I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Bog pokazuje a nečastivi žigoše, a ti bi da žigošeš, oćeš na čelu da istetoviramo da možeš lakše da nas delješ :hahaha:
Jbt koju ulogu si dao sebi :D
zivotinje se zigosu - to je jasno, a ljudi se legitimisu, bar u mom svetu, ne znam koji je tvoj.
zivotinje se u stadu cuvaju od vukova, vidi receno je da su oni lazni proroci u nz, a i kako da se prepoznaju lazni proroci.

Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi.
Matej 7,16 Po plodovima njihovim poznaćete ih...

Djela apostolska 20,29Jer ja ovo znam da će po odlasku mome ući među vas teški vuci koji neće štedjeti stada;
Jovan 10,10Lupež ne dolazi ni za što drugo nego da ukrade i ubije i pogubi; ja dođoh da imaju život i izobilje.
Jovan 10,11Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce,
Jovan 10,12A najamnik, koji nije pastir, kome nijesu ovce svoje, vidi vuka gdje ide, i ostavlja ovce, i bježi: i vuk zgrabi ovce i raspudi ih;

ajd, sad, reci mi, da li su hriscani prvih vekova bili ubijani jer nisu hteli da se zigosu?
mnogi rimski carevi gonili hriscane,kao najsvirepiji ostali su upamceni Neron i Dioklecijan.
za nerona kazu da je zver, jer
Nron Qsr
The Greek version of the name and title transliterates into Hebrew as נרון קסר‎, and yields a numerical value of 666,[39] as shown:

Resh (ר)Samekh (ס)Qoph (ק)Nun (נ)Vav (ו)Resh (ר)Nun (נ)Sum
2006010050620050666

Preterist theologians typically support the numerical interpretation that 666 is the equivalent of the name and title Nero Caesar (Roman Emperor 54–68 AD).[20][21][22][23][24][25]

Pitanje - da li je neko od nas preterista, ili, da li pravoslavni kazu da je neron zver i da je zigosanje jos onda pocelo?

Gematria has also been used with the word Maometis (Ancient Greek: Μαομέτις); which scholars[who?] have described as a dubiously obscure Latinisation of a Greek transliteration of the Arabic name Muhammad

Pitanje - da li je muhamed zver?

Pope by the Catholic Church. ... To produce 666, the sum works as follows: VICARIVS FILII DEI = 5+1+100+1+5+1+50+1+1+500+1 = 666.

Pitanje - da li je papstvo zver?

i ti posle svega optuzujes mene da bih ja da zigosem, a vi ljudi ste stalno zigosani od nekoga, ne trebam vam ja za taj posao - ja sa tim VASIM ZIGOSANJEM nemam nikakve vee, to je vasa istorijska zanimacija, mlatite praznu slamu, samo jos da cujem - da li pravoslavni kazu da je zigosanje sve ovo sto navedoh, jer da jeste ne bi ti mogao da pomislis da ja zigosem, jer ja sa ovima nemam veze

drugo je pitanje sto vama istorijski uvek treba neko da vas zigose, kao da vam Bog vec nije pokazao sto rekoh u srcu svome
Rekoh u srcu svom za sinove ljudske da im je Bog pokazao da vide da su kao stoka.
Bog pokazuje a nečastivi žigoše, a ti bi da žigošeš, oćeš na čelu da istetoviramo da možeš lakše da nas delješ :hahaha:

p.s. a tebe nemam sta da deljim, umislio si, uobrazio si, sale, nisi cak ni svedenborg, pa da imas neku reputaciji, potpuno si nebitan za deljanje, salence.
Jbt koju ulogu si dao sebi :D
jok, umislio si da si bitan za deljanje, pa pravis od mene zver. 'os da ubacim u gemetariju svoja slova pa da vidim koji broj ce da ispadne?:zcepanje:

Poslednja izmena:
Сале: pogledaj samo ova tri primera ko je sve istorijski bio zver, pa mi reci kakve veze ja imam sa njima? jel ti shvatas da oni mene ne zanimaju, nigde od njih ne pravim nauku? vi, zavedeni ljudi od njih pravite nauku, apoklipticnu, jer ne poznajete pravu veronauku. Shvatas li sta ja tvrdim, da vi mlatite praznu slamu, uvek iznova, jer nemate pojma, dok vekovi i milenijumi prolaze.
Naučnici se spore da li je Isusovo učenje bilo isključivo etičko ili i apokaliptično. Mnogi naučnici smatraju da iako Isus nije bio apokaliptičar (koji prorokuje smak sveta), njegova je poruka pod jakim uticajem apokaliptičnih motiva kao što su sudnji dan, svest o predstojećem kraju, i potreba za jasnim odzivom na nagoveštaje nastupanja carstva Božjeg.[1]

