I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

“I reče im: Šta se plašite? I zašto takve misli ulaze u srca vaša? Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.”
Neće biti neko bestelesno, nevidljivo, astralno ili eterično telo. To će biti pravo telo, telo od mesa, krvi i kostiju, ali od uzvišenije materije od ove koje je danas sagrađeno naše telo. Dakle punina nastaje tek vaskrsenjem u telu.
Bozije carstvo je duhovno carstvo, zasto jer je Svevisnji i Duh, Jovan 4,24.
U njemu nema smrti, bolesti, zedji, nit gladi, zasto je potrebno materijalno telo, :?:

Bozije carstvo je duhovno carstvo, zasto jer je Svevisnji i Duh, Jovan 4,24.
U njemu nema smrti, bolesti, zedji, nit gladi, zasto je potrebno materijalno telo, :?:
Ali će reći ko: Kako će ustati mrtvi? I u kakvom će telu doći? Bezumniče! Ti što seješ neće oživeti ako ne umre. I što seješ ne seješ telo koje će biti, nego golo zrno, bilo pšenično ili drugo kako. A Bog mu daje telo kako hoće, i svakom semenu svoje telo.
I ponavljam ti tri puta bez tela nije čovek ceo
Uhvatio si se za jedan stih i čitavo učenje baziraš na tome jer i tebe i ostale pokrete iz 19 veka mrzi da tumačite celu bibliju

Kad covek umre , duh se vraca Bogu. Telo je prolazno, duh je vecan. Asocijacijama za tebe : aura, :)
pravoslavni ovde svakoj denominaciji ocute na pogresno razumevanje PROPOVEDNIKA, ne ispravljajuci uzroke njihovog pogresnog shvatanja niza telo, dusa, duh.
daklem, citirajuci propovednika, ne bi smeli da vadimo iz konteksta i ucimo lazno da se duh vraca k bogu, jer se ne vraca, vec je to tastina, a Bogu idu samo oni duhovi hriscanski, i to samo kroz Hrista [svi ostali se ne vracaju bogu, vec idu kod njihovog ''boga'', hasatan ga zoves]

6 Pre nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vedro na izvoru i slomi se točak na studencu,
7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
8 Taština nad taštinama, veli propovednik, sve je taština

da sam ja u pravu, a vi da ste PROTIVNIKOVI, govori propovednik i ovde

19 Jer šta biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština.
20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
21 Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dole pod zemlju?

jos jednom, propovednik ovde ne tvrdi da sinovima ljudskim biva drugacije nego stoki, naprotiv, i pita, koji ste to vi denominovani koji tvrdite da im biva drugacije, da ce vasi duhovi da idu gore [kad znamo da nece]? KO ZNA, vi denominovani iz 19. veka? I don't think so.

Pavle, Savle je progonitelj hrišćana
ja mislim da njegova denominacija veruje da mi nismo hriscani, vec da sledimo za pavlizmom - oni ne priznaju apostola Pavla generalno ga odbacujuci.
Lepo napisah da je to od Savla, koji je bio farisej. A glasnici su dobijali glas od Boga. Sta je vaznije, :?:
zasto ne kazes lepo ko si i sta zagovaras, da ti nas smatras da nismo hriscani, jer sledimo za Pavlom, da je to tvoje vidjenje nas, ne samo pravoslavnih, nego generalno crkve i pre velike sizme?
p.s. kako ja lepo otvorim karte na pocetku, da ljudi znaju sa kim imaju posla, da sam antiohijski djak

Poslednja izmena:
Ali će reći ko: Kako će ustati mrtvi? I u kakvom će telu doći? Bezumniče! Ti što seješ neće oživeti ako ne umre. I što seješ ne seješ telo koje će biti, nego golo zrno, bilo pšenično ili drugo kako. A Bog mu daje telo kako hoće, i svakom semenu svoje telo.
I ponavljam ti tri puta bez tela nije čovek ceo
Uhvatio si se za jedan stih i čitavo učenje baziraš na tome jer i tebe i ostale pokrete iz 19 veka mrzi da tumačite celu bibliju
JA objasni sto pise u pismu, a onda je nelogicno, to sto si napisao. Ne moze i duhovno I materijalno, samo Jedno, a biblijski tekst pise o duhovnosti.
To sto pises lici na reinkarnaciju, :)

pravoslavni ovde svakoj denominaciji ocute na pogresno razumevanje PROPOVEDNIKA, ne ispravljajuci uzroke njihovog pogresnog shvatanja niza telo, dusa, duh.
daklem, citirajuci propovednika, ne bi smeli da vadimo iz konteksta i ucimo lazno da se duh vraca k bogu, jer se ne vraca, vec je to tastina, a Bogu idu samo oni duhovi hriscanski, i to samo kroz Hrista [svi ostali se ne vracaju bogu, vec idu kod njihovog ''boga'', hasatan ga zoves]

