ne znaš kako je izveo taj spasiteljski čin i koji stih biblije taj čin opisuje kratko, tak ako nisi od mene pričitao i zapamtio.
Ne zanima me tvoje lično uverenje.
Iz prostog razloga jer me ne spašavaš ti, već Hrist.

On me spašava na svoj način, ne na tvoj...
Pa Jehova kaže da je spasitelj. A spasitelj je Bog.
Ja ti tražio da mi citiraš...a ne svojim rečima da mi kažeš.

Zašto se plašiš citata?

Jeste...Otac je to učinio u zajedničkoj volji sa Sinom jer su jedan Bog. Sebe Sina je dao kao žrtvu a Sin je to dobrovoljno prihvatio a ne da je morao slušati Oca. Jehova je kralj Izarelov i to mnogi stihovi kaže.
Gde Hrist uči da su On i Otac jedan Bog?

Uvek ću te vraćati na početak dok mi ne daš Hristove reči
Ovo Što si napisao, tvrdiš Ti...Gde Hrist tako uči?
Bog dolazi kraljevati Izraelom (kaže pismo) a oni koji razumiju da je Isus Bog kažu "Dođi gospodine Isuse".
Zašto ne kažu ''dođi Bože Isuse''..?...kad razumeju da je Bog...
Već kažu dođi Gospode Isuse...

"U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog."

Sve je postalo PO ili KROZ tu Riječ. Kroz Boga Sina. Riječ (Sin) bijaše vječno. Jer da Sin nije vječan pisalo bi "U početku postade Riječ".

Zašto ti ovo ne znaš?
Evo JS su najbolje preveli...Reč je Božanskog porekla.
Zašto tako mislim?

''I reče Bog: neka bude svjetlost. I bi svjetlost.''
I svaki naredni stvaralački dan isto...''I reče Bog''...

E to je ta Reč u 'početku'...stvaralačka Reč je Božja i Reč jeste Bog...jer Bog kroz reč stvara...
Hrist na direktan način nikakve veze nema sa Rečju...indirektno Da...jer Reč jeste postala telo, ali Hrist kao najveći svedok kaže da Reč nije njegova...već Onog ko ga je poslao...

Poslednja izmena:
S obzirom da je i Sin Bog. ond amor apostojati dokaz da je i Sin sam sebe (kao utjelovljeni Isus) uskrsnuo.

"Dajem svoj život da ga opet uzmem /natrag/"

Zašto ti ovo ne znaš?
Znam to.
Ali zašto dovodiš u pitanje Apostole kao najbolje svedoke koji kažu da je Isusa vaskrsao Bog Otac...
Ne može Pismo biti kontradiktorno.
Jedimo sada nekako da nategnemo da je Hrist Otac.

S obzirom da je i Sin Bog. ond amor apostojati dokaz da je i Sin sam sebe (kao utjelovljeni Isus) uskrsnuo.

"Dajem svoj život da ga opet uzmem /natrag/"

Zašto ti ovo ne znaš?
Ti puno toga ne znas. ne moze neko ko je mrtav da sam sebe vrati u zivot dakle izmisljas i verujes u nebuloze

Ne moze Bog da umre jer je besmrtan,
A Isus je umro a njega je Bog JHVH vaskrsao.

jer jedino Bog daje zivot.

Ali zašto dovodiš u pitanje Apostole kao najbolje svedoke koji kažu da je Isusa vaskrsao Bog Otac...

Ne dovodim u pitanje jer ga je uskrsnuo Otac, u to u pismu piše, uskrsnuo ga je Duh Sveti i to u pismu piše, a uskrsnuo je i sam sebe - pa i to u pismu piše. Zašto piše sve tri varijante? Pa zato što je Bog u tom trojstvu. A trojstvo nisu "tri božanske osobe" već se trojstvo sastoji od dvije osobe ili persone i Duha Svetog koji ne impersonalan ili negledljiv jer je duhovna svjetlost, ali je identitet i to glavni bog identitet, vrhovna svijest, dok su Otac i Sin gledljivi i vidljivi. I ta dvojica su sveprožimajući pomoću jednote ili sebe pšrisutnosti u Duhu Svetom.

Jedimo sada nekako da nategnemo da je Hrist Otac.