Bog pokazuje a nečastivi žigoše, a ti bi da žigošeš,
evo ti, pa se igraj, ko zna, mozda ti sine koja je ovo debilizacija masa
https://www.gematrix.org/?word=666
ja sam ubacio nerona jevrejsku rec נרון קסר‎ i sracuna 666
takodje prophet muhammad, ali mora da pise prophet muhmmad, ili omasuje 667
i jos sto-sta, ali ako ne potrefis i posl;ednje slovce, nema nista od zigosanja, samo debilizacija matematicki neukih - brojevi od 1-36 umagicnom kvadratu 6x6 daju 666,
magicnim kvadratom 6x6 je napisana i treba da se procita apokalipsa, a sta cemo sa ostalim magicnim kvadratima

Poslednja izmena:
1582381015816.png

https://en.wikipedia.org/wiki/Magic_constant
{\displaystyle M=n\cdot {\frac {n^{2}+1}{2}}}
where n is the side length of the square.

Magicsquareexample.svg

Poslednja izmena:
primer kvadrata 3x3, a vi uzmite za domaci pa sracunajte kvadrat 6x6, dobicete 111 u svakom redu ili kolumni, pa puta 6 = 666, sa brojevima od 1-36 koje rasporedite u tom kvadratu = eto, pa se zigosite do mile volje, sta cu vam ja, samo sam vam otkrio odakle je pozajmio onaj taj broj, formulu imate, matematika iz osnovne skole, a gematrija je idiotizam, debilisanje, da se slovima pridaju brojevi

Светамајко :pop:
evo ti dokumentacija sve crno na belo za rimske vikare http://biblelight.net/666.htm a jes glupo da se racunaju slova kada za polovinu slova u proseku nema broja, pa se ni ne racunaju... i onda dodjes ti i kazes da ja zigosem
bolje se igraj sa brojevima, magicnim kvadratima, racunaj, vezbaj aritmetiku, osnovac
p.s. moderator bi trebao da prelepi sve ovo sa 666 na temu zig zveri

Poslednja izmena:

Da li će ti biti ono...malo dosadno, kada budeš kao andjeo na nebu...

Matej 22:30...''Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božji na nebu.''

a sta ces ti biti, nekako mi naginjes muslimanskom Kuranu, pise da ce muskarac imati device, i imati seks,

Ja bih radije tamo, ako to negde ima, gde su umesto devica...iskusne žene u zrelim godinama...

A kako to covek YAHusha zivi u Savlu, koji ga nikada nije video,

A kako češ ti biti kao andjeo u carstvu Božijem a nikada nisi...video Isusa...

Jovan 4, 24 a Bog je I Duh, kako su to Efezanima zapecaceni Bogom,

Hajde pažljivo pročitaj...

Jovan 4:24...'' Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.''

možeš li da mi pojasniš boldovano...

A u kontekstu pogledaj ovo...

2 Korićanima 3:17... ''A Gospod je Duh: a gde je Duh onde je sloboda.''

O kakvoj se slobodi tu radi...

A u vezi sa tvojim udarnim...Bog je Duh...Pažljivo pročitaj ovo...

Rimljanima 8:26... ''A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim.''

Pojasni mi ovaj stih u kontekstu sa onim tebi omiljenim...Bog je Duh...

Domaci: Galatima 3,27 ko se u Hrista krstio, taj se u Hrista i Obukao, kako to,

Kuku me lele da me lele kuku...Pa nije valjda da si u uverenju da je Isus nešto poput odela za oblačenje...

Pogledaj u kontekstu...

Galaćanima 3:27... ''Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.''
Matej 5:8... ''Blago onima koji su čistog srca, jer će Boga videti;''

A ko će moći videti Boga...Grešim li ako mislim, da će to moći samo oni koji dopuste da budu ispunjeni i prožeti Duhom Svetim, prihvatanjem Isusa krštenjem.

