I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Vrlo je jednostavno, vera bez dela je mrtva, a Bog ce sva dela , losa ili dobra izneti na sud, jer Bog nas je zatvorio u neverstvo, a Pismo u greh.

Ovo je zanimljivo. Možda ću nešto i naučiti. Vidi ovaj stih...

Jakovljeva 2 :17... ''Tako i vera ako nema dela, mrtva je po sebi''

Pa u kontekstu vidi ovo...

Rimljanima 3:28... ''Mislimo dakle da će se čovek opravdati verom bez dela zakona.''

Efežanima 2:8-9... ''Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, Ne od dela, da se niko ne pohvali.''

Avakum 2:4... ''Gle, ko se ponosi, njegova duša nije prava u njemu; a pravednik će od vere svoje živ biti.''

Rimljanima 1:17... ''Jer se u Njemu javlja pravda Božija iz vere u veru, kao što je napisano: Pravednik će od vere živ biti.''

Marko 16:16...'' Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.''

Šta ti misliš o tome... :think:

Promasio si nema veze sa tim likom, pisali nasi ljudi.

Da li su ovo napisali...naši ljudi...Ko je zaista Lucifer?

Da li je to napisao...Eliyahu Yardeni... kao i ...ovo...

Mesija je video haSatana, a ne Lucifera. Hajd ponovo na fejsbufejsbupronadji i procitaj, ko je bio Lucifer.

A da li se taj haSatana, tako zvao i dok nije zbačen sa neba...

A voleo bih tvoje objašnjenje u vezi sa...kada je Isus, pardon Mesija, video satanu kao munju...

Luka 10:18... ''A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja.''

:bye:

Vidi ovako...kada si postavio ovako...

Meni je nekako bilo logično da je to tvoj post...trebalo bi da naučiš da post koji nije tvoj, postaviš tako da je to jasno vidljivo. Taj post od southa, na ovoj temi nisam uspeo da vidim. Morao sam da potražim i našao ovo, sa druge teme...

U vezi sa ovim postom, apsolutno je jasno čiji je...A kada pod ...vcbccbc vcbcvb postaviš tekst tudjeg posta ja bi trebalo šta...da gatam u pasulj da li je tvoj ili nije...
ja sam postavio tako citirajuci southa, njega sam pitao, a ti se nigde nisi pominjao u tom mom postu; dakle, neko te je huskao da opljunes mene, a da ti se u tom postu nisam ni obratio - onaj kome je upuceno je znao, a ti cak i sada kada si naknadno saznao da tekst nie moj, vec je south preveo zlatoustog, tebi je vise stalo da opravdas sebe kako mene prozivas, nego da odgovoris na tekst, koji je tekst SVETOGA JOVANA ZLATOUSTOG.

sta ja da ti odgovorim na to da tebi svetiteljev tekst lici kao da je moj, da ti se zahvalim, i opomenem te da me ne poredis sa svetiteljem?
da li ti mozes bar za trenutak da se suzdrzis od vredjanja, i prokomentarises taj svetiteljev tekst, koji je south preveo sa grckog i opovrgao mnoge koji su tvrdili da svetitelj nije koristio knj. otkrivenja?

Pisalo je cak velikim slovima da nije odgovorio ko je pseudohrist, onaj kome je post bio upucen. Da li ti znas odgovor, posto si se vec umesao u pitanje upuceno drugom?

Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i ``jer je vreme blizu``(Otk. 22.10) Ne trcite za njima. Zapazite koliko se govori u Pismima o ovome. Zato sam vam vise puta napomenuo za bezbozne jeretike, i sad molim, ne saglasavajte se sa njim za bilo sta....

NE ODGOVORI KO JE PSEUDOHRIST PO SVETOM JOVANU ZLATOUSTOM.

Auuuuu...čoveće, šta to napisa...Znači ovako...tvrdiš da je onaj ...pečat savršenstva...ili sotona, nakon zbacivanja na zemlju, zbačen na zemlju i to prvi put, da bi ga neko vratio na nebo da ratuje protiv kneza Mihaila i da bi onda bio zbačen...po drugi put...Hajde pokušaj shvatiti kakvu si i koliku nebulozu napisao...
nema problema, ja za one koji nemaju pojma pisem nebuloze, ali gde je tvoje tumacenje, ili ispravka tog shvatanja knj. otkr. u poglavlju 12, gde govori o nastanku carstva božijeg na nebu zbacivanjem djavola i satane (tj. aždaje, zmije) sa neba posle rata na nebu koji se prenosi na zemlju, veselje na nebesima, teško zemlji, jer sidje k nama... ? Kako ti objasnjavas taj ''silazak'' s neba, ako Hristos u jevandjelju govori o padu kao munja? Zar to nije onda drugi put?

