A zasto treba imati stomak za raspravu, jel da bi neko podneo uvrede ne razumem????
Da i neki koriste licni animozitet ili predrasude da bi nekoga vredjali... kako to nazvati???
Forum je uglavnom razmena misljenja kroz diskusiju. Izneses stav i branis ga ako ga neko napada. Ako ne umes da ga branis, nemas argumente, verbalnu vestinu pretocenu u pisanije, ili bilo sta drugo, bices, ponekad, rastrgnut. Jer si neoprezno usao u diskusiju sa nekim ko je mozda bolje potkovan od tebe u toj oblasti. I apsolutno na suprotnoj strani.
Evo ti primer, jer ne razumes nista gde se ne pominje JHVH. Ti, recimo, ne umes da pricas ni o cemu sem o JS, tvoje "naucavanje" je prozeto kroz svaki tvoj post.
Dalje, tvoja vera podrzava ubistva dece u SZ. Rece vorki, ti precutno potvrdila tvrdnjom da je JHVH bezgresan, samim tim i u pravu.
JA bih ljude koji opravdavaju ubistvo dece, pa makar i u nakaradnoj slikovnici, pregazio valjkom. Jer ce kad-tad izgubiti strpljenje, odluciti da ne cekaju taj neki svoj armagedon i uzece da skroje svet prema svom "naucavanju". Koje podrazumeva ubistvo dece.
Naravno, JA sam radikalan, jer to ipak ne mora da znaci da sam u pravu, odnosno nije izvesno. Ali, kad ti neko svakog dana drvi o tome kroz svoje "naucavanje", onda je to varijacija necega slicnog stalking-u. Jer se ja od tvog naucavanja ne mogu odbraniti nikako sem sa dve opcije: "ignore" ili ostrim jezikom, kojim cu otvoreno pokazati da mi se to gadi. A posto ne zelim da se pokunjim, nisam nikad, onda dobijes ono sto takav soj ljudi i zasluzuje, a to je odgovarajuci tretman. Jasnije?
Dakle, cista reakcija na akciju. Forumski aksiom.
Na uopstena pitanja nemam sta da odgovorim. Probaj sa "neki" i "nekog" da odes u policiju.
Imas sta konkretno za reci? Ko i koga?
Ovde samo ja navodim konkretne primere izgleda... evo, Borka vam je isurfovala primer sa imenom i prezimenom. Rogobatan doduse, s obzirom da je tu neki bloger ocit primer RL stalking-a svrstao pod VL, jer je progonitelj jos ranije dobio sudsku zabranu pristupa na bilo koji nacin, pa se onda mogao samo pribliziti putem FB-a NAVODNOJ zrtvi. Sto je onda kontradiktorno sa njenim sledecim postom, gde se explicitno navodi: "...
while at the same time remaining anonymous." Ofrlje izguglano, ali ima par bitnih momenata, kao sto je ovaj sa anonimnoscu. Vi barem mozete navesti nick navodnog stalker-a, otvoreno mu se suprotstaviti, argumentovano. Pljunuti mu u lice time.
Neki bi da se nesto tako rigorozno kao sto je klasifikacija nekoga progoniteljem ubaci u forumski pravilnik, a i u RL se lome koplja oko toga kako to definisati, au zemljama gde je to definisano, kao sto je USA, i dalje se koristi termin NAVODNOG stalking-a... ali, evo, ovde je i to moguce, da oponenta proglasis stalker-om. Nekaznjeno, neargumentovano, jer ti se moze. Posledica kafanskog nepotizma, vec rekoh...