I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Dokazi da je Savle imao Bozijeg duha u sebi, :?:

Galaćanima 2:20...''A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.''

Efežanima 4:30...''I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.''

Rimljanima 8:23...''A ne samo ona, nego i mi koji novinu duha imamo, i mi sami u sebi uzdišemo čekajući posinjenje i izbavljenje telu svom.''

Galaćanima 2:20...''A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.''

Efežanima 4:30...''I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.''

Rimljanima 8:23...''A ne samo ona, nego i mi koji novinu duha imamo, i mi sami u sebi uzdišemo čekajući posinjenje i izbavljenje telu svom.''
A kako to covek YAHusha zivi u Savlu, koji ga nikada nije video, :?:
Jovan 4, 24 a Bog je I Duh, kako su to Efezanima zapecaceni Bogom, :?:
Domaci: Galatima 3,27 ko se u Hrista krstio, taj se u Hrista i Obukao, kako to, :?:

Baš sam ono, nekako znatiželjan i saznati da li je onaj zmijac u Edenskom vrtu...

originalni_greh.jpg

Ha-Satan ili je pak to...sotona...

P.S. Ono ...zmijac...sam malo naglasio...istražni zna zbog čega...
Jel zbog ovog?

SEME ZMIJINO: Branham je naučavao da je Evin greh u edenskom vrtu (1. Moj. 3) bio seksualne prirode.Prema njemu, Evu je zavela zmija (Sotona) i sa njom imala seksualni odnos. Eva je iz ovog odnosa začela i rodila je Kajina. (The Original Sin, pp. 2, 3.). Seme zmijino je tako postao Kajin i celo njegovo potomstvo (deočovečanstva) koje proisteklo od njega. Oni su predodređeni na pakao. Druga grupa ljudi, su seme Setovo i njegovipotomci, oni su određeni za spasenje to su oni koji prihvataju i poslušni su Branhamovoj „poruci“. Oni tako postajuu potpunosti „Božje seme“ i „Nevesta Hristova“, oni će biti jedini ti koji će biti vazneti prilikom drugog Hristovogdolaska. Oni hrišćani koji pripadaju drugim denominacijama i odbijaju Branhamovu „poruku“, nose na sebi „žigzveri“ i moraće proći kroz period „velike nevolje

Ovo ti je najpametnija, pocni da citas Swedenborga, prosvetlices se, :)
koliko mi je bio znacajan mozes misliti kada sam ga vec i zaboravio, a prosvetljen jesam, to nikada necu zaboraviti.
A kako to covek YAHusha zivi u Savlu, koji ga nikada nije video, :?:
jasno, tebi je preci svedenborg od apostola pavla, apostolu ne veruejs, a verujes svedu - Samo sam to hteo da jasno pokazes da znamo sa kim imamo posla, a ova tvoja americka sekta jel bolje placa od arijanine, zasto si u njoj aKo ne zbog materijalne koristi, zar ne vidis koliko je PREVARNA, VARALACKA, ITD? gREAT BALLS OF FIRE - fotografije i ostalo kojim su napecali naivne, prosto da covek ne poveruje da si se upecao, jer ne delujes glup.

Poslednja izmena:
I šta da kažem...Sada kada je zanimljivo i kada bih želeo komentarisati neke postove biva ono...faktor vreme.
Moram na kuntiranje jer se na sabajle u 6 sati moram izvući iz kreveta..Laku noć...
A kada se probudiš čeka te ovaj citat iz jednog romana:
"Jedna od prvih stvari koje sam kao odrasla osoba naučila bila je da znanje i činjenice postaju beznačajne ako se ljudima servira dobra doza straha i predrasuda"

koliko mi je bio znacajan mozes misliti kada sam ga vec i zaboravio, a prosvetljen jesam, to nikada necu zaboraviti.

