U srpskom jeziku glagol ljubiti znači i voleti.takodje recenica: Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim i svom dusom svojom, i svom misli svojom, i svom snagom svojom je nebulozna jer je ovdje oznacena radnja spajanja usana koja je pracena odredjenim tipovima emocija ali se nikako ne izvrsava misljenjem, dusom niti srcem .Moze se reci samo da pojedini organi kao sto su
Srce, simpatikus, parasimpatikus, nadbubrežne žlijezde, žlijezde slinovnice, bronhioli, jetra, slezena, želudac, bubrezi, mjehur, crijeva.ucestvuju u stvaranju emocija (ne ljubljenja)ali nikako da u to stvaranje mogu biti ukljuceni potpunim kapacitetom jer osim izgradnje emocija ti organi imaju i druge uloge u organizmu
Uporedi sa, na primer, ruskim:"Я вас люблю", što u prevodu znači: "Ja vas volim", a ne "Ja vas cmačem k'o Francuz.".
Dalje, nije mi jasno zbog čega izjavu koja je očigledno simbolička tumačiš bukvalno.

Da li na isti način posmatraš i umetničke slike i slušaš muzičke kompozicije?

Imajući u vidu brojne poruka ateista na ovom podforumu, nisi u pravu - u opštem slučaju, niti ateisti nikoga ne napadaju niti se služe logikom i naučnim informacijama, s obzirom da postoji nemali broj ateista koji ne odgovaraju navedenom opisu, te se ponašaju upravo suprotno.Ateisti nikoga ne napadaju nego pokusavaju da logikom i naucnim informacijama dokazu ili opovrgnu odredjena religijska uvjerenja.
Brkaš veru i znanje.Meni nije bitno cije je odredjeno uvjerenje ili stav nego mi je bitno dali je tacan, netacan ili ni tacan ni netacan(nedokaziv neopovrgnut)
Za sve stavove koji nisu ni dokazani ni opovrgnuti duzi vremenski period moze se pretpostaviti da postoji nepreciznost ili nejasnost u njihovom definisanju .Razlog sto se religija ne moze ni dokazati ni opovrgnuti je u nepreciznom definisanju religijski stavova.Ne mozete dokazati da nema ili ima boga ako nemate jasnu predstavu sta je bog

Isto mogu da kažu i vernici veroispovesti za koje se ne odvaja novac. I šta sad?ljudi koji ne veruju da postoji bog ugroženi su i sa te strane jer se ogroman novac daje za crkvu, dok s druge strane neke osnovne egzistencijalne stvari nisu rešene.
OK, slažem se u potpunosti.uvek me je zanimalo kako to crkva nije rekla - slušajte, nama novac ne treba. Bogomolja može da bude i na livadi i pod šatorom ako je ljudima do molitve. Taj novac dajte da se obezbede deca bez roditelja i da se kupe medicinski aparati jer, život je na prvom mestu.
Ipak, to ne da se ne dešava, nego se crkva bori i rukama i nogama za što više i više para.
Dokle god se rađaju deca ( koja btw nemaju blage veze ni o hrišćanstvu ni o islamu), a kome treba neki skupi inkubator ili novac za operaciju, transplantaciju isl, stavljena su u nemilosrdno nečovečan položaj u odnosu na svaki trenutak postojanja crkve kao institucije.
A argumenti tipa "bog je hteo da se takvi dete rodi" su više nego zločin.
Baš lepo, nego tvoja prethodna tvrdnja u vezi ateista nije tačna.Vrlo je bitno da se raspravlja o religiji i mislim da tako vazno pitanje koje je bilo povodom i uzrokom mnogih ratova i krvoprolica kroz istoriju ne treba da bude stvar pojedinca nego treba da bude kriticki ispitano.Ne mozemo reci da religija ne utice na ateiste jer kada dodje do rata zbog religijski podjela ne izdvoje se ateisti pa posalju na neki mirni otok nego i ateisti se posalju u rat da ratuju.Religija ima dalekosezan i vrlo dug uticaj i na ateiste i mislim da i ateisti imaju pravo da zahtjevaju nekakvu kriticku i logicku podlogu ili objasnjenje za religijska zla koja su ih snasla.

Da te podsetim:
Meni nije bitno cije je odredjeno uvjerenje ili stav nego mi je bitno dali je tacan, netacan ili ni tacan ni netacan(nedokaziv neopovrgnut)