Da li je lepim ljudima lakši život?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
397.120
Na društvenim mrežama se potencira priča o "pretty privilege".
Manje lepim je možda u nekim trenucima života teže ali mislim da ni lepima baš ne cveta cvece uvek .

Da li je lepim ljudima laksi život i da li su lepi ljudi privilegovani ili je to malo preuveličana priča?

Manje lepim je možda u nekim trenucima života teže ali mislim da ni lepima baš ne cveta cvece uvek .

Da li je lepim ljudima laksi život i da li su lepi ljudi privilegovani ili je to malo preuveličana priča?
Mislim da je ta priča potekla od ljudi koji ne rade ništa na sebi. Svaka osoba koja vodi računa o zdravlju i fizički je aktivna je lepa na svoj način.

Lijepima vjerovatno,najljepsima ne

Najljepsi muskarci a i najruzniji su medju tim streberima,filozofima samo su nevidljivi u drustvu,a vecina ljudi misli streberi i dosadni likovi naocare na lice i streberska faca,a medju tim streberima su najljepse zene a i muskarci ali i najruzniji

Nadji bilo kog glumca, sportistu,lika sa ulice da je faca i zgodan,uvijek medju streberima postoji 100 puta ljepsi lik i veca faca ali kao takav nemaju prijatelja niti ih zene vide,a obicno su brutalno lijepi.A vecina ljudi toga nije svjesna,zato tim ljudima ljepota ne pomaze

Medju streberima uvijek imas te ekstremno ruzne likove ali i andjeoski lijepe likove i svi su ono nevidljivi u drustvu,vecina.

Наишао сам на ову објаву негде на интернету као и на коментар који добро објашњава тему:

"Kakva je ovo ljepotica bila!
Mis Jugoslavije 1982. god Ana Saso"
G2rvWtjWAAA1t6T (1).jpg

"I šta ima od toga? Život provela od nemila do nedraga s nasilnicima i mafijašima, trpila svašta. Ovaj komentar sam stavila tu čisto da ako koja curica naleti da zna da je ovakav izgled blagoslov samo ako ga prati stav i pamet. Džaba dobar izgled ako u glavi nema pameti!"

Узгред, лепим људима заправо и није баш тако лако у животу како се обично мисли, чак је супротно истина. Ево шта је Шопенхауер рекао о томе.
Među ljudima su glupaci i neznalice, među ženama ružne one koje su opšte omiljene i tražene; oni dolaze lako do glasa da su neobično dobre duše, jer svako za svoju naklonost treba izgovora pred sobom i pred drugima. Iz istoga razloga je umna nadmoćnost svake vrste jedna osobina koja čoveka veoma izolira: od nje beže i mrze je, a kao izgovor zbog toga, izmišljaju se onome ko je ima, razne mane.
Isto tako dejstvuje kod žena lepota: vrlo lepe devojke ne nalaze prijateljice, pa ni pratilice. Za mesta kao drugarice bolje će učiniti da se i ne javljaju, jer čim se pojave, mršti se lice one kod koje treba da stupe, njoj ili njenoj kćeri nikako ne treba takva suparnica.

apsolutna istina. Gde god se pojave, sve im ide od ruke. Takve osobe imaju veliko samopouzdanje, sigurnost u nastupu, svesni su svojih optickih estetskih vrednosti radi kojih ce im mnogi "iz publike" dati prednost.
Na kraju, sve se moze nauciti al se realna lepota ne moze napraviti. Toga su svesne sve naocite osobe i to im je glavni adut u komunikaciji sa spoljnim svetom.

Back