Има ли смисла вјеровати у Свето Писмо ако не вјерујеш у Православну Цркву?

oni imaju vernog roba, a ti se drzis verno genocidasa, lucifera, kneza ovoga sveta itd, znaci da ste isti, sta vam se kaze to mislite, pa makar to bilo po svim merilima ludilo anti-hriscansko, uvek ce se naci lazni autoritet da vam zatomi savest i pomuti razum
Ja se držim svetitelja Pravoslavne Crkve.

Ja nisam jedan od onih koje možeš mantrati. Znam ja čitati
Znas citati ali ne razumes napisano
Aman covece ti ka9o da si hinduista pa samo mantras :)
sta ce ga znati mozda i jesi samo se krijes iza neke etikete druge

Sta ti mogu sto ne razumes ono sto linkujes vadis iz konteksta
da bi razumeo morao bi da procitas ceo tekst ali za tebe je to napor
takodje nadahnute su to stvari

sad trk izguglaj rec pomaze
a Bog tumaci svojim svetim duhom.
ajde bre vise, idi slusaj svog vernog roba, ne masiraj vise, jel si dobila sa vaseg sajta? ko vam je verni rob, kako se on postavlja? kao papa, patrijarh? zrebom?
"Neki misle da mogu sami tumačiti Bibliju. No Isus je postavio “vjernog roba” i odredio da isključivo on dijeli duhovnu hranu. Od 1919. proslavljeni Isus Krist preko tog roba pomaže svojim sljedbenicima da razumiju Božju Riječ i drže se njenih smjernica. Kad postupamo po biblijskim savjetima i uputama, dajemo svoj doprinos očuvanju čistoće, mira i jedinstva u skupštini. Bilo bi dobro da se svatko od nas upita: Jesam li odan vjernom i razboritom robu, preko kojeg nas Isus vodi?"
https://www.jw.org/hr/biblioteka/ca...e-studeni-2016/istinski-cijeniti-bozju-rijec/

Jasno kao dan.
ludilo! ispranih mozgpva, a?

ajde sad za genocid andrejev, nije li isto ludilo da nasa organizacija to podrzava?

Amana covece ti ka9o da si hinduista pa samo mantras :)
sta ce ga znati mozda i jesi samo se krijes iza neke etikete druge

Sta ti mogu sto ne razumes ono sto linkujes vadis iz kontekjsta
da bi razumeo morao bi da procitas ceo tekst ali za tebe je to napor
Mantrašice nećeš se izvući. Jasno si napisala da tebi ne trebaju tumači a organizacija kaže trebaju.

Razumio sam jako dobro a i ti si toga svjesna.
Nisi razumeo.
ne razumes kako se proucava Biblija.
Moze neko da ti pomaze do sutra ako tebi Bog ne da Sveti Duh ne mozes je razumeti...
Zato neki ceo zivot citaju Bibliju i ne razumeju je
a kod nas za mesec dana kursa mozes sam razumeti...
ne moze ti kurs dati razumevanje, to daje samo Bog svojim duhom
Niti se Biblija moze uciti napamet preobimna je.

nisam ni trazila sa naseg sajta nego doticni ne razume ni to
imate svog vernog roba, koji kao papa ili patrijarh, samo sto je vas verni rob nadlezan za tumacenje biblije, a to znaci ne tumaci nam sama, vec reci ko je taj VERNI ROB u vas koji vam je raastumacio?

"Neki misle da mogu sami tumačiti Bibliju. No Isus je postavio “vjernog roba”

isprani mozgovi, samo sto ne nazivate svetitelje kao maki genocidase, nego vernim robom
jel verujete vi JS, u tumacenje OTKRIVENJA od Kesarijskog Andreja?

Poslednja izmena od moderatora:
imate svog vernog roba, koji kao papa ili patrijarh, samo sto je vas verni rob nadlezan za tumacenje biblije, a to znaci STFU, ne tumaci nam sama, vec reci ko je taj VERNI ROB u vas koji vam je raastumacio?
Svaka religija ima svoj organizacioni deo.
a nama je poglavar Isus Hrist koga je postavio Bog JHVH kao poglavara hriscanske nase skupstine.
Da Biblija tumaci sama sebe.
I Bog nam daje SV duh da je razumemo.

Svaka religija ima svoj organizacioni deo.
a nama je poglavar Isus Hrist koga je postavio Bog JHVH kao poglavara hriscanske nase skupstine.
Da Biblija tumaci sama sebe.
I Bog nam daje SV duh da je razumemo.
ovde se radi o tumacenju biblije, a vas sajt kaze da "Neki misle da mogu sami tumačiti Bibliju. No Isus je postavio “vjernog roba”

znaci verni rob, tumac biblije, je duh Sveti? pa tako lepo reci, sta se stidis da ne pohulis?

