Hrvati i Srbi | GENETSKI ISTI NAROD? ILI NE? (Video)

Западнохерцеговачки католици, без оних из Чапљине, Мостара и Дувна.

Шкуторија (неформални назив)је отприлике област омеђена Међугорјем, Читлуком, Широким Бријегом, Кочерином, Посушјем и Имотским, као што је приказано на карти (то је крај из којег су регрутоване најекстремније усташе) https://www.vrisak.info/magazin/znate-li-sto-su-skutori-i-sperci/

Pogledajte prilog 1007185
Što kaže Sinan ( inače Musliman iz Bihaća), usisalo ih u Hrvate :lol:

Pa nema on ništa protiv muslimana. Štaviše, on kaže bratja smo svi Iliri, i Hrvati i Bošnjaci i Srbi.

On ne miriše specifično Sandžaklije. :mrgreen:
Ja sam ti zemljak, zemo sto bi se reklo :lol:
Medjutim takvi kao ti izdaju zajednistvo, eto ti se foliras da si Srbin a sve radis da Srbima nabijes kompleks nize vrednosti i sve to uvijeno u oblandu nauke.

Dakle nisi castan covek nego prevarant, zato imas takav tretman sa moje strane.

nije mi jasno, sve mu ok a ne voli Sandžaklije (mada Totalno je u pravu)
Albanofob?

Mislim da jeste, tj. da je albanofobija u suštini kod njega.

Ne priznaje da Balkansko poluostrvo legitimno pripada jedinom autohtonom narodu; Belom narodu (istinskim Arijevcima) Pelazgo-Skipetara i odbija da smo mi ovde došli, oduzeli im zemlju i izgenocidisali ih da ih sabijemo u planine.

Tako da se prepoznaje albanofob; u pravu si. :azdaja:

jbmti ovo zamršeno ko španska serija

To je kratka verzija. :lol:

a možda je ipak žensko?

To bi izuzetno mnogo toga objasnilo :hahaha:, doduše jednom je okačio javno na forum kako spopada nekog Nemca i tu je bila fotka nečeg što približno liči na nešto muško.

Mada ne znači nužno da je to bio baš on. Možda je i svrha to bila, da zavara trag i sakrije svoj pravi pol! :eek:

Poslednja izmena:
To je sve prošlom mimo nas ( msm na mene, krishnu i jos neke), nas slabo interesuje ko je ko, većinom smo bazirani na istoriju i pisanje pojedinaca.

Ali, da čuo sam da tebe vezuju za taj kraj, rašku itd..

Ja nemam mišljenje neko posebno o tome, jer isključivo gledam nečije pisanje.

Ovo je vrv poslednji put da se izjašnjavam oko toga :D

Mimo tebe, jeste...drugih, ne baš. :mrgreen:

I nije prošlo. Odnosno, to je pogrešna upotreba vremena u rečenici. To prolazi. Iliti, trebalo je da tu ide prezent. A kad će proći, tek ostaje da vidimo. :roll:

No, obrni-okreni, iako naravno na momente žestoko smara (posebno kad ne deluje originalno, kad se premalo trude i sl.) moraš priznati da je...jednostavno, vraški interesantno. :lol: Ono, bilo bi ovo značajno dosadnije mesto