Pipi Langstrumpf
Buduća legenda
- Poruka
- 31.793
Stronci, chak i kad je to tako, to ne mora da omete stalkera. On che je nachi u RL ako hoche. Sa vishe ili manje problema, ali nije to tako neizvodljivo kao shto se misli.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda bi mogli da kazzemo i da sve shto je recheno telefonom nije stvarno, da ne postoji i da ne mozze da nas uznemiri, jer zaboga, to su samo brojevi i ne vidimo se ochi u ochi.
Informacije ostavljano onog trenutka kada ostavimo prvi pisani trag. Ponekad ostavimo informaciju i pre prvog pisanog traga...ond kada se registrujemo. Skup takvih "nehotichnih" informacija daje prilichno jasnu sliku o choveku iza monitora. Pa i o tebi, Nina.
Na ovoj temi sam npr. svashta saznala o tebi, i to od tebe.![]()

Razumem.
Ti si od onih osoba koje ne zele nikakvu interakciju u RL sa bilo kim odavde.
Ja to licno ne razumem, ali nemam nista protiv takvog prilaza forumima i internetu
Sad ti preterujes.
I sta ces da radis sa tim informacijama?
Kad bi me zanimalo sta ti mislis o korisniku >Nina< bas bih se zabrinula.
Ok si ti lik, recimo, meni. Ali smatram da to moje misljenje moze a i ne mora da bude tacno, jer te ja zaista ne znam.
>NiNa<;13325803]Bas to.
Ja ovde nemam emocije. Nekad mi je prijatno, smejem se svakakvim glupostima koje citam, zbog toga i dolazim, kad sam raspolozena, nekada manje prijatno kad se ne osecam najbolje. I to je to.[
A naravno da se slazem i sa onim sto je Pipi napisala.
Dok nas licno nesto ne pogadja, mnoge je bas briga sto to pogadja tamo nekog.
Cesto misle da to i nije slucajno, da za tako nesto mora postojati neki dobar razlog i zakljuce "ma, mora da je zasluzio" ili " mora da tu ima neke istine"
To je upravo ono sto stalker i hoce.
I svakako da stalker zna da ne reagujemo svi na iste stvari, pa ne sumnjaj Nina da bi i tebi vec pre ili kasnije nasao neko "crveno dugme" na koje bi i te kako reagovala.
Sve sto treba da uradi je da potrosi neko vreme i procita istoriju tvojih postova.
Tamo pise sve o tebi, za onoga ko zna da cita, a za onoga ko nalazi bolesno zadovoljstvo u proganjanju, tamo bi se naslo obilje materijala i tacno videla svaka tvoja bolna tacka.
A ne sumnjaj da je imas, kao i bilo ko od nas
Bas zbog toga sto ne sedimo u kaficu i ne gledamo se u oci, meni ovo nije stvarno.
Otkud ja znam da Vanda u stvari nije neki tinejdzer ili mozda stariji gospodin,manijak, pravi se zena da bi namamio zene pretvarajuci se da im je prijatelj?
Ja to ne znam dok je ne vidim. Kad bih je videla, postala bi mi stvarna.
Mozda imam problem sa poverenjem, sta li je...ali sve to sto citam ovde, jednostavno ne uzimam zdravo za gotovo.
Jeste svaki vid komunikacije deo zivota, ali postoje razliciti nivoi komunikacije.
... ali bio bi ovo previše šizoidan svet ako bi se baš svi pretvarali da su ovde ono što inače nisu. Vremenom se iskristališe, i ako čitaš postove korisnika koji ti je, npr, interesantan kao sagovornik, lako možeš stvoriti predstavu o njegovom karakteru. Neka je ta predstava samo delimično tačna (a to nikada nećeš saznati ako ne uspostavite i vanforumski kontakt), pa opet naslućuješ kakva je osoba koja stoji iza napisanih reči. Neko je nepismen, neobrazovan, neko netolerantan, neko piše nesuvislo, a nečiji postovi se izdvajaju po duhovitosti, zanimljivosti, elokvenciji. Niko ne može da glumi dovoljno dugo a da, ukoliko pratiš ono što piše, ne otkriješ da tu nešto ne štima. Pod uslovom da te to uopšte zanima. Film i knjige su još manje "stvarni" a ipak utiču na naše stavove, ili nas teraju na razmišljanje što, dalje, ima nekog uticaja na naše živote. Pa ni san nije stvarnost, a opet utiče na naše raspoloženje, makar delić sekunde.
Naravno da ne treba sve uzimati zdravo za gotovo. Naravno da uvek ima mesta sumnji da sam i ja "tinejdžer" ili stariji gospodin, manijak"... ali bio bi ovo previše šizoidan svet ako bi se baš svi pretvarali da su ovde ono što inače nisu. Vremenom se iskristališe, i ako čitaš postove korisnika koji ti je, npr, interesantan kao sagovornik, lako možeš stvoriti predstavu o njegovom karakteru. Neka je ta predstava samo delimično tačna (a to nikada nećeš saznati ako ne uspostavite i vanforumski kontakt), pa opet naslućuješ kakva je osoba koja stoji iza napisanih reči. Neko je nepismen, neobrazovan, neko netolerantan, neko piše nesuvislo, a nečiji postovi se izdvajaju po duhovitosti, zanimljivosti, elokvenciji. Niko ne može da glumi dovoljno dugo a da, ukoliko pratiš ono što piše, ne otkriješ da tu nešto ne štima. Pod uslovom da te to uopšte zanima.
Net će, u bližoj budućnosti, biti glavni vid komunikacije, a nekima je već sad jedini.

