Исус је Јехова

Jovan 10,36 Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?

To je sve što je rekao o svojoj prirodi. Ovo je direktno iz njegovih usta...kao i poziv da slušamo ono što je govorio...
Što bih držao nešto što nije rekao?
Što je tu problem? Isus kaže da to što je rekao da je Sin Božji nije hula nego istina. Sin Božji (Bog) treba da je došao kao kralj ili spasitelj Izraela (Bog dolazi), a pošto Isus u prvom dolasku nije prihvatio tu ulogu, oni ga temeljem toga odbacuju kao Sina Božjeg ili Boga.

Dakle nisi sposoban tumačiti

Što je tu problem? Isus kaže da to što je rekao da je Sin Božji nije hula nego istina. Sin Božji (Bog) treba da je došao kao kralj ili spasitelj Izraela (Bog dolazi), a pošto Isus u prvom dolasku nije prihvatio tu ulogu, oni ga temeljem toga odbacuju kao Sina Božjeg ili Boga.

Dakle nisi sposoban tumačiti
Pa nema se šta tumačiti. Nije rekao da je Bog...ni Jevrejima ni svojim učenicima...već je rekao da je Sin Božji...za mene je to velika razlika...
Drugo...već rekoh, ako voliš Hrista držaćeš ono što on govori, bez dodavanja njegovim rečima...

Pa nema se šta tumačiti. Nije rekao da je Bog...ni Jevrejima ni svojim učenicima...već je rekao da je Sin Božji...za mene je to velika razlika...
Drugo...već rekoh, ako voliš Hrista držaćeš ono što on govori, bez dodavanja njegovim rečima...
Nema tu dodavanja....Židovi u vrijeme između dva hrama su vjerovali u dvije Bog emanacije ili dvije JHVH pojavnosti.

A ti poznaješ Isusa?

Pravilno pitanje je u vezi tog stiha je "A tebe poznaje Isus?". Mislim, treba imati inteligencije razumjeti....

Kome Isus kaže "Ne poznajem te" to znači - nisi učinio ništa čime bi stekao moju pažnju.

Ja sam tu pažnju stekao još kao djete kada mi je Isus spasio život, a nakon toga mi se pokazao na dva načina da mi dokaže da mi je on spasio život. A zašto mi je spasio život? Zato jer sam ja kao djete ne misleći da spasim svoj život (ogromam led sa neba je padao) išao spašavati kravu na pašnjaku da mojih 5 sestara ne ostane bez krave koja nas je hranila a ne otac pijanac koji je svu plaću trošio.

Što je Isusu preostalo nego da ide spašavati takvo ludo dijete koje nije mislilo na svoj život. Ali nije mi se morao pokazati ali jeste. Da, ja poznajem Isusa i znam da je Bog jer mi se pokazao i u svakom velikom komadu leda i da je to bio on jasno mi je po Pavlovom stihu "Sve u njemu ima svoje postojanje" (Kološanima 1:17) a to znači "Slavo, nalazio sam se u svakom tom komadu leda pa zbog toga te niti jedan komad nije udario" ...dok su leđa krave bila krvava ali spasila se. Samo je Bog sveprožimajući. A ti....ti si pobjegao od analize tog stiha, a tvoji prijatelji JW su taj stih iskrivili da bi sakrili sveprožimajućeg Boga-Isusa. A ja sam našao još jedan drugi stih u njihovoj bibliji koji govori o Isusovoj bog sveprožetosti...kojeg nisu iskrivili jer ga ne razumiju, kao što i ti ne razumiješ mnoge stihove koje ti prezentiram.

Poslednja izmena:

Back