Хрватски владари

Ali bi mogli da budu makar toliko pristojni da ćute, a ne da iz svoje bedne pozicije komentarišu veličinu. To bi bilo kao kada bi ti prozivao Tajsona što je izgubio od Holifilda, a nema te metar i žilet.
Ništa ja ne glorificiram nekakvu hrvatsku veličinu, samo iznosim kako je.
Ne moraš se ti na tome mjeriti pa da ti je nešto neugodno i Švicarci su relativno kasno postali država pa vidi ih sad.

Zvonimir je oženjen pripadnicom mađarske vladajuće obitelji, jedini sin nasljednik umire za života Zvonimira.
Kada Zvonimir umire ne traže Mađari odmah krunu za sebe, jer plemstvo izabire posljednjeg Trpimirovića Stjepana II za kralja koji vlada još dvije godine.
Tek nakon njegove smrti bez određenog nasljednika dolazi do unutarnje borbe za prijestolje u koje se uključuju Mađari pozivajući se na svoja prava i dobivaju podršku od dobrog dijela plemstva.
pa kakve veze u datom konktekstu ima zvonimir sa madjarima osim sto je ozenio njihovu princezu , svakako ga madjari nisu prihvatili za svoga kralja !

U pravu si da Mađari nemaju pojma niti su ikad čuli za nekakvu bitku kojom su nas pokorili...
A kako će zabilježit nešto čega nije bilo ?
Unutarhrvatski rat u koji su sljedbenici hrvatskoga kralja Zvonimira uvukli Mađare završio je 1097. tako da su protivnici Zvonimirovog plana istjerali Kolomana iz Hrvatske, a šest godina kasnije Hrvati su se međusobno pomirili i odlučili realizirati ideju o uniji s Mađarima na kojoj su Hrvati pomno radili godinama. Tom unijom kasnije vladali su i Hrvati ne samo Mađari...
Какав унутар хрватски рат, и какве везе Свинимир алијас Звонимир има са Хрватима!!???
И опет ти настављаш да бриљираш као да ништа није написано, каква унија када је она измишљена у 14. веку?
И Ладислав влада Хрватском још пре тога шта ће му унија.
Naš zakoniti kralj tada je Ladislav, brat hrvatske kraljice Jelene u skladu sa planom kralja Zvonimira i dijela hrvatskog plemstva...
Petar Svačić je nezakoniti kralj, kojeg je drugi dio hrvatskog plemstva izabrao mimo reda stvari da bi izreketarili za sebe što više povlastica u nastaloj tranziciji...
А по чему је то угарски краљ Ладислав законити хрватски краљ, ако је по томе што влада Хрватском онда признајем да јесте.
И какав је то план краља Звонимира био?

U tom slučaju, zanimljiva stvar je da Hrvati nisu stali iza nekoga ko je njihove krvi, već su podržavali Mađara. Još zanimljivije je da su Kolomanove pristalice navodno isterane, a on opet ostao kralj Hrvata.

Kako je Koloman ostao kralj Horvata iako je poražen ?
Pa zato što su Hrvati i bili na njegovoj strani i gurali ga da se svojom vojskom mješa u unutarhrvatski sukob. Pošto se dokazao lojalan zamišljenom savezu unija je postala nešto što želimo...

Ima i puno elastičnijih primjera u tom smjeru:
Npr. Hrvatska je pobjedila NATO u zadnjem ratu i onda ušla u NATO koji nas je cijelo vrijeme spriječavao da ostvarimo cilj, samo zato što se NATO priključio Hrvatskoj kada smo im pokazali tko je glavni, a s naše strane gledano isplati ih se imati za saveznika kao što se i poraženog Kolomana isplati imati za saveznika. NATO je glavni u odnosu na Hrvatsku kao i Koloman, ali zapravo mi NATO držimo za jaja ovdje na balkanu kao i Kolomana. NATO i Koloman svjesni su da mi njih držimo za jaja pa pristaju na uvjete od kojih sami mi imamo koristi jer se možemo po našoj zapovijedi poslužit njihovom silom, a za nagradu predajemo im fiktivnu ulogu lidera. NATO i Koloman pristaju na to zato jer njima uloga lidera treba za neke njihove interese da se prikažu jaki prema trećima, a takve aspiracije nisu u konfliktu s našim interesima, pa nam to ne smeta, a iznad svega im je najbitnije da su se savezom sa nama zaštitili od toga da ih izbijemo iz cipela i istjeramo iz balkana...