6 Pre nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vedro na izvoru i slomi se točak na studencu,
7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
8 Taština nad taštinama, veli propovednik, sve je taština

da sam ja u pravu, a vi da ste PROTIVNIKOVI, govori propovednik i ovde

19 Jer šta biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština.
20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
21 Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dole pod zemlju?

jos jednom, propovednik ovde ne tvrdi da sinovima ljudskim biva drugacije nego stoki, naprotiv, i pita, koji ste to vi denominovani koji tvrdite da im biva drugacije, da ce vasi duhovi da idu gore [kad znamo da nece]? KO ZNA, vi denominovani iz 19. veka? I don't think so.
NE budi bukvalista, kakva tastina.
Lekari dokazali, da dusa napusta telo.
Citaj sta je pisao Emanuel Swedenborg.

NE budi bukvalista, kakva tastina.
Lekari dokazali, da dusa napusta telo.
Citaj sta je pisao Emanuel Swedenborg.
e jesi smesan... sinoc sam pogledao film, mislim DUH da se zove sa p.svejzijem i d. mur, i isto duse napustaju telo, dodju neke crne odore i odvedu je uz krike i jauke, samo sto je ne vode kod Boga, nego kod onog drugog - dakle, te kriminalne duse se ne vracaju k Bogu, to sam ti citirao sa Propovednikom; isto i oni astralni putnici kazu da napustaju tela, i ni oni ne idu k Bogu...
Псалам 83:
12. Јер говоре: Освојимо насеља Божија.
13. Боже мој! Заповеди нека буду као прах, као песак пред ветром.
Авакум 2,5 А како вино вара, такав је човек охол, нити остаје у стану; јер раширује дух свој као гроб, и као смрт је, која се не може наситити и збира к себи све народе и скупља к себи сва племена.

Radite sta hocete, ja samo znam da do Boga takvim nacinom nece ni jedan. Zapravo, to vam je siguran put do djavola.
Do Boga iskljucivo kroz Hrista, to je jedini put do Boga. Zato se svaki put javljam kada pametnjakovici krivo tumace PROPOVEDNIKA, van konteksta, eto sad se ti latio i svedenborga, sa sve lekarima, ,... jeste napustaju duse tela, samo GDE IDU - to je pitanje.

ali sta ti zapadnjak znas sta su svete mosti i zasto su svete, jel zato sto su svetitelji NAPUSTALI svoje stanove, ili upravo ovo sto ti ja govorim? gDE BRE MISLIS DA IDES KADA NE ZNAS PUT, odvesce te one odore tamne tamo gde ne zelis.... kuku, lele, sto bi rekao jerohinac.

Poslednja izmena:
JA objasni sto pise u pismu, a onda je nelogicno, to sto si napisao. Ne moze i duhovno I materijalno, samo Jedno, a biblijski tekst pise o duhovnosti.
to kako mali perica zamislja da ne moze i jedno i drugo, to je pogresno, a ispravno je moze samo duhovno nad materijalnim, evo ovako
Jezekilj 37,3I reče mi: sine čovječji, hoće li oživjeti ove kosti? A ja rekoh: Gospode Gospode, ti znaš.
Jezekilj 37,7Tada stadoh prorokovati, kako mi se zapovjedi; a kad prorokovah nasta glas, i gle potres, i kosti se pribirahu svaka ka svojoj kosti.
Jezekilj 37,8I pogledah, i gle, po njima izidoše žile i meso, i ozgo se koža navuče; ali duha ne bješe u njima.
e, tako se to radi, posle dodje duh koji treba, a ne prvo, vec POSLEDNJE.
Ali vi hocete prvo duh[ovno]. E pa ne moze, bolje slusaj Saleta, zna i on dosta.
Mogao si to da je prvo dusevno,a potom duhovno da naucis i od ap. Pavla, ali nisi hteo.

Ništa čekaćemo istražnog da nam objasni

Baš sam ono, nekako znatiželjan i saznati da li je onaj zmijac u Edenskom vrtu...

originalni_greh.jpg

Ha-Satan ili je pak to...sotona...

P.S. Ono ...zmijac...sam malo naglasio...istražni zna zbog čega...

Lepo napisah da je to od Savla, koji je bio farisej. A glasnici su dobijali glas od Boga. Sta je vaznije, :?:

Mislim da je suština priće koju ti nerazumeš u ovom...

2 Petrova 1:21...''Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše sveti Božiji ljudi.''

2 Timotiju 3:16... ''Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,''

Ti jedino mozes da smaras, :)
Mesija je postio, znaci nije jeo, al je pio, i ti bi posle 40 dana bio gladan, sta je tu cudno, :?:

Istražni, pitao si me ovako...

HaSatan je testirao Mesiju, a znas li zasto?

A ja ti odgovorih ovako...

