Исус је Јехова

Ma uopšte nije komlikovano...bar po meni...pisac teksta piše iz svog ugla...
Ili davniji prevoditelj piše iz svog ugla... biblija nije kasapljena samo od JW organizacije.... :) Ali sam problem mi nije zanimljiv u velikoj mjeri i na njemu ne dokazujem žar svog teologiziranja. Kad u nešto važnije nisam apsolutno siguran ja kažem da o tome imam tezu kao rješenje. Tako u nedavnom razgovoru sa dvije JW koje ne vjeruju u Kristovo kraljevanje zemljom iz Jeruzalema (oni kažu sa Neba) ja im kažem da kraljevanje Sina BOžijeg na zemlji bilo bi kao da gradonačelnik Njujorka dođe biti gradonačelnik u moj Slunj. Ali za taj problem imam "čudnovato" rješenje na nivou dobre teze i kažem im da biblija ne nudi jasan odgovor malim teološkim umovima...ali da se iz nekih biblijskih stihova dadne naslutiti zašto će Sin Božji kao Sin čovječji vječno biti na zemlji i iz Jeruzalema vladati...i zašto se tu sitoacija dupla kao sa našom raspravom oko dvije JHVH forme koje su jače biblijske činjenice.

ja im kažem da kraljevanje Sina BOžijeg na zemlji bilo bi kao da gradonačelnik Njujorka dođe biti gradonačelnik u moj Slunj
Pa neće Hrist sam vladati pa da ne može da postigne svoje obaveze...

2. Timotiju 2,12
Ako trpimo, s njim ćemo i carovati.

Zato u imaš Hristovu nevestu 144.000 onih koji će carevati sa njim na novoj zemlji. Ali Hristov dolazak na zemlju sa nevestom sledi tek nakon 1000 godina.
Rekoh ti gore...Jehova je pomazao za kralja svog Sina Isusa. Takođe Isus je preuzeo ulogu prvosveštenika, nakon što je platio otkupninu. Skinija i prvosveštenik su na nebu. Tek nakon 1000 godina, skinija će biti na zemlji, među ljudima. Jeruzalem je na nebu i tek nakon 1000 godina silazi na zemlju.

Pa neće Hrist sam vladati pa da ne može da postigne svoje obaveze...

Ja sam govorio o stvari ugleda a ne veličine obveza. Isus je Bog sveprožimajući i sve zna i može.

Zato u imaš Hristovu nevestu 144.000 onih koji će carevati sa njim na novoj zemlji. Ali Hristov dolazak na zemlju sa nevestom sledi tek nakon 1000 godina.

Ne, Kristov dolazak, dolazak Mesije je u proročanstvima najavljen u velikim nevoljama kada on spašava svoj Izrael koji je napadnut sa svih strana i gdje su već 2/3 Židova već poginuli. Pred početak milenijskog kraljevstva od naravno 1000 godina.
Rekoh ti gore...Jehova je pomazao za kralja svog Sina Isusa.

Ukazao sam naproroštva da je samo Jehova kralj Izraelov i dobio si taj materijal. Nigdje ne piše da je Bog prepustio kraljevanje nad Izraelom stvorenju..

Svagdje piše da Bog dolazi da kraljuje u Jeruzalemu i zemlji početkom milenijskog kraljevstva, a taj Bog je Krist.
Takođe Isus je preuzeo ulogu prvosveštenika, nakon što je platio otkupninu. Skinija i prvosveštenik su na nebu. Tek nakon 1000 godina, skinija će biti na zemlji, među ljudima. Jeruzalem je na nebu i tek nakon 1000 godina silazi na zemlju.

Jeruzalem je na zemlji, obnovit će se a u njegovoj obnovi će učestvovati sinovi od očeva koji su bili neprijatelji Izraela. Tako proroštvo kaže. Nadalje proroštvo kaže da se preživjeli narodi svijeta hodočasnički navraćaju u Jeruzalem da se poklone kralju i da čuju Božije zakone. Pa još stoji da će narodi koji odbiju prihvatiti hodočašćenje u Jeruzalem i kralja biti ubrzo uništeni jer će ostati "bez kiše". Nebeski Jeruzalem koji "silazi" je matafora i dio je Božije obnove "nove zemlje i novog neba".