Možemo i Srbe uključit u primjere poraženog Kolomana:
RS je izgubila rat, ali upravo tim PRAVOVREMENOM PRIZNATIM porazom dobila je RS kao entitet...
Srbija je poražena u WW1. ali je PRAVOVREMENIM pakovanjem na Krf na kraju izašla kap pobjednica iz rata...
Za kneza Zaharije poraženi Srbi PRAVOVREMENO pred Bugarima bježe Hrvatima i na kraju su Bugari ti koji su poraženi. Puno puta u životu najbolje prođeš kada priznaš da si mala nebitna figura, držiš se po strani, odeš kad zagusti, dođeš nazad kada ti se kaže i prošo si bolje nego netko tko se kurči. Pogledaj kako su Hrvati prošli jer su se kurčili pred kalifatom usprkos našoj konačnoj pobjedi...
Tako i Kolomanovi Mađari PRAVOVREMENO predaju svoju princezu na prčing, dođu ovdje ginut za tuđi interes kada im se kaže, sam kralj njihov osobno glavu riskira radi unutarhrvatske svađe jer nam se kralj njihov mora osobno dokazat da je spreman poginut za nas (jesi li se zapitao zašto su njihovi kraljevi u dva navrata osobno dolazili ovdje riskirat glavu u neke sporadične sukobe...), pa ovdje teško stradavaju, odu nazad kad im se kaže, i za svu podčinjenost na kraju dobiju pravo na krunu po izyebanoj princezi njihovoj, pardon hrvatskoj kraljici Jeleni...

Poslednja izmena:
ti jos ni posle ovoliko vremena nisi napisao gde su te vase granice bile barem tokom tih silnih fantomskih kraljevstva
naravno tu ne mislim na granice koje su vam srbi poklonili 1918-e :maramica:
inCollage_20200715_231442451.jpg

Slika broj četiri je Hrvatska sa granicama koje su dogovorene sa Srbima, više-manje područje koje je većinom bilo u Hrvatskoj kroz povijest.

kako da ti kazem a da budem maksimalno nezan ...evo da probam ovako ...
slovenija isto kao i tzv hrvatska je nastala 1918 , tj kad su srbi svabe najurili do pola puta do beca pa se odatle vratili jer se uzbudila cela jevropa i tom prilikom tom nekom narodu koji je do tada ziveo pod italijanima, nemcima i madjarima poklonio i teritoriju i drzavnost i naciju .
elem to je sto se istorije tice.

e sad sto se matematike tice to ide ovako
1918 godina je bila pre 102 godine, dakle ta neka granica prema madjarskoj i sloveniji ne moze nikad i nikako da bude stara tisucu godina jer je matematika egzaktna nauka i kod nje se prakticno od nekih glavnih principa nista u tih zadnjih tisucu godina nije promenilo.

dakle da skratim pricu , nisi odgovorio koja je to hrvatska postojala i gde i kad se vodila kao kraljevstvo i pod kojim kraljem tih zadnjih tisucu godina ....

Hrvatska se unutar HB monarhija zvala upravo "KRALJEVINA HRVATSKA" , a vidi u članku što piše koji joj je bio glavni grad. GLAVNI GRAD bio je ZAGREB, a ne Beč !!!

https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjARegQIARAB&usg=AOvVaw01FGc3pGwn7M2MIyywwQ2I

Hrvatska je bila HRVATSKO KRALJEVSTVO i u uniji s Mađarima...
Zato se zove "STOGODIŠNJI HRVATSKO-TURSKI RAT", a ne "Stogodišnji ugarsko-turski rat"...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hundred_Years%27_Croatian%E2%80%93Ottoman_War&ved=2ahUKEwjs0obil9DqAhWLxIsKHSdgD7EQFjAHegQIBBAB&usg=AOvVaw2EFhuGw6RPwmVNwbnQxmwU

.

Npr. Hrvatska je pobjedila NATO u zadnjem ratu i onda ušla u NATO koji nas je cijelo vrijeme spriječavao da ostvarimo cilj, samo zato što se NATO priključio Hrvatskoj kada smo im pokazali tko je glavni, a s naše strane gledano isplati ih se imati za saveznika kao što se i poraženog Kolomana isplati imati za saveznika. NATO je glavni u odnosu na Hrvatsku kao i Koloman, ali zapravo mi NATO držimo za jaja ovdje na balkanu kao i Kolomana. NATO i Koloman svjesni su da mi njih držimo za jaja pa pristaju na uvjete od kojih sami mi imamo koristi jer se možemo po našoj zapovijedi poslužit njihovom silom, a za nagradu predajemo im fiktivnu ulogu lidera. NATO i Koloman pristaju na to zato jer njima uloga lidera treba za neke njihove interese da se prikažu jaki prema trećima, a takve aspiracije nisu u konfliktu s našim interesima, pa nam to ne smeta, a iznad svega im je najbitnije da su se savezom sa nama zaštitili od toga da ih izbijemo iz cipela i istjeramo iz balkana...
Као човјек „од пера” овдје видим сјајну скицу за изванредну комедију. Скицу треба само мало разрадити и ето сјајног текста урнебесне комедије. Браво, Ваша Висости, поштујем литерарни дар кад га препознам! И да, не зајебавам се, ово заиста мислим.

