Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Eo da iskayem svoje misljenje..zadnjih mesec dana sam pratio i gledao sta mi za 250 e ploca * proc * ram * hdd najvise daje...i bio sam ubedjen u AMD , i samo sto nisam uzeo am3 plocu i x3 athlon ii 445, medjutim predomislim se i uzmem msi plocu i intelov dvojezgreni I3 procesor..
juce sam radio na AMD danas sam uzeo I3 konfihguraciju, isamo cu reci jedno..nije sve u brojkama..... kod amda..4 jeste vece od 2 ali evo ovaj i3 kida onaj x3..
ne kosta i3 dzabe 100 e..

Koliki si mu fond namenio???
Treba ti daleko slabiji aparat nego što si predložio i malo bolja audio kartica ako već voliš da snimaš i slušaš muziku...

pa Vukašine, mislio sam da idem na neki 600 evradi samo za kantu..Monitor i ostale andrmoljke ću posebno.
Ne bih samo snimao i slušao, već bih da generalno uzev, imam dobru multimedijalnu makinu.

Igrice ne igram, ali može neka Formula 1 ponekad.
Ubacio bih par programa za obradu zvuka (čisto da se nađu), možda neki virtuelni klavir i..to bi bilo to.
Ako imaš neku ideju za konfu, bio bih ti zahvalan..Ipak, kada budem kupovao te delove, moram da izađem sa nekim nazivima, pločama, procesorima isl..da momci znaju šta da spakuju ukućište.
E da, predlog za kućište može isto, koliko napajanje i sl..

Mene je smorilo ovo intel/amd mislim da vise nema svrhe komentarisate oba su dobre marke i price za sebe a i sve zavisi od maticne ploce tako da ...mozda je amd bolji odnos kvalitet-cena ali svaka roba ima svog kupca.

Ako si takav igrač onda ti ne treba grafička kartica, treba ti dobra MBO sa dobrom integrisanom grafičkom, to bi bila neka sa 890GX čipsetom (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3342#ov vrhunac ponude), i procesor sa 4 jezgra, phenom II 970, kojem se mogu otključati još 2 jezgra.

ma nešto bih da pobegnem od integruše..
nisam gejmer, ali računam neće da smeta?
doduše nisam ni ovo ja sastavljao, nego neki drugar što se razume, a sad da ja pakujem neke nove ploče i karte..

Poslednja izmena:
Nemaš šta bježati od integruše. Ako ti ne treba GFX kupi integrušu slobodno, 4290 je extra stvar i stvarno ti ne treba bolja, vjerujem da i neki gejmeri kraćeg buđeta žele tu integrušu.

Zoro, evo konkretnog predloga-

Ploča Gigabyte GA-H55-UD3H
Procesor Intel i5 650 3.2GHz 4mb
Kućište LC Power 7011B 600W
2x2GB DDR3 Muschkin 1333MHz
HDD 500GB S-ATA2 Hitachi
VGA nVidia GT430 1GB DDR3
DVDRW Samsung/LG
Sound Asus Xonar D1

Cijena - 535€

Ostalo prostora za, ako zatreba, veći hard ili jaču grafiku...

hebenti..a ja mislio da spakujem čifteka u ovu
1000.jpg

il u ovu kantu

cooler-master-storm-sniper-1.jpg

mislim, iskreno..za mene je to kanta ko kanta.
Sad ispade da postoji čitava armija stručnjaka koji po ceo dan mere temperaturu i prate ružu vetrova..

Evo sad ispade da Intel ne ide ovde. Kako? Zašto..? Nisam pametan..

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=282&Itemid=61&limit=1&limitstart=6

vidi ovo:

Test System

*
Motherboard: Asus P5Q-E (Intel P45 Chipset) with version 1406 BIOS
*
Processor: Intel Q9450 Core 2 Quad 2.66 GHz (Overclocked to 3.2 GHz)
*
System Memory: Corsair XMS2 DHX DDR2 800 (4-4-4-12)
*
Audio: Integrated ADI AD2000B
*
Video: ASUS EAH4870 DK TOP
*
Disk Drive: Western Digital VelociRaptor WD3000GLFS 300GB
*
Disk Drive: Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS 640GB
*
Optical Drive: Pioneer DVR-215DBK DVD/CD-RW
*
PSU: Antec NeoHE 550W
*
Operating System: Windows XP Professional SP3

m?

Zoro, evo konkretnog predloga-

Ploča Gigabyte GA-H55-UD3H
Procesor Intel i5 650 3.2GHz 4mb
Kućište LC Power 7011B 600W
2x2GB DDR3 Muschkin 1333MHz
HDD 500GB S-ATA2 Hitachi
VGA nVidia GT430 1GB DDR3
DVDRW Samsung/LG
Sound Asus Xonar D1

Cijena - 535€

Ostalo prostora za, ako zatreba, veći hard ili jaču grafiku...
dodaj u to jos jedan hard za RAID0..protok HDDa je usko grlo na modernim masinama..

dodaj u to jos jedan hard za RAID0..protok HDDa je usko grlo na modernim masinama..

Iskreno, gledao sam da do 600€ sačinim komp za Zorove potrebe - Multimedija, virtuelni klavir, po neka igra... a da opet ostavim bar malo prostora za nešto što sam i sam iskusio da vredi svaku paru - Kingston SSD 32GB. Košta trenutno oko 75€, na njega sam postavio sistem, komp nestvarno lako radi. Opet, Zoro ima ideju o cyber kućištu, za to je svakako potreban neki dodatni novac. Lično imam pomenuto napajanje u računaru, sa 3 HDD-a, 1 SSD, DVDRW, stara HD4850 ... - tiho i hladno, već 2 godine.

@Navar - ideja je odlična, naročito zbog cene HDD-a od 500GB - 3.500,00 din.

Back