Исус је Јехова

Ma pitaj ga ko daje večni život. Ko je voda živa, hleb...
Nema tog jhvh-a nigde, skrajnut je :D
To mozda tebi.
U Novom Zavetu je jasno da je Isus put do Boga JHVH

Jovan 14:6

Isus mu je odgovorio: „Ja sam put i istina i život. Do Oca se može doći samo preko mene.

1 Timoteju 2:5,6
Jer jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus,
6koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve

Jovan 3:16 „Jer je Bog toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina, da niko ko pokazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život.“

Bog daje večni život onima koji veruju u Isusa.

Psalam 3:8:
"Jehova je izvor spasenja. Na tvom narodu je tvoj blagoslov."

➤ Spasenje dolazi od Jehove.

Očigledno se nismo razumeli.
Ja i Slap pričamo o tome da li je Isus Jehova.
Ne govorimo o Imenu. Pogledaj naslov teme.
zar bi onda pisalo da je jedino ime kojim se spasavamo ISUS, i da nema ni jednog drugog pod kapom nebeskom sa kojim se spasavamo? onda vi tvrdite da je neko falsifikao dela apostolska, ili da apostol nije znao i sada cete vi jehovini svedoci da nam otvorite oci?
➤ Spasenje dolazi od Jehove.
otvorite nam oci, ili sebi, odgovorite zasto onda vasa OCE NAS molitva ne kaze OCE NAS JEHOVO, ako je spasenje od njega?
1749584933609.png
Watchtower ONLINE LIBRARY
https://wol.jw.org › wol › lp-sbo

·Translate this page

„Oče naš, koji si na nebesima, neka se sveti ime tvoje“ (Matej 6:9). Uvodne ... Jehova

zasto niste ubacili OCE NAS JEHOVO, ...NEKA SE SVETI IME TVOJE? lazovi ste teski! da je ocevo ime jehova, pa zasto ga ne bi napisali? jehova je nepomjanik, djavo, zato se ne pominje u OCE NAS - JER JE NEPOMENIK, pa sama rec kazuje sve

Bog Otac

Jovan 6,32 Tada im reče Isus: zaista, zaista vam kažem: Mojsije ne dade vama hljeba s neba, nego vam otac moj daje hljeb istiniti s neba;
Jovan 6,33 Jer je hljeb Božiji onaj koji silazi s neba i daje život svijetu.
A dalje kaže 6;35

А Исус им рече: Ја сам хлеб живота: Који мени долази неће огладнети, и који мене верује неће никад ожеднети.

On jasno ovde kaže da ima istu suštinu sa ocem, On je taj koji je sišao sa neba.

ma laze, inace bi ga napisali da znaju ljudi, evo sa njihovog sajta nema nepomjanika ni kod njih u moilitvi OCE NAS
„Oče naš, koji si na nebesima, neka se sveti ime tvoje“ (Matej 6:9).
ako bi igde trebali da napisu jehovo, to je u molitvi oce nas, nego i oni sumjaju nije li jehova nepomenik, zato ga isostavise, samo nekoga kome je stalo do njih to ce da im skrese u brk, kao ja, nego se natezemo ko je veci kao da mi ne znamo da je BOG OTAC najveci

Isus mu je odgovorio: „Ja sam put i istina i život. Do Oca se može doći samo preko mene.
zasto ne rece do oca jehove?
Jer jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus,
zasto ne rece izmedju boga jehove?
Bog daje večni život onima koji veruju u Isusa.
zasto ne rece bog jehova?

ne pomenu nepomenika, ili nepomjanika, eto zasto, jer je on djavo, kao kada jevrejima kaze vas je otac djavo, pa zato su ga i ubacivali svuda u starom zavetu, da nisu, ne bi im rekao, pametnom sve jasno

ajde zasto bi im inace rekao da je njihov otac djavo? jel vi svakome kazete ko nije hriscanin da mu je otac djavo? odes negde turisticki u aziju ili na karibe, i kazes - sto nisi hriscanin domorocima? oni kazu NISAM; jel mu kazes, pa nisi jer ti je otac djavo, a, jel kazes svima vama je otac djavo? ne kazes! pa zasto je onda ISUS rekao jevrejima?