U pravu si. Koliko je Tito bio kralj, toliko su kraljevi bili i ostali hrvatski navodni vladari. Uzgred, za razliku od Tita koji se prišljamčio Sovjetima i tako zavladao Srbijom, Hrvati su kod srpskog kralja došli klečeći na mecima i moleći za zaštitu.

Činjenica je da su Srbi pred Titom doslovce klečali, ali ne navodno negdje dva tri sata, nego 40 godina u komadu...
Uostalom mnogi Srbi i dalje kleče, siguran sam da čitaš ovdje forum politike...

.

Као човјек „од пера” овдје видим сјајну скицу за изванредну комедију. Скицу треба само мало разрадити и ето сјајног текста урнебесне комедије. Браво, Ваша Висости, поштујем литерарни дар кад га препознам! И да, не зајебавам се, ово заиста мислим.

Ako mi hoćeš vjerovat na riječ ovo sam napisao nakon što sam danas trčao maraton od skoro 40 kilometara od Trogira do Splita i nazad, ko zadnji idiot po najvećoj vrućini u vremenskom rasponu od 12 sati do sedam poslijepodne (za vas koji nemate kondure ni more obični ljudi zbog vrućine na moru izbjegavaju i kupanje od 12-16 sati, opasno je po zdravlje i život...)
Većina ljudi bi krepala ili ostala s teškim posljedicama, a kad bi se vratili zaspali bi od iznemoglosti, ali eto ja sam poslije ove šok terapije došao malo pisati...

.

Poslednja izmena:
Ako mi hoćeš vjerovat na riječ ovo sam napisao nakon što sam danas trčao maraton od skoro 40 kilometara od Trogira do Splita i nazad, ko zadnji idiot po najvećoj vrućini u vremenskom rasponu od 12 sati do sedam poslijepodne...
Većina ljudi bi krepala ili ostala s teškim posljedicama, a kad bi se vratili zaspali i od iznemoglosti, ali eto ja sam poslije ove šok terapije došao malo pisati...
Липи мој, а зашто ти не би вирова? Је ли то сад сплиски маратон иде Трогир–Сплит? Некад давно је бија од Сплита до Каштела па назад у Сплит. (Мало старији још памте једну годину кад је побједник коме су при уласку на циљ викали „Баћо, Баћо...” проша кроз циљ, а он се јадва бранија од честитања и тражија од неког шпањулет јер није запалија циле дви уре док је трка. :D)

Липи мој, а зашто ти не би вирова? Је ли то сад сплиски маратон иде Трогир–Сплит? Некад давно је бија од Сплита до Каштела па назад у Сплит. (Мало старији још памте једну годину кад је побједник коме су при уласку на циљ викали „Баћо, Баћо...” проша кроз циљ, а он се јадва бранија од честитања и тражија од неког шпањулет јер није запалија циле дви уре док је трка. :D)

Ma nije to bio stvarni maraton, krivo si me shvatio. Jedini sudionik maratona bio sam ja...
To vlasti ne bi dozvolile maraton u ovakvim uvjetima. Jedino da organiziraju mrtvačke lijesove za deset najbržih...

.

Ako mi hoćeš vjerovat na riječ ovo sam napisao nakon što sam danas trčao maraton od skoro 40 kilometara od Trogira do Splita i nazad, ko zadnji idiot po najvećoj vrućini u vremenskom rasponu od 12 sati do sedam poslijepodne (za vas koji nemate kondure ni more obični ljudi zbog vrućine na moru izbjegavaju i kupanje od 12-16 sati, opasno je po zdravlje i život...)
Većina ljudi bi krepala ili ostala s teškim posljedicama, a kad bi se vratili zaspali bi od iznemoglosti, ali eto ja sam poslije ove šok terapije došao malo pisati...

.
onda ti svakako necemo zameriti jer je silno sunce i napor ostavilo traga vidljivog u postovima :maramica:
ps. nadam se da se toliko trcanje isplatilo i da te nisu uhvatili :mazi:

Slika broj četiri je Hrvatska sa granicama koje su dogovorene sa Srbima, više-manje područje koje je većinom bilo u Hrvatskoj kroz povijest.
ne vidim dobro na fotki ali slika broj cetiri siguran sam ne pripada ni jednom hrvatskom kraljevstvu.
vidi, ti mozda jasno vidis i zahvaljujuci svojim predznanjima prepoznajes sta je sta na ovim slikicama, veruj da ja koliko god da uvelicam ne vidi se jasno ni teritorija ni vreme na koje se karta odnosi,
pa da probam da budem opet jos konkretniji.
sve vreme pominjes hrvatskog kralja(zvonimir tomislav...) i hrvatsku kraljevinu,
da li postoji karta na kojoj se lepo vidi teritorija koju je taj i taj hrvatski kralj tad-nekad imao pod svojom vlascu .
stvarno mislim da je pitanje skroz konkretno,
radi preciznosti samo treba da napises koji je kralj , kad je vladao i kojom teritorijom !!!
ako ima ima, ako nema , onda cemo i dalje da nagadjano kao do sada o kom se kralju , kojeg kraljevstva , u kom vremenu i na kojoj teritoriji prica.

Činjenica je da su Srbi pred Titom doslovce klečali, ali ne navodno negdje dva tri sata, nego 40 godina u komadu...
Uostalom mnogi Srbi i dalje kleče, siguran sam da čitaš ovdje forum politike...

.
bice da citas pogresne forume ...srbi su ljubili srpskog kralja i imali svoga djenerala, nisu srbi klecali pred jbt-om nego komunisti, a zna se ko su oni bili tj da je to srpski otpad bas kao i svi drugi srpski konvertiti ...zna se to vec sve ... :maramica:

ps, a inace on je bio hrvat kao sto sam ja kinez :cepanje:

Kako je Koloman ostao kralj Horvata iako je poražen ?
Pa zato što su Hrvati i bili na njegovoj strani i gurali ga da se svojom vojskom mješa u unutarhrvatski sukob. Pošto se dokazao lojalan zamišljenom savezu unija je postala nešto što želimo...

Ima i puno elastičnijih primjera u tom smjeru:

Možemo i Srbe uključit u primjere poraženog Kolomana:
RS je izgubila rat, ali upravo tim PRAVOVREMENOM PRIZNATIM porazom dobila je RS kao entitet...
Srbija je poražena u WW1. ali je PRAVOVREMENIM pakovanjem na Krf na kraju izašla kap pobjednica iz rata...
Za kneza Zaharije poraženi Srbi PRAVOVREMENO pred Bugarima bježe Hrvatima i na kraju su Bugari ti koji su poraženi. Puno puta u životu najbolje prođeš kada priznaš da si mala nebitna figura, držiš se po strani, odeš kad zagusti, dođeš nazad kada ti se kaže i prošo si bolje nego netko tko se kurči. Pogledaj kako su Hrvati prošli jer su se kurčili pred kalifatom usprkos našoj konačnoj pobjedi...
Tako i Kolomanovi Mađari PRAVOVREMENO predaju svoju princezu na prčing, dođu ovdje ginut za tuđi interes kada im se kaže, sam kralj njihov osobno glavu riskira radi unutarhrvatske svađe jer nam se kralj njihov mora osobno dokazat da je spreman poginut za nas (jesi li se zapitao zašto su njihovi kraljevi u dva navrata osobno dolazili ovdje riskirat glavu u neke sporadične sukobe...), pa ovdje teško stradavaju, odu nazad kad im se kaže, i za svu podčinjenost na kraju dobiju pravo na krunu po izyebanoj princezi njihovoj, pardon hrvatskoj kraljici Jeleni...
cirkus :cepanje:
al nije lose ni nasmejati se budalastinama kad se tema previse zategne :maramica:

Hrvatska se unutar HB monarhija zvala upravo "KRALJEVINA HRVATSKA" , a vidi u članku što piše koji joj je bio glavni grad. GLAVNI GRAD bio je ZAGREB, a ne Beč !!!

https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjARegQIARAB&usg=AOvVaw01FGc3pGwn7M2MIyywwQ2I

Hrvatska je bila HRVATSKO KRALJEVSTVO i u uniji s Mađarima...
Zato se zove "STOGODIŠNJI HRVATSKO-TURSKI RAT", a ne "Stogodišnji ugarsko-turski rat"...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hundred_Years%27_Croatian%E2%80%93Ottoman_War&ved=2ahUKEwjs0obil9DqAhWLxIsKHSdgD7EQFjAHegQIBBAB&usg=AOvVaw2EFhuGw6RPwmVNwbnQxmwU

.
priznaj da si ti od ovoga sa linkova procitao samo naslove i da nisi isao dalje :maramica:

"Until the 18th century, the Habsburg Kingdom of Croatia included only a small north-western part of present-day Croatia around Zagreb, and a small strip of coastland around Rijeka that was not part of the Ottoman Empire or part of the Habsburg Military Frontier. "

Back