A torlak je
Aha. To valjda objašnjava spomenuti fetiš. Dakle Kežvl Serbula uopće nije Serbula nego potomak polunomadskog turkijskog plemena sa rijeke Volge.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A torlak je
Onda ne bi imao cigane,zidove,ijemce,madare...u tolikon brojuSa strancima smo se mešali kako ko stigne
Imali su razlicite nosnje,dijalekte,staleske polozaje,religije,pisma...Sloveni su živeli izmešano na Balkanu (Bosna, Lika, Dalmacija, Zapadna Srbija, Hercegovina) i cela ta oblast je imala zajedničku slovensku etničku osnovu. Da ne pominjem isti jezik, kulturu, genetiku i sl.
I šta s tim... imaju i neki Zaječarci različite dijalekte, staleške položaje, religije i pisma od nekih Dorćolaca.Imali su razlicite nosnje,dijalekte,staleske polozaje,religije,pisma...
Po cemu su to slicniji stokavski srbin i stokavski hrvat? Religija,pismo,jezik,nosnja?I šta s tim... imaju i neki Zaječarci različite dijalekte, staleške položaje, religije i pisma od nekih Dorćolaca.
U principu, zajednički jezik je samo jedan faktor. Drugi faktor - genetika je tu nemilosrdna. Postoje veće razlike unutar određenih grupa Hrvata i unutar određenih grupa Srba nego što su razlike između određenih grupa Hrvata i Srba.
Što znači da je iebo ko je koga stigao na ovom balkanjeroskom univerzumu. Ali narcizam malih razlika čini svoje - svako voli da veruje za sebe da je mnogo poseban, naročito kad je isti.
У Дубровнику нема чакавице, штокавица и то ијекавска.A hrvati u dubrovniku?
Oba su poreklom SrbiPo cemu su to slicniji stokavski srbin i stokavski hrvat? Religija,pismo,jezik,nosnja?
ima na lastovu i na peljescuУ Дубровнику нема чакавице,
Nemaju lj, koriste od pamtivijeka h, ne razlikuju č i ć, imaju meko l,imaju cakavski vokabular npr greb, ki pa onda šćakaju(opće,općina,rašćika..), imali su ikavizme u doba drzica koji su nazalost nestali,imali su cakavski lokativ,...i tebi je to slucajnost?штокавица и то ијекавска.
Bar nemamo veze jer si folksdeutscherOba su poreklom Srbi
Нема бре чакавице у Дубровнику, Дубровчани су штокавци ијекавци, наравно Дубровник је трговачки град скупљало се тамо са разних страна, али је домицилно становништво штокавско као и околина из које се Дубровник и насељавао.И Држић је штокавац.ima na lastovu i na peljescu
Na mljetu imaju ono dalmatinsko n npr radiN
SVe je povezano bez jasne granice
Nemaju lj, koriste od pamtivijeka h, ne razlikuju č i ć, imaju meko l,imaju cakavski vokabular npr greb, ki pa onda šćakaju(opće,općina,rašćika..), imali su ikavizme u doba drzica koji su nazalost nestali,imali su cakavski lokativ,...i tebi je to slucajnost?
Neki procenat. Više si ti Srbin nego ja Švaba.Bar nemamo veze jer si folksdeutscher![]()
Kad ces shvatiti da nije stokavac onaj koji govori sto. Tako u ogulinu govore kaj a cakavci suНема бре чакавице у Дубровнику, Дубровчани су штокавци ијекавци, наравно Дубровник је трговачки град скупљало се тамо са разних страна, али је домицилно становништво штокавско као и околина из које се Дубровник и насељавао.И Држић је штокавац.
Нема бре чакавице у Дубровнику, Дубровчани су штокавци ијекавци, наравно Дубровник је трговачки град скупљало се тамо са разних страна, али је домицилно становништво штокавско као и околина из које се Дубровник и насељавао.И Држић је штокавац.
Iman i ja nesto sitno blitvarske krviNeki procenat. Više si ti Srbin nego ja Švaba.
Кад ти схватиш да си на теми о хрватским владарима, а још нисам видео да си нешто написао о томе.Kad ces shvatiti da nije stokavac onaj koji govori sto. Tako u ogulinu govore kaj a cakavci su
Vec san ti naša čakavizme koji se mogu pronaći samo u hrvata
Не верује се преварио си се поново.А не верује се ни да тамо има хрватских владара такође.Sve šta tribaš znat o Dubrovniku i štokavici stane u ovaj pasus iz engl. wikipedije kojoj se na ovom forumu viruje. Da se sve bude još slađe to se nalazi u članku o Srpskokatoličkom pokretu u Dubrovniku
Upotreba hrvatskog jezika u svakodnevnom govoru povećala se krajem 13. stoljeća, a u književnim djelima sredinom 15. stoljeća. Krajem 14. stoljeća stanovnici republike uglavnom su bili izvorni govornici hrvatskog, koje su u to vrijeme nazivali hrvatskima , slavenskima ili ilirskima . Većina izvora iz kasnog srednjeg vijeka i ranog novog vijeka jednostavno naziva slavenske stanovnike Dubrovnika generički "Slavenima", a njihov jezik " slavenskim ". Brojni pisci od 16. do 19. stoljeća (prije doba romantičnih nacionalnih buđenja) izričito su se izjašnjavali kao Hrvati , a svoj jezik kao hrvatski. U nadolazećim desetljećima Dubrovnik je postao kolijevka hrvatske književnosti .
Hajde malo i ja da tupim. Jel ima neki promer hrvatskog jezika iz 13-og veka? Ne kažem da nema, samo pitam.Upotreba hrvatskog jezika u svakodnevnom govoru povećala se krajem 13. stoljeća, a
Postoji karta iz 16 st pa ne znan koliko bi tribalo bit drukcije kroz 300 g.Hajde malo i ja da tupim. Jel ima neki promer hrvatskog jezika iz 13-og veka? Ne kažem da nema, samo pitam.
Hajde malo i ja da tupim. Jel ima neki promer hrvatskog jezika iz 13-og veka? Ne kažem da nema, samo pitam.
To je sve podrucje kvarnera i istre.Istarski razvod? Vinodolski zakonik? U njima se izričito spominje "hrvatski jezik". Imaš i stariju bašćansku ploču.
Uh pa jel možeš da zamisliš npr. kako izgleda srpsko kraljevstvo 1300 i kako to izgleda 1600.Postoji karta iz 16 st pa ne znan koliko bi tribalo bit drukcije kroz 300 g. Pogledajte prilog 1805301
Vindolsko zakonik je sačuvan u prepisu iz 16-og veka. Mi pričamo o jeziku iz 13-og. E sad, ne mogu da se setim za Baščansku ploču?Istarski razvod? Vinodolski zakonik? U njima se izričito spominje "hrvatski jezik". Imaš i stariju bašćansku ploču.
To je sve podrucje kvarnera i istre.
To je malen prostor
Vindolsko zakonik je sačuvan u prepisu iz 16-og veka. Mi pričamo o jeziku iz 13-og.
E sad, ne mogu da se setim za Baščansku ploču?
E jbg. glagoljicu ne znam.Istarski razvod? Vinodolski zakonik? U njima se izričito spominje "hrvatski jezik". Imaš i stariju bašćansku ploču.