Bivam u nekom uverenju da je sotona tamo u pustinji kušao Isusa, prvenstveno zbog onog što se dogodilo prilikom krštenja Isusovog...

Matej 3:17... ''I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.''

a svrha je bila u tome da li će Isus kao Sin Božiji poslušati Oca ili...sotonu...Obrati pažnju na ovo...

Matej 4:2:4...''I postivši se dana četrdeset i noći četrdeset, naposletku ogladne. I pristupi k Njemu kušač i reče: Ako si Sin Božji, reci da kamenje ovo hlebovi postanu. A On odgovori i reče: Pisano je: Ne živi čovek o samom hlebu, no o svakoj reči koja izlazi iz usta Božjih.''

Bitno je ono...ako si in Božiji...A obrati pažnju i na okolnost, da sotona izgladnelog Isusa kuša u smislu...hlebovi postanu. A Isus je ipak ostao dosledan odgovorivši sotoni ono iz ...Ponovljenog zakona..Ima toga još ali da te ne smaram.

A u vezi sa tim, ti mi kaza ono...ti jedino možeš da smaraš...

e jesi smesan... sinoc sam pogledao film, mislim DUH da se zove sa p.svejzijem i d. mur, i isto duse napustaju telo, dodju neke crne odore i odvedu je uz krike i jauke, samo sto je ne vode kod Boga, nego kod onog drugog - dakle, te kriminalne duse se ne vracaju k Bogu, to sam ti citirao sa Propovednikom; isto i oni astralni putnici kazu da napustaju tela, i ni oni ne idu k Bogu...
Псалам 83:
12. Јер говоре: Освојимо насеља Божија.
13. Боже мој! Заповеди нека буду као прах, као песак пред ветром.
Авакум 2,5 А како вино вара, такав је човек охол, нити остаје у стану; јер раширује дух свој као гроб, и као смрт је, која се не може наситити и збира к себи све народе и скупља к себи сва племена.

Radite sta hocete, ja samo znam da do Boga takvim nacinom nece ni jedan. Zapravo, to vam je siguran put do djavola.
Do Boga iskljucivo kroz Hrista, to je jedini put do Boga. Zato se svaki put javljam kada pametnjakovici krivo tumace PROPOVEDNIKA, van konteksta, eto sad se ti latio i svedenborga, sa sve lekarima, ,... jeste napustaju duse tela, samo GDE IDU - to je pitanje.

ali sta ti zapadnjak znas sta su svete mosti i zasto su svete, jel zato sto su svetitelji NAPUSTALI svoje stanove, ili upravo ovo sto ti ja govorim? gDE BRE MISLIS DA IDES KADA NE ZNAS PUT, odvesce te one odore tamne tamo gde ne zelis.... kuku, lele, sto bi rekao jerohinac.
A ti to pominjes mumije, koje nit Bog, nit Mesija ne pominje. Problem je veliki za vernike, sto ne prihvataju Mesiju, kojeg je Bog odredio . I ti si jedan od tih.
Pitam se kako astralom stizes u nebesa , :?:
A filmovi su limunada,relaksacija,filozofija, :)

1. A ti to pominjes mumije, koje nit Bog, nit Mesija ne pominje. Problem je veliki za vernike, sto ne prihvataju Mesiju, kojeg je Bog odredio . I ti si jedan od tih.
  2. Pitam se kako astralom stizes u nebesa , :?:
  3. A filmovi su limunada,relaksacija,filozofija, :)
  1. odakle ti sad mumije?
  2. ja nikako, to pitaj one koji to zagovaraju, npr. diskut urvan ovde
  3. ok, a svedenborg je entered into a spiritual phase in which he began to experience dreams and visions

to kako mali perica zamislja da ne moze i jedno i drugo, to je pogresno, a ispravno je moze samo duhovno nad materijalnim, evo ovako
Jezekilj 37,3I reče mi: sine čovječji, hoće li oživjeti ove kosti? A ja rekoh: Gospode Gospode, ti znaš.
Jezekilj 37,7Tada stadoh prorokovati, kako mi se zapovjedi; a kad prorokovah nasta glas, i gle potres, i kosti se pribirahu svaka ka svojoj kosti.
Jezekilj 37,8I pogledah, i gle, po njima izidoše žile i meso, i ozgo se koža navuče; ali duha ne bješe u njima.
e, tako se to radi, posle dodje duh koji treba, a ne prvo, vec POSLEDNJE.
Ali vi hocete prvo duh[ovno]. E pa ne moze, bolje slusaj Saleta, zna i on dosta.
Mogao si to da je prvo dusevno,a potom duhovno da naucis i od ap. Pavla, ali nisi hteo.
A dal ti razumes, da je telo Mrtvo, bez duha, jer to bio onda zombi, a on pripada sotonizmu.
A sta je bilo sa Lazarem, jel bilo duha u njemu,:?:

Back