Ako bih te pitao što ima obnavljati Nebo jer ono nije oštećeno jer je demonski svijet sa njega zbačen, jer Bog ne dozvoljava da njegov dom bude u kaosu , neredu... pogotovo Nebesa nad Nebesima gdje satansko ne smije ni zucnuti lošu riječ a kamoli pobunu praviti...ne znam što bi ti odgovorio.

Ja sam govorio o stvari ugleda a ne veličine obveza. Isus je Bog sveprožimajući i sve zna i može.

Ne, Kristov dolazak, dolazak Mesije je u proročanstvima najavljen u velikim nevoljama kada on spašava svoj Izrael koji je napadnut sa svih strana i gdje su već 2/3 Židova već poginuli. Pred početak milenijskog kraljevstva od naravno 1000 godina.

Ukazao sam naproroštva da je samo Jehova kralj Izraelov i dobio si taj materijal. Nigdje ne piše da je Bog prepustio kraljevanje nad Izraelom stvorenju..

Svagdje piše da Bog dolazi da kraljuje u Jeruzalemu i zemlji početkom milenijskog kraljevstva, a taj Bog je Krist.

Jeruzalem je na zemlji, obnovit će se a u njegovoj obnovi će učestvovati sinovi od očeva koji su bili neprijatelji Izraela. Tako proroštvo kaže. Nadalje proroštvo kaže da se preživjeli narodi svijeta hodočasnički navraćaju u Jeruzalem da se poklone kralju i da čuju Božije zakone. Pa još stoji da će narodi koji odbiju prihvatiti hodočašćenje u Jeruzalem i kralja biti ubrzo uništeni jer će ostati "bez kiše". Nebeski Jeruzalem koji "silazi" je matafora i dio je Božije obnove "nove zemlje i novog neba".

Ako bih te pitao što ima obnavljati Nebo jer ono nije oštećeno jer je demonski svijet sa njega zbačen, jer Bog ne dozvoljava da njegov dom bude u kaosu , neredu... pogotovo Nebesa nad Nebesima gdje satansko ne smije ni zucnuti lošu riječ a kamoli pobunu praviti...ne znam što bi ti odgovorio.
1. Hrist nije Bog, nisi mi uspeo to Pismom dokazati...

2. To za kralja Izrailjevog...molim te pokaži mi gde si dao dokaze.
Bojim se da se nisi ni upustio u tu diskusiju...
Zato mi navedi te stihove na koje si mislio...

3.Rekoh, neću rušiti tvoje uverenje...vreme će pokazati da li si u pravu ili ne...mislim na državu Izrailj. Ne bih želeo o ovom više da širimo, jer znam da se nećemo složiti...
Daj da vodimo šta ćemo sa Hristom...ko je On? Šta nam on kaže?

4. Ako tražiš moj odgovor o novom nebu, tu sam, mogu odgovoriti...

1. Hrist nije Bog, nisi mi uspeo to Pismom dokazati...

Što Boga čini Bogom? Koja svojstva?

2. To za kralja Izrailjevog...molim te pokaži mi gde si dao dokaze.
Bojim se da se nisi ni upustio u tu diskusiju...

Ti si kroz pitanje ukazao da ne znaš je li Jehova kralj Izraelov, a ja sam ti ponudio link sa biblijske tražilice. Evo opet ću;

https://biblija.biblija-govori.hr/index.php?term=jahve+kralj+izraelov&prijevod=sve&trazi=Traži

Tu si nađi...valjda 1/3 stihova govori da je Jehova kralj Izraelov. Samo Bog može biti kralj Izraelov.

...mislim na državu Izrailj.

Jehova kaže "Dat ću vam zemlju Izraelovu". Dao je dakle čak i naziv. Pa je rekao da će se ta zemlja roditi u jednom danu. I to se dogodilo kroz UN priznanje.

