Tako je. Nema većeg imena iznad Isusovog...tako pismo kaže.
To kažeš Ti...a ovako kaže Hrist..
Jovan 14,28 ...jer je otac moj
veći od mene.
Apostoli zadojeni Hristovim mlekom, kažu ovako..
1. Korincanima 11,3 ....a
Bog je glava Hristu.
E sad Ti tu nešto brkaš...Nema imena većeg od Hristovog,to je tačno... ali
datog nama ljudima...To je poenta i smisao, a ne da je Hrist najveće Biće u univerzumu.
Jer znamo da iznad Hrista ima neko...Hrist i Apostoli Ti to govore.
Koje je daljne operativno svojstvo Boga naprimjer.
To mi ne možemo u potpunosti znati. Božji putevi su neispitani...Možemo samo predpostavljati.
Na koji je način Bog sveznajući i svemoćni?
Na koji je način sveprožimajući?
Svetim Duhom pa i na 101 drugi način.
Da li Sin ima sveprožimajuća svojstva?
Ne.
Joj joj ... pa neka su bili. Bog ih je namještao kada je Izrael protiv Božije volje htio imati kralja. Znaš li da je Jehova rekao-ne treba vam kralj, ja sam vaš kralj ? Onda su ga Židovi izdali-daj nam kralja da ga imamo kao i svi drugi narodi, da nam bude svaki dan na raspolaganju. Očito ne znaš tu biblijsku priču inače ne bi gore pisao gluposti.
Znam ja to. Ali je činjenica da je Jehova odlučivao ko će biti Kralj...Uvek, Uvek i Uvek...
Pa i u slučaju Isusa kao Kralja.
Kad se ponovo uspostavi sveti Izrael opet će na njegovom čelu biti Bog, Krist.
Nebeski Izrailj i Hrist na njegovom čelu kao Kralj Da...
PS
Ne Bog Hrist...već Božji Sin Hrist...ovo je precizno po Pismu...
Bog Hrist je termin koji se ni jednom ne pojavljuje u Božijoj knjizi...koje se ja dosledno držim...
Na koji način je Jehova bio kralj Izraela dok nisu imali prvog kralja ?
Jehova je Autoritet u svakom pogledu u celom Univrzumu i iznad njega nema niko, niti mu je iko ravan...
Ima Isus i svoje zasebno prijestolje pa se može reći "Evo kralja Izraelovog sjedi na svome prijestolju". A zdesna sebe ima onih 144000. Tako pismo piše a ti to gubiš iz vida momak !
To što kaže da je Hrist sa desne strane Jehovi, znači da je svojom zaslugom povlašćen i da je posle Jehove najveće Biće u univerzumu...
Ko će sedeti sa Jehovom na prestolu...tj ko će vladati sa Jehovom, odlučuje samo Jehova...
A ko će sedeti sa Hristom na prestolu...tj ko će sa njim vladati, odlučuje samo Hrist.
Ali, ko će biti prvi i drugi pomoćnik Hristu, odlučuje Jehova.
Matej 20,23 ...ali da sjedete s desne strane meni i s lijeve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio otac moj.
To je nebitno što radi UN...ja ti rekoh da je Jehova najavio državu Izrael imenom i prezimenom kako bi se reklo i da će biti osnovana u jednom danu. Tako je rekao Izraelu-kako da vas dovedem do rađanja a ne dam porod. Što bi značilo-doveo sam vas natrag u vašu zemlju pa ću vam dati i državu kakve imaju i svi drugi narodi.
Znaš li da je u bibliji glavna priča gotovo svih proroka veliki povratak Židova iz svih naroda svijeta? Jehova kaže da pričamo o tome i slavimo njegov povratak Židova u svoju zemlju! Nema veze kakvi su židovi i koliko ih vjeruje u Isusa Mesiju...sve je to postepen proces. Prorokovano je da će se Židovi vratiti u nevjeri. Dakako da su Židovi uveliko vjernici, ali to znači samo da nisu spoznali Isusa Mesiju. To znači nevjera Izraelova jer je Sin,Krist njihov Bog.
Idemo dalje momčino...sve do Krista Boga Izraelovog i našeg ! Nema druge opcije i nade. Ne možemo Boga kroz Oca zarobiti našim željama....On je jednim dijelom sebe i dalje onaj Bog koji živi u svojoj meditaciji iznad svih grijehova i problematike spasenja i kazni, i tek je djelić sebe dao Nebu i zemlji, sebe Boga Krista Sina, emanacija emanacije. Naravno da postoji i Bog Djed, prije Oca i Sina. Pradjeda nema. Ti se sad na ovo krsti lijevom i desnom, smijulji i vrti glavom...tvoj problem i neznanje. Ja imam znanje o tome...pa nisam bezveze najpametniji teologo na svijetu.
Ne bih ovo polemisao. Probali smo i ne ide.
Ja ostajem pri svom a tebe neću razuveravati...
Ako Bog da da dočekamo to vreme pa ćemo videti ko je u pravu...