Poslednja izmena:
zasto ne rece do oca jehove?

zasto ne rece izmedju boga jehove?

zasto ne rece bog jehova?

ne pomenu nepomenika, ili nepomjanika, eto zasto, jer je on djavo, kao kada jevrejima kaze vas je otac djavo, pa zato su ga i ubacivali svuda u starom zavetu, da nisu, ne bi im rekao, pametnom sve jasno

ajde zasto bi im inace rekao da je njihov otac djavo? jel vi svakome kazete ko nije hriscanin da mu je otac djavo? odes negde turisticki u aziju ili na karibe, i kazes - sto nisi hriscanin domorocima? oni kazu NISAM; jel mu kazes, pa nisi jer ti je otac djavo, a, jel kazes svima vama je otac djavo? ne kazes! pa zasto je onda ISUS rekao jevrejima?
Zato sto se zna da je Bog Otac JHVH Jehova.
Zar treba u svakoj recenici to naglsavati.

ma laze, inace bi ga napisali da znaju ljudi, evo sa njihovog sajta nema nepomjanika ni kod njih u moilitvi OCE NAS

ako bi igde trebali da napisu jehovo, to je u molitvi oce nas, nego i oni sumjaju nije li jehova nepomenik, zato ga isostavise, samo nekoga kome je stalo do njih to ce da im skrese u brk, kao ja, nego se natezemo ko je veci kao da mi ne znamo da je BOG OTAC najveci
11. Ово је камен који ви зидари одбацисте, а постаде глава од угла: и нема ни у једном другом спасења;

12. Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти.

Ne znam zašto insistiraju na tog jehovu/jhvh-a. Ne znam dal svesno ili nesvesno odbacuju Sina čovečijeg ali po Bibliji loše im se piše.

Nigde Isus na spominje jehovu ili jhvh-a
Zar to treba stalno naglašavati?
Spominje ga.
Ti ga ne vidis i gde ga ima.
Isus kaze " Oce nas nek se sveti IME tvoje..."

Luka 4:17–21
Isus u sinagogi čita iz proroka Isaije (Isaija 61), koji u hebrejskom tekstu sadrži Božje ime JHWH:

„Duh Suverena Gospoda Jehovе je na meni, jer me Jehova pomazao..." (Isaija 61:1, Prevod Novi svet)

Isus objavljuje Očevo ime

Jovan 17:6
„Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz sveta."
Jovan 17:26
„Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivaću ga..."

➤ Isus nije samo govorio o Bogu, već je objavio Njegovo ime, što je značilo upotrebu i objašnjavanje značenja Božjeg imena Jehova.

Isus citira Pisma u kojima se koristi Božje ime

Isus često citira Psalme, Mojsijeve knjige i proroke – sve knjige koje sadrže Božje ime stotinama puta.

Na primer:
Matej 22:37
„Voli Jehovu, svog Boga, svim svojim srcem, svom svojom dušom i svim svojim umom.“
(citira 5. Mojsijevu 6:5)

Poslednja izmena:

objavio i obznanio znaci da im nije bilo poznato zajednicko ime ZA BOGA - OTAC, Bog Otac - a ranije ko je BoGA ZVAO OCEM?

Isus citira Pisma u kojima se koristi Božje ime

Isus često citira Psalme, Mojsijeve knjige i proroke – sve knjige koje sadrže Božje ime stotinama puta.

Na primer:
„Voli Jehovu, svog Boga, svim svojim srcem, svom svojom dušom i svim svojim umom.“
zar nije bilo zabranjeno da se koristi jhvh?
Jewish tradition uses titles like "Adonai" (Lord) or "HaShem" (The Name) in conversation and prayer.

i ti sada kazes da ga je zvao doslovce "jehova", a niko da mu prigovori i opomene ga? nemoguce! pise ti lepo sta je mogao da izgovori, hashem ili adonai
takodje i citirajuci Isaiju

