Boris T
Poznat
- Poruka
- 7.333
Не, аз чета това което ми е интересно, даже и публикации на тема "фантастика" (някои от тях за съжаление са и ваши).четете много публикации на Славен или може би сте учили заедно?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не, аз чета това което ми е интересно, даже и публикации на тема "фантастика" (някои от тях за съжаление са и ваши).четете много публикации на Славен или може би сте учили заедно?
Па ти си се сам позивао на Цвијића, какав си човек не могу да верујем заиста. Прво мењаш текст у бугарску ћирилицу из 1945. године, а сад се правиш блесав. Не могу да верујем заиста.одговара времену, али не одговара стварној етничкој дистрибуцији. У време Цвијића не постоји македонска етничка група и ја сам ову тему развио пре 40 страница са подацима и статистикама. Баш као и западна Бугарска, она никада није била српска чак тим више све до Пирота тада се могло сматрати прилично бугарском.
Ни његова карта Шопе и ништа више. Не преписуји ми своје изуме.си се сам позивао на Цвијића
Не желим да те увредим, али да ли си заиста толико зомбиран у свом незнању?Прво мењаш текст у бугарску ћирилицу из 1945. године
бих казал, че сте близнаци, невъзможно е на един и същ форум да има двама фанатици на ББ с еднакъв речникНе, аз чета това което ми е интересно, даже и публикации на тема "фантастика" (някои от тях за съжаление са и ваши).
Slušaj ja nisam rekao nasilna bugarizacija. Rekao sam da su ljudi izmanipulisani jer je uglavnom bilo reči o prostodušnom i uglavnom nepismenom narodu. Već sam objasnio kako je to išlo.Nasilna bugarizacija Šopa? Pogledaj ovo svedočenje. Naročito zanimljiv deo je od osmog minuta.
Protobugari su bili turkofoni. Mada verovatno ne svi. Pošto su bili skup raznoraznih plemena. A Bugari su slovenofoni tako da Šopi sa te strane ne mogu biti izmanipulisani. Druga stvar koja se tebi koliko vidim velikom slovenofilu neće svideti pošto si Šop je ta da Šopi po nekim izvorima nisu izvorno Sloveni već izvorno turkofoni Pečenjezi. Recimo mesto Pečenjevce na jugu Srbije je dobilo naziv po Pečenjezima. A postoje i istoričari koji tvrde prikazujući neke istorijske izvore da je na prostoru gde žive današnji Šopi naseljen narod Pečenjezi koji se kasnije slovenizirao. Treća stvar je da čini mi se previše daješ značaj jeziku u određivanju kom ko narodu pripada. Ako ćemo po jeziku Srbi, Hrvati, Crnogorci, Bošnjaci bi trebali da budu jedan narod a nisu. Da Šopi pričaju čist srpski književni jezik a nepričaju ga opet ne bi ništa čudno bilo da se po narodu kome pripadaju osećaju Bugarima. I niko im to ne bi mogao osporiti.Pripadnost nekom narodu nije samo jezik. Već je to mnogo kopleksniji osećaj. Većina Šopa se vekovima osećaju pripadnicima bugarskog naroda. To je njihova nacionalna svest i to ne može promeniti ni hiljadu lažnih karata, nekakva lažirana pisma, nekakva sila ili bajkovito mišljenje nekih pojedinaca. Oni su jedan od srži bugarskog naroda. Njihovo doprinos bugarskoj istoriji, kulturi, mentalitetu, folkloru je ogroman. Njihova nacionalna svest da pripadaju bugarskom narodu je velika. Ne sporim da su kao etnografska celina i po dijalektu sličniji Srbima nego recimo neki Bugari sa recimo planine Rodopi. Naročito Srbima koji su bliži granici sa Bugarskom. Ali to je tako prirodno da sranovništvo koje živi jedno pored drugog ima slične običaje, govor i istalo. To nije slučaj samo kod Bugara i Srba već i kod ostalih balkanskih naroda. I zbog toga smatrati Šope manje Bugarima je smešno.Slušaj ja nisam rekao nasilna bugarizacija. Rekao sam da su ljudi izmanipulisani jer je uglavnom bilo reči o prostodušnom i uglavnom nepismenom narodu. Već sam objasnio kako je to išlo.
Nikako Šopi ne mogu imati veze sa Bugarima, jer su Bugari izvorno tatarsko-turkijski narod koji je došao na ove prostore. Nikako ne mogu imati ni veze sa romanima i njihov jezik nema ni trunke romanizama i sebi. Reč je o čistom slovenskom jeziku.
