Исус је Јехова

Jovan 10,36 Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?

To je sve što je rekao o svojoj prirodi. Ovo je direktno iz njegovih usta...kao i poziv da slušamo ono što je govorio...
Što bih držao nešto što nije rekao?
Što je tu problem? Isus kaže da to što je rekao da je Sin Božji nije hula nego istina. Sin Božji (Bog) treba da je došao kao kralj ili spasitelj Izraela (Bog dolazi), a pošto Isus u prvom dolasku nije prihvatio tu ulogu, oni ga temeljem toga odbacuju kao Sina Božjeg ili Boga.

Dakle nisi sposoban tumačiti

Što je tu problem? Isus kaže da to što je rekao da je Sin Božji nije hula nego istina. Sin Božji (Bog) treba da je došao kao kralj ili spasitelj Izraela (Bog dolazi), a pošto Isus u prvom dolasku nije prihvatio tu ulogu, oni ga temeljem toga odbacuju kao Sina Božjeg ili Boga.

Dakle nisi sposoban tumačiti
Pa nema se šta tumačiti. Nije rekao da je Bog...ni Jevrejima ni svojim učenicima...već je rekao da je Sin Božji...za mene je to velika razlika...
Drugo...već rekoh, ako voliš Hrista držaćeš ono što on govori, bez dodavanja njegovim rečima...

Pa nema se šta tumačiti. Nije rekao da je Bog...ni Jevrejima ni svojim učenicima...već je rekao da je Sin Božji...za mene je to velika razlika...
Drugo...već rekoh, ako voliš Hrista držaćeš ono što on govori, bez dodavanja njegovim rečima...
Nema tu dodavanja....Židovi u vrijeme između dva hrama su vjerovali u dvije Bog emanacije ili dvije JHVH pojavnosti.

A ti poznaješ Isusa?

Pravilno pitanje je u vezi tog stiha je "A tebe poznaje Isus?". Mislim, treba imati inteligencije razumjeti....

Kome Isus kaže "Ne poznajem te" to znači - nisi učinio ništa čime bi stekao moju pažnju.

Ja sam tu pažnju stekao još kao djete kada mi je Isus spasio život, a nakon toga mi se pokazao na dva načina da mi dokaže da mi je on spasio život. A zašto mi je spasio život? Zato jer sam ja kao djete ne misleći da spasim svoj život (ogromam led sa neba je padao) išao spašavati kravu na pašnjaku da mojih 5 sestara ne ostane bez krave koja nas je hranila a ne otac pijanac koji je svu plaću trošio.

Što je Isusu preostalo nego da ide spašavati takvo ludo dijete koje nije mislilo na svoj život. Ali nije mi se morao pokazati ali jeste. Da, ja poznajem Isusa i znam da je Bog jer mi se pokazao i u svakom velikom komadu leda i da je to bio on jasno mi je po Pavlovom stihu "Sve u njemu ima svoje postojanje" (Kološanima 1:17) a to znači "Slavo, nalazio sam se u svakom tom komadu leda pa zbog toga te niti jedan komad nije udario" ...dok su leđa krave bila krvava ali spasila se. Samo je Bog sveprožimajući. A ti....ti si pobjegao od analize tog stiha, a tvoji prijatelji JW su taj stih iskrivili da bi sakrili sveprožimajućeg Boga-Isusa. A ja sam našao još jedan drugi stih u njihovoj bibliji koji govori o Isusovoj bog sveprožetosti...kojeg nisu iskrivili jer ga ne razumiju, kao što i ti ne razumiješ mnoge stihove koje ti prezentiram.

Poslednja izmena:
Pravilno pitanje je u vezi tog stiha je "A tebe poznaje Isus?". Mislim, treba imati inteligencije razumjeti....

Kome Isus kaže "Ne poznajem te" to znači - nisi učinio ništa čime bi stekao moju pažnju.

Ja sam tu pažnju stekao još kao djete kada mi je Isus spasio život, a nakon toga mi se pokazao na dva načina da mi dokaže da mi je on spasio život. A zašto mi je spasio život? Zato jer sam ja kao djete ne misleći da spasim svoj život (ogromam led sa neba je padao) išao spašavati kravu na pašnjaku da mojih 5 sestara ne ostane bez krave koja nas je hranila a ne otac pijanac koji je svu plaću trošio.

