Исус је Јехова

Више пута ти је речено да је Христос рекао "Ја и Отац једно смо".
I mi ćemo biti jedno sa Ocem i Sinom...Hrist kaže...ali nikad nećemo biti Bogovi.

Što znači da se ovde radi o jedinstvu...zajednici...kao što su muž i žena jedno telo, ali ne bukvalno.
Bar ti je ovo prosto.
То што се ти позиваш на Писмо а поричеш да је Христос Бог, то је бесмислено и нелогично
Otvoriš Pismo i samo nadješ jedno mesto gde piše 'Bog Hrist'. I evo ja kažem amin.

I mi ćemo biti jedno sa Ocem i Sinom...Hrist kaže...ali nikad nećemo biti Bogovi.
Помешао си нешто и не говориш истину.
Исус му рсче: Ја сам пут и истина и живот: нико не долази Оцу осим кроз мене
Рече му Филип: Господе, покажи нам Оца, и биће нам доста. Исус му рече: Толико сам времена с вама и ниси ме познао, Филипе? Ко је видио мене, видио је Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?
Зар не вјерујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Ријечи које вам ја говорим не говорим од самога себе, него Отац који пребива у мени он твори дјела.
Tweet thisPost on Facebook
Вјерујте ми да сам ја у Оцу и Отац у мени: ако ли не, због самих дјела вјерујте ми.

Isus je Bog.
Knjiga proroka Isaije 9:6 Jer nam se rodilo dete, dobili smo sina, kome će kneževska vlast biti na ramenu. Ime će mu biti Divni Savetnik, Moćni Bog, Večni Otac, Knez Mira.
+++
Šta je Jehovci? Nema objašnjenja u vašim proučavanjima?

Ja sam tebi sve objasnio al' ti zbrisao.

Gde u tvojoj Bibliji piše 'Bog Isus'?
Evo Ti si tako iznad veoma jasno rekao...e sad mi nadji samo jedno mesto da se neko tako jasno svom Bogu Isusu obraća tako direktno.
20250524_124252.jpg

"Moj Gospod i moj Bog" kaže apostol Toma. Šta ima tu da nije jasno?
Ne piše nigde ''Bog Isus''...to je nejasno.
Ti svaki dan kažeš kroz molitvu...moj ''Bože Isuse''...a Apostoli nikad...i to nije jasno.
Ubedjuješ me da je Isis Bog a najbliži učenici nikada nisu rekli ''Boze naš Isuse Hriste''...
To je prosto nemoguće ako ga Bogom smatraju.

Ko je Bog a ko Gospod je jasno i to sam više puta objašnjavao.
Bog Otac i Gospod Isus Hrist...kroz sva jevandjelja je tako i nikako drugačije....pa i u slučaju sa Tomom.

Poslednja izmena:
Прочитај шта пише Писмо. Немој мене питати.
Питање је зашто ти то нећеш да видиш.
Pročitao i nigde ne piše ''Bog Isus''...
Naprotiv, sam Isus uči da je On Sin Božji i nama zapoveda da se držimo njegovih reči...što ja i činim...

Ja treba da vidim šta Hrist kaže...to i gledam...Pitanje je zašto vi to ne gledate?!

Pročitao i nigde ne piše ''Bog Isus''...
Naprotiv, sam Isus uči da je On Sin Božji i nama zapoveda da se držimo njegovih reči...što ja i činim...

Ja treba da vidim šta Hrist kaže...to i gledam...Pitanje je zašto vi to ne gledate?!
. Pa apostol Toma kaže Isusu: "Moj Gospod i moj Bog." Subotari su za vas spejs šatl u teologiji a vi fića tj. Zastava 750.

Poslednja izmena od moderatora:
Isus je Bog.
Knjiga proroka Isaije 9:6 Jer nam se rodilo dete, dobili smo sina, kome će kneževska vlast biti na ramenu. Ime će mu biti Divni Savetnik, Moćni Bog, Večni Otac, Knez Mira.
+++
O kome ovde proriče prorok Isaija? Pa naravno da proriče o Gospodu Isusu Hristu i kaže da je Bog. Malo ste se sad zbunili.

Pa apostol Toma kaže Isusu: "Moj Gospod i moj Bog." Subotari su za vas spejs šatl u teologiji a vi fića tj. Zastava 750.
Ne luduj Gedo.

Bolje stavi prst na čelo, misli svojom glavom i sam sebe zapitaj...Čekaj zašto Apostoli ama baš ni jednom ne rekoše, ni u šali ''Bože naš Isuse Hriste''?
Možda ti i kvrcne.
Ovako zamlaćivanje ljudskom teologijom te može samo još više udaljiti od Boga.
Nemoj da mi kažeš da ne razumeš Hrista i ono što On govori, pa ti treba 'teolog' da objasni šta je Isus hteo reći?!