Ali ako ne vidis da ovim sto si napisala ulazis u kontradikciju i to sustinsku, onda ne znam sta dalje da ti kazem.
Nemam emocije prema ljudima ovde.
Ali nesto osecam dok citam, pisem i provodim vreme. Ja licno. Nisam robot.
Film i knjige su još manje "stvarni" a ipak utiču na naše stavove, ili nas teraju na razmišljanje što, dalje, ima nekog uticaja na naše živote. Pa ni san nije stvarnost, a opet utiče na naše raspoloženje, makar delić sekunde.
Naslucujem, vidim, ali mi ne znace te informacije van ovog mesta. O tome se radi.pa opet naslućuješ kakva je osoba koja stoji iza napisanih reči. Neko je nepismen, neobrazovan, neko netolerantan, neko piše nesuvislo, a nečiji postovi se izdvajaju po duhovitosti, zanimljivosti, elokvenciji. Niko ne može da glumi dovoljno dugo a da, ukoliko pratiš ono što piše, ne otkriješ da tu nešto ne štima. Pod uslovom da te to uopšte zanima.
nazalost.Net će, u bližoj budućnosti, biti glavni vid komunikacije, a nekima je već sad jedini.
Evo, ja sam sad ukljuchila pretrazzivach i pogledala samo prve dve strane tvojih postova. Saznala malo o tvojim interesovanjima na osonovu tema koje si izabrala da na njima pishesh, saznala da si imala losh dan i da su te svi nervirali koji su ti se obratili i tako josh poneshto...bez ikakvog posebnog truda...
ali poenta je da me ne zanima sta ces da zakljucis na osnovu toga o meni i ako odlucis da sam ti toliko inetresantna da me proganjas, meni to nece poremetiti moj svet. Ni virtuelni ni pravi.Dobro. I? Sta s tim?
Mozes da pronadjes gomilu licnij stvari o meni, omiljeni film, knjigu, imas tamo na forumaskom upitniku ali poenta je da me ne zanima sta ces da zakljucis na osnovu toga o meni i ako odlucis da sam ti toliko inetresantna da me proganjas, meni to nece poremetiti moj svet. Ni virtuelni ni pravi.
http://www.wiredsafety.org/cyberstalking_harassment/victim.htmlWhat it is that makes you such a good target
When trying to protect your loved ones and yourself against cyberstalkers, it will help for you to understand what it is about you and loved ones that lure the online predators to you.
Of course the main targets are the "new to the Internet", females, children, emotionally unstable, etc. In our experience, 83% are female, but men are also stalked. Being dominated by men, so many more males than females online, their quest for female companionship may be hard sought. This may leave them with a hurt male ego and being jilted he may want revenge.
The Internet is becoming more of an entire family communication center. Which is opening up many more victims to be stalked. The thing to remember is that a stalker is someone that wants to be in control. A stalker is not going to pick a victim that is equal to them. This keeps the victim submissive.
Someone new to being online is pretty easy to pick out of a crowd. They don't know the chat room lingo, by their profile info, lack of Internet knowledge, etc. Also the type of channel or chat room you enter may give it away that you are new. (Newbie Chats, Getting Started Tour, etc.) These are things stalkers pick up on pretty quickly.
Being emotionally unstable is also easy for a stalker to pick up on. Being depressed, upset, abused and chatting about it in an open channel or chat room where everyone can see, will have someone private messaging you to comfort you quickly. This is something a stalker will look for, weakness. People looking to make friends or even find romance online are open to many types of stalkers. We get so many e-mails from victims of an online friendship or romance that has gone bad and the other person involved is not wanting to end it.
Victims always feel guilty as if they have brought this all upon themselves. They are wrong. A stalker knows what they are doing and tries to keep the victim feeling intimidated. This is how they keep control over their victim. But the people being stalked need to know that it is never their fault. They can be a survivor of the stalking if they know how to stop it and also prevent it.
The best way to arm yourself is to not give into a stalker. Stand your ground and the stalker will go on to an easier prey.
A kome hoche, po tvom mishljenju?
Ti smatrash da nisi profil pogodan za zzrtvu, a shta mislish ko jeste?
Ljudima koji su se previse uneli u ovo.
Koji dodju na Forum skoro kao da dolaze kuci.
Ne krivim ih, ne zameram im, samo kazem da nisam jedna od njih, ne mislim da cu ikada biti.
Mislim da nisam dovoljno inetresantna da bi me neko proganjao. A i kada bi...sta da se radi. Ignorisala bih ga, otisla odavde ako bi me smorio, ne smatram da bi me odlazak sa Foruma unistio. Cak sta vise, to bi bilo odlicno.
Ionako ponekad bas mrzim sebe zbog izgubljenog vremena ovde.

U, to bi baš bilo fino, meka i medina za potencijalne stalkere..nameriš se na nekog, pojuriš ga, zapališ cigaru i čekaš da se izloguje..
Pa to je krajnji cilj stalkiranja na forumu...protiv toga pokušavamo da se borimo ovde..jel?