Što je Isusu preostalo nego da ide spašavati takvo ludo dijete koje nije mislilo na svoj život. Ali nije mi se morao pokazati ali jeste. Da, ja poznajem Isusa i znam da je Bog jer mi se pokazao i u svakom velikom komadu leda i da je to bio on jasno mi je po Pavlovom stihu "Sve u njemu ima svoje postojanje" (Kološanima 1:17) a to znači "Slavo, nalazio sam se u svakom tom komadu leda pa zbog toga te niti jedan komad nije udario" ...dok su leđa krave bila krvava ali spasila se. Samo je Bog sveprožimajući. A ti....ti si pobjegao od analize tog stiha, a tvoji prijatelji JW su taj stih iskrivili da bi sakrili sveprožimajućeg Boga-Isusa. A ja sam našao još jedan drugi stih u njihovoj bibliji koji govori o Isusovoj bog sveprožetosti...kojeg nisu iskrivili jer ga ne razumiju, kao što i ti ne razumiješ mnoge stihove koje ti prezentiram.
Pa svo vreme gore ti o tome pričam a Ti se praviš da ne vidiš ...

Tvoje vizije su nula, u odnosu na dela koja su Apostoli tvorili i na način na koji se njima Hrist očitavao...
A tebi se svaki put lako omakne, ovo...'Bog Isus'...a Apostolima nikad...
Ti ideš dalje od njihovih reči jer ne poznaješ Isusa iz njihove objave, već ga poznaješ iz svoje. Tako da si Ti sam sebi temelj...što nije dobro.

Drugo
Da bi tebe Isus poznavao...prvo moraš Ti njega upoznati...da vidiš šta priča, šta traži, pa da uskladiš svoj život sa njegovom voljom...tek tada, kao nanovo rođen...na sebe Hristu skrećeš pažnju.
Jovan 17,3

A tebi se svaki put lako omakne, ovo...'Bog Isus'...a Apostolima nikad...

Ma da...a kad im se i "omaklo" pa mu u lice reknu "Bog moj" ti to ne priznaješ...već kažeš mislio je na Oca. Zašto onda nije pogledao u nebo kao simbol Božije prisutnosti?

Ti ideš dalje od njihovih reči jer ne poznaješ Isusa iz njihove objave, već ga poznaješ iz svoje. Tako da si Ti sam sebi temelj...što nije dobro.

Ne postiji moja objava već Isusova objava meni kroz dva aspekta a prije toga mi je spasio život. To je način temeljitog dokazivanja sa njegove strane jer vizije same po sebi su ništa.

Pitano AI o broju antitrinitaraca među hrišćanima:

The number of anti-Trinitarians among Christians is relatively small, with more than 98% of Christians belonging to churches and denominations that maintain the dogma of the Trinity. Nontrinitarianism, which rejects the orthodox Christian theology of the Trinity, is a form of Christianity that encompasses various groups, including Jehovah's Witnesses 5. While there are different types of nontrinitarian beliefs, such as modalism 4,they are not widely accepted as part of mainstream Christianity. Overall, nontrinitarian Christians represent a minority within the broader Christian community.

Broj antitrinitaraca među hrišćanima relativno je malen, s više od 98% hrišćana koji pripadaju crkvama i denominacijama koje se drže dogmu o Trojstvu. Antitrinitarizam, koji odbacuje ortodoksnu hrišćansku teologiju Trojstva, je oblik hrišćanstva koji obuhvata različite grupe, uključujući Jehovine svedoke. Iako postoje različite vrste netrinitarnih vjerovanja, kao što je modalizam, oni nisu široko prihvaćeni kao deo glavne struje hrišćanstva. Sve u svemu, antitrinitarni hrišćani predstavljaju manjinu unutar šire hrišćanske zajednice.

Ma da...a kad im se i "omaklo" pa mu u lice reknu "Bog moj" ti to ne priznaješ...već kažeš mislio je na Oca. Zašto onda nije pogledao u nebo kao simbol Božije prisutnosti?

