Ima li smisla živeti, ako ćemo umreti?

Nista bez ega.

Posto ocigledno ne shvatas da tvoja prica o ekstrovertima i introvertima nema nikakve veze sa idealizmom to cu morati ponovo da ti napisem. Ne zavisi od tvog karaktera da li ti imas filosofski razbor ili ne, to nema veze sa tim da li si povucen ili drustven kao osoba. Neko ko recimo uvidi korelativnost subjekta i objekta moze da ode sa drustvom na pice kasnije a moze isto tako da bude zakljucan u kuci mesec dana, to nije nikakvo merilo niti ima veze sa tim.
Bez Ja (ega) cvrc-jedino da se samoubiješ,a tek tada...:zelenko3:
Ni sujeta nije loša-čuva to tvoje i moje Ja...Nikad se sujete nisam odricao,ali ko je šiša...
A ti lepo K.G.Junga pa nek ti svane to oko osnovnih karaktera:ekstro i intro...
Pišem nešto pa mi nije do toga,ali pregledaću Jungove knjige i javiti ti u kojoj je to,
baš navodeći filozofe ,veoma slikovito prikazao...Vidiš...Jung je bio introvert,a razumeo
je veoma lepo ekstroverte.Doduše,bio je psihijatar te mu bilo u sklopu posla,ali vidi,kad je
on bio taj pionir psihoanalize koji je te psihološke tipove tako šematizovao...
To što se pokačio s Frojdom i čak posvađao-nije uopšte nerazumljivo...Frojd je neurotično
branio svoja ekstrovertna gledišta i tezu da su muda alfa i omega dinamike nesvesnog...:zstidljivko:
Za razliku od Frojda ja itekako dobro znam za korelaciju subjekta i objekta,ali iako znam
kako to može biti ideal,moj skepticizam i tu nalazi teške mane...Jedna je totalna nepraktičnost-
nekorisnost-neproduktivnost i nekreativnost idealizacije korelacije.Jednom rečju-prevazišao i
znam za bolje! A bolje mi ako nas stotinu kažemo plavo da prihvatim to kao relativnu i refleksivnu
istinu da je plavo! Verifikovano plavo-pa makar to bilo verifikovano u mojoj klempi...Meni isto ili skoro isto!
Ti ne vidiš da to nema veze,ali vidiš ja to lepo vidim jer ima daleko važnijih "stvari"...

Bez Ja (ega) cvrc-jedino da se samoubiješ,a tek tada...:zelenko3:
Ni sujeta nije loša-čuva to tvoje i moje Ja...Nikad se sujete nisam odricao,ali ko je šiša...
A ti lepo K.G.Junga pa nek ti svane to oko osnovnih karaktera:ekstro i intro...
Pišem nešto pa mi nije do toga,ali pregledaću Jungove knjige i javiti ti u kojoj je to,
baš navodeći filozofe ,veoma slikovito prikazao...Vidiš...Jung je bio introvert,a razumeo
je veoma lepo ekstroverte.Doduše,bio je psihijatar te mu bilo u sklopu posla,ali vidi,kad je
on bio taj pionir psihoanalize koji je te psihološke tipove tako šematizovao...
To što se pokačio s Frojdom i čak posvađao-nije uopšte nerazumljivo...Frojd je neurotično
branio svoja ekstrovertna gledišta i tezu da su muda alfa i omega dinamike nesvesnog...:zstidljivko:
Za razliku od Frojda ja itekako dobro znam za korelaciju subjekta i objekta,ali iako znam
kako to može biti ideal,moj skepticizam i tu nalazi teške mane...Jedna je totalna nepraktičnost-
nekorisnost-neproduktivnost i nekreativnost idealizacije korelacije.Jednom rečju-prevazišao i
znam za bolje! A bolje mi ako nas stotinu kažemo plavo da prihvatim to kao relativnu i refleksivnu
istinu da je plavo! Verifikovano plavo-pa makar to bilo verifikovano u mojoj klempi...Meni isto ili skoro isto!
Ti ne vidiš da to nema veze,ali vidiš ja to lepo vidim jer ima daleko važnijih "stvari"...