Što Boga čini Bogom? Koja svojstva?
Onaj iznad koga nema niko...u svakom pogledu.
Ti si kroz pitanje ukazao da ne znaš je li Jehova kralj Izraelov, a ja sam ti ponudio link sa biblijske tražilice. Evo opet ću;

https://biblija.biblija-govori.hr/index.php?term=jahve+kralj+izraelov&prijevod=sve&trazi=Traži

Tu si nađi...valjda 1/3 stihova govori da je Jehova kralj Izraelov. Samo Bog može biti kralj IzIzraelov.
Nije tačno.
Kraljevi Izrailja su bili čak i ljudi...Kralj je onaj kog Jehova pomaže...
Trenutno je to Jehovin Sin Isus Hrist...tako kaže i Jehova i Hrist i Natanailo...
Jehova kaže "Dat ću vam zemlju Izraelovu". Dao je dakle čak i naziv. Pa je rekao da će se ta zemlja roditi u jednom danu. I to se dogodilo kroz UN priznanje.
Tako je.
Evo kralja Izrailja sedi sa desne strane Jehovi i vlada sred neprijatelja svojih... Očisti je nebo, uskoro će u zemlju... Nebo je njegovo kraljevstvo i uskoro će i zemlja biti oblast njegovog vladanja...
Pusti šta rade UN...sve nas vode u propast...gledaj šta radi Nebeski Kralj i gde je njegova oblast vladanja.
Nema on pretenzije na granice samo jedne države...Njegova pretenzija je cela planeta i njegovo carstvo će biti od kraja do kraja zemlje...jer će izbrisati granice i na papiru i u glavi...

Onaj iznad koga nema niko...u svakom pogledu.

Tako je. Nema većeg imena iznad Isusovog...tako pismo kaže. Koje je daljne operativno svojstvo Boga naprimjer. Na koji je način Bog sveznajući i svemoćni? Na koji je način sveprožimajući? Da li Sin ima sveprožimajuća svojstva?

Nije tačno.
Kraljevi Izrailja su bili čak i ljudi...Kralj je onaj kog Jehova pomaže...

Joj joj ... pa neka su bili. Bog ih je namještao kada je Izrael protiv Božije volje htio imati kralja. Znaš li da je Jehova rekao-ne treba vam kralj, ja sam vaš kralj ? Onda su ga Židovi izdali-daj nam kralja da ga imamo kao i svi drugi narodi, da nam bude svaki dan na raspolaganju. Očito ne znaš tu biblijsku priču inače ne bi gore pisao gluposti. Kad se ponovo uspostavi sveti Izrael opet će na njegovom čelu biti Bog, Krist.

Na koji način je Jehova bio kralj Izraela dok nisu imali prvog kralja ?

Evo kralja Izrailja sedi sa desne strane Jehovi i vlada sred neprijatelja svojih...
Ima Isus i svoje zasebno prijestolje pa se može reći "Evo kralja Izraelovog sjedi na svome prijestolju". A zdesna sebe ima onih 144000. Tako pismo piše a ti to gubiš iz vida momak !

Pusti šta rade UN...sve nas vode u propast...gledaj šta radi Nebeski Kralj i gde je njegova oblast vladanja.

To je nebitno što radi UN...ja ti rekoh da je Jehova najavio državu Izrael imenom i prezimenom kako bi se reklo i da će biti osnovana u jednom danu. Tako je rekao Izraelu-kako da vas dovedem do rađanja a ne dam porod. Što bi značilo-doveo sam vas natrag u vašu zemlju pa ću vam dati i državu kakve imaju i svi drugi narodi.

Znaš li da je u bibliji glavna priča gotovo svih proroka veliki povratak Židova iz svih naroda svijeta? Jehova kaže da pričamo o tome i slavimo njegov povratak Židova u svoju zemlju! Nema veze kakvi su židovi i koliko ih vjeruje u Isusa Mesiju...sve je to postepen proces. Prorokovano je da će se Židovi vratiti u nevjeri. Dakako da su Židovi uveliko vjernici, ali to znači samo da nisu spoznali Isusa Mesiju. To znači nevjera Izraelova jer je Sin,Krist njihov Bog.

Idemo dalje momčino...sve do Krista Boga Izraelovog i našeg ! Nema druge opcije i nade. Ne možemo Boga kroz Oca zarobiti našim željama....On je jednim dijelom sebe i dalje onaj Bog koji živi u svojoj meditaciji iznad svih grijehova i problematike spasenja i kazni, i tek je djelić sebe dao Nebu i zemlji, sebe Boga Krista Sina, emanacija emanacije. Naravno da postoji i Bog Djed, prije Oca i Sina. Pradjeda nema. Ti se sad na ovo krsti lijevom i desnom, smijulji i vrti glavom...tvoj problem i neznanje. Ja imam znanje o tome...pa nisam bezveze najpametniji teologo na svijetu.

