Није ми баш јасно о чему говориш морам да признам

.
Када мислиш да је дошло до те конверзије и збрке ако је постојала, и мешања Властимировића и Војислављевића са Трпимировићима и појединих владара један са другим.Који је то наш Звонимир?
Погледај пажљивије цитате и линкове у мојим постовима 589 и 5 94 .
Католички жупник Швеар 1840. г. наводи ту идентификацију- да је онај Михајло ( овековечен у Стону , из династије Војисављевића), тако називан у Далмацији и код Скилице, сам себе називао Крешимир Петар. То је одличан доказ.Узме се српска историографска литература, посебно она коју званична српска академска историографија и не чита много (Летопис попа Дукљанина, Лукари, Орбини) па се само умећу уметсо прридева "српски" - придев "хрватски".
Сећаш се да смо слично нашли на теми Сињске алке, кад на фотографијама књиге
Срби на Јадрану, само напишу "цроатиа"?
Слично су радили и Бугари, кад од Бодина направе бугарског цара Петра. Промене име, задрже године и територије- тако фалсификују.
Што се Звонимира тиче, он заслужује више простора ( и кад будем имала више времена да лпо сложим све податке). Порфирогенит није навео то име (само оне после њега), али списи типа
Летопис попа Дукљанина, Лукари, Орбини имају мало више података.Планирам да направим бар један пост о њему, па ћу јавити. Укратко:
Живео је у 7.веку- проблем тачних година за претхришћанско време је огроман- ; после њега влада Будимир који дели територију на мање управне јединице и први размишља о прихватању хришћанства. Тај наш Звонимир (пореклом из паганске, беле србије) последњи је наш пагански владар (На основу казивања српског становништва у Зворнику и околини, које је забиљежио Вук Караџић, град је тобоже подигао неки „Звонимир незнабожац“..), док је од Будимира (св.Давида касније) другачије.
Славене, такође.Појаснићу нашег Звонимира (од Дервануса потеклог, Ајнхард забележио Дервануса) на темама о српској историји или Времеплову.
Ако кренемо овде, остаће неразјашњено колико је и да ли је било хрватских круњених краљева.
mene pitaš kao fol kako je Svinimir - Zvonimir?
Jel čitam ja Franju Račkog?? Pa jel čitaš ti sebe što napišeš?
Матијакупа:Питање уопште није фол.Ниси дао одговор.
Јеси читао Рачког (или Клаића) шта пише о Свињимиру/Свинимиру , то сам питала и питам опет? И чекам одговор, не масу питања,