Хрватски владари

Istina je ili blizu istine sve porfirogenetovo...
Dakle Srbi su kao etnos po porfirogenetu DALEKOOO od jadranskog mora, blizu crnog mora, ali ima nekih manjih skupina Srba koji vuku porijeklo od tih Srba, a koji su sa bugarskog teritorija na kojem su Srbi stacionirani dosli na prostor koji je po bizantskim mapama pod Hrvatskom. Te male skupine Srba vjerojatno su ostale ovdje nakon sto su Hrvati unistili Bugare i pruzili Srbima zastitu u Hrvatskoj. Ili su ih Hrvati pustili ovdje da se nasele posto samo Hrvati nisu terorizirali Srbe po porfirogenetu. Ili se oboje dogodilo. Ne znamo tocno. Logicno je ocekivati da su tada neke male skupine Srba ostale u Hrvatskoj nakon rata s Bugarskom. Te male skupine nemaju nikakve veze s Hrvatima u Dubrovniku za koje se podrazumijeva da su Hrvati jer su Hrvati ti koji su po porfirogenetovim opisima unistili avare i zauzeli dalmaciju jos u 7. stoljecu razarujuci iz nekog razloga romanska uporista. Romani su valjda bili nelojalni bizantu. Epidaurum je samo jedno od mjesta koje su Hrvati razorili jos u sedmom stoljecu kada su unistili avare i romane u Dalmaciji. Posto su Dubrovcani bili i ostali Hrvati nikad se nisu moglu ni htjeli stopit sa Srbima cak ni kada su Srbi stoljecima kasnije bili dominantni u njihovoj okolici...

Dakle ovdje bizantske mape prikazuju kako je to sve izgledalo u pocetku. Vidimo da je i Dubrovnik u Hrvatskoj. Mapa ovdje prikazuje Srbe samo kao etnos i to na prostoru Hrvatske, a ne na prostoru Kosova i Srbije. Primjetite da Srbi na ovoj mapi nisu u svojoj regularnoj postojbini jer nisu ni blizu oko Nisa i kosova na mapi. Dakle ova bizantska povijesna mapa prikazuje povijesni bijeg Srba u Hrvatsku. A od toga su neki Srbi ostali i zivjeti blizu mora. Ali posteno smo vratili veliku vecinu nazad na njihovo kosovo i njihov srpski Nis, iako su po porfirogenetu morali 30 dana hodat nazad...

Pogledajte prilog 738497
Читај, читај пусти маштања.
У земљи Захумљана насељени градови су Стон, Мокрискик, Јосли(Ошље), Галумаиник, Доброскик(Дабар).
У Паганији су насељени градови Мокро, Веруља(Вруља), Острок и Славинец(Градац). Уз то они поседују и ова острва: велико острво Корчула, на ком постоји и град, друго велико острво Мљет, које спомиње свети Лука у Делима Апостолским, под именом Мелита, на коме је змија угризла Светог Павла за прст, а коју је он бацио у ватру, друго велико острво Хвар, друго велико острво Брач.
Serb_lands_in_the_10th_century_(en).png

Ево у време почетака Немањића када Хрватске и нема.
Serbie_de_Nemanja_1184_sr.svg.png

Ма шта ми мали кромањончић наприча.
Иначе ту Константин описује Србе у Полабљу а да видимо шта каже на Балкану:

О Захумљанима и земљи у којој сада станују.
Они који сада тамо живе у Захумљу, Срби су из времена оног архонта који је тражио заштиту од цара Ираклија. Они су названи Захумљани по планини која се зове Хум и заиста у језику Словена Захумљани значи они иза брда, јер се на овом подручју налази велико брдо са два града на његовом врху, Бона и Хум, а иза тог брда тече река названа Бона, што значи Добра.
У земљи Захумљана насељени градови су Стон, Мокрискик, Јосли(Ошље), Галумаиник, Доброскик(Дабар).

О Травуњанима и Конављанима и земљи у којој сада станују
Становници су потомци некрштених Срба, из времена оног архонта(кнеза) који се одселио из некрштене Србије и затражио заштиту цара Ираклија, све до времена Властимира , српског архонта. Тај кнез Властимир удао је своју кћерку за Крајину , сина Белоја, жупана Травуније. У жељи да га учини племенитијим, свога зета, дао му је титулу архонта и учинио га самосталним. Од њега се родио Хвалимир, а од њега Чучимир. Архонти Травуније су увек били под влашћу архонта Србије. Травунија на језику Словена значи утврђено место, и то зато што у земљи има много утврђења.
Овој земљи Травунији подређена је друга земља названа Конавље. Конавље на језику Словена значи теретна кола, због тога што је земља равна па они све своје послове обављају употребљавајући кола.
На подручју Травуније и Конавља налазе се насељена места Травунија(Требиње), Ормос(Врм на Требишњици), Рисан, Лукавец, Затлебље(Зетлив).

