Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Patak, uvrede su ništa. Ne znam kako da ti objasnim. Pričali smo nešto o tome na tvojoj temi o primitivizmu. Uvrede mogu biti izrečene u afektu, kao i u rl, i onda se može preći preko njih ... jedanput, dva puta, pa i treći put (ako prihvatiš sagovornika kao sklonog afektu). Bože moj, ima i takvih ljudi, pa šta sad ... nećemo ih istrebljivati zato što nisu u stanju uvek da se iskontrolišu.
Daću ti jedan drugi aspekt:
recimo, moji sinovi su takođe na ovom forumu. Ako me neka određena osoba konstantno pljuje, a oni to pročitaju, ja mogu pljuvanje da ignorišem koliko hoću ... ali ne garantujem da oni mogu. Naravno, ti ćeš sad reći - "oni su tvoji sinovi i znaju da je pljuvanje neosnovano" ... ili - "pa šta ima veze, nek reaguju" ... ili "ovo je samo forum, nije život".
Ali, sad uzmi u obzir da je forum javni medij, i da je to vrlo slično situaciji u kojoj će, npr, neki novinar iz dana u dan o tebi pisati gadosti i laži. Ima li onda upliva u rl?
Daću ti jedan drugi aspekt:
recimo, moji sinovi su takođe na ovom forumu. Ako me neka određena osoba konstantno pljuje, a oni to pročitaju, ja mogu pljuvanje da ignorišem koliko hoću ... ali ne garantujem da oni mogu. Naravno, ti ćeš sad reći - "oni su tvoji sinovi i znaju da je pljuvanje neosnovano" ... ili - "pa šta ima veze, nek reaguju" ... ili "ovo je samo forum, nije život".
Ali, sad uzmi u obzir da je forum javni medij, i da je to vrlo slično situaciji u kojoj će, npr, neki novinar iz dana u dan o tebi pisati gadosti i laži. Ima li onda upliva u rl?

... nije valjda...
... al' nismo svi na istom nivou... niti sujete, niti orudja kojom je mozes sprovesti u delo...