Po meni Isus hrist nije Bog...Bog je samo jedan i nema sinove,majku oca itd...tako da smo svi mi njegova ,,deca,, ...i mislim da ljudi grese kad kazu da je Isus Bog on je samo poslat od Boga da povede narod kao i pre njega i posle njega.
Termini Otac, Sin, Sveti Duh...su uzeti da bi lakse opisali Boga. Tu se ne govori o sinu kao sinu jedne majke, ili ocu kao ocu svog sina. Mi smo ogranicena bica koja nisu u stanju da razumeju mnoge stvari koje se desavaju u Univerzumu, pa samim tim i Boga koji nije stvoren vec zivi kroz vecnost. Ali Bog nam se ipak otkrio na jedan specifican nacin, otkrio nam se u tri lica, ili tri dimenzije (Otac, Sin i Sveti Dud), ali se naglasava da je sve to jedan Bog. Zbog nepostovanja zakona koji vlada u Univerzumu (mislim na Adama i Evu), oni su trebali da budu vecno unisteni, jedini nacin da oni dobiju novu sansu je da neko podpuno nevin plati za njih, i Tvorac odlucuje da dodje u ljudskom obliku (odrekavsi se Bozanskih atributa) i plati za nas, da bi mi mogli da dobijemo novu priliku, sve to ako hocemo...da li hocemo to pokazujemo ovim zivotom.
i nikako mi nije jasno zasto mi ako trebamo da se vodimo po novom zavetu citamo i stari zavet...i ko je dao ime Biblija?
Od pogresne osobe si naucila da treba da se vodimo samo po Novom Zavetu. Da bi covek upoznao Boga, Njegov karakter, zakon koji nam je dao, covek mora pooznavati Stari Zavet, on je kljuc, bez poznavanja Starog Zaveta nije moguce razumeti Novi...to da je Isus ukinuo Stari Zavet je notorna glupost, cak sta vise Isus naglasava da nije dosao da ukine zakon nego da ga ispuni.
A sto se tice naziva 'Biblija', potice od Grcke reci 'biblos' sto znaci knjiga.
I mislim da se treba moliti samo Bogu,a ne i Svecima jer su i sveci nekad bili ljudi samo malo vise produhovljeni od ostalih...
Kakvo je vase misljenje?
Upravo tako,..lepo je sto si to primetila, na zalost danas je sve vise slepaca koji su naseli na Sotoninu igru, u kojoj cini razna cuda na koja nepoznavaoci Svetog Pisma lako nasednu. Vrlo je jasan Biblijski stav, covek ''spava'' do trenutka kada biva vaskrsnut (znamo da san nema vremenski period i da za coveka koji se nalazi u tom smrtnom snu period izmedju njegove smrti i vaskrsenja predstavlja trenutak), ali moderni ''pravoslavci'' uvede grcko-egipatska verovanja o dusama koje nikada ne umiru, vec nastavljaju da zive...pa time opravdavaju obracanje mrtvim ljudima. Prva laz koja je izgovorena na ovoj planeti je bila kada je Sotona rekao Evi: ''neces ti umreti'', mi vidimo da ta Sotonina laz itekako prolazi u danasnjim vremenima.