О Паганима који се такође зову Неретвљани и земљи у којој сада станују
Исти Пагани воде порекло од некрштених Срба из оног времена у којем је њихов поглавар затражио заштиту цара Ираклија. Ова је земља такође била подјармљена од Авара и опустошена, а поновно насељена у време цара Ираклија. Названи су Пагани зато што нису прихватили крштење у време кад су сви Срби примили крштење. Назив пагани на језику Словена значи некрштени али на језику Ромеја њихова земља се зове Арента(Неретва) па се и они називају Арентани(Неретвљани) са стране истих Ромеја.
У Паганији су насељени градови Мокро, Веруља(Вруља), Острок и Славинец(Градац). Уз то они поседују и ова острва: велико острво Корчула, на ком постоји и град, друго велико острво Мљет, које спомиње свети Лука у Делима Апостолским, под именом Мелита, на коме је змија угризла Светог Павла за прст, а коју је он бацио у ватру, друго велико острво Хвар, друго велико острво Брач. Ту постоје и друга острва који нису под влашћу истих Пагана: острво Хоара(Сушац), острво Вис, острво Ластово.

И ето Срба и на Хвару, Брачу, Корчули и Мљету само весело.......

Визуелно то изгледа овако:
Pogledajte prilog 738151
Дубровник је на карти обележен српским језиком латиницом да би лакше разумео где Хрвати нису живели, иначе се тада град звао Рагуза.
Дакле Хрватска је много далека земља од Дубровника српске дике.

Извињавам се за излет ван теме али изгледа о хрватским краљевима ништа видети нећемо.
Ako je ova karta točna, a eto nek vam bude da jest, onda smo mi kržljavi Hrvati vas slavne Srbe toliko dobro naguzili da ja na vašem mjestu ne bih od srama ovu kartu postavljao. Jučer sam bio do Stona i Slanog (inače tamo ne idem često), prekrasna priroda, puno ljepši akvatorij nego naš splitski, svugdje hrvatske zastave i grbovi, Pelješki most niče,.. milina. Vi Srbi vjerojatno imate traume kad vidite, na primjer, hrvatski stijeg iznad Stona?

Ako je ova karta točna, a eto nek vam bude da jest, onda smo mi kržljavi Hrvati vas slavne Srbe toliko dobro naguzili da ja na vašem mjestu ne bih od srama ovu kartu postavljao. Jučer sam bio do Stona i Slanog (inače tamo ne idem često), prekrasna priroda, puno ljepši akvatorij nego naš splitski, svugdje hrvatske zastave i grbovi, Pelješki most niče,.. milina. Vi Srbi vjerojatno imate traume kad vidite, na primjer, hrvatski stijeg iznad Stona?
a sto bi mi srbi imali bilo kakve traume,
mi srbi nismo zaboravili da su hrvati nekad bili nasa braca i da su vremenom zabludeli ali u dobroj veri i da im se pomogne mi smo vam tu teritoriju velikodusno poklonili 1918-e u zelji da konacno izlecite tisucljetne komplekse nastale tako dugim periodom pod tudjinskom vlascu, od francuza, italijana, madjara , austrijanaca ...kako god neko dodje postane vlasnik roblja na toj teritoriji.
mi srbi pravoslavci i svetosavci svima smo tokom vekova cinili samo najbolje , znajuci da ce svi oni koji su od pravoslavlja otpali prirodnom selekcijom jednog dana shvatiti ili saznati sta su i ko su bili pre nego su im stari konvertirali u nekakve hrvate, muslimane, crnogorce, makedonce...
tako je to u pravoslavlju , "brat je mio koje god vere bio" , dakle kod nas nema traume , samo srece sto smo vam omogucili da eto i vi konacno posle tisucljeta uzivate u slobodi i ljubavi :pop:

a sto bi mi srbi imali bilo kakve traume,
mi srbi nismo zaboravili da su hrvati nekad bili nasa braca i da su vremenom zabludeli ali u dobroj veri i da im se pomogne mi smo vam tu teritoriju velikodusno poklonili 1918-e u zelji da konacno izlecite tisucljetne komplekse nastale tako dugim periodom pod tudjinskom vlascu, od francuza, italijana, madjara , austrijanaca ...kako god neko dodje postane vlasnik roblja na toj teritoriji.
mi srbi pravoslavci i svetosavci svima smo tokom vekova cinili samo najbolje , znajuci da ce svi oni koji su od pravoslavlja otpali prirodnom selekcijom jednog dana shvatiti ili saznati sta su i ko su bili pre nego su im stari konvertirali u nekakve hrvate, muslimane, crnogorce, makedonce...
tako je to u pravoslavlju , "brat je mio koje god vere bio" , dakle kod nas nema traume , samo srece sto smo vam omogucili da eto i vi konacno posle tisucljeta uzivate u slobodi i ljubavi :pop:
Svaka čast, budite i dalje tako dobrodušni prema nama.

Држите се теме.
Nismo mi skrenuli sa teme, nego je druga tema sa tim komentarima pridružena ovoj temi! Uostalom, na priloženoj karti Bugarske se vidi da tada na Balkanu nije postojalo ni M ni B od mujkana, Bošnjaka, Bogumila itd.... I to je ujedno dokaz da je ovaj rat iz teme bio potpuno opravdan u svakom pogledu jer smo se samo OSLOBAĐALI kasnijih OKUPATORA i njihovih potomaka koji su umislili da imaju nekakva državotvorna prava! :bravo:

Наравно да је тачна.
И тек онда се види геноцидни карактер те творевине у каснијем периоду, ако ти је то похвално онда у реду.
Када си био већ у Стону могао си да видиш и фреску српског владара Михајла нешто што код Хрвата не постоји.

Наравно да је тачна.
И тек онда се види геноцидни карактер те творевине у каснијем периоду, ако ти је то похвално онда у реду.
Када си био већ у Стону могао си да видиш и фреску српског владара Михајла нешто што код Хрвата не постоји.
a ne, hrvatska povijest je naziva "starohrvatskom crkvom". ne bi oni priznali da je nekad bila srpska ni kada bi ne daj boze ispod nje iskopali kamen sa uklesanim 4C, radije bi ga smrvili macolom.
onaj idiot Seselj je bio u pravu samo u jednoj stvari: Hrvati nisu narod, oni su projekat.

Наравно да је тачна.
Jesi li se ikad zapitao zašto Hrvati stoljećima čuvaju tu fresku? Ston je bio od 1941 pod ustaškom neometanom vlašću. Zašto su to ustaše čuvale?
Nedavno je cijela crkva restaurirana nakon potresa. Crnogorci slobodno mogu hodočastiti to mjesto, a Srba sa tom namjerom baš i nema...

Jesi li se ikad zapitao zašto Hrvati stoljećima čuvaju tu fresku? Ston je bio od 1941 pod ustaškom neometanom vlašću. Zašto su to ustaše čuvale?
Nedavno je cijela crkva restaurirana nakon potresa. Crnogorci slobodno mogu hodočastiti to mjesto, a Srba sa tom namjerom baš i nema...
ustaše, čuvene mecene i zaštitnici umetnina.
idu mi suze od tolike dobrote.
kao prvo, tamo Hrvati nisu živeli do pre stotinak godina, nego katolici. kao drugo, ustaše nisu ništa čuvali nego su kao i vi danas mislili da je to hrvatska crkva.

Starohrvatska crkva u kojoj je slikan...KO Srpski Kralj..Majko Moja..da nema ovih Hrvatskih znanstvenika nebi bilo ni ..Debila..
Па ставили су га на насловну страну књиге :D :
10847384_757330737670319_7812485937140303292_o.jpg

И то није неки шарлатан него Невен Будак водећи хрватски историчар раног средњег века.

Хрвати су познати по томе што штите српске споменике.
https://www.novosti.rs/вести/наслов...ene-da-uniste-mosti-kneza-Lazara-i-cara-Urosa
Ово нису стигли вероватно, претпостављам јер су то приказивали као неко хрватско наслеђе као и Вишеславову крстионицу.

Svaka čast, budite i dalje tako dobrodušni prema nama.

Vi mu dođete kao siročad o kojoj neko stalno mora da brine, a niko da ih usvoji. I baš kao siročad, izmišljate sebi neku prošlost koja treba vas uteši, želite da verujete kako ste bili neko i nešto pre nego što ste postali niko i ništa. Međutim, prava veličina nikada ne propada, isto kao što se šljam nikada ne uzdiže. Stoga je i moguć taj paradoks da na teritoriji koja se danas naziva Hrvatska postoje netaknuti spomenici znatno starije kulture i civilizacije, dok za Hrvate i dalje tražimo dokaze njihovog prethodnog bitisanja, i to (kada bi postojali) vekovima mlađe od pomenutih artefakata...

Back