Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374
Da li je Hrišćanski kada kažeš "neka bude šteta onome kome to smeta"?
Jer ce tako i biti: nema spasenja bez Hrista i zivota po Njegovim rijecima. To je temelj hriscanske vjere, to su rijeci Hristove.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je Hrišćanski kada kažeš "neka bude šteta onome kome to smeta"?
Jer ce tako i biti: nema spasenja bez Hrista i zivota po Njegovim rijecima. To je temelj hriscanske vjere, to su rijeci Hristove.
Naravno da covek moze biti neiskren prema sebi....Ne moze covjek biti neiskren prema sebi.Iskrenost je iskazivanje svojih misaonih procesa i emocija onakvih kakve jesu.Ne vidim cemu iskazivanje emocija i misli samome sebi osim da se te misli i emocije dovedu u svjesnost.Tu je neiskrenost a i iskrenost nemoguca zbog nedostatka spoznaje novih informacija
Svi znamo o postojanju Boga,neki to ne zele sebi da priznajuMi nista ne znamo o postojanju Boga a jos manje o obliku u kojem Bog postoji.Ne mozemo ni postaviti pitanje da li Bog postoji jer nemamo jasnu predstavu Boga.
Pitanje za vjernike:
Mozete li pokusati opisati fizicku strukturu (izgled) Boga?
Znanje nije potpuna sigurnost u nesto, nego je velika vjerovatnoca argumentovana iz iskustva.
U zabludi je onaj ko misli da crkva neme islustvo kad je u pitanju postojanje Boga…I ne samo crkva…svi imaju to iskustvo…On je vidio hiljade nicanja bilja pod slicnim uslovima(sadnje sjemena)tako da njegovo znanje je na isklustvu.Ti vjerujes da postoji Bog ali ga nikada nisi vidjela niti na bilo koji drugi nacin osjetila(eksperimentom koji se moze ponoviti sa istim rezultatom kojim se pokazuje postojanje Boga).To nije znanje na iskustvu vec vjerovanje bez argumenata.
U zabludi je onaj ko misli da crkva neme islustvo kad je u pitanju postojanje Boga…I ne samo crkva…svi imaju to iskustvo…
Jedino sto je diskutabilno kad je Bog u pitanju jeste ne prihvatanje cinjenice da je Bog Licnost…to je ono sto ateistu cini ateistom,sve ostalo svaki iskreni ateista ce priznati…
ovakva upotreba ti tačke (...) obično označava nesigurnost u iskazu ili izmišljanje. Šta li je u ovom slučaju?

Sa ovim primjerima si iskazala pogresno misljenje covjeka o sebi a ne njegovu neiskrenost prema sebi.Naravno da covek moze biti neiskren prema sebi....
Mnogi ljudi umisljaju da su bolji nego sto su,gori nego sto su…ima previse primera…
Ako sam te dobro shvatio,ti tvrdis da Bog nema fizicku strukturu, da nije od materije niti icega vidljivog.Je li to tvrdis?Svi znamo o postojanju Boga,neki to ne zele sebi da priznaju
I eto neiskrenosti…
Bog je Neopisiv,tako da Ga ne mozemo opisivati a da to bude potpuno tacno…Ono sto mozemo opisati jeste Njegovo dejstvo u svetu…dejstvo koje svi osecaju…
U zabludi je onaj ko misli da crkva neme islustvo kad je u pitanju postojanje Boga…I ne samo crkva…svi imaju to iskustvo…
http://sr.wikipedia.org/sr-el/ЛичностJedino sto je diskutabilno kad je Bog u pitanju jeste ne prihvatanje cinjenice da je Bog Licnost…to je ono sto ateistu cini ateistom,sve ostalo svaki iskreni ateista ce priznati…
a stali znaci kad neko ne sme da napise slovo r![]()
imam stah od tebeka..
)Sa ovim primjerima si iskazala pogresno misljenje covjeka o sebi a ne njegovu neiskrenost prema sebi.
Ako sam te dobro shvatio,ti tvrdis da Bog nema fizicku strukturu, da nije od materije niti icega vidljivog.Je li to tvrdis?
Mozes li navesti neka od tih iskustava da nam bude jasnije kakva su to iskustva.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Личност
Ako je licnost dinamicka organizacija a bog je licnost da li to znaci da je i bog dinamican(promjenjiv)
Pogresno misljenje se i stice neiskrenoscu...
Ja tvrdim da ne mogu da opisem Boga u potpunosti jer je Neopisiv...
najpotpuniji od svoh opisa Boga jeste onaj da je Bog Ljubav.\
Prmer moze biti savest.
a da li si procitao definiciju koju si postavio??
dinamican i promenljiv nisu sinonimi..

a za tackice mozes pitati hrastovnika,on se razume u simboliku[/COLOR][/I]
ljubav je vrsta emocije koja i nikako ne moze biti licnost jer emocija je ono sto cini licnost ali emocija nije licnost.Ako opisujete boga kao ljubav onda on definitivno nema strukturu niti misaone procese te nemoze govorno niti misaono da komunicira.Ljubav ne moze da stvori nista materijalno samo moze da potakne djelovanje bica kojim se stvara nesto materijalno.Za emocije se smatra da poticu iz hemijski i hormonskih procesa u organizmu, te se zna da ih izazivaju odredjena stanja okoline .Iz toga proizilazi da bi i bog trebao biti izazvan nekim stanjem okoline sto znaci da je okolina prije njega postojala.Pogresno misljenje se i stice neiskrenoscu...
Ja tvrdim da ne mogu da opisem Boga u potpunosti jer je Neopisiv...
najpotpuniji od svoh opisa Boga jeste onaj da je Bog Ljubav.\
Prmer moze biti savest.
a da li si procitao definiciju koju si postavio??
dinamican i promenljiv nisu sinonimi..
ljubav je vrsta emocije koja i nikako ne moze biti licnost jer emocija je ono sto cini licnost ali emocija nije licnost.Ako opisujete boga kao ljubav onda on definitivno nema strukturu niti misaone procese te nemoze govorno niti misaono da komunicira.Ljubav ne moze da stvori nista materijalno samo moze da potakne djelovanje bica kojim se stvara nesto materijalno.Za emocije se smatra da poticu iz hemijski i hormonskih procesa u organizmu, te se zna da ih izazivaju odredjena stanja okoline .Iz toga proizilazi da bi i bog trebao biti izazvan nekim stanjem okoline sto znaci da je okolina prije njega postojala.
dinamičan - općenito znači neku suprotnost od ukočenosti, nepokretnosti, statičnosti.
Pokusajte da mi bar djelimicno opisete fizicku strukturu boga ili prosto recite da nema fizicke strukture ili da ne znate.
-Da bih vam rekao vjerujem li da postoji duh morate mi reci na sta se odnosi tacno vas pojam duh .Definiciju pojma duh mozete vidjeti na linku i iz linka se vidi da je to viseznacan pojam.Tako Vi smatrate,sto ne znaci automatski da ste u pravu.,,,
Ja smatram da su te hemijske reakcije posledica delovanja naseg duha (uma)...
Takodje se ne slazem sa Vasim misljenjem o ljubavi...
Da li vi poricete postojanje duha?Smatrate sebe masinom?
dinamican--koji deluje sopstvenom unutarnjom i zivom silom (jedna od definicija)
Nemam predstavu ni sta znaci fizicka struktura Boga...Ako je pitanje,Kako Bog izgleda--ne ,ne znamo...
-Da bih vam rekao vjerujem li da postoji duh morate mi reci na sta se odnosi tacno vas pojam duh .Definiciju pojma duh mozete vidjeti na linku i iz linka se vidi da je to viseznacan pojam.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Duh
-Koje je vase misljenje o ljubavi i bas me zanima sta zelite reci kada kazete da je Bog ljubav?
-Nije mi takodje jasno kako sila moze biti ziva ili mrtva
-Hemijske reakcije su posljedice djelovanja okoline prvenstveno pa tek onda nasega uma
Sto se tice struktura ako vec ne mozete da opisete fizicku strukturu boga mozete li da opisete biuolosku ili hemijsku strukturu boga.Nesto o strukturi imate na linku
http://hr.wikipedia.org/wiki/Struktura

-Duh,um,nematerijalni deo coveka
-Kad kazem Bog podrazumevam Tvorca svega I Vladara svega,Vrhovnu vlast,
Izjavom Bog je Ljubav podrazumevam dakle da je Ljubav ono sto vlada nad svime stvorenim
Ta Ljubav Bozija jeste bezuslovna ljubav,koliko god mi bili zli,ona I dalje dela u nama—kroz savest,kroz opomene (koje nazivamo I kaznama)…S obzirom da smo stvoreni po Liku te Ljubavi,to je I za nas najprirodnije stanje da volimo—
Da volimo druge kao sebe(jer sebe volimo bezuslovno—bili dobro ili losi,lepi ili ruzni,simpaticni ili antipaticni,pametni ili glupi,mi sebi uvek zelimo sve najbolje),tako bismo trebali I druge da volimo.
Bog je Ljubav ,jeste najbolja definicija Boga koju covek moze da pojmi.
-ako nesto moze biti zivo ne znaci da moze da bude i mrtvo (pretpostavljam da je autor definicije mislio na aktivno)
-te reakcije mogu biti uslovljene okolinom ali mogu biti uslovljene i nasim umom
-Bog se ne moze apsolutno definisati niti ograniciti stvorenim predstavama,jer ne postoji apsolutna rec,i sve sto mi opisujemo jeste Njegov odnos sa tvorevinom a ne Njegova transcendentna sushtina.

A sta ti veliki srbine radis za svoj narod i svoju zemlju - isto ono za sta druge optuzujes ili mozda preduzimas neke konkretne akcijeSamo serete po forumima i raznim cheatovima !!!![]()
A sta ti veliki srbine radis za svoj narod i svoju zemlju - isto ono za sta druge optuzujes ili mozda preduzimas neke konkretne akcije
Drčna omladina... skoro pa punoletni, u punoj snazi, zreli za indoktrinaciju i zloupotrebu.