Tako je. Nema većeg imena iznad Isusovog...tako pismo kaže. Koje je daljne operativno svojstvo Boga naprimjer. Na koji je način Bog sveznajući i svemoćni? Na koji je način sveprožimajući? Da li Sin ima sveprožimajuća svojstva?

Joj joj ... pa neka su bili. Bog ih je namještao kada je Izrael protiv Božije volje htio imati kralja. Znaš li da je Jehova rekao-ne treba vam kralj, ja sam vaš kralj ? Onda su ga Židovi izdali-daj nam kralja da ga imamo kao i svi drugi narodi, da nam bude svaki dan na raspolaganju. Očito ne znaš tu biblijsku priču inače ne bi gore pisao gluposti. Kad se ponovo uspostavi sveti Izrael opet će na njegovom čelu biti Bog, Krist.

Ima Isus i svoje zasebno prijestolje pa se može reći "Evo kralja Izraelovog sjedi na svome prijestolju". A zdesna sebe ima onih 144000. Tako pismo piše a ti to gubiš iz vida momak !

To je nebitno što radi UN...ja ti rekoh da je Jehova najavio državu Izrael imenom i prezimenom kako bi se reklo i da će biti osnovana u jednom danu. Tako je rekao Izraelu-kako da vas dovedem do rađanja a ne dam porod. Što bi značilo-doveo sam vas natrag u vašu zemlju pa ću vam dati i državu kakve imaju i svi drugi narodi.

Znaš li da je u bibliji glavna priča gotovo svih proroka veliki povratak Židova iz svih naroda svijeta? Jehova kaže da pričamo o tome i slavimo njegov povratak Židova u svoju zemlju! Nema veze kakvi su židovi i koliko ih vjeruje u Isusa Mesiju...sve je to postepen proces. Prorokovano je da će se Židovi vratiti u nevjeri. Dakako da su Židovi uveliko vjernici, ali to znači samo da nisu spoznali Isusa Mesiju. To znači nevjera Izraelova jer je Sin,Krist njihov Bog.

Idemo dalje momčino...sve do Krista Boga Izraelovog i našeg ! Nema druge opcije i nade. Ne možemo Boga kroz Oca zarobiti našim željama....On je jednim dijelom sebe i dalje onaj Bog koji živi u svojoj meditaciji iznad svih grijehova i problematike spasenja i kazni, i tek je djelić sebe dao Nebu i zemlji, sebe Boga Krista Sina, emanacija emanacije. Naravno da postoji i Bog Djed, prije Oca i Sina. Pradjeda nema. Ti se sad krsti lijevom i desnom, tvoj problem i neznanje. Ja imam znanje o tome...pa nisam bezveze najpametniji teologo na svijetu.
Zanimljiv si mi :)

Rado ću ti odgovoriti...ne mogu pre večeri...

Tako je. Nema većeg imena iznad Isusovog...tako pismo kaže.
To kažeš Ti...a ovako kaže Hrist..

Jovan 14,28 ...jer je otac moj veći od mene.

Apostoli zadojeni Hristovim mlekom, kažu ovako..

