I još nešto u vezi ćirilice!!!

Онима којима просрпски председник не може продати будућност у ЕУ за двадесет година, а без перспективе за недељу дана.

Ma sve jedno neka kuca kako ko hoće baš me briga , samo kažem da je uzaludno kucati preko tastature na latinici ćirilicu , to je možda nekome lepo , ali je zanošenje romantikom i to je to ....

Ma sve jedno neka kuca kako ko hoće baš me briga , samo kažem da je uzaludno kucati preko tastature na latinici ćirilicu , to je možda nekome lepo , ali je zanošenje romantikom i to je to ....
Научи прво нешто о рачунарима,па онда причај.Они који дуго користе рачунаре умеју да наслепо куцају на тастатури са кодном страном коју користе,већина.Значи,Рус на руској кодној страни,Енглез на енглеској.И још нешто:распоред слова за америчку,енглеску и разне кодне стране које користе земље Комонвелта није исти,слова се не налазе на истим местима.Тако да ти овде и даље лупеташ.

Сестро, мож' се деси да те пусте у иностранство са те таблице... А народ ко народ, мисли овак оили онако..

...deo koji nikako da ti pojasnim vec cirka pola godine se odnosi na stvar navike i ugodjaja...narod ne misli ovako ili onako vec pise kako mu je zgodnije, to sto je ime u pasosu cirilicno ili su tablice cirilicne cini sasvim nevazan deo odluke o upotrebi pisma...vodila sam zapisnike sa jedno tridesetak devojaka od kojih smo samo nas dve koristile cirilicu i to sam ja pisala istom jer latinicu pisem necitko, znaci grubo odmereno ideoloski odnos je 31:1 u realu...svoju ambiciju mozes ostvariti samo uticajem na skolsku decu, mi smo vec matori za menjanje navika...no nije ni vazno, zaboravi i misli kako nas je verovatno Tadic naterao da koristimo latinicu u ime izvinjenja:zroll:

...deo koji nikako da ti pojasnim vec cirka pola godine se odnosi na stvar navike i ugodjaja...narod ne misli ovako ili onako vec pise kako mu je zgodnije, to sto je ime u pasosu cirilicno ili su tablice cirilicne cini sasvim nevazan deo odluke o upotrebi pisma...vodila sam zapisnike sa jedno tridesetak devojaka od kojih smo samo nas dve koristile cirilicu i to sam ja pisala istom jer latinicu pisem necitko, znaci grubo odmereno ideoloski odnos je 31:1 u realu...svoju ambiciju mozes ostvariti samo uticajem na skolsku decu, mi smo vec matori za menjanje navika...no nije ni vazno, zaboravi i misli kako nas je verovatno Tadic naterao da koristimo latinicu u ime izvinjenja:zroll:
Није то згодније,него су ликови у власти и управи неписмени и не поштују наш Устав и законе.

Научи прво нешто о рачунарима,па онда причај.Они који дуго користе рачунаре умеју да наслепо куцају на тастатури са кодном страном коју користе,већина.Значи,Рус на руској кодној страни,Енглез на енглеској.И још нешто:распоред слова за америчку,енглеску и разне кодне стране које користе земље Комонвелта није исти,слова се не налазе на истим местима.Тако да ти овде и даље лупеташ.

whatever , teši se ti komp stranama itd... i kucaj na latiničnoj tastaturi i glumi četnika i patriotu i aj zdravo ...:) Putuj Selma ... :)

Ništa kucajte vi ćirilicom opušteno , odoh ja napolje ... počnite i da špijunirate komšije i da jurite strane agente kao onaj u filmu Balkanski špijun , to je ta vrsta paranoje ... :) Sa srećom, voli vas brat i da ozdravite Bože zdravlje .....:) hahaha
И научи шта су битови и бајтови,да смањиш сопствено незнање кад се вратиш.

Aма џабе ти навике, мож' се деси да те не пусте да уђеш у туђу земљу с наше нове таблице....

Па да... У савезној администрацији СФРЈ службени језик латиница, У ЈНА исто, у дипломатији СФРЈ такође, у фирмама по препоруци због извоза, латиница... Па тако сво време СФРЈ, па опет у СРЈ, па у ДЗ СиЦГ...баш чудно што је ћирилица потиснута и што рецимо нема ћириличних тастатура, а у рецимо Немачкој постоје тастатуре са оним специфичним хијероглифима, чак и у ЦГ са све оним новоизмишљеним словима, иако је светско удружење лингвиста јесенас одбило регистрацију ЦГ језика као непостојоћег!

Kosarkaski zapisnici?...e dala bih sve sada da vidim svojim ocima kako bi se cirilicno pisala imena stranih kosarkasa...nadasve realna opcija...
Пиши како говориш.Ево,Хрвати пишу сва имена онако како потичу из матичних језика а већина њих не уме да изговори та имена.Шта ти то говори?Да су једини начин да нешто траје пракса и вежба.А они не говоре стране језике тако да им латиница ту ништа не помаже.

Poslednja izmena:

Back