Marko 16:16... ''Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.''

pocni da citas Swedenborga, prosvetlices se, :)
Sa koliko godina života je on 7 aprila 1744 godine imao prvu ''viziju'' Isusa...kojom prilikom ga je Isus ovlastio da ljudima prenese doktrinu učenja o Isusovom drugom dolasku. A šta reći o njegovim tvrdnjama da je lično ''posećivao'' i raj i pakao te da je imao kontakte i sa duhovima i sa andjelima i sa djavolima.

I onda mu nije bilo teško da napiše onu knjigu Nebo i pakao.

Vidi šta je kazao...

I for my part… had never expected to come into that state in which I am now; but the Lord selected me for this, and for revealing the spiritual meaning of Scripture, which he had promised in the Prophets and in the Book of Revelation. My purpose previously had been to explore nature, chemistry, the science of mining, and anatomy, etc’ (Robsahm, 6)

A u vezi sa njim, da li se se prosvetlio u vezi sa...ovim...

Jel zbog ovog?

SEME ZMIJINO: Branham je naučavao da je Evin greh u edenskom vrtu (1. Moj. 3) bio seksualne prirode.Prema njemu, Evu je zavela zmija (Sotona) i sa njom imala seksualni odnos. Eva je iz ovog odnosa začela i rodila je Kajina. (The Original Sin, pp. 2, 3.). Seme zmijino je tako postao Kajin i celo njegovo potomstvo (deočovečanstva) koje proisteklo od njega. Oni su predodređeni na pakao. Druga grupa ljudi, su seme Setovo i njegovipotomci, oni su određeni za spasenje to su oni koji prihvataju i poslušni su Branhamovoj „poruci“. Oni tako postajuu potpunosti „Božje seme“ i „Nevesta Hristova“, oni će biti jedini ti koji će biti vazneti prilikom drugog Hristovogdolaska. Oni hrišćani koji pripadaju drugim denominacijama i odbijaju Branhamovu „poruku“, nose na sebi „žigzveri“ i moraće proći kroz period „velike nevolje

A na sajtu Neveste Hristove u vezi sa zmijcem eva je onako ...umetnički prikazana...

zena_zmija.jpg

A kada se probudiš čeka te ovaj citat iz jednog romana:
"Jedna od prvih stvari koje sam kao odrasla osoba naučila bila je da znanje i činjenice postaju beznačajne ako se ljudima servira dobra doza straha i predrasuda"

Auuuuu...dogodilo se čudo. Oglasio se stanco...Da li si to pročitao Djavolov osmeh od one...doktorke biologije koja u dokolici napiše po neku knjigu...

A u vezi citata...isti se ne može odnositi na tebe...zar ne...I baš me interesuje...na koga se to odnositi može...Ko i kome servira strah i predrasude, pa tom kojem se to servira svo znanje postaje beznačajno...

Budeš ti meni pozdravljen...

Auuuuu...dogodilo se čudo. Oglasio se stanco...Da li si to pročitao Djavolov osmeh od one...doktorke biologije koja u dokolici napiše po neku knjigu...
Pa evo me posle hibernacija :D. Moram da ti odam priznam da si me naslovom knjige iznenadio, a onda sam, poput tebe, ceo citat ponudio čika Guglu i voila. :D

A u vezi citata...isti se ne može odnositi na tebe...zar ne...I baš me interesuje...na koga se to odnositi može...Ko i kome servira strah i predrasude, pa tom kojem se to servira svo znanje postaje beznačajno...
U pravu si jer ja se držim činjenica. A ovaj citat bi mogao da uđe u sklop nekog opisa zašto ljudi postaju zaluđenici, pa im je drago da je onaj hodao po vodi, i pored jasnih činjenica protiv. I nije ovo jedini primer. Ima ih ohohoooo.
Predrasude se prenose porodičnim vaspitanjem, a strah, pretpostavljam, nastaje čim proradi Božija tačka i kada razumu servira sveprisutnost i silovitost Svevišnjeg. Da se razumemo, ne mislim da su svi vernici uplašeni, ali sretao sam neke ovde koji su i mene zastrašivali.