Kod tebe su silna natezanja.
Gore pišem da nije Krist Otac jer je zasebni personalni identitet. Oni su samo jedno. Ali kad sam rekao da je i Sin Otac-jer to Izaija izvještava, onda je otac poradi nečeg specifičnog za Izrael. Bog nije samo Otac, Bog je Otac-Majka i to Pismo uči samo ti to ne bi mogao naći u njemu. Jedino ako si negdje pročitao moje objašnjenje....a stvar je jednostavna...

Evo JS su najbolje preveli...Reč je Božanskog porekla.
Zašto tako mislim?

''I reče Bog: neka bude svjetlost. I bi svjetlost.''
I svaki naredni stvaralački dan isto...''I reče Bog''...
Ali to reče Bog Krist...kroz njega teče stvaranje. Da usporedim; Bog stavlja metak u pušku (Bog je energetik) a metak izlazi kroz usta cijevi i čuje se zvuk - neka bude.

E to je ta Reč u 'početku'...stvaralačka Reč je Božja i Reč jeste Bog...jer Bog kroz reč stvara...
Hrist na direktan način nikakve veze nema sa Rečju...indirektno Da...jer Reč jeste postala telo,

ali Hrist kao najveći svedok kaže da Reč nije njegova...već Onog ko ga je poslao...
Krist kao čovjek za mnoge je spoticaj jer se Krist u svom umanjivanju kao primjer predstavlja čovjeku. Kad glumi čovjeka Kriast kaže "Bože zašto si me ostavio", kad glumi proroka i sveca (to mu je lakše glumi ti) onda kaže "Bože u ruke tvoje predaje duh svoj". Eto Stjepan je najbolji primjer jer u trenutku smrti, kad je najvažniji dio života on zaziva ime Isusovo da ga spasi. A SZ uči da je spasenje u zazivanju imena Božijeg. Apostoli jako dobro razumiju nauk Pisma i svom Bogu Kristu, kralju Izraelovom su davali božanske počasti.

Ali to reče Bog Krist...kroz njega teče stvaranje. Da usporedim; Bog stavlja metak u pušku (Bog je energetik) a metak izlazi kroz usta cijevi i čuje se zvuk - neka bude.

Krist kao čovjek za mnoge je spoticaj jer se Krist u svom umanjivanju kao primjer predstavlja čovjeku. Kad glumi čovjeka Kriast kaže "Bože zašto si me ostavio", kad glumi proroka i sveca (to mu je lakše glumi ti) onda kaže "Bože u ruke tvoje predaje duh svoj". Eto Stjepan je najbolji primjer jer u trenutku smrti, kad je najvažniji dio života on zaziva ime Isusovo da ga spasi. A SZ uči da je spasenje u zazivanju imena Božijeg. Apostoli jako dobro razumiju nauk Pisma i svom Bogu Kristu, kralju Izraelovom su davali božanske počasti.
Nije rekao Hrist već Jehova.

Ako Apostoli dobro razumeju nauk i po nauku znaju da je Isus Bog...zašto u tom davanju počasti ni jednom nisu rekli ''naš Bog Isus''?

Ali pogrešno ga tumačiš...rekao sam ti da svako od nas, nakon otkupnine, ima vlast nad svojim životom.

Tebi je sve pogrešno ako ti ne odgovara. Isus jednostavno kaže da daje svoj život i da ga vraće natrag sam sebi. Sin niti nije bio mrtav, samo je tijelo bilo mrtvo. Nije Isusu bilo teško ponovo ući u tijelo i regenerirati ga pa uskrsnuti. Ti si se jedino mogao vaditi na drugi Isusov ukaz da mu je tu ovlast samouskrsnuća dao Otac.

Mi nemamo vlast nad svojim životom nakon otkupnine...sama riječ otkupnina kaže da vlast preuzima onaj koji otkupljuje...tako Isus ima ovlast a ne mi.

Za Duh ne znam na šta misliš...pa kada ga nađeš, citiraj...
Rekao sam da u bibliji piše da je Duh Sveti uskrsnuo Isusa. A tvoje tumačenje bi bilo da je naravno duh Očev taj Duh Sveti i da ga je zapravo Otac uskrsnuo. Bio bi djelomično u pravu.

Back