1. Korincanima 11,3 ....a Bog je glava Hristu.

E sad Ti tu nešto brkaš...Nema imena većeg od Hristovog,to je tačno... ali datog nama ljudima...To je poenta i smisao, a ne da je Hrist najveće Biće u univerzumu.
Jer znamo da iznad Hrista ima neko...Hrist i Apostoli Ti to govore.
Koje je daljne operativno svojstvo Boga naprimjer.
To mi ne možemo u potpunosti znati. Božji putevi su neispitani...Možemo samo predpostavljati.
Na koji je način Bog sveznajući i svemoćni?
Na koji je način sveprožimajući?
Svetim Duhom pa i na 101 drugi način.
Da li Sin ima sveprožimajuća svojstva?
Ne.
Joj joj ... pa neka su bili. Bog ih je namještao kada je Izrael protiv Božije volje htio imati kralja. Znaš li da je Jehova rekao-ne treba vam kralj, ja sam vaš kralj ? Onda su ga Židovi izdali-daj nam kralja da ga imamo kao i svi drugi narodi, da nam bude svaki dan na raspolaganju. Očito ne znaš tu biblijsku priču inače ne bi gore pisao gluposti.
Znam ja to. Ali je činjenica da je Jehova odlučivao ko će biti Kralj...Uvek, Uvek i Uvek...
Pa i u slučaju Isusa kao Kralja.
Kad se ponovo uspostavi sveti Izrael opet će na njegovom čelu biti Bog, Krist.
Nebeski Izrailj i Hrist na njegovom čelu kao Kralj Da...

PS
Ne Bog Hrist...već Božji Sin Hrist...ovo je precizno po Pismu...
Bog Hrist je termin koji se ni jednom ne pojavljuje u Božijoj knjizi...koje se ja dosledno držim...
Jehova je Autoritet u svakom pogledu u celom Univrzumu i iznad njega nema niko, niti mu je iko ravan...
To što kaže da je Hrist sa desne strane Jehovi, znači da je svojom zaslugom povlašćen i da je posle Jehove najveće Biće u univerzumu...
Ko će sedeti sa Jehovom na prestolu...tj ko će vladati sa Jehovom, odlučuje samo Jehova...
A ko će sedeti sa Hristom na prestolu...tj ko će sa njim vladati, odlučuje samo Hrist.
Ali, ko će biti prvi i drugi pomoćnik Hristu, odlučuje Jehova.

Matej 20,23 ...ali da sjedete s desne strane meni i s lijeve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio otac moj.

Idemo dalje momčino...sve do Krista Boga Izraelovog i našeg ! Nema druge opcije i nade. Ne možemo Boga kroz Oca zarobiti našim željama....On je jednim dijelom sebe i dalje onaj Bog koji živi u svojoj meditaciji iznad svih grijehova i problematike spasenja i kazni, i tek je djelić sebe dao Nebu i zemlji, sebe Boga Krista Sina, emanacija emanacije. Naravno da postoji i Bog Djed, prije Oca i Sina. Pradjeda nema. Ti se sad na ovo krsti lijevom i desnom, smijulji i vrti glavom...tvoj problem i neznanje. Ja imam znanje o tome...pa nisam bezveze najpametniji teologo na svijetu.
Ne bih ovo polemisao. Probali smo i ne ide.
Ja ostajem pri svom a tebe neću razuveravati...
Ako Bog da da dočekamo to vreme pa ćemo videti ko je u pravu...

nisi u pravu, jer to ne kaze on, vec apostol:

I nema ni u jednom drugom spasenja; jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima, u kojem treba da se spasimo." Djela apostolska 4,13

to da je OTAC veci, to si ti u pravu, i ostalo si dosta toga u pravu, ali ovde pricamo o imenima ISUS je jedino ime pod kapom nebeskom sa kojim se spasavamo JHVH je zlo koji ne spasava nego propada ljude, zato se nepomenik nigde i ne pominje u mom prevodu bibilije, sinodalnom od spc.
Ništa. Video si...
Ostavlja mogućnost da je neko seckao Pismo.
mozda, ali ti sada seckas, ne priznajes Dela Apostolska da je ISUS to jedino ime.

Djela apostolska 4. poglavlje - Biblija govori...

Biblijska tražilica
https://biblija.biblija-govori.hr › gla...

·Translate this page

To neka je na znanje svima vama i svemu narodu Izraelovu: U ime Isusa Krista Nazarećanina,

Poslednja izmena:

I nema ni u jednom drugom spasenja; jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima, u kojem treba da se spasimo." Djela apostolska 4,13

to da je OTAC veci, to si ti u pravu, i ostalo si dosta toga u pravu, ali ovde pricamo o imenima ISUS je jedino ime pod kapom nebeskom sa kojim se spasavamo JHVH je zlo koji ne spasava nego propada ljude, zato se nepomenik nigde i ne pominje u mom prevodu bibilije, sinodalnom od spc.

mozda, ali ti sada seckas, ne priznajes Dela Apostolska da je ISUS to jedino ime.