Poslednja izmena od moderatora:
Ne luduj Gedo.

Bolje stavi prst na čelo, misli svojom glavom i sam sebe zapitaj...Čekaj zašto Apostoli ama baš ni jednom ne rekoše, ni u šali ''Bože naš Isuse Hriste''?
Možda ti i kvrcne.
Ovako zamlaćivanje ljudskom teologijom te može samo još više udaljiti od Boga.
Nemoj da mi kažeš da ne razumeš Hrista i ono što On govori, pa ti treba 'teolog' da objasni šta je Isus hteo reći?!
Pa vidiš da apostol kaže Isusu "moj Bože". Šta ti nije jasno iz Isaijinog proročanstva? Ili iz početka Jevanđelja po Jovanu (po KJV): In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God.
+++
Bežite iz te strašne sekte (koja npr. zabranjuje transfuziju krvi, što je suludo).

O kome ovde proriče prorok Isaija? Pa naravno da proriče o Gospodu Isusu Hristu i kaže da je Bog. Malo ste se sad zbunili.
Sve to što citiraš Apostoli znaju...pa i više od toga jer Hrista u oči gledaše...pa opet nikad ne zapisaše ''Bog naš Isus Hrist''...
Zašto Gedo?

Znaš kako si isključivo i uvek pisali?
''Isus Hrist Sin Božji''...samo tako i nikako drugačije.

Pa opet kažem zapitaj se... zašto u knjizi o Bogu Hristu ni jednom ne piše ''Bog Isus''?

Pa vidiš da apostol kaže Isusu "moj Bože". Šta ti nije jasno iz Isaijinog proročanstva? Ili iz početka Jevanđelja po Jovanu (po KJV): In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God.
+++
Bežite iz te strašne sekte (koja npr. zabranjuje transfuziju krvi, što je suludo).
Sektaš može biti samo onaj ko Hristu ne veruje. To je prava definicija sekte. Razumeš?
Iz Božjeg ugla se to gleda a ne tvog.

Sve to što citiraš Apostoli znaju...pa i više od toga jer Hrista u oči gledaše...pa opet nikad ne zapisaše ''Bog naš Isus Hrist''...
Zašto Gedo?

Znaš kako si isključivo i uvek pisali?
''Isus Hrist Sin Božji''...samo tako i nikako drugačije.

Pa opet kažem zapitaj se... zašto u knjizi o Bogu Hristu ni jednom ne piše ''Bog Isus''?
Pa kaže apostol Toma Isusu "moj Bože"! Tvrdiš da to nije rekao?!

Ako je Toma rekao Hristu Bog moj.

Zar ne misliš da bi Poslanice bile pune tih direktnih reči...'Bog Isus'...'Bog Hrist'..'Naš Bog Isus'...i slično?
Zašto se tako Hristu nisu obratili ama baš ni jednom?
Obraćaju mu se kao Gospodu (Lord), a šta je to drugo nego kao Bogu. Jevreji su izbegavali Božje ime JHVH i koriste Gospod, a tako se i obraćaju Isusu Hristu.
Piše na više mesta da je Isus Bog, ali vama je džaba i Bibliju citirati.

Isus je Bog.
+++
Šta ima da nije jasno? Na koga se odnosi ovo proročanstvo? Na Isusa Hrista. I šta kaže prorok Isaija za Isusa? "Moćni Bog."
Ako kažete da se ovo ne odnosi na Isusa Hrista, onda čekate sina pogibli antihrista.

Obraćaju mu se kao Gospodu (Lord), a šta je to drugo nego kao Bogu. Jevreji su izbegavali Božje ime JHVH i koriste Gospod, a tako se i obraćaju Isusu Hristu.
Piše na više mesta da je Isus Bog, ali vama je džaba i Bibliju citirati.
Ajde Gedo ne mlataraj.
Gospod je jedno Bog drugo. Imenica Bog uvek ide uz Oca, uz Hrista nikad. Hteo ti to da priznaš ili ne.

U citatima koje si naveo nigde ne piše Bog Isus...samo si ti zaključio, uz pomoć tvojih zemaljskih učitelja da to piše...

Zamisli, Apostoli hoće da nam prenesu istinu koju su dobili od Hrista i sve nešto izokola idu da bi nam rekli da je Hrist Bog a direktno nikad...smešno je to.

Isus je Bog.
+++
Šta ima da nije jasno? Na koga se odnosi ovo proročanstvo? Na Isusa Hrista. I šta kaže prorok Isaija za Isusa? "Moćni Bog."
Ako kažete da se ovo ne odnosi na Isusa Hrista, onda čekate sina pogibli antihrista.
I Apostoli ovo znaju i o Bogu Hristu ni da zucnu...neće da može...

Back