Poti-Poti 98
Obećava
- Poruka
- 77
Pošto je poenta ove igre naći inspiraciju za priču u tekstu i rečima saigrača, malo ću prekršiti pravila i nadovezati se na prethodna tri posta, koristeći sve u međuvremenu zadate reči i uz poseban respect za lanavi, jer me zapravo najviše inspirisao ovaj
Možda sam najnejasnije videla da sam plesač koliko i pisac, pa? Kriva je ta glupa tinktura od tikvica-telebizija koju zapravo reklamira neka krava na televiziji. U stvari, kriv je onaj uljez koji je namerno, kao kukavica jaje, ostavio skrivenu da isparava, a ja kao slepica čitavu jesen nisam imala motiv da pomerim frižider i počistim ćoškove svakodnevo čitajući poruku sa stikera na njegovim vratima: „Ne trzaj! Samo dosadne žene imaju sređene kuće.“ Sve dok se nisu sakupili mravi.
A šta je povuklo oroz, šta je to bilo okidač kada mi je puklo pred očima i kad sam ušla u lift i viknula na sav glas u prazno
– Dosta je! Enough is enough!?
Ti! Nije slomljena duša, nije samoća. Nije ni kraj.
Izlomljene
linije
nagon
pukotine
osećaju
krajevima
Ja ću biti pošten!

na njemu kaže da malo čita između redova i ne prevodi sve bukvalno,a on joj odgovara da ni Lesing,a ni Ezop nisu ništa skrivali u svojim tekstovima,onda ona kaže da su bajke i basne jedne od najispolitizovanijih stvari u književnosti,a kada je loše izgovorila Lesingovo ime,on počne da je ismeva.Ijao i ijao!Živ sam se ismejao,a oni nastavljaju.Džoana mrtvo ozbiljna govori poredi crvenkapu sa nekim državnim udarom,a ja pokušavam da ih pomirim,uz to se smejem,a proganja me kako da prevedem "naravoučenije" a da ostane u duhu našeg jezika.To su bila vremena,zlatno doba-80e prošlog veka i tada sam još osećao Martinin poljubac na svojim usnama,uvek kada bi se vratio sa posla...To je samo jedan,ali najvažniji argument,zašto je to bilo najlepše razdoblje mog života...