Posto ne citas postove ili namerno zavitlavas napisacu ti jos jednom. Psiholoski tipovi nemaju nikakve veze sa tim da li je svet idealan ili realan. Znaci ako objekat nije moguc sam po sebi nije moguc i za introverta i za ekstroverta. Jel ti jasno ili treba da crtam? Ako je 2+2 jednako 4 za kolerika, bice isto tako i za sangvinika. Kapiras? Radi se o neposrednom uvidu, definitivnoj istini koja se ili razume ili ne razume a ne o nekom izboru, nekoj odluci koju svako bira u skladu sa sopstvenom licnoscu.

Važno ili nevažno je isključivo subjektivan odnos. Niko te i ne primorava da se baviš onim što ti je nevažno.
A saznanja su takva kakva jesu bez obzira koliko ih neko vrednovao ili ne.

чак и драгуљче85 ће се бавити наметнутим му смислима.
а смисао живота није сакривен, ни скривен...
смрт је део живота, бесмисленог.

Pošto su filizofi poznati po igri rečima:
Ako je besmisleno umreti kako može biti smisleno živeti
i obrnuto:ako je smisleno umreti nije li besmileno živeti?
I konačno :ako živi smisao -umire li besmisao tj.ako
živi besmisao umire li smisao?
Već vidim kako klimate glavama,ali hajde sad malo radi
razgibavanja levo desno pa kružno na jednu pa na drugu...:zblesav:

sad se naravno postavlja i pitanje, da li bi imalo smisla živjeti, ako se ne bi moglo umrijeti.
557557.gif

Постоји само један Свет, Универзум. Со, или си жива или ниси. Нема обоје. Одлучи се.
Оћу одмах да знам.

Да, један свет, универзум, и један бог Јехова у њему.

Јесам ли погодио темељ тих твојих мисли?

Видиш. Изван свести човека нема никаквог универзума. Већ ствари по себи. А она нити је једна нити је мноштво.

Знам да то знање није у складу са веровањима неких бедуина са блиског истока од пре 2000 година. Али шта ћеш? Тако је како је.

управо сам замало умрла

срушила се масивна купатилска полица не мене, са висине, да нисам погледала ка поду две секунде пре тога, тачно би ми сломила врат, овако ми је пала на леђа и повредила их наравно, боле ме уво за леђа, не разумем као прво ако већ Универзум покушава да ме убије ЗАШТО МЕ ПОВРЕЂУЈЕ, ЗАШТО МЕ ЈЕДНОСТАВНО НЕ УБИЈЕ

и сад плачем од беса, зашто немам онај чекић као мајли у Врекинг бол да разлупам свЕ
СВЕ!!!!!!!!!!!!!11111111111111111

нећу да се померам одавде, укочићу се у једном положају цео дан док ме неко друго тело не избаци из тог положаја

а то друго тело може једино да буде неко небеско тело, типа планета која удара у терасу и изазива општи хаос и апокалипсу

ЈЕДИНО ТО би био довољно јак мотив да се померим сада

управо сам замало умрла

срушила се масивна купатилска полица не мене, са висине, да нисам погледала ка поду две секунде пре тога, тачно би ми сломила врат, овако ми је пала на леђа и повредила их наравно, боле ме уво за леђа, не разумем као прво ако већ Универзум покушава да ме убије ЗАШТО МЕ ПОВРЕЂУЈЕ, ЗАШТО МЕ ЈЕДНОСТАВНО НЕ УБИЈЕ

и сад плачем од беса, зашто немам онај чекић као мајли у Врекинг бол да разлупам свЕ
СВЕ!!!!!!!!!!!!!11111111111111111

нећу да се померам одавде, укочићу се у једном положају цео дан док ме неко друго тело не избаци из тог положаја

а то друго тело може једино да буде неко небеско тело, типа планета која удара у терасу и изазива општи хаос и апокалипсу

ЈЕДИНО ТО би био довољно јак мотив да се померим сада

To se десило док сам размишљао да ли да поставим овај клип на оној теми о антисексуалности а на којој смо почели расправљати о мачкама:

Синхроницитет

Back