jasno, tebi je preci svedenborg od apostola pavla, apostolu ne veruejs, a verujes svedu - Samo sam to hteo da jasno pokazes da znamo sa kim imamo posla, a ova tvoja americka sekta jel bolje placa od arijanine, zasto si u njoj aKo ne zbog materijalne koristi, zar ne vidis koliko je PREVARNA, VARALACKA, ITD? gREAT BALLS OF FIRE - fotografije i ostalo kojim su napecali naivne, prosto da covek ne poveruje da si se upecao, jer ne delujes glup.
Ako ja sada napisem, da mi se Mesija javio, kao sto je Savle tvrdio, dal ces mi verovati, :?:
Savle je verovao na svoj nacin, Swedenborg na svoj, zasto ne verovati obadvojici, :?:
Znaci, pripadam americkoj sekti, prosvetli me , kojoj, :?:

Ako ja sada napisem, da mi se Mesija javio, kao sto je Savle tvrdio, dal ces mi verovati, :?:
Savle je verovao na svoj nacin, Swedenborg na svoj, zasto ne verovati obadvojici, :?:
Znaci, pripadam americkoj sekti, prosvetli me , kojoj, :?:
apostola Pavla su potvrdili svi apostoli, tako pise u Delima Apostolskim, pa je za mene verodostojan, a ako uzmemo u vremenu kada je koje delo Novoga Zaveta zapisano, Pavlove poslanice su prve, i cine oko polovine Novoga Zaveta. Ja licno drzim da je on bio jedan od najpametnijih ljudi ikada, i da ga ja zato Gospod odabrao da ga preobrati. Na drugoj strani ti poturas filozofiju Svedenborga da bi sakrio kojoj sekti zaista pripadas, sto je prilicno neozbiljno ako se izjasnjavas kao hriscanin. Cak i Arijana kada potura Spinozu, ne krije da je JS; izvoli pa nam predoci Svedova ''OTKROVENJA'' U ZASEBNOJ TEMI, PA DA VIDIMO.

jE L' OVO TVOJA CRKVA https://en.wikipedia.org/wiki/Swedenborgian_Church_of_North_America :?: :?: :?:
Sta znaci kristadelfijanac, :?:
Aug 26, 2016 - See more of YAHusha the messiah, YAHvah the Heavenly Father - Come know TRUTH on ... translated from Christadelphian Monatshefte).

Poslednja izmena:
za sve diskutante
moj predlog je da svako pokaze koje stanoviste ima, kojoj crkvi pripada ili je ateista kao jerohinac, pa da znamo svacije religiozno legitimisanje
dakle, nije nam bitno ko je koje zanimanje i kojoj stranci pripada, nije nam to primarno, vec ovo, narocito jer je ovo religiozan forum
da se ja pitam, sva ostala legitimsanja bih ukinuo cak, a samo bismo znali jedan o drugome kojoj religioznoj organizaciji pripadamo, nema potrebe za dezavuisanjem i varanjem, nego lepo da otvorimo svi karte identifikacione po religijama/denominacijama/kultovima/sektama, da se zna, posteno, pa da ja lakse mogu da deljem neprijatelje, a da se ne bakcem sa sporednim, sa filozofijama i strankama

za sve diskutante
moj predlog je da svako pokaze koje stanoviste ima, kojoj crkvi pripada ili je ateista kao jerohinac, pa da znamo svacije religiozno legitimisanje
dakle, nije nam bitno ko je koje zanimanje i kojoj stranci pripada, nije nam to primarno, vec ovo, narocito jer je ovo religiozan forum
da se ja pitam, sva ostala legitimsanja bih ukinuo cak, a samo bismo znali jedan o drugome kojoj religioznoj organizaciji pripadamo, nema potrebe za dezavuisanjem i varanjem, nego lepo da otvorimo svi karte identifikacione po religijama/denominacijama/kultovima/sektama, da se zna, posteno, pa da ja lakse mogu da deljem neprijatelje, a da se ne bakcem sa sporednim, sa filozofijama i strankama
Ma jel, ti bi da nas žigošeš ko nečastivi :D

Back