Има ли смисла вјеровати у Свето Писмо ако не вјерујеш у Православну Цркву?

Postoji jedan slucaj kada moze bez svestenika da se izvrsi krstenje a to je ako je nekome zivot u opasnosti, moze da umre a zeli da bude krsten tada vernik izgovara formulu krstenja i zasenjuje krsnim znakom na glavi.
Тачно... али и то се изнова саборно потврђује освећењем, чим околности дозволе правила

Престани мантрати о екуменизму док браниш праксу потеклу са Запада.
Престани да лажеш...

То је пракса Седмог Васељенског сабора... Узми житија Светих па Читај...

Пидалион критикује неправославне и накнадне репраксе латина, а не наше саборне праксе и требовања Саборних освећења

Престани да лажеш...

То је пракса Седмог Васељенског сабора... Узми житија Светих па Читај...

Пидалион критикује неправославне и накнадне репраксе латина, а не наше саборне праксе и требовања Саборних освећења
Св. Атанасије Пароски освећење икона назива као "новотарије и измишљотине папе антихриста" позивајући се прво на патријарха Доситеја Јерусалимског а онда на Седми Сабор.

Св. Атанасије Пароски освећење икона назива као "новотарије и измишљотине папе антихриста" позивајући се прво на патријарха Доситеја Јерусалимског а онда на Седми Сабор.
Sto su ovi sklonili veoma bitan link, koga zavaravaju?
Ja kad nesto hocu da nadjem i saznam ili da to potvrdim ima da prevrnem internet.

Ону исту замењену латинску праксу је назвао таквом... То је чисто грчка трагедија, џаба је импелментираш свим црквама које су се држале старе богослужбене традиције...

Кад будеш схватио да се у Цркви САБОРНО освећује и приноси све што људима јесте на спасење, тад ћеш тек свете оце моћи да разумеш и чије наопаке а не светоотачке праксе критикују

Ону исту замењену латинску праксу је назвао таквом... То је чисто грчка трагедија, џаба је импелментираш свим црквама које су се држале старе богослужбене традиције...

Кад будеш схватио да се у Цркви САБОРНО освећује и приноси све што људима јесте на спасење, тад ћеш тек свете оце моћи да разумеш и чије наопаке а не светоотачке праксе критикују
Kad budu vratili obaveznu ispovest i pricest, pokajanje, oprost pred svetom tajnom Pricesca e onda moze da razgovaramo kako treba.
Ja sam zato i batalio da idem u jedan hram kad sam video koliko se to izmenilo da ne lici na pravoslavnu Liturgiju....

Теорије завјере теорије завјере теорије завјере.
https://voanerges.rs/index.php/sv-d...ri-p-ri-rh-c-rigr-ds-i-sv-uc-zin-id-i-fil-nid

Изволи покажи гдје пише да се иконе МОРАЈУ освештати да би постале свете и достојне поштовања.
Оно што сам ја окачио је бивши хипер линк пуног житија светих Седмог Васељенсог САбора у Књизи Јустина Поповића, а не пролога Владике Николаја, назив те хипер линка буни да је из пролога...

Опет машеш јер не читаш пуна и опширна житија светих Јустинова, зато и лупаш антикритикама по неизреченом, трчиш ко во пред руду...

Оно што сам ја окачио је бивши хипер линк пуног житија светих Седмог Васељенсог САбора у Књизи Јустина Поповића, а не пролога Владике Николаја, назив те хипер линка буни да је из пролога...

Опет машеш јер не читаш пуна и опширна житија светих Јустинова, зато и лупаш антикритикама по неизреченом, трчиш ко во пред руду...
Па како ћу ја грах бацати да знам шта пише на линку? Гледао сам по наслову.

Не. Питање је о иконама не о другим стварима.
Иконе су исте ко и друге ЦРКВЕНЕ ствари, не посматрају се засебно, већ исто ко и сваки принос, да ли проскомидијални, да ли ктиторски, да ли приложнички...

Не можеш блокирати саборно освештавање свих црквених утвари и светих украса - парцијалношћу светости у појединачном... тако рушиш опште и саборно на рачун категоризације и дефиниције који НИКО НЕ ОПСПОРАВА

Po pitanju vere i tih stvari nema tu zurbe.

Па како ћу ја грах бацати да знам шта пише на линку? Гледао сам по наслову.
Па ниси чито, затоп и не знаш...

Сваки хипер линк који додатно појашњава пролог је из Јустинових житија светих... ту књигу мораш да прочиташ, пошто очито ниси

Иконе су исте ко и друге ЦРКВЕНЕ ствари, не посматрају се засебно, већ исто ко и сваки принос, да ли проскомидијални, да ли ктиторски, да ли приложнички...

Не можеш блокирати саборно освештавање свих црквених утвари и светих украса - парцијалношћу светости у појединачном... тако рушиш опште и саборно на рачун категоризације и дефиниције који НИКО НЕ ОПСПОРАВА
Ako ne gresim, mislim da mosti nema potrebe da se osvestavaju jer one su naravno deo svetitelja, e sad ne znam ako dodje do nekog oskvrnjenja da li se tada cita neka molitva za to?

Back