➤ Isus nije samo govorio o Bogu, već je objavio Njegovo ime, što je značilo upotrebu i objašnjavanje značenja Božjeg imena Jehova
Opet nije dobro shvaćeno jer bi rekao apostolima da krste u IME jehovino. Međutim on kaže u ime oca i sina i svetoga duha i to su ta trojica što svedoče na nebu.
Prosto Bog nema lično ime osim ako ima još bogova pa da se zna kome tačno se obraćaš.
Isus kaže "da vi poznajete oca znali bi i mene" zašto bi mi znali ko je Isus, jel onda to znači da je i Isus jehova?
Pošto se ne zna tačno šta znači ta šifra jhvh prevodioci su smislili da to znači ja sam koji jesam. I šta to uopšte znači i ja sam koji jesam, čak ni Jevreji nisu znali nego ga nazivali adonaj (moj gospodar).
A za tog šifrovanog imaš u sz da je jedan od sinova božijih (oni koji su pohodili ljudske ćeri) daje Jakova i baštini, današnje Izraelce.
Koliko su Jevreji zastranili Isus je došao k njima da ih vrati na put, ali oni ga odbaciše kao danas što se vi jehovini a svedoci predstavljate kao hrišćani odbacujute ga i ponovo se vraćate nepomajniku.
Vi se vrlo dobro slažete sa judaistima zato imate averziju prema hrišćanima.

Opet nije dobro shvaćeno jer bi rekao apostolima da krste u IME jehovino. Međutim on kaže u ime oca i sina i svetoga duha
pa nema veze i tako, ali opet ako jeh.svedoci nemaju "oce nas jehovo", jel imaju bar krstenje u ime oca jehove? ako nemaju opet se svodi na insinuiranje da je to taj njihov otac, a boje se da priznaju osim ovako na forumima sto vrbuju za njega- znaci tesko navlacenje, pa ko se upeca
aeternum: jel ti jehova BOG otac?
jel si krstena U IME BOGA OCA JEHOVE ILI SU SAMO REKLI U IME OCA ITD?

Jehovah's Witnesses baptize individuals in the name of the Father, Son (Jesus), and Holy Spirit, as found in Matthew 28:19.

znaci da ne smeju da krste u ime jehove, znaju da je djavo, vec samo lazu ljude u njegovo ime, pa ko se upeca, teski prevaranti

ja da sam jehovin svedok trazio bih da me krste u ime oca jehove... ili bih izasao iz te sekte ako odbiju

Poslednja izmena:
zasto se onda ne baptizujete u ime oca jehove, i zasto mu se ne molite sa oce nas jehovo ako tvrdite da je isus rekao voli jehovu?
ajde priznaj jel ti jehova otac? ne smes, bojis se, sta ako sam ja u pravu, a na strasnom sudu si vec spremila opravdanje da je rekao i da ljubimo svoje neprijatelje, sta fali i jehovu djavola.

Poslednja izmena od moderatora:
Bog je odlučio da manji dio njega posveti svijetu.
Ne mudruj.
Priznaj sam sebi da ne veruješ Hristu.

''Otac je veći od mene''...kaže Hrist.
Krist kao čovjek dobrovoljno se umanjio i tako se odlučio ne dičiti sa svojom jednakosti sa Ocem.
Ponovo izmišljaš.

Hrist kaže...''Ja ne dođoh sam od sebe nego me Otac posla''...
Nema drugog načina već je svemoćan i sveznajući svojim Duhom Svetim jer je isti sveprožimajući. Zapravo loše je reći da je Bog sveprožimajući jer je stvar obrnuta- SVE JE U BOGU. Ali ćemo uvjetno reći Bog je sveprožimajući i na taj način drži sve postojanje da se ne raspadne, da se nebeske sile ne poremete i sve raspadne? Slažeš se?
Ok. Slažem se.

Ali mislim da Bog može i ono što ti kao najpametniji teolog ne možeš ni da zamisliš...
Pa kad i to može, glupo je onda svemoć ograničavati na našu logiku...
Ka bi i Sin bio sveprožimajući bio bi Bog?
Ne može niko postati Jehova. Hrist nije Jehova je sam kaže da On ne može ono što Jehova može...itd...
Jesi li čitao koju drugu bibliju osim jehovinih svjedoka u kojoj bi "greškom" pisalo da je Sin sveprožimajući? Kako ćeš reagirati ako ti dokažem da je Sin sveprožimajući ? Hoćeš li reći da mu je sveprožetost dao Otac?
Reagovaću u skladu sa rečenim.