.
Budeš ti meni pozdravljen...
Pozdrav i tebi jeroh.
PS Nisam već nekoligo godina bio na tvom brdu pa me interesuje, znaš li da li je proradila ona gondola , jer nema šanse da je ne probam?

apostola Pavla su potvrdili svi apostoli, tako pise u Delima Apostolskim, pa je za mene verodostojan, a ako uzmemo u vremenu kada je koje delo Novoga Zaveta zapisano, Pavlove poslanice su prve, i cine oko polovine Novoga Zaveta. Ja licno drzim da je on bio jedan od najpametnijih ljudi ikada, i da ga ja zato Gospod odabrao da ga preobrati. Na drugoj strani ti poturas filozofiju Svedenborga da bi sakrio kojoj sekti zaista pripadas, sto je prilicno neozbiljno ako se izjasnjavas kao hriscanin. Cak i Arijana kada potura Spinozu, ne krije da je JS; izvoli pa nam predoci Svedova ''OTKROVENJA'' U ZASEBNOJ TEMI, PA DA VIDIMO.

jE L' OVO TVOJA CRKVA https://en.wikipedia.org/wiki/Swedenborgian_Church_of_North_America :?: :?: :?:

Aug 26, 2016 - See more of YAHusha the messiah, YAHvah the Heavenly Father - Come know TRUTH on ... translated from Christadelphian Monatshefte).
Eto, Svevisnji mi se Javlja, kojoj li sekti pripadam, :)
Za Savla nista verodistojno nisi napisao, i jos tvrdis i za njegove poslanice, da su originalnije, nego jevandjelja, gde je tu logika, :?:
Ako ti napisem da je bilo 24 sekte u okviru Judaizma, a od toga tri najjace : fariseji, sadukeji i ziloti, a tvrde da je Mesija njima pripadao, sta ces sad napisati o tome.
Mnogo nji su bili Mesije u to doba, istorijski YAHusha je bio covek, a da li ti mozes da shvatis da je Bog bio Rec i javio se u telu, :?:

Da li će ti biti ono...malo dosadno, kada budeš kao andjeo na nebu...

Matej 22:30...''Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božji na nebu.''

Ja bih radije tamo, ako to negde ima, gde su umesto devica...iskusne žene u zrelim godinama...
Tako to kod tebe biva, znaci svidjaju ti se hurije, pitam se dal si shehadet izgovorio, :)
A ja cu bit samo duh, mnogo mi se svidja.

A kako češ ti biti kao andjeo u carstvu Božijem a nikada nisi...video Isusa...

Hajde pažljivo pročitaj...

Jovan 4:24...'' Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.''

možeš li da mi pojasniš boldovano...

A u kontekstu pogledaj ovo...

2 Korićanima 3:17... ''A Gospod je Duh: a gde je Duh onde je sloboda.''

O kakvoj se slobodi tu radi...

A u vezi sa tvojim udarnim...Bog je Duh...Pažljivo pročitaj ovo...

Rimljanima 8:26... ''A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim.''

Pojasni mi ovaj stih u kontekstu sa onim tebi omiljenim...Bog je Duh...
Kad se Svevisnjim budes osvedocio, mozemo dalje, zasad je ovo samo teoretisanje, s tvoje strane.

Kuku me lele da me lele kuku...Pa nije valjda da si u uverenju da je Isus nešto poput odela za oblačenje...

Pogledaj u kontekstu...

Galaćanima 3:27... ''Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.''
Matej 5:8... ''Blago onima koji su čistog srca, jer će Boga videti;''

A ko će moći videti Boga...Grešim li ako mislim, da će to moći samo oni koji dopuste da budu ispunjeni i prožeti Duhom Svetim, prihvatanjem Isusa krštenjem.

Marko 16:16... ''Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.''
Kuku li si ga tebe, jasno pise: ko se u Hrista krstio, sta to znaci, :?:

Sa koliko godina života je on 7 aprila 1744 godine imao prvu ''viziju'' Isusa...kojom prilikom ga je Isus ovlastio da ljudima prenese doktrinu učenja o Isusovom drugom dolasku. A šta reći o njegovim tvrdnjama da je lično ''posećivao'' i raj i pakao te da je imao kontakte i sa duhovima i sa andjelima i sa djavolima.

I onda mu nije bilo teško da napiše onu knjigu Nebo i pakao.

Vidi šta je kazao...