Biblijska tražilica

·Translate this page

To neka je na znanje svima vama i svemu narodu Izraelovu: U ime Isusa Krista Nazarećanina,
Ma pitaj ga ko daje večni život. Ko je voda živa, hleb...
Nema tog jhvh-a nigde, skrajnut je :D

Ma pitaj ga ko daje večni život. Ko je voda živa, hleb...
Nema tog jhvh-a nigde, skrajnut je :D
to je novi zavet, i to nam je jasno, bar nama, ali ja imam problem sto sam bezao sa istorije, pa onda ne znam kada se tacno taj jhvh umuljao kod jevreja i od koga, odakle, negde izmedju egipatskog i vavilonskog ropstva, a to je poprilcno dugacko vreme, i to pokusavam sto ne znam, da nadoknadim ovde npr. podforum istorija, ima odlicnih 3 diskutanata, i nekih cak predavaca, preporucujem i tebi, i ostalim ucenicima:Историја Израела и Палестине од најстаријих времена.

to je novi zavet, i to nam je jasno, ali ja imam problem sto sam bezao sa istorije, pa onda ne znam kada se tacno taj jhvh umuljao kod jevreja, negde izmedju egipatskog i vavilonskog ropstva, a to je poprilcno dugacko vreme, i to pokusavam sto ne znam, da nadoknadim ovde npr. podfoprum istorija, ima odlicnih 3 diskutanata, i nekih cak predavaca, preporucujem i tebi, i ostalim ucenicima:Историја Израела и Палестине од најстаријих времена.
Bolje uči o srpskoj istoriji.

Kako ne kaže Hrist?

Jovan 3,16 Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni.

I Apostoli u Delima kažu...''Imena pod nebom danog ljudima''

Ponovo sam Hrist kaže, ko daje i preko koga daje spasenje. Jasno da nije dao Zorana, Marka...već Isusa...

Ali ni to nije važno...mislim jeste...ali je još važnije, šta kaže taj nam dani, što spasava.
Suština cele njegove nauke je više nego jasna...Ne vodi nas sebi kao Bogu već Bogu Ocu.
Pa kaže...''Neće svako ući u carstvo, nego onaj koji čini po volji Oca moga''...parafraziram.

Znači da ja ništa ne mašim kada verujem da je Otac veći od Hrista...

Mogu ja ovo i naširoko, ali mislim da je dovoljno.

Biblijska tražilica

·Translate this page

Tako je, jer je Otac odredio tako.

Znači da ja ništa ne mašim kada verujem da je Otac veći od Hrista...
a jel sam rekao da masis to? nisam!
Kako ne kaže Hrist?

ja sam ti replicirao kada ti slapu kazes
na njegovo
Nema većeg imena iznad Isusovog...tako pismo kaže.
ne diskutujes posteno cicolino
Tako je, jer je Otac odredio tako.
a jel neko ovde Oca dovodi u pitanje? to ti nama ucitavas, tema je o imenu ISUS i jehova koje se ne pominje, vec samo ISUS kazu DELA APOSTOLSKA DA JE IME NAMA DATO

Oce nas, ali se ne pominje ime jehova, vec je jedino ISUS, iz cega sledi da je vas otac jehova,a nas Svevisnji Bog, El Eljon na njihovom jeziku, ali kada govorimo o imenima samo ISUSOVO spasava pod kapom nebeskom... to je sustina, a ti bezes od ove sustine

jel vi imate u OCE NAS molitvi da pominjete "jehovu", i zasto nemate? - to ti sebe upitaj, to je problem koji bezite da resite.

Poslednja izmena:

Bog je odlučio da manji dio njega posveti svijetu.

Apostoli zadojeni Hristovim mlekom, kažu ovako..

1. Korincanima 11,3 ....a Bog je glava Hristu.

Krist kao čovjek dobrovoljno se umanjio i tako se odlučio ne dičiti sa svojom jednakosti sa Ocem.