Od 1919. proslavljeni Isus Krist preko tog roba pomaže svojim sljedbenicima da razumiju Božju Riječ i drže se njenih smjernica.

znaci tek 1919 ga je poslao? do tada sledbenika., ili sljedbenika/sektasa [ sljèdba f (Cyrillic spelling сљѐдба). (Croatian) sect] nije bilo? ili nije bilo tog roba da tumaci
bibliju? auuuu.

Poslednja izmena:
Vidis, ja sam mislio da su jevandjelja delo dobre memorije, da su ucenici zapamtili sve sta je Isus cinio i govorio; dalje i Dela svetih apostola itd
не, Свето Писмо је дело Цркве Божије, у којој пребива Свети Дух, којим Црква живи, дише, делује и обавља своју спасоносну мисију у свету и времену. у том смислу и Свето Писмо је дело Духа Светог.

не, Свето Писмо је дело Цркве Божије, у којој пребива Свети Дух, којим Црква живи, дише, делује и обавља своју спасоносну мисију у свету и времену. у том смислу и Свето Писмо је дело Духа Светог.
ne, jer se ne bi cekao 4 vek, i dvolicilo na Trulskom saboru sa dva kanona, sa i bez laznog otkrivenja, Sveti Duh ne dvolici, ne licemerise
ne, jer je Hristos rekao da ce odmah poslati Svetoga Duha, a ne nekad, ko zna kada da bi se uoblicavao kanon Svetoga Pisma, kao reakcija na raznorazna poturanja, bar par vekova kasnije

i kada On dodje, pokarace svet za:
pa navodi taksativno za greh, za pravdu. i za sud, i za sve 3 vi ucite naopako, cak Justin tvrdi da je taj osudjeni knez Hristos, samo kao primer navodim dokle ide naopakost, dok gakcete/mantrate "svo je pismo od Duha Svetoga"

dalje, ne salje andjela kako tvrdi pisac laznog otkrivenja vec salje Duha Svetoga, a to je drasticna razlika; gde tacno Sveti Duh kara svet za greh, za pravdu i za sud? - vi to ne navodite, samo mantrate sta vi mislite da je smisao i delo, a u cilju zataskavanja dvolicenja i licemerja sa dva kanona, tj. odbacivanja liturgijskog citanja laznog otkrivenja

Poslednja izmena:
Ако Свети Дух ради у Цркви онда је Свети Дух потврдио каноничност Апокалипсиса.
vidim da pratis filisteju i izrahell rat - prete da ce im osvetiti kako nisu za 50 godina, od jomkipurskog rata, da ce ih upamtiti za svagda

sta ces reci kada pocne rokanje i krene osveta gde ce da izgine trecina sveta po tumacenju laznog otkrivenja od strane genocidasa andreja kesarijskog? jel ces me i onda nazivati ne-pravoslavcem, i reci da sam bas ja van Crkve?

sveti Duh je odbacio lazno otkrivenje jer je ono od covekoubice od iskoni, djavola, koji ga je izdiktirao antihristu

vidim da pratis filisteju i izrahell rat - prete da ce im osvetiti kako nisu za 50 godina, od jomkipurskog rata, da ce ih upamtiti za svagda

sta ces reci kada pocne rokanje i krene osveta gde ce da izgine trecina sveta po tumacenju laznog otkrivenja od strane genocidasa andreja kesarijskog? jel ces me i onda nazivatio ne-pravoslavcem, i reci da sam bas ja van Crkve?
Није Бог за то крив већ ђаво.

Није Бог за то крив већ ђаво.
molim? genocidas je tumacio da je to rat ljudi gde ce d'izgine trecina, i ti ljudi ce samo reci, tako je prorokao isus u apoklipsi, a svetitelj nam rastumacio, svi u rat dok ih ne istrebimo, TRECINU SVETA KOMPLET, vec se banuju ko zine na nato, a isto i kod rusa, ko je protiv rata, samo ga eliminus, izginucete svi, kako ne shvatas, eu kaput! svabija ce da gori, cela evropa, kina ce da se suzdrzava, zna da su ameri poludeli, ima da naucite sta je nuklearno pravoslavlje, vec se i ne krije doktrina katehona

ja adam sam vam jedina slamka spasa, ako vam se zivi, inace se spremte za umiranje, rusi ne odustaju, oni preuzimaju ulogu svetskog policajca od amerike, ali cena je prevelika u milijardama ljudskih zivota, amere boli uvo, eu ce da plati tu cenu

Током њих ће, као што видимо, изгинути ништа мање него трећина свих створења која тада буду живела на земљи, јер у ратовима не страдају само људи, него и плодови земље.
https://svetosavlje.org/tumacenje-otkrivenja/29/?pismo=lat

Poslednja izmena:

Back