Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
Bez Ja (ega) cvrc-jedino da se samoubiješ,a tek tada...Nista bez ega.
Posto ocigledno ne shvatas da tvoja prica o ekstrovertima i introvertima nema nikakve veze sa idealizmom to cu morati ponovo da ti napisem. Ne zavisi od tvog karaktera da li ti imas filosofski razbor ili ne, to nema veze sa tim da li si povucen ili drustven kao osoba. Neko ko recimo uvidi korelativnost subjekta i objekta moze da ode sa drustvom na pice kasnije a moze isto tako da bude zakljucan u kuci mesec dana, to nije nikakvo merilo niti ima veze sa tim.
.gif)
Ni sujeta nije loša-čuva to tvoje i moje Ja...Nikad se sujete nisam odricao,ali ko je šiša...
A ti lepo K.G.Junga pa nek ti svane to oko osnovnih karaktera:ekstro i intro...
Pišem nešto pa mi nije do toga,ali pregledaću Jungove knjige i javiti ti u kojoj je to,
baš navodeći filozofe ,veoma slikovito prikazao...Vidiš...Jung je bio introvert,a razumeo
je veoma lepo ekstroverte.Doduše,bio je psihijatar te mu bilo u sklopu posla,ali vidi,kad je
on bio taj pionir psihoanalize koji je te psihološke tipove tako šematizovao...
To što se pokačio s Frojdom i čak posvađao-nije uopšte nerazumljivo...Frojd je neurotično
branio svoja ekstrovertna gledišta i tezu da su muda alfa i omega dinamike nesvesnog...

Za razliku od Frojda ja itekako dobro znam za korelaciju subjekta i objekta,ali iako znam
kako to može biti ideal,moj skepticizam i tu nalazi teške mane...Jedna je totalna nepraktičnost-
nekorisnost-neproduktivnost i nekreativnost idealizacije korelacije.Jednom rečju-prevazišao i
znam za bolje! A bolje mi ako nas stotinu kažemo plavo da prihvatim to kao relativnu i refleksivnu
istinu da je plavo! Verifikovano plavo-pa makar to bilo verifikovano u mojoj klempi...Meni isto ili skoro isto!
Ti ne vidiš da to nema veze,ali vidiš ja to lepo vidim jer ima daleko važnijih "stvari"...