I for my part… had never expected to come into that state in which I am now; but the Lord selected me for this, and for revealing the spiritual meaning of Scripture, which he had promised in the Prophets and in the Book of Revelation. My purpose previously had been to explore nature, chemistry, the science of mining, and anatomy, etc’ (Robsahm, 6)

A u vezi sa njim, da li se se prosvetlio u vezi sa...ovim...
Poenta je da je svesno to radio, a masa ljudi je dokazala njegove tvrdnje, i dan danas se ljudima desava.
Al tebi da se nikako desi, :)

Eto, Svevisnji mi se Javlja, kojoj li sekti pripadam, :)
Za Savla nista verodistojno nisi napisao, i jos tvrdis i za njegove poslanice, da su originalnije, nego jevandjelja, gde je tu logika, :?:
Ako ti napisem da je bilo 24 sekte u okviru Judaizma, a od toga tri najjace : fariseji, sadukeji i ziloti, a tvrde da je Mesija njima pripadao, sta ces sad napisati o tome.
Mnogo nji su bili Mesije u to doba, istorijski YAHusha je bio covek, a da li ti mozes da shvatis da je Bog bio Rec i javio se u telu, :?:
'Christianity' or 'Paulism'? - to je sustina diverzantske org kojoj pripadas, da ljude odvracas od teologijie apostola Pavla, cija je posl. Galatima prva bila poznata jos 48. I onda tvoja org. pravi poredjenje sa judaistickim sektama, tvrdeci da je pavlisticka samo jos jedna u nizu. Na kraju uvek malo zacinis, i to je to, a sa jerohom si se nasao u neverovanju.
1582582953891.png

Poslednja izmena:
Kad se Svevisnjim budes osvedocio, mozemo dalje, zasad je ovo samo teoretisanje, s tvoje strane.
omalovazavas apostola Pavla i Otkrovenja koja je on dobio da bi nam svedocio o svojim, ''svom osvedocenju', a argument da si jednakootkrivateljski ti je svedenborg i njegovo otkrivenje knj. otkrivenja? u cemu se ti onda razlikujes od mora sekti koje su osnivane laznim prorocima, a kojima je jedini cilj bio i ostao ruganje? sve one su upravo to isto radile, tj. njihovi osnivaci, ali su oni svoja ''otkrivenja''na bazi apokalipse izneli na videlo, da javnost mOze o njima da prosudi jesu li halucinacije, mastanja, lagarije ili sta vec - gde su tvoja ''otkrivenja i osvedocenja'', zasto ih krijes?

Poslednja izmena:
omalovazavas apostola Pavla i Otkrovenja koja je on dobio da bi nam svedocio o svojim, ''svom osvedocenju', a argument da si jednakootkrivateljski ti je svedenborg i njegovo otkrivenje knj. otkrivenja? u cemu se ti onda razlikujes od mora sekti koje su osnivane laznim prorocima, a kojima je jedini cilj bio i ostao ruganje? sve one su upravo to isto radile, tj. njihovi osnivaci, ali su oni svoja ''otkrivenja''na bazi apokalipse izneli na videlo, da javnost mOze o njima da prosudi jesu li halucinacije, mastanja, lagarije ili sta vec - gde su tvoja ''otkrivenja i osvedocenja'', zasto ih krijes?
Biće od tebe vcbcbcbcbcbc dobar pravoslavac jednog dana,ako ikad osnujemo ortodoksnu inkviziciju ti ćeš biti naš Torkemada :lol: :hahaha:

Biće od tebe vcbcbcbcbcbc dobar pravoslavac jednog dana,ako ikad osnujemo ortodoksnu inkviziciju ti ćeš biti naš Torkemada :lol: :hahaha:
nije meni cilj inkvzicija, nego da vi uvidite koje bajke vam prodaju, na primer
ovo je prica o dedi i repi, samo se 'vataju za nekog ispred i prave sebi lazno opravdanje za svoje izmisljotine, a sve je krenulo od knj. otkr. koju je svedenobrg kao i svi osnivaci sekti protumacio, neki su pridodali i svoja prorocanstva, kako vole da kazu ''osvedocenja''... samo je pitanje jesu li masno kao turcin slagali, ili su svoje lagarije spakovali profesionalno
Swedenborg describes both betrothals and marriages in heaven.

29-33. A Isus odgovarajući reče im: Varate se, ne znajući Pisma ni sile Božije. Jer o vaskrsenju niti se žene niti se udaju; nego su kao anđeli Božiji na nebu.

Poslednja izmena:

Back