Restricted Area
Poznat
- Poruka
- 8.016
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kupio sam laptop sa intelovim i3 procesorom (do sad sam imao samo AMD). Jel ima neko iskustva sa i3? Meni shljaka super, da kucnem u drvo!![]()
Gledao si kriv prosjek.Nema razloga da ne šljaka. Nek te lepo posluži. Što se tiče AMD vs Intel mnogo puta je već rečeno - za isto para isto muzike (+/- 2%). Danas sam gledao segment procesora od 200€ i evo šta sam za danas odabrao - http://www.anandtech.com/bench/Product/185?vs=109
Oba koštaju oko 220€ i u proseku su isti.
Gledao si kriv prosjek.
1. Benchmark rezultati sa interneta su nevalidna kategorija, zato što se tim ljudima isplati reklamirati bilo koga (ovo je subjektivna izjava i ne garantujem da je 100% tačna)
2. U ovom slučaju je mnogo bolji Phenom, zato što na polju dugoročne upotrebe sa svojih 6 fizičkih jezgara nadmašuje 4 fizička i 4 (slobodno rečeno) imaginarna jezgra od i5. Tačno je da današnje aplikacije ne koriste baš najbolje ni 3 jezgra a kamoli 6, ali za očekivati je da će se to mijenjati sve brže.
3. Phenom je kompatibilan sa starijim matičnim pločama tako da se umjesto kupovine novog može dograditi postojeći računar.
1. naveden primer
2. kako si utvrdio da je mnogo bolji Phenom? Samo smo 'ćaskali' i pratili dešavanja, uviđali igrariju koju nam servraju AMD i Intel koji više liče na jednu firmu sa dve direkcije nego na dve firme.
3. čovek je kupio notebook , šta da nadogradi sa Phenomom !?
1. Ja sam rekao da je riječ o subjektivnoj tvrdnji ali ću povjerovati u rezultate bencha tek kad stupim u fizički kontakt sa računaljkama sa tim procesorima i kad vidim koji je kakav.
2. Po tom što phenom ima više fizičkih jezgara i keša. Čista matematika. Možda nisam u pravu ali ne bi rekao, ali za budućnost. Svi mi znamo da su i quadovi slabo iskorišćeni.
3. ovo do kraja ne razumijem. Moj komentar se odnosio na tvoju tvrdnju da je bolji i5, nije bilo riječ o laptopima.
tako da je ovde verovatno došlo do manjeg nesporazuma.Kupio sam laptop sa intelovim i3 procesorom (do sad sam imao samo AMD). Jel ima neko iskustva sa i3? Meni shljaka super, da kucnem u drvo!
1. Ovo mi je malo vjerovatna tvrdnja, ne želim nikoga uvjeravati u svoja uvjerenja.
2. Pa nekako mi nelogično zvuči. Prije 2-3 godine je bilo sijaset AM2 matičnih ploča na koje sada idu ti phenomi x6. Onaj ko nema para taj nadograđuje računaljke u bilo kom smislu, onaj ko ima para imaće ih i za 2-3 godine tako da neće nadograđivati nego će zamijeniti sve. U tom slučaju će kupovati samo ono najskuplje i najexkluzivnije, znači intel.
3. Nisam pročitao tvoj citat, moja greška.
sta bi meni bilopametno da uradim , da na zamenim AMD 5400 X2 sa Phenom 955 x4 ploca je AM2+, ili da promjenim i plocu i procesor intel?
realno 70 % dual core proc radi sav poso,i vise nego dovoljno![]()