Исус је Јехова

Matej, 4. glava:
8 Još ga odvede đavo na goru vrlo visoku, pokaza mu sva kraljevstva sveta i slavu njihovu,
9 i reče mu: Sve ću ovo tebi dati ako padneš i pokloniš mi se.
10 Reče njemu Isus: Idi od mene, sotono! Jer je napisano: "Gospodu, Bogu svome, klanjaj se i njemu jedinome služi."
+++
Jovan, 17. glava:
15 Jedan od njih, videvši da se isceli, povrati se hvaleći Boga iz glasa,
16 i pade ničice pred noge Isusove i zahvali mu. Taj beše Samarjanin.
17 Isus progovori, i reče: Ne isceliše li se desetorica? - Gde li su ostalih devet?
18 Ne nađe li se nego samo ovaj tuđin da se vrati i da dâ hvalu Bogu?
19 I reče njemu: Ustani, idi, vera te je tvoja spasla.
+++
Eto, Isus je Bog.
Evo i za tebe pitanje.

1. Mojsijeva 33,3
A sam prođe naprijed, i pokloni se do zemlje sedam puta dokle dođe do brata svojega.

Zašto se Jakov klanja rođenom bratu?
Šta je padanje na kolena u Izraelu predstavljalo tada?

Ти као не умеш да извучеш закључк из тога ?
Ма хајде, у то ни мала деца не верују. Много се ти правиш наиван. Ем сте фалсификовали Библију ем лажете народ
Naravno da umem da izvučem zaključak.

Ali otkud ja znam šta ti zaključuješ kada je kod vas Hrist...čas čovek, pa Bog, pa sin Božij, pa Bogočovek...
I kako onda ja da znam šta ti misliš i hoćeš da kažeš sa nekim stihom?!

Kakve vi nebuloze ovde iznosite, kao da Bibliju u ruke nikad niste uzeli.

1. Mojsijeva 33,3
A sam prođe naprijed, i pokloni se do zemlje sedam puta dokle dođe do brata svojega.

Vidiš da ti piše da nije izveo naklone svom bratu nego je to izveo prije "dok ne dođe do brata". Dakle nema NEPOSREDNOG naklona. Jel ti znaš čitati, jesi li išao u osnovnu školu?
Šta je padanje na kolena u Izraelu predstavljalo tada?...imaš brata gugla pa pitaj...
Samo ti reci. Takva pitanja ja ne znam postavljati gogleu, niti gogle voli složena pitanja. Ti si mi bolji brat !

Imam na umu još uvjek da imam neodrađenih reagiranja na tvoja zadnja pisanja do mene....ovih dana radim puno i sav sam umoran.

Vidiš da ti piše da nije izveo naklone svom bratu nego je to izveo prije "dok ne dođe do brata". Dakle nema NEPOSREDNOG naklona. Jel ti znaš čitati, jesi li išao u osnovnu školu?
Poklonio se bratu licem do zemlje i to više puta...lepo piše. Nije pada pred drvetom, već pred bratom. A kasnije se Isavu poklonila cela Jakovljeva porodica.
Ali dobro, evo drugi primer.

1. Mojsijeva 42,6 A Josif upravljaše zemljom, i prodavaše žito svemu narodu po zemlji. I braća Josifova došavši pokloniše mu se licem do zemlje.
1. Mojsijeva 43,26 I kad Josif dođe kući, iznesoše mu dar koji imahu kod sebe, i pokloniše mu se do zemlje.

Пробао сам, ал се ти правиш да не видиш
Ja druže vidim samo ono što Hrist jasno kaže. I sve ostalo posmatram u kontekstu njegovih reči.

Izneo si kao argument da je Hrist Bog, to što Hrist kaže da su On i Otac jedno. I ja kažem da su jedno, ali ne bukvalno. I muž i žena su jedno telo, ali ne bukvalno. Radi se o zajednici u oba slučaja.
Deo te zajednici može biti svako ko prihvati Hristovu reč. Ali to ne znači da ćemo tada biti Bogovi.

Jovan 17,21 Da svi jedno budu, kao ti, oče, što si u meni i ja u tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svijet vjeruje da si me ti poslao.

Izneo si kao argument da je Hrist Bog, to što Hrist kaže da su On i Otac jedno. I ja kažem da su jedno, ali ne bukvalno.

Jesu jedno I TO BUKVALNO jer kad se božija jednota spominje onda se koristi izrah "ahad" a taj izraz znači složena jednota.

I muž i žena su jedno telo, ali ne bukvalno. Radi se o zajednici u oba slučaja.

I tad se za složenu jednotu ili "jedno tijelo" koristi izraz ahad. A kad je muž samac (umrla mu žena ili se nije oženio) za jega se kaže da je sam ili jedan na način "jehid". Dakle i "ahad" i "jehid" znače jedno ali na različite načine.

Jovan 17,21 Da svi jedno budu, kao ti, oče, što si u meni i ja u tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svijet vjeruje da si me ti poslao.