Sve što Hrist kaže, ja sa tim nemam problem...
Kao prvo ne znaš ti to. Nisi znao pa si mene pitao gdje piše da je Jehova kralj Izraelov. Drugo; odlučio je postavljati Židovima kraljeve jer je popustio ali nije odustao do svog statusa Židovskog kralja kojeg će povratiti. Nigdje nije rekao da će prestati biti kralj Židova zauvjek.
Jehova nije kralj...On je naš Otac i biće to u svu večnost.
Svaki oblik Poglavarstva se ukida kada svi budemo jedno.
Što znači nebeski Izrael? Da li je zemaljski Izrael odbacio zauvjek ? Da li je zemaljski Jeruzalem odbacio zauvjek?
Nije On odbacio njih, već oni njega.

Bog neće na silu nikog vraćati pod svoje skute...jednostavno zato, jer to nije u prirodi Boga...

A nebeski da...Onaj koji sam srcem ide i želi...Na čelu sa kraljem Isusom i sa suvladarima od 144.000...tamo gde su stanovi o kojima je Hrist govorio...tamo gde Jevrejin nije po krvi već po duhu...

Kad neko kaže Kristu "Bog moj" onda postoji termin Krist Bog.
Bolje veruj Hristu, nego svojoj logici...često naša logika zna da omane...
Prihvati Hrista onako kako se predstavio i ne trpaj mu ništa više, jer to više nije Sam Sebi dodao.
Kako možeš verovati Hristu kada mu nešto, svoje, trpaš usta? Onda to što si mu strpao nije njegovo, već tvoje. Slediš svoj nauk a ne Hristov...

Činjenica. Nigde ne piše Bog Hrist.
Svojstvo JHVH dijele Otac i Sin. Sin ima Slavu koju i Otac a "Bog svoju slavu ne da nikome". "Sve Očevo moje je". Ja mogu preciznije objasniti: izvan kruga Duha Svetog niko nije ravan Bogu, a unutar kruga Duha Svetog u kojemu Otac i Sin imaju sebe i gdje je sve jedno, Otac i Sin su ravni i ravnopravni.
Ma dobro, opet tvoje mudrovanje.

Otac svoje slave ne da je nikom.
Hrist ima svoju slavu, anđeli svoju, ti svoju...

Na mesto Boga ne može stati niko, pa ni Hrist...Bog daje svu vlast Sinu...ali mnoge ingerencije zadržava u svojoj vlasti.
Ne možeš reći na Hristove reči ''sve Očevo moje je''...da misli da je i Očeva slava njegova. Ne. Slavu svoju ne može dati nikom...kao što ti svoje zasluge ne možeš dati nikom...to je tvoje i pripada samo tebi...tvoje dete pred tobom more steći svoje zasluge i da se kiti svojim perjem a ne tuđim...
Ne apsolutno jer Otac i Sin su jedno i zajedno prije postanka svijeta. Sin je imao Slavu kod Oca i sa Ocem prije postanka svijeta. To kaže Sin.
Prije postanka svijeta nije bilo niti prijestolja, ali ova tema je teška. Ti i teolozi je ne znate postaviti niti kao problemsko pitanje a kamoli riješiti.
Orac i Sin su u jedinstvu/zajednici a ne u bukvalnom smislu...Imaš druge jasne Hristove reči koje potvrđuju ovo.
Zajednoca, kao kod muža i žene koji guraju i stvaraju svoj dom, potomstvo i sve ostalo...U tom smislu ima svako svoju titulu i zaslugu...iz naše perspektive...svako ima svoju slavu...Otac svoju, Sin svoju...
U ljudskosti Isus se ponizuje a Oca uzvisuje. Inače u Nebu je odlučivanje zajedničko. Otac prihvata Sinovu volju također jer kaže "Ako se ja pred Ocem odreknem Cicolina, onda će i Otac da se odrekne Cicolina". Ili ne kaže ?
Nećeš da pogledaš jasne Hristove reći koje otklanjaju svaku dilemu...
Vidi početak otkrivenja gde se jasno kaže da Otac Hristu otkriva buduće događaje.
Da li bo se to moglo reći da su jedno biće...?
Ne bi ni pod razno...

zar bi onda pisalo da je jedino ime kojim se spasavamo ISUS, i da nema ni jednog drugog pod kapom nebeskom sa kojim se spasavamo? onda vi tvrdite da je neko falsifikao dela apostolska, ili da apostol nije znao i sada cete vi jehovini svedoci da nam otvorite oci?
Izvini, zbunjuješ me ovakvim suviše banalnim pitanjima.