Pa čoveče bugarski jezik i jeste slovenski jezik. Ti sada prelaziš sve granice ludila. Protobugarski jezik nije slovenski jezik a bugarski jeste slovenski jezik. Bugari su nasledili svoj jezik od dela svojih predaka koji su bili Sloveni. Nisu ga od nikog ukrali.Хан Ацо је избацио онај клип, шопска песма у изведби неког хора. Јако лепа песма иначе и лепа изведба. Али има један проблем ту. Шопски језик нема ни трунке романизама у себи. ПОТПИСУЈЕМ. Познат ми је тај говор иначе јако добро. У целој песми доминирају три речи dilmano, dilbero и pipero. Piper би требао бити бибер ако сам добро схватио. Ја сам нашао да на албанском значи бибер. А исто је сада и у бугарском како видим.
Гарантујм ти да је него убацио те три речи накнадно у тој песми како би звучало као романски. Те три речи се нон стоп понављају. Али кад се сконцетришеш и занемариш мелодију и те три речи које се нон стоп понављају, буде ти јасно да је реч о чисто словенском језику. Послушај сам полако. Какав dilmamo dilbero у шопском језику. Хоће да се стекне утисак да су то Шопи попримили од Романа, или да су они у ствари славенизирани Романи. И стиче се код већине људи који не знају говор тог краја. Нема трунке романизама код Шопа.
Pa čoveče bugarski jezik i jeste slovenski jezik. Ti sada prelaziš sve granice ludila. Protobugarski jezik nije slovenski jezik a bugarski jeste slovenski jezik. Bugari su nasledili svoj jezik od dela svojih predaka koji su bili Sloveni. Nisu ga od nikog ukrali.
Nisu to bili Srbi već slovenska plemena koja nikada nisu sebe smatrali Srbima niti ih je iko smatrao Srbima.Nisu ukrali, samo su vremenom slovenizirani od strane Srba.
Nisu to bili Srbi već slovenska plemena koja nikada nisu sebe smatrali Srbima niti ih je iko smatrao Srbima.
Хаха ту сам стао да читам веруј ми. Kаква глупост невиђена. Лепо сам рекао престаните да читате ту језуитску пропаганду. Чиста антисловенска пропаганда.Protobugari su bili turkofoni. Mada verovatno ne svi. Pošto su bili skup raznoraznih plemena. A Bugari su slovenofoni tako da Šopi sa te strane ne mogu biti izmanipulisani. Druga stvar koja se tebi koliko vidim velikom slovenofilu neće svideti pošto si Šop je ta da Šopi po nekim izvorima nisu izvorno Sloveni već izvorno turkofoni Pečenjezi.
To što ti pišeš je mit. Nemaš ni jedan dokaz o tome.Ti to ne znaš, jer ne znaš čak ni imena tih plemena, makar jedno. Nemaš nikakvih dokaza o tome, nikakvih materijalnih ostataka, samo mit koji se vremenom pretvorio u "istinu". Dakle, slovenska plemena koja su mogla da dođu u kontakt sa protoBugarima su mogla da budu jedino Srbi, nikog drugog nije bilo niti je od bilo kog drugog išta ostalo.
To što ti pišeš je mit. Nemaš ni jedan dokaz o tome.
Pa i jesu. Zašto bi imali imena?Ja i ne moram da dokazujem ništa, vi ste ti koji tvrde da su njihovi slovenski preci nekih sedam bezimenih plemena.
Moguće. Ja sam i napisao da neki istoričari to tvrde.Хаха ту сам стао да читам веруј ми. Kаква глупост невиђена. Лепо сам рекао престаните да читате ту језуитску пропаганду. Чиста антисловенска пропаганда.
Можда зато што свки човек има бар има, а камо ли неко цело племе, а тек њих седам.Pa i jesu. Zašto bi imali imena?
Koji istorijski izvor potkrepljuje ovu tvrdnju?Северци су били јужнословенско племе, које је преко Добруџе дошло на подручје данашње Бугарске.
Вероватно као што су и Словени у Бугарској добили име по Прабугарима. Код Праугара бар пише да су оставили 3,4 речи у бугарском речнику, а колико су оставили онда Печењези? Само име Шоп целом народу осећам...Moguće. Ja sam i napisao da neki istoričari to tvrde.
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Drajinci
Šopi su dobili ime po Pečenjezima. Najveće pleme pečenjeza zvalo se Čopon, ili Copon, ili Šopon.