Vidiš u Otkrivenju 3:21 na prijestolju su jedeno Otac i Sin i nema tu nikakvog simboličnog jedinstva stvorenja sa Ocem. Otac i Sin imaju zasebnu jednotu. Tek sa Sinom na njegovom zasebnom prijestolju sa njim su jedno ili "zdesna" pobjednici, Božija djeca. Sve to ti kaže taj zadnji stih. Stvorenja su sa Ocem jedno posredno ili preko Sina. Samo je Sin neposredno sa Ocem jedno.

Poslednja izmena:
Sramota, sramota...nije bilo anđela da ga upozori; "Samo Bogu se pokloni".
Ma ne...ništa nisu pogrešili.
Evo Lot se klanja anđelima i ništa.

1. Mojsijeva 19,1
A uveče dođoše dva anđela u Sodom; a Lot sjeđaše na vratima Sodomskim; i kad ih ugleda, ustade te ih srete, i pokloni se licem do zemlje,

Padanje pred nekim i klanjanje, u Izraelu je predstavljalo ukazivanje časti nekom, nema ovo veze sa oboževanjem.
To je samo deo njihove tradicije.

Možda je razlika u tome u kom su obličju anđeli.
U Lotovom slučaju su bili u ljudskom obličju, u Jovanovom u slavi i svetlosti.
Nema veze...anđeo kaže "Samo se Bogu pokloni". Je li Josif (kojeg si spomenuo) odbio da se pokloni kralju ? ...ne da mi se tražiti...znam da je odbio neka /druga/ klanjanja...

Ajde...tema je Isus kao Jehova....

Reci mi kako tumačiš Pavlov iskaz da je Krist vodio Židove kroz pustinju /iz Egipta/ !? Zajedno sa Ocem ?

Pa onda Isusov ukaz Židovima da Očevog glasa nikad nisu čuli niti lica vidjeli. Koga su onda Židovi čuli/vidjeli u pustinji kad im je donosio zakone i uredbe? Krista Jehovu ili Oca Jehovu? Obojica nose svojstvo JHVH.

Koga je onda poznati Židov vidio ako je rekao ženi u strahu "Vidio sam Boga,umrijet ću" jer mu se Jehova objavio ?

Konzultziraj se sa svojim jehovinim svjedocima kad si već sa njima u kontaktu. Ako im smiješ postaviti ova pitanja i Pavlov/Isusov ukaz. Ova dva pitanja čekaju odgovor od dviju jehovinih svjedokinja koje za mjesec dana dolaze kod mene !

Nema veze...anđeo kaže "Samo se Bogu pokloni". Je li Josif (kojeg si spomenuo) odbio da se pokloni kralju ? ...ne da mi se tražiti...znam da je odbio neka /druga/ klanjanja...

Reci mi kako tumačiš Pavlov iskaz da je Krist vodio Židove kroz pustinju /iz Egipta/ !? Zajedno sa Ocem ?

Pa onda Isusov ukaz Židovima da Očevog glasa nikad nisu čuli niti lica vidjeli. Koga su onda Židovi čuli/vidjeli u pustinji kad im je donosio zakone i uredbe? Krista Jehovu ili Oca Jehovu? Obojica nose svojstvo JHVH.

Koga je onda poznati Židov vidio ako je rekao ženi u strahu "Vidio sam Boga,umrijet ću" jer mu se Jehova objavio ?

Konzultziraj se sa svojim jehovinim svjedocima kad si već sa njima u kontaktu. Ako im smiješ postaviti ova pitanja i Pavlov/Isusov ukaz. Ova dva pitanja čekaju odgovor od dviju jehovinih svjedokinja koje za mjesec dana dolaze kod mene !
Molim te daj mi sve stihove na koje misliš i čim stignem odgovoriću.

Pazi da te ne obrlate jehovine svjedokinje. Da šta valjaju već bi ih Bog privukao sebi. Oni su antihristove sluge. I njihov jehova nije starozavetni Jehova.

Pazit ću...a Cicolino će mi pomoći. Bog nikog nije privukao ka sebi...ni jedna vjerska zajednica nema javno i jasno očitovanje.
Ne bih se složio. Bog itekako privlači sebi dobre ljude, smirene, srca ponizna i čista. Jehovini svedoci su ekstremistička verska zajednica. Zabranjuju svojim članovima transfuziju krvi po cenu života. To nije normalno. Gde piše u Bibliji da je to zabranjeno?

Ne bih se složio. Bog itekako privlači sebi dobre ljude, smirene, srca ponizna i čista. Jehovini svedoci su ekstremistička verska zajednica. Zabranjuju svojim članovima transfuziju krvi po cenu života. To nije normalno. Gde piše u Bibliji da je to zabranjeno?
Članovo JS mogu napustiti zajednicu ili sebe staviti u mirovanje te biti van kontrole. Ima i tamo vrlinskihih ljudi koji trpe stanje u zajednici i nadaju se promjenama... Kao ja... Hrvat sam, ne pada mi na pamet napustiti Hrvatsku ali mi se puno toga ne sviđa u njoj.

Back