Ne postiji moja objava već Isusova objava meni kroz dva aspekta a prije toga mi je spasio život. To je način temeljitog dokazivanja sa njegove strane jer vizije same po sebi su ništa.
To je tvoje lično iskustvo i ja ne diram u to.

Ali meni to ništa ne znači.
Prema Isusovim rečima, samo poslušnost njemu je garant budućeg života...Ja moram slušati Hrista...On mi sudi a ne ti. Kada bi mi ti sudio, ja bi slušao šta mi ti govoriš...

Nije Toma rekao Bog Isus...glasno jasno...baš kao Ti svakodnevno. Toma pa ni bilo ko drugi nikad nije rekao tako.
Kada oni nisu, zašto bih ja?

Ako bih drugačije radio...Zar ne bi bio učitelj iznad njih?!
Ne želim ja da učim...ja želim da slušam...

Pitano AI o broju antitrinitaraca među hrišćanima:

Sve u svemu, antitrinitarni hrišćani predstavljaju manjinu unutar šire hrišćanske zajednice.

To što je neka ideja u manjini automatski ne znači da je istinita iako imamo princip ulaska manjine na "uska vrata".

I među trinitarcima zasigurno ima o,02 % onik koji pravilno sagledavaju personalno dvojstvo (Otac,Sin) plus impersonalnog Duha Svetog....pas se ne može reći "tri božanske osobe".

I u okviru trinitaraca daleko veća manjina je onih koji razumiju samo to "trojstvo".

To je tvoje lično iskustvo i ja ne diram u to.

Ali meni to ništa ne znači.
.

Kao prvo; ti to diraš i negiraš kao vrijednost.

Kao drugo, to moje iskustvo ne pišem da bi ono tebi nešto vredilo....pišem ga smao zato da potvrdim iz osobnog iskustva ono što piše u bibliji o Isusu.

A piše da Isus ima i svoj sveprožimajući Bog aspekt...jer samo Bog može biti sveprisutan... ili kako Pavao kaže "Sve u njemu ima svoje postojanje" ...a to znači da kroz svoju sveprožetost održava materiju u finkciji da se ne raspadne. Job o toj Božijoj funkciji piše-bez nje bi se svijet raspao. A ja kao najpametniji teolog na svijetu mogu dodati i prokomentirati Kološanima 1;17 ; Pa naravno da je Krist sveprožimajući jer bez te funkcije cijeli svijet ne bi bio stvarno njegov.

Je li svijet, sve stvoreno Kristovo? Reci brate Cicolino? Ako jeste, objani mi na koji način Krist posjeduje sve stvoreno kao svoje?
Ajde dajem ti godinu dana da proučavaš sve velike teologe i teologije pa nađi u njihovim učenjima objašnjenje na koji funkcionalni način je sve Kristovo ? Hoćeš naći?

I ćorava koka ponekad pogodi zrno kukuruza i pojede ga ...pa bi možda i našao da neko to objašnjava kao ja gore...ali kad bi i našao ne bi od dotičnog mislioca dobio objašnjenje na koji način je Krist sveprožimajući. Vidiš ja znam i to, zato sam ja temeljit i vrhunski teolog, najbolji na svijetu jer znam što današnja teologija zna i lako mi je tvrditi da znam više.

Nije Toma rekao Bog Isus...glasno jasno...baš kao Ti svakodnevno.

Jedan sugovornik ti je dobro napisao da je spoznaja apostola rasla nakon Isusovog odlaska i Isus je dobro rekao da će sa silaskom Duha na njih to da se događa. Tomina izjava "Bog moj" je svakako stidljiva ali jasna. A tebi se ta izjava na sviđa. A ja sam zato i pokrenuo tebi pitanje opsežnog buđenja nauka o Isusu kao Bogu, kada je taj nauk pokrenut i od koga. Ti nisi blagoslovljen od Istinitog da to proučavaš pa si to i priznao. Ti si blagoslovno blokiran.

I ja sam bio blokiran 30 godina jer kad sam kao dječak imao iskustvo sa Isusom to sam negirao kao vrijednost mnogo godina, jer sam kao dječak bio ateista, a poslije razna istočnjačka učenja pa onda kršćanstvo poput tebe, pa ovo dole u potpisu i tu sve počinje vrhunski.

Back