Svetim Duhom pa i na 101 drugi način.
Nema drugog načina već je svemoćan i sveznajući svojim Duhom Svetim jer je isti sveprožimajući. Zapravo loše je reći da je Bog sveprožimajući jer je stvar obrnuta- SVE JE U BOGU. Ali ćemo uvjetno reći Bog je sveprožimajući i na taj način drži sve postojanje da se ne raspadne, da se nebeske sile ne poremete i sve raspadne? Slažeš se?

Kad bi i Sin bio sveprožimajući bio bi Bog? Jesi li čitao koju drugu bibliju osim jehovinih svjedoka u kojoj bi "greškom" pisalo da je Sin sveprožimajući? Kako ćeš reagirati ako ti dokažem da je Sin sveprožimajući ? Hoćeš li reći da mu je sveprožetost dao Otac?

Znam ja to. Ali je činjenica da je Jehova odlučivao ko će biti Kralj...Uvek, Uvek i Uvek...
Kao prvo ne znaš ti to. Nisi znao pa si mene pitao gdje piše da je Jehova kralj Izraelov. Drugo; odlučio je postavljati Židovima kraljeve jer je popustio ali nije odustao do svog statusa Židovskog kralja kojeg će povratiti. Nigdje nije rekao da će prestati biti kralj Židova zauvjek.

Nebeski Izrailj i Hrist na njegovom čelu kao Kralj Da...

Što znači nebeski Izrael? Da li je zemaljski Izrael odbacio zauvjek ? Da li je zemaljski Jeruzalem odbacio zauvjek?

Bog Hrist je termin koji se ni jednom ne pojavljuje u Božijoj knjizi...koje se ja dosledno držim...

Kad neko kaže Kristu "Bog moj" onda postoji termin Krist Bog.

Jehova je Autoritet u svakom pogledu u celom Univrzumu i iznad njega nema niko, niti mu je iko ravan...

Svojstvo JHVH dijele Otac i Sin. Sin ima Slavu koju i Otac a "Bog svoju slavu ne da nikome". "Sve Očevo moje je". Ja mogu preciznije objasniti: izvan kruga Duha Svetog niko nije ravan Bogu, a unutar kruga Duha Svetog u kojemu Otac i Sin imaju sebe i gdje je sve jedno, Otac i Sin su ravni i ravnopravni.

To što kaže da je Hrist sa desne strane Jehovi, znači da je svojom zaslugom povlašćen i da je posle Jehove najveće Biće u univerzumu...
Ko će sedeti sa Jehovom na prestolu...tj ko će vladati sa Jehovom, odlučuje samo Jehova...

Ne apsolutno jer Otac i Sin su jedno i zajedno prije postanka svijeta. Sin je imao Slavu kod Oca i sa Ocem prije postanka svijeta. To kaže Sin.
Prije postanka svijeta nije bilo niti prijestolja, ali ova tema je teška. Ti i teolozi je ne znate postaviti niti kao problemsko pitanje a kamoli riješiti.

Matej 20,23 ...ali da sjedete s desne strane meni i s lijeve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio otac moj.

U ljudskosti Isus se ponizuje a Oca uzvisuje. Inače u Nebu je odlučivanje zajedničko. Otac prihvata Sinovu volju također jer kaže "Ako se ja pred Ocem odreknem Cicolina, onda će i Otac da se odrekne Cicolina". Ili ne kaže ?

a jel sam rekao da masis to? nisam!

ja sam ti replicirao kada ti slapu kazes

na njegovo

ne diskutujes posteno cicolino

a jel neko ovde Oca dovodi u pitanje? to ti nama ucitavas, tema je o imenu ISUS i jehova koje se ne pominje, vec samo ISUS kazu DELA APOSTOLSKA DA JE IME NAMA DATO

Oce nas, ali se ne pominje ime jehova, vec je jedino ISUS, iz cega sledi da je vas otac jehova,a nas Svevisnji Bog, El Eljon na njihovom jeziku, ali kada govorimo o imenima samo ISUSOVO spasava pod kapom nebeskom... to je sustina, a ti bezes od ove sustine

jel vi imate u OCE NAS molitvi da pominjete "jehovu", i zasto nemate? - to ti sebe upitaj, to je problem koji bezite da resite.
Očigledno se nismo razumeli.
Ja i Slap pričamo o tome da li je Isus Jehova.
Ne govorimo o Imenu. Pogledaj naslov teme.

Back