Ko negira činjenicu da je Ime Isusa Hrista jedino kojim se svi spašavamo?
Jel' jasno piše...''kako po Adamu svi umiru, tako će po Hristu svi oživeti''...
Znači, ne po Peri, Miki, Žiki...već po Hristu...
Ko to negira?...to je činjenica.

Dakle, nije za nas otkupninu platio, Miloš...već Hrist...i zato kaže...nema drugog imena danog ljudima kojim bi se mogli spasti...
Zato što taj dani nama za spasenje, se zove Isus Hrist. I samo preko tog imena se možemo pomiriti sa Bogom.

Ali to ne dokazuje da je Isus Jehova...ili ti hoćeš na ovakav način da to proguraš...
Onda hajde da sve što je Hrist govorio o Ocu stavimo u fijoku...

Suština Hristove misije...da tako kažem...nije da nas dovede sebi...pomiri sa sobom...već sa nekim koga On zove većim od sebe...sa nekim za koga kaže da ga je On poslao...sa nekim za koga kaže da mu je On dao zapovest šta će nam reći...sa nekim, koga ti očigledno ne poznaješ...
A Hrist kaže...''sa nekim koga nemaš''...

otvorite nam oci, ili sebi, odgovorite zasto onda vasa OCE NAS molitva ne kaze OCE NAS JEHOVO, ako je spasenje od njega?
Pogledajte prilog 1740745
Watchtower ONLINE LIBRARY
https://wol.jw.org › wol › lp-sbo
Jednostavno zato što tu stoji tako.

Kao što se ti obraćaš svom ćaletu...nećeš reći Oče Pero...već ćeš reći...samo Oče ili samo Pero...

Kada kažem oče mislim na roditelja a ne na popa...
jehova je nepomjanik, djavo, zato se ne pominje u OCE NAS - JER JE NEPOMENIK, pa sama rec kazuje sve
Aj' se malo presaberi...teške su ovo reči...ne smetaju one meni, ali za tebe nije dobro...onako drugarski ti dobronamerno kažem...

Smešno je odreći se Jehove, a zvati sebe Isusovim sledbenikom...

Име Исус потиче од грчке речи Ἰησοῦς (Јесус), која је хеленизација хебрејско-арамејског ישוע (Јешуа) од хебрејског имена יהושע (Јехошуа) , што значи Јахве спасава.

A dalje kaže 6;35

А Исус им рече: Ја сам хлеб живота: Који мени долази неће огладнети, и који мене верује неће никад ожеднети.

On jasno ovde kaže da ima istu suštinu sa ocem, On je taj koji je sišao sa neba.
Tako je.
I onda nam kaže da ga je Otac poslao da nas nauči tako i tako...da je od njega primio zapovest i da ništa ne čini po svojoj volji, već po volji onog ko ga je poslao...i dodaje da je Otac veći od njega...da Otac zna a Isus ne zna...da Otac može a Isus ne može...itd...

Gde je onda tu ista suština?

Ne mudruj.
Priznaj sam sebi da ne veruješ Hristu.

Ja sam sa njim imao fantastičan doživljaj u tri scene, pokazao mi se i ukazao da je Bog, pa prema tome nećemo se uspoređiovati.

Ponovo izmišljaš.

Zašto bi, ta tvoja jeruzalemska biblija koju voliš citirati je jasna "On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom" ...jasno Pavao tu kaže; Sin je jednak Ocu ali to nije iskazivao da bi se hvalio...jer nije došao da se hvali. Naravno da nije rekao "ja sam Bog" i to je Toma morao reći.

Ne može niko postati Jehova.
Reagovaću u skladu sa rečenim.

Što si se ustrtario kad sam te lijepo pitao "Kad bi i Sin bio sveprožimajući da li bi ga onda smatrao Bogom?
Da li se bojiš da ću u bibliji pronači stih koji govori da je i Sin sveprožimajući kao Otac?