Videh satanu gde pade sa neba kao munja

to rece Hristos u jevandjelju, a pola veka kasnije opisuje taj satanin pad detaljno ratom Mihaila i zbacivanjem satane - to ti zapravo tvrdis? da je Hristos zaboravio da satana nie samo pala kao munja, vec je zbacena posle rata, pa kao ''sisla''. I od tada satana vrslja po zemlji dok ne dodje andjeo da je sveze na 1000 godina

Otkrivenje 20,1I vidjeh anđela gdje silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.
Otkrivenje 20,2I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,
Otkrivenje 20,3I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje naroda, dok se ne navrši hiljada godina; i potom valja da bude odriješena na malo vremena.

pa ce potom opet da vara, jel satanisti ce da je puste

Otkrivenje 20,7I kad se svrši hiljada godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,

A koji su tvoji učitelji, koje Svete Oce ti kao pravoslavni vernik uvažavaš...
ja koje uvazavam ti ignorises, lepo sam ti naveo sv. jovana zlatoustog, sada znas da to nisam ja pisao, vec on, ako verujes da je south dobro preveo, izvoli odgovori na pitanje iznad, a nemoj da se pravis da ne razumes onaj deo sa ruskog koji se odnosi na IBO -jovana/ioanna bogoslova otkrivenje i ko ga je sve ignorisao od svetitelja

Свт. Григорий в соч. «О подлинных книгах богодухновенного Писания» (Greg. Nazianz. Carm. dogm. 12. 30-39) перечисляет все канонические книги Библии, кроме И. Б. О.
The Revelation of John is also missing from his list of the New Testament books

sv. Grigorije navodi sve KANONSKE BIBLIJSKE knjige OSIM Jovanovog Otkrivenja.

У святителей Василия Великого и Григория Нисского количество ссылок на И. Б. О. очень мало, а у свт. Иоанна Златоуста и блж. Феодорита Кирского они вообще отсутствуют.
kod svetitelja vasilija velikog i grigorija niskog veoma je malo veza, zapisa, linkova na Jovanovo Otkrivenje, a kod Zlatoustog i Teodorita one otsustvuju, NEMA IH, NE POSTOJE. Onda se pojavi nas south railroad i pokaza jednu - izvoli pa nam je protumaci.
Da li češ me barem jednom iznenaditi i napisati post tako, što češ razmisliti o tome šta češ i kako napisati...
Seti se, satanizaciju si ti prvi pomenuo, a sada se pravis naivan. Ja sam cak odgovorio da mi to nije namera, to je tvoje, vase stanoviste da ja radim.

Poslednja izmena:
Ovo je zanimljivo. Možda ću nešto i naučiti. Vidi ovaj stih...

Jakovljeva 2 :17... ''Tako i vera ako nema dela, mrtva je po sebi''

Pa u kontekstu vidi ovo...

Rimljanima 3:28... ''Mislimo dakle da će se čovek opravdati verom bez dela zakona.''

Efežanima 2:8-9... ''Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, Ne od dela, da se niko ne pohvali.''

Avakum 2:4... ''Gle, ko se ponosi, njegova duša nije prava u njemu; a pravednik će od vere svoje živ biti.''

Rimljanima 1:17... ''Jer se u Njemu javlja pravda Božija iz vere u veru, kao što je napisano: Pravednik će od vere živ biti.''

Marko 16:16...'' Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.''

Šta ti misliš o tome... :think:
Ovo je Dokaz, od Boga, a ne od Savla:
Propovednik 12:14 Jer Bog ce izneti svako delo na SUD, i sve sto je skriveno bilo dobro ili zlo;
Otkrivenje 20, 12 i mrtvim je bilo sudjeno prema njihovim Delima;
15 I ko se god nije nasao zapisan u Knjizi zivota, bio je bacen u ognjeno jezero.
A sta bese Mesija govorio , koja je druga zapoved ?

Da li su ovo napisali...naši ljudi...Ko je zaista Lucifer?

Da li je to napisao...Eliyahu Yardeni... kao i ...ovo...

A da li se taj haSatana, tako zvao i dok nije zbačen sa neba...

A voleo bih tvoje objašnjenje u vezi sa...kada je Isus, pardon Mesija, video satanu kao munju...

Luka 10:18... ''A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja.''

:bye:
Tako je od nasih ljudi da procitas ko je bio Lucifer, i to je detaljno objasnjeno, znaci car vavilonski.
HaSatan i Lucifer nemaju veze jedno s drugim.
HaSatan je testirao Mesiju, a znas li zasto?
Znas li sta znaci rec haSatan?

Ovo je Dokaz, od Boga, a ne od Savla:
Propovednik 12:14 Jer Bog ce izneti svako delo na SUD, i sve sto je skriveno bilo dobro ili zlo;
Otkrivenje 20, 12 i mrtvim je bilo sudjeno prema njihovim Delima;
15 I ko se god nije nasao zapisan u Knjizi zivota, bio je bacen u ognjeno jezero.

Ako je Biblija božija reč, zašto i ovo ne bi bilo od Boga...

A u vezi sa ovim...

biva nekako očitim da će svako ko prihvati Isusa krštenjem...biti spašen...

A sta bese Mesija govorio , koja je druga zapoved ?

Biva li ovako...

Matej 22:39... ''A druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.''

A da popričamo malo o tom stihu...Koga ti podrazumevaš pod...bližnjim svojim...

