I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

za sada ja vidim da mi se imputira par tudjih tvrdnji, a to se radi da bi se izbegli odgovori... nema tu ni z od zavere, prosto neki od vas vapiju za arijanom kako bi se pokazali nadmocni.
p.s. bas citam de sistijev odgovor joci, citira sv. Grigorija nazijanskog bogoslova na temi Hristologija... DRZI TE MENE ZA REC, ali to je skoro pa isto sto sam mu ja pisao [Joci, pre neki dan], a ne secam se da citao taj citat koji je de sisti postavio... eto, pa kujte i dalje, ali ko zna - zna, ... ja jesam skroman, ali ne mogu i necu da budem lazno skroman, kad ovde masa vas nema pojma [eno south kaze joci, jadna njegaova uciteljica, kad on nije znao ni da reprodukuje, ni preprica nauceno]
Razumem te, nije ti lako

I ja bih voleo znati...da li je taj Ha-Satan isto što i sotona ili ti djavo...A kada Isus kaza ovako...

Matej 25:41... ''Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim.''

da li je mislio na Ha-Satan ili na sotonu....

A za laku noć tebi neka bude jedna na svoj naćin veoma zanimljiva ...

''Da li ste ikada videli hrast u stanju stresa ili delfina koji je u mračnom raspoloženju duha, žabu, koja pati od niskog samopoštovanja, mačku, koja ne može da se opusti, ili pticu opterećenu uvredom? Naučite od njih umeće prihvatanja sadašnjosti.''
Ekart Tol​
Ništa čekaćemo istražnog da nam objasni

Gde si bre ti čoveće...

Danas bejah na jednoj sahrani. Umro mi jedan komšija inače dobar čovek a i vernik. I još sam pod utiskom onoga što izmedju ostalaog sveštenik na sahrani kaza o ...životu. Nešto u ovom smislu. Pogledajte ovu umrlicu. Ima ime i prezime i godina rodjenja i godina smrti. A izmedju godine rodjenja i smrti ima ona crtica...I kaza sveštenik...i eto...čovekov život je ...ta crtica...
Nije mi jasan taj sveštenik. Ta crtica je sve ono što smo, pod utiskom sam da je omalovažio pokojnika.

Ako je Biblija božija reč, zašto i ovo ne bi bilo od Boga...

Rimljanima 3:28... ''Mislimo dakle da će se čovek opravdati verom bez dela zakona.''

Efežanima 2:8-9... ''Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, Ne od dela, da se niko ne pohvali.''

A u vezi sa ovim...

Marko 16:16...'' Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.''

biva nekako očitim da će svako ko prihvati Isusa krštenjem...biti spašen...

Biva li ovako...

Matej 22:39... ''A druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.''

A da popričamo malo o tom stihu...Koga ti podrazumevaš pod...bližnjim svojim...
Lepo napisah da je to od Savla, koji je bio farisej. A glasnici su dobijali glas od Boga. Sta je vaznije, :?:

Bivam u nekom uverenju da je sotona tamo u pustinji kušao Isusa, prvenstveno zbog onog što se dogodilo prilikom krštenja Isusovog...

Matej 3:17... ''I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.''

a svrha je bila u tome da li će Isus kao Sin Božiji poslušati Oca ili...sotonu...Obrati pažnju na ovo...

Matej 4:2:4...''I postivši se dana četrdeset i noći četrdeset, naposletku ogladne. I pristupi k Njemu kušač i reče: Ako si Sin Božji, reci da kamenje ovo hlebovi postanu. A On odgovori i reče: Pisano je: Ne živi čovek o samom hlebu, no o svakoj reči koja izlazi iz usta Božjih.''

Bitno je ono...ako si in Božiji...A obrati pažnju i na okolnost, da sotona izgladnelog Isusa kuša u smislu...hlebovi postanu. A Isus je ipak ostao dosledan odgovorivši sotoni ono iz ...Ponovljenog zakona..Ima toga još ali da te ne smaram.
Ti jedino mozes da smaras, :)
Mesija je postio, znaci nije jeo, al je pio, i ti bi posle 40 dana bio gladan, sta je tu cudno, :?:
Znas li ti koliko Bog ima sinova , :?:
Ha Satan i jeste Sotona, :)
I kusao je Mesiju, isto kao sto je kusao i Jova, Bog mu je to dozvolio.
Mogao bi I ti da postane sin zivoga Boga.

Kad covek umre , duh se vraca Bogu. Telo je prolazno, duh je vecan. Asocijacijama za tebe : aura, :)
“I reče im: Šta se plašite? I zašto takve misli ulaze u srca vaša? Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.”
Neće biti neko bestelesno, nevidljivo, astralno ili eterično telo. To će biti pravo telo, telo od mesa, krvi i kostiju, ali od uzvišenije materije od ove koje je danas sagrađeno naše telo. Dakle punina nastaje tek vaskrsenjem u telu.

Back