Nisi siguran, ne znaš što u bibliji sve piše pa kažeš da ćeš reagirati na moje dokaze. Tad je kasno...tad ćeš izmišljati pričice da je Jehova dao i sveprožetost Sinu, pa eto i Sin je sveprožimajući. Lako je tako raspravljati.

Sve što Hrist kaže, ja sa tim nemam problem...

Bilo Krist bilo apostoli, svejedno tko kaže. Kad apostol kaže Kristu gledajući u njega "Bog moj" ti sa tim "nemaš " problema.

Jehova nije kralj...

Kad biblija na sto mjesta kaže da je Jehova kralj Izraelov ti sa tim nemaš problema, jednostavno kažeš, nije kralj Izraelov....on je nešto drugo.

Nije On odbacio njih, već oni njega.

Tako je. I zato te pitam, hoće li Izrael ponovo biti poseban Božji narod. Kad Izrael zavapi za Bogom kad bude pred uništenjem od vojski koje će na njega nagrnuti, hoće li im se Jehova odazvati i uništiti sve vojske a Jeruzalem postaviti "brdom nad svim brdima svijeta" ? Hoće li cijeli svijet dolaziti u Jeruzalem kod Isusa? Rekao si (jedva) da će Isus biti kralj na zemlji? Hoće li svijet dolaziti u Jeruzalem da se poklone tom kralju? Hoće li to biti poslije harmagedona ili poslije tisućugodišnjeg kraljevstva?

Bog neće na silu nikog vraćati pod svoje skute...jednostavno zato, jer to nije u prirodi Boga...

Isus kaže da će zadnji biti prvi. Pismo kaže da će Izrael biti zadnji u pokajanju. Hoće li ponovo biti prvi pred Bogom od svih naroda?

Bolje veruj Hristu, nego svojoj logici...često naša logika zna da omane...

Ako je Toma Isusu (ne gledajući u nebo) rekao "Bog moj" i time "omanuo", zašto ga Isus nije ispravio i ukorio?
Otac svoje slave ne da je nikom.
Hrist ima svoju slavu, anđeli svoju, ti svoju...

Očito ne znaš što je "slava". Kako je Sin kod Oca izgradio svoju slavu kad nije bilo svijeta i iskušenja? Ako Krist kaže "Sve Očevo i moje je" kako ti kažeš nije tako jer Očeva slava nije i Kristova. To je onda tvoj nauk.

Na mesto Boga ne može stati niko, pa ni Hrist...Bog daje svu vlast Sinu...ali mnoge ingerencije zadržava u svojoj vlasti.
Daje "svu" pa onda uopšte ne daje "svu" već nešto i zadržava. To je tvoj nauk.

Nisi reagirao na moj ukaz da je Otac jednom bio i bez prijestolja, jer i prijestolje je stvorio, jer prijestolje nije Bog. Kako je Bog mogao biti bez prijestolja?
Kako je Otac stvarao svijet KROZ Sina? Kako izgleda to stvaranje? Je li svijet izlazio na Isusova usta?

Rekao si da Otac o svemu životnom odlučuje a ne Sin ja j sam te pitao "Otac prihvata Sinovu volju također jer kaže "Ako se ja pred Ocem odreknem Cicolina, onda će i Otac da se odrekne Cicolina". Ili ne kaže ? Ako Sin kaže da si griješnik i da te odbacuje u smrt, da li će Otac reći; "Stani Sina, ja odlučujem hoće li on ići u smrt" ? Ti si pametovao da samo Otac odlučuje tko će Sinu "s lijeva i s desna" pa sad odgovori na moje pitanje - ako Sin procjeni da ga je Cicolino odbacio, hoće li Sin time poslati Cicolina u vječnu smrt" ?

Vidi početak otkrivenja gde se jasno kaže da Otac Hristu otkriva buduće događaje.

Hoćeš li teći da je Isus "prvi i posljednji" ali ipak ne zna ništa što će se događati na kraju i kakav će sud Otac izvoditi?

Otac kaže da ne sudi nikome i da je "sav sud predao Sinu", a ti možda naznačuješ da Sin ipak neće odraditi kaznene radnje, niti će odlučivati kad će što izvoditi?

Back