I ja tvrdim da to Savle nije govorio, vec od Boga direktno stize preko glasnika njegovih.

Da li u Bibliji piše veoma jasno i to ovako...

Da li to kaza...Pavle... :whistling:

HaSatan je testirao Mesiju, a znas li zasto?
Znas li sta znaci rec haSatan?

Bivam u nekom uverenju da je sotona tamo u pustinji kušao Isusa, prvenstveno zbog onog što se dogodilo prilikom krštenja Isusovog...

Matej 3:17... ''I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.''

a svrha je bila u tome da li će Isus kao Sin Božiji poslušati Oca ili...sotonu...Obrati pažnju na ovo...

Matej 4:2:4...''I postivši se dana četrdeset i noći četrdeset, naposletku ogladne. I pristupi k Njemu kušač i reče: Ako si Sin Božji, reci da kamenje ovo hlebovi postanu. A On odgovori i reče: Pisano je: Ne živi čovek o samom hlebu, no o svakoj reči koja izlazi iz usta Božjih.''

Bitno je ono...ako si in Božiji...A obrati pažnju i na okolnost, da sotona izgladnelog Isusa kuša u smislu...hlebovi postanu. A Isus je ipak ostao dosledan odgovorivši sotoni ono iz ...Ponovljenog zakona..Ima toga još ali da te ne smaram.

Zašto bi bio problem i kome? Mnogi ateisti proučavaju religije i imaju mišljenje. Jedan od retkih koji poštuje verovanja i uverenja.

Gde si bre ti čoveće...

Danas bejah na jednoj sahrani. Umro mi jedan komšija inače dobar čovek a i vernik. I još sam pod utiskom onoga što izmedju ostalaog sveštenik na sahrani kaza o ...životu. Nešto u ovom smislu. Pogledajte ovu umrlicu. Ima ime i prezime i godina rodjenja i godina smrti. A izmedju godine rodjenja i smrti ima ona crtica...I kaza sveštenik...i eto...čovekov život je ...ta crtica...

Hasatan je nešto drugo od sotone?
Taj-neprijatelj nije isto što i neprijatelj

I ja bih voleo znati...da li je taj Ha-Satan isto što i sotona ili ti djavo...A kada Isus kaza ovako...

Matej 25:41... ''Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim.''

da li je mislio na Ha-Satan ili na sotonu....

A za laku noć tebi neka bude jedna na svoj naćin veoma zanimljiva ...

''Da li ste ikada videli hrast u stanju stresa ili delfina koji je u mračnom raspoloženju duha, žabu, koja pati od niskog samopoštovanja, mačku, koja ne može da se opusti, ili pticu opterećenu uvredom? Naučite od njih umeće prihvatanja sadašnjosti.''
Ekart Tol​

Da, da vcbccbc protiv tebe i ariane se kuje teška zavera na forumu :D
za sada ja vidim da mi se imputira par tudjih tvrdnji, a to se radi da bi se izbegli odgovori... nema tu ni z od zavere, prosto neki od vas vapiju za arijanom kako bi se pokazali nadmocni.
p.s. bas citam de sistijev odgovor joci, citira sv. Grigorija nazijanskog bogoslova na temi Hristologija... DRZI TE MENE ZA REC, ali to je skoro pa isto sto sam mu ja pisao [Joci, pre neki dan], a ne secam se da citao taj citat koji je de sisti postavio... eto, pa kujte i dalje, ali ko zna - zna, ... ja jesam skroman, ali ne mogu i necu da budem lazno skroman, kad ovde masa vas nema pojma [eno south kaze joci, jadna njegaova uciteljica, kad on nije znao ni da reprodukuje, ni preprica nauceno]

Ne slavi on njih jer su svi koristili citate iz Otkrivenja.
Vidi, cinjenice govore drugacije. Ja sam onaj tvoj famozni prevod Jovana Zlatoustog pokusao da nadjem, ali nisam uspeo, jel si ti siguran u svoju tvrdnju? Ja sam uporedjivao citate npr. odavde https://biblindex-en.hypotheses.org/127 i ne cini se da je citirao .
Drugo pitanje - Objasni zasto ga je Grigorije Bogoslov izostavio iz kanona, isto i Kirilo Jerusalimski. Mozes i generalno da nas poducis o antiohijskoj skoli - nepomenuto kod Zlatoustog - kako to svi izvori nemaju pojma, samo south izvor tvrdi drugacije.

It is not found in the Peshitta, and a citation from it in Ephraim the Syrian (circa 373) seems not to be genuine. Cyril of Jerusalem (circa 386 AD) omits it from his list, and it is unmentioned by the Antiochian writers (Chrysostom, Theodore of Mopsuestia, Theodoret).

Kiril Jerusalimski i Grigorije Nazijanski nisu svrstavali Otkrivenje u novozavetne spise, Jovan Zlatousti i Teodorit Kirski ga nikada nisu upotrebljavali. 28 Nema ga ni u starom jermenskom i sirskom prevodu Novog zaveta, te jedino nedostaje na spisku kanonskih knjiga u 60. pravilu laodikijskog sabora

Poslednja izmena:

Back