Има ли смисла вјеровати у Свето Писмо ако не вјерујеш у Православну Цркву?

ti ce mi kazes? a gde to pise?
1. Petrova 4,17 Jer je vrijeme da se počne sud od kuće Božije; ako li se najprije od vas počne, kakav će biti pošljedak onima što se protive Božijemu jevanđelju?
U onom dijelu gdje se kaze da je Crkva tvrdjava i stub istine.

U onom dijelu gdje se kaze da je Crkva tvrdjava i stub istine.
pa to ti je liturgija, sluzba u Crkvi gde lazno otkrivenje ne moze da udje, nije sigurno biblija koju prepravlja ko kako stigne, vec istina jevandjelja, to je ta tvrdja o kojoj kaze Pavle

ali zasto ne citiras? evo ja cu:

stup i tvrđa istine.
1. Timoteju 3,16 I kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: On se javio u tijelu, opravdao se u Duhu, pokazao se anđelima, propovijedao se neznabošcima, vjerovao se u svijetu, uznio se u slavi.

i gde tu pise da ce da posle 60 godina salje neko lazno otkrivenje sa kojim ce da sudi, posle vaznesenja? nigde.

pa to ti je liturgija, sluzba u Crkvi gde lazno otkrivenje ne moze da udje, nije sigurno biblija koju prepravlja ko kako stigne, vec istina jevandjelja, to je ta tvrdja o kojoj kaze Pavle
Пријатељу Свето Писмо је непогрешива књига. Нема ту преправљања. Црква је вођена Духом Светим прецизно одредила канон и те књиге су непогрешиви извор истине.

Пријатељу Свето Писмо је непогрешива књига. Нема ту преправљања. Црква је вођена Духом Светим прецизно одредила канон и те књиге су непогрешиви извор истине.
Kako evo uzmem Bibliju koju imam kod sebe otvorim prvih par stranica i vidim: "..neka vijek covjeciji bude 120 godina.", "..ako jedete sa stabla iz sredine Edena, sigurno cete umrijeti.." ili nije nepogresiva ili je prepravljana?

Kako evo uzmem Bibliju koju imam kod sebe otvorim prvih par stranica i vidim: "..neka vijek covjeciji bude 120 godina.", "..ako jedete sa stabla iz sredine Edena, sigurno cete umrijeti.." ili nije nepogresiva ili je prepravljana?
I šta ti je nejasno?

Odgovor na naslov teme - ne, nema smisla verovati ni Bibliji ni Pravoslavnoj crkvi jer Biblija je knjiga koja se bavi duhovnošću a ne istorijskim događajima, a zadatak Pravoslavne crkve je da prenosi tu duhovnost a ne istorijske činjenice.
Oni koji veruju u Bibliju ili u crkvu ne razumiju šta je duhovnost i čime se duhovnost bavi.

Krivo si ti to nešto pročitao batice. 120 godina je period koji je Bog ostavio ljudima da se pokaju prije potopa.

Tog trenutka je postao smrtan.
„Onda Jahve reče: 'Neće moj duh u čovjeku ostati dovijeka; čovjek je tjelesan, pa neka mu vijek bude stotinu i dvadeset godina."

Ili ti ili neko ko je pisao Bibliju laze?

'leba ti, prestani da mantras
pa i dan-danas prepravljaju, prvo su preveli lucifer [tvoj jeronim], ili luconosa, po naski, a sada brisu [kod Isaije] - pa, kako nema prepravljanja? gde nam je jahve, kazu da je bio? pa kako nema prepravljanja>

u laznom otkrivenju sinodalni prevod kaze NJIHOV GOSPOD, zapadni kazu NAS GOSPOD, pa kako onda nije niko prepravljao?

Otkrivenje 11,8 I tjelesa njihova ostaviće na ulici grada velikoga, koji se duhovno zove Sodom i Misir, gdje i Gospod naš razapet bi.
Otkrivenje 11,8 Njihova tijela ostat će na trgu velikog grada kojeg se simbolično naziva Sodomom i Egiptom, ondje gdje je Gospodin njihov bio razapet.

ciji je Gospod, nas ili njihov [napominjem, i sinodalni prevod kaze GOSPOD NJIHOV]- ko jer prepravljao, nas ili njihov"?

znaci ako sinod kaze NJIHOV, onda znaci nije NAS Gospod? nije antihristov koji je izbljuvao lazno otkrivenje.

Poslednja izmena:
Bolje se malo edukuj.
Edukovana sam mnogo vise nego ti nego tebi fali edukacija zato i tako neargumentovano zatupas te dogme
zato i napadas sagovornike u nedostatku argumenata

dakle neosnovano napadas i ne znas koliko sam ja edukovana
malo si se presao

Back