Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Престани мантрати о екуменизму док браниш праксу потеклу са Запада.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Тачно... али и то се изнова саборно потврђује освећењем, чим околности дозволе правилаPostoji jedan slucaj kada moze bez svestenika da se izvrsi krstenje a to je ako je nekome zivot u opasnosti, moze da umre a zeli da bude krsten tada vernik izgovara formulu krstenja i zasenjuje krsnim znakom na glavi.
Bas tako!Тачно... али и то се изнова саборно потврђује освећењем, чим околности дозволе правила
Престани да лажеш...Престани мантрати о екуменизму док браниш праксу потеклу са Запада.
Св. Атанасије Пароски освећење икона назива као "новотарије и измишљотине папе антихриста" позивајући се прво на патријарха Доситеја Јерусалимског а онда на Седми Сабор.Престани да лажеш...
То је пракса Седмог Васељенског сабора... Узми житија Светих па Читај...
Пидалион критикује неправославне и накнадне репраксе латина, а не наше саборне праксе и требовања Саборних освећења
Sto su ovi sklonili veoma bitan link, koga zavaravaju?Св. Атанасије Пароски освећење икона назива као "новотарије и измишљотине папе антихриста" позивајући се прво на патријарха Доситеја Јерусалимског а онда на Седми Сабор.
Ево ја пар порука испод ставио. Толико су га добро избрисали.Sto su ovi sklonili veoma bitan link, koga zavaravaju?
Ja kad nesto hocu da nadjem i saznam ima da prevrnem internet.
Ne par poruka zanima me taj 7 Vase;jenski Sabor i deo vezan za ikone.Ево ја пар порука испод ставио. Толико су га добро избрисали.
Па баш тај линк на који се Зилот позвао сам ја ставио.Ne par poruka zanima me taj 7 Vase;jenski Sabor i deo vezan za ikone.
Ajde da vdim.Па баш тај линк на који се Зилот позвао сам ја ставио.
Ону исту замењену латинску праксу је назвао таквом... То је чисто грчка трагедија, џаба је импелментираш свим црквама које су се држале старе богослужбене традиције...Св. Атанасије Пароски освећење икона назива као "новотарије и измишљотине папе антихриста" позивајући се прво на патријарха Доситеја Јерусалимског а онда на Седми Сабор.
Не. Питање је о иконама не о другим стварима.Sad treba da izmislimo da i sveta voda ne treba da se osvestava?
...ili Bogojavljenska ?
Kad budu vratili obaveznu ispovest i pricest, pokajanje, oprost pred svetom tajnom Pricesca e onda moze da razgovaramo kako treba.Ону исту замењену латинску праксу је назвао таквом... То је чисто грчка трагедија, џаба је импелментираш свим црквама које су се држале старе богослужбене традиције...
Кад будеш схватио да се у Цркви САБОРНО освећује и приноси све што људима јесте на спасење, тад ћеш тек свете оце моћи да разумеш и чије наопаке а не светоотачке праксе критикују
Оно што сам ја окачио је бивши хипер линк пуног житија светих Седмог Васељенсог САбора у Књизи Јустина Поповића, а не пролога Владике Николаја, назив те хипер линка буни да је из пролога...Теорије завјере теорије завјере теорије завјере.
https://voanerges.rs/index.php/sv-d...ri-p-ri-rh-c-rigr-ds-i-sv-uc-zin-id-i-fil-nid
Изволи покажи гдје пише да се иконе МОРАЈУ освештати да би постале свете и достојне поштовања.
Па како ћу ја грах бацати да знам шта пише на линку? Гледао сам по наслову.Оно што сам ја окачио је бивши хипер линк пуног житија светих Седмог Васељенсог САбора у Књизи Јустина Поповића, а не пролога Владике Николаја, назив те хипер линка буни да је из пролога...
Опет машеш јер не читаш пуна и опширна житија светих Јустинова, зато и лупаш антикритикама по неизреченом, трчиш ко во пред руду...
Иконе су исте ко и друге ЦРКВЕНЕ ствари, не посматрају се засебно, већ исто ко и сваки принос, да ли проскомидијални, да ли ктиторски, да ли приложнички...Не. Питање је о иконама не о другим стварима.
Po pitanju vere i tih stvari nema tu zurbe.Оно што сам ја окачио је бивши хипер линк пуног житија светих Седмог Васељенсог САбора у Књизи Јустина Поповића, а не пролога Владике Николаја, назив те хипер линка буни да је из пролога...
Опет машеш јер не читаш пуна и опширна житија светих Јустинова, зато и лупаш антикритикама по неизреченом, трчиш ко во пред руду...
Па ниси чито, затоп и не знаш...Па како ћу ја грах бацати да знам шта пише на линку? Гледао сам по наслову.
Ako ne gresim, mislim da mosti nema potrebe da se osvestavaju jer one su naravno deo svetitelja, e sad ne znam ako dodje do nekog oskvrnjenja da li se tada cita neka molitva za to?Иконе су исте ко и друге ЦРКВЕНЕ ствари, не посматрају се засебно, већ исто ко и сваки принос, да ли проскомидијални, да ли ктиторски, да ли приложнички...
Не можеш блокирати саборно освештавање свих црквених утвари и светих украса - парцијалношћу светости у појединачном... тако рушиш опште и саборно на рачун категоризације и дефиниције који НИКО НЕ ОПСПОРАВА