Ja sam sa njim imao fantastičan doživljaj u tri scene, pokazao mi se i ukazao da je Bog, pa prema tome nećemo se uspoređiovati.
''Reči koje vam dadoh Život su''...
To ti meni pokaži, a svoja iskustva zadrži za sebe...
Zašto bi, ta tvoja jeruzalemska biblija koju voliš citirati je jasna "On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom" ...jasno Pavao tu kaže; Sin je jednak Ocu ali to nije iskazivao da bi se hvalio...jer nije došao da se hvali. Naravno da nije rekao "ja sam Bog" i to je Toma morao reći.
Ne može Pavle ići preko Hristovih reči...jer ne uči Pavle Hrista nego obratno...
Ako Hrist kaže da je Otac veći od njega...tu je tačka. Sve ostalo ti možeš štelovati i sam sebe zavaravati.
Pavle ovde govori o poniznosti. Hrist je Sve dobio od Oca...
čitaj još jednom SVE...pa i SD, kojim čak podiže mrtve...itd...Ali i kao neko ko nosi Silu Božju/Očevu u sebi, ne gordi se i ne hvališe se onim što čini...Zašto? Pa zato što zna da mu Otac nije dao Duh, to što čini ne bi mogao činiti...Satana je pre pada imao visoku poziciju u Božjem uređenju, pa ga gordost ponela...Mojsije u pustinji se poneo sa onim čarobnim štapom, ko da je njegov...zato nije ni ušao u obećanu zemlju.
Hrist se nije poneo i to je primer za sve nas koji Hoćemo da stojimo na putu koji je Isus trasirao, da se ne ponesemo...To Pavle ovde govori...Da je tako i nikako drugačije, govore Pavlove reči da je
Hristov poglavar Bog...Da Pavle drži Hrista za Boga...nikada ovo ne bi rekao...
I da...svi smo po obličju Božjem, stim što je Hrist Duhovno biće, za razliku od nas...ali nas sve isti Duh prožima...jer od istog Oca ishodimo i Mi i Hrist...
Što si se ustrtario kad sam te lijepo pitao "Kad bi i Sin bio sveprožimajući da li bi ga onda smatrao Bogom?
Da li se bojiš da ću u bibliji pronači stih koji govori da je i Sin sveprožimajući kao Otac?
Hrist nije Bog, ne što ja kažem, već zato što ga niko nikada od njegovih učenika Bogom nije nazvao...pa ni Toma, objasnio sam ti...
U Pismu ne postoji spoj reči...
''Bog Isus''...
Zašto? Zato što Oni koji Pišu Pismo Hrista Bogom ne smatraju...već ga smatraju onako kako ga oslovljavaju...Božji Sin Isus Hrist.
Drugo.
Ja se istine ne bojim. Ako smatraš da postoji nešto što bi bilo korisno za ovu temu i naš razgovor...iznesi to ovde...Ako je istina ja ću verovati...
Nisi siguran, ne znaš što u bibliji sve piše pa kažeš da ćeš reagirati na moje dokaze. Tad je kasno...tad ćeš izmišljati pričice da je Jehova dao i sveprožetost Sinu, pa eto i Sin je sveprožimajući. Lako je tako raspravljati.
Ja na svako tvoje pitanje imam odgovor iz Pisma...neću ti ja odgovoriti, Pismo će ti odgovoriti...
Ne brini, veoma dobro znam šta u Pismu piše...Misliš da bih se upustio u razgovor sa najpametnijim teologom na svetu, da nisam spreman
Bilo Krist bilo apostoli, svejedno tko kaže. Kad apostol kaže Kristu gledajući u njega "Bog moj" ti sa tim "nemaš " problema.
Čitam Hristove reči i vidim da sebe Bogom ne predstavlja...već Božjim Sinom...To je činjenica Slape kojoj ti ne smeš da pogledaš u oči...
Kako misliš da izađeš pred Hrista i da mu kažeš... Bože moj Isuse.
Pitaće te... ko ti rekao da sam Bog?
Sta ćeš reći?...Zaključio sam sam da si Bog...
On kaže...Jesam li lepo rekao da se držiš moje reči?
A Ti...Jesi Gospode...Ali ti si moj Bog.
Hrist...Gde sam rekao da sam Bog?
Šta ćeš reći Slape?
Da li shvataš da imaš direktne reči od Spasitelja sa neba...direktno iz njegovih usta...bez ikakvog posrednika...sam za sebe kaže da je Sin Boga Živoga...
Da li ti to shvataš? Spasitelj i naš otkupitalj to kaže.
I Ti tu ne staviš tačku već izmišljaš i trpaš Spasitelju u usta nešto što nije pomislio a kamo li rekao...
Pa koga ti slediš. Gde spasitelj kaže da je naš Bog?
Jel' kaže ko ima ljubav k'meni držaće moju reč...Pa jel' je držiš?
Gde za sebe kaže da je Bog? Da vidim i ja koje su to Hristove reči...pa da ih držim...jer u Hristovim rečima vidim i to, da nam od držanja Njegove reči zavisi život...
Pokaži mi svoj kamen temeljac na kom gradiš veru...
Ja sam tebi pokazao.
Kad biblija na sto mjesta kaže da je Jehova kralj Izraelov ti sa tim nemaš problema, jednostavno kažeš, nije kralj Izraelov....on je nešto drugo.
Biblija kaže da je na Sionu Jehova za kralja pomazao svog Sina Isusa Hrista.
Jehova kaže teko.
Isus Kaže isto.
Citirao sam ti, zar si već zaboravio?
Gde piše drugačije?...Izvoli.