Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.818
evo ga opet![]()
e jeste. ja sutra imam cas iz predmeta "Srednjevekovna cuda"...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
evo ga opet![]()

e jeste. ja sutra imam cas iz predmeta "Srednjevekovna cuda"...![]()

zato si svratio,da obnovis gradivo...ovde ima mnogo savremenika tih cuda![]()

ja se izvinjavam... nisam se dobro izrazio u prethodnoj poruci...
nemam ja sutra cas, nego imam jednosatnu sesiju ispiranja mozga![]()

ja sam mislila da si ti ozbiljan vernik---da ti je mozak vec potpuno ispran

Ne mogu sada da iznosim doktorske disertacije na temu dokazivanja povoda i razloga ratova jer je preopsirno ali navescu recimo samo jedan primjer krizarski ratova.
http://www.dekada.org/?Povijest,koji-su-uzroci-krizarskih-ratova&d=4338
Za vise primjera morati cete da se sami potrudite jer nemam namjeru da vas ucim istoriju.

Piši srpski, potšo si teško razumljiv.to da vera nije znanje je tek upiš argument..
Prvo, brojne religije uopšte ne "mašu" spoznajama.Svaka religija maše upravo spoznajom boga kao polaznom tačkom. (tačnije spoznajom vasrksnuća), čime samo Znanje, tj spoznaju, stavlja ispred svega. Vera dolazi tek kasnije kao sistem prihvatanja informacija koje su drugi saopštili, napisali isl. "pričam ti priču, a ti ako oćeš veruj" fazon.
Ja mogu da verujem da je Elvis živ, ali ne pre nego uopšte Znam za pojam "Elvis".
Tako da je stavljati veru ispred znanja isto kao uskočiti samom sebi u stomak, što je kanda omiljen sport nekima..

Da upravo o tome sam jednom govorio.Vjerovati znaci smatrati da su iskazi tacni bez dokaza.
Ali to i dalje znaci razumjeti o cemu se govori u iskazima.

Jako lepo, samo potpuno irelevantno u vezi religije u opštem slučaju.Veliki broj recenica u Bibliji je toliko metaforican da od 10 vjernika istu recenicu ni jedan nece shvatiti identicno sa ostalim vjernicima..
Prisustvovao sam jednoj adventistickoj raspravi prije mozda 2 godine.Preko dva sata su se svadjali oko znacenja jedne recenice,nemogu da se sjetim koje.Na kraju su i zavrsili i svako je ostao pri svome te recenica nije dobila jasno znacenje.Kako mozete vjerovati u nekakav stav ako ga ne razumijete?
Pre nego što objasniš šta želiš reći, ja bih te zamolio da mi odgovoriš na pitanja koja sam ti postavio, kao i da prokomentarišeš očito netačne stavove koje si do sada izneo.Prije nego sto objasnim sta zelim reci zamolio bi nekoga od vjernika da pokusa da protumaci ovaj tekst upucen Crkvi u Laodiceji otkrivenje Ivanovo:

koliko predrasuda moze da ima jedno ljudsko bice
izmislili ste vernika (nekog cudnog,mozda srednjevekovnog)
izmislili ste crkvu (neku sektasku,mozda srednjevekovnu)
i onda kritikujete to sto ste izmislili![]()

Kako kom verniku. Tebi, na primer, jeste.uveren sam da je vernicima bitnija forma od bilo čega.
Hm, da... a sve ovo baš nikakve veze nema sa velikim brojem religija, a stav koji si izneo upravo svedoči o zadrtosti ateističkih talibana.Oni kažu, da je upravo smisao vere u nekakvoj zadrtom prihvatanju Mogućnosti, za koju će dakako biti nagrađeni posle smrti. Oni dakako tu mogućnost nazivaju Istinom, jer je sve ispod toga nedovoljno jaka vera.
Zarad te trgovine u stanju su da bezuslovno prihvate sve verske spise, protivurečne, kontradiktorne, sulude, samo ukoliko na sebi imaju pečat crkve. U tome su ujedinjeni, čak i kada se spore oko tumačenja. U tom smislu im se i svašta može podmetnuti.
Sećam se mnogih rasprava u kojima su iznošene potpuno izmišljene anegdote kao neki argument. Zapanjujuće.Sećam se jedne rasprave gde sam podmetao (copy-paste) nasumice birane rečenice sa nasumice biranih sajtova, spajao ih u celine ne bih li dobio nekakav tekst koji u celini nije značio ama baš ništa ali sam dobijao odgovore tipa "tako je brate", "u potpunosti se slažem" isl..
Ovaj... placebo efekat je poboljšanje opšteg stanja usled vere pacijenta da prima stvarnu terapiju, a ne nešto što nema nikakvog fizićko-hemijskog efekta na njegov organizam, tj. ovo što si opisao nije placebo efekat.ja sam morao to da uradim kao eksperiment, jer sam mislio da se većina vernika zapravo šali, odn. da kod njih ipak ima neke logike potrepljene argumentima, međutim..sumnja je ipak bila jača.
To što sam ja uradio je zapravo ono što lekari poznaju kao placebo efekat, koji se samo i ovde pokazao kao tačan.
kvazi sekta
protiv dogmi i neznanja --ironija.....
zasto nisu rekli--za slobodnu volju i znanje?![]()
zato što je sada prioritet protiv, a ne za.
računaju valjda, dosta je bilo gluposti isl..

Ponovo pokazujete sa ovim ulaganjem da vam nije cilj konkretna kreativna diskusija nego prepucavanje sa sugovornicima koje nema nikakvoga smisla i ne vodi nicemu.U svojim postovima iznosite ogromnu netacnu propagandu i nije vas ni malo stid toga."Jedna lasta ne čini proleće."
narodna poslovica
Drugim rečima, izneo si tvrdnju da je većina ratova imala religiju kao uzrok. Navođenje jednog primera tu tvrdnju ne dokazuje.
Uzgred, ukoliko je nekome potrebna lekcija iz istorije rado bih ga uputio na dosta poznato prebrojavanje verskih sukoba u raspravi koju su imali rabin David Wolpe poznati pisac Christopher Hitchens:
http://www.onpointradio.org/2010/04/tom-hitchens-and-the-rabbi
Ako se dobor sećam, od preko 1700 ratova zabeleženih u istoriji, na verske ratove otpada 123, što je manje od 10%.
Teško, zaista teško ćeš me uveriti da je manje od 10% većina.
Zamalo da zaboravim, pratim tvoje krstaške ratove sa Korejskim ratom i podižem ulog sa Ajutaja-Lana ratom.
znaš li ti ćero uopšte šta znači dogma..

re nego što objasniš šta želiš reći, ja bih te zamolio da mi odgovoriš na pitanja koja sam ti postavio, kao i da prokomentarišeš očito netačne stavove koje si do sada izneo. kraj citata.
braaavo, eto vidiš kako može kad se hoće
kanda se caliburn razbio o još jedan zid logike i pameti..
braaavo, eto vidiš kako može kad se hoće
Original postavio zenicanin Pogledaj poruku
Da upravo o tome sam jednom govorio.Vjerovati znaci smatrati da su iskazi tacni bez dokaza.
,,,to mi je rekao svestenik