Hrvatsko ime u Dubrovniku

Не постоји.
Screenshot_20250202_164635.jpg

Više si mislim da ih to potakne na istraživanje i razmišljanje da nisu forumska sprnja baš cijelo vrijeme.

Zalud, jer Srbi i kritičko mišljenje ne idu zajedno. Ili do one mjere koja odgovara njihovoj okvirnoj mitologiji. Karikature na forumu su iste kao njihovi dični akademici i nadriznanstvenici.

U pogledu dokumenta o rašanskim gnjavatorima, sadržaj je vjerojatno autentičan- konačno, pojavljuje se više puta u više slučajeva- no ovdje je sumnjivo što je godina 1359.
Naime, Mladen Šubić je bio vladar Hrvatske i Bosne,no on je izgubio 1320ih. 1359. vladar Bosne bio je Tvrtko Kotromanić, a nije bio vldar Hrvatske.

Ono što zbunjuje je nadnevak i adresat, ne sadržaj. Nitko od Zrinskih nije bio i gospodarom Bosne, oni dolaze u punu snagu kad je ta država već bila propala.

Osim ako se ne radi o pismu upućenom dvama adresatima, vladarima Hrvatske
i Bosne.

Naravno, obraćaju se Hrvatima protiv tamo nekih Rašana (vjerojatno Srbi) koji su horda pljačkaša.
Што значи да Хрвата нема у Дубровнику па не знам што си ово постављао уопште.
И не обраћају се Хрватима него угарском бану Хрватске и Босне.
Уз то нису то тамо неки Срби, него Срби Војислава Војиновића господара Хума, а великаша цара Уроша, дакле комшилук, реч је о његовим ратовима са Дубровником.

Poslednja izmena:
Уз то нису то тамо неки Срби, него Срби Војислава Војиновића господара Хума, а великаша цара Уроша, дакле комшилук, реч је о његовим ратовима са Дубровником.
Хрватске као географске одреднице, административне јединице у оквиру Угарске.

Oduvjek Srbi bezuspješno pokušavaju prisvojiti Dubrovnik, a ovi sa Srbima ništa više osim trgovine i turizma.

Zalud, jer Srbi i kritičko mišljenje ne idu zajedno. Ili do one mjere koja odgovara njihovoj okvirnoj mitologiji. Karikature na forumu su iste kao njihovi dični akademici i nadriznanstvenici.

U pogledu dokumenta o rašanskim gnjavatorima, sadržaj je vjerojatno autentičan- konačno, pojavljuje se više puta u više slučajeva- no ovdje je sumnjivo što je godina 1359.
Naime, Mladen Šubić je bio vladar Hrvatske i Bosne,no on je izgubio 1320ih. 1359. vladar Bosne bio je Tvrtko Kotromanić, a nije bio vldar Hrvatske.

Ono što zbunjuje je nadnevak i adresat, ne sadržaj. Nitko od Zrinskih nije bio i gospodarom Bosne, oni dolaze u punu snagu kad je ta država već bila propala.

Osim ako se ne radi o pismu upućenom dvama adresatima, vladarima Hrvatske
i Bosne.
U to vrijeme Bosna i Dubrovnik su vazali ugarskog kralja.
Nakon što slavonski ban Babonić u ime kralja poražava Šubiće, slavonska vlastela daje banove Hrvatske u sljedećem razdoblju. Vjerojatno imaju i neke ingerencije za Bosnu.

Prestani trolovati, tema je hrvatsko ime u Dubrovniku što ti je priloženo bezbroj puta. Administracijo radi svoj posao i sankcioniraj ovog demagoga
Колега ти је овде на теми о хрватском имену у Дубровнику поставио документ где се Дубровчани обраћају угарском бану Хрватске и Босне да их заштити од могућег напада Војислава Војиновића, господара Хума, на град, као и због неправди које су им нанете у виду задржавања неког њиховог племића и неколико трговаца који су прелазили преко његове земље, а ти мени скрећеш пажњу да је тема о хрватском имену у Дубровнику уместо њему!!!

Добро Меј бегреми они пар јадних извора сматра светим гралом који доводе Дубровник за Хрватима у вези.

А они који прићају исто о Србима игнорише иако их је много више.

Свако прави свет како воли да изгледа.

За људима о историји прићати чији главни критеријум веродостојности документа је, дал ми се свиђа или не је само губљене времена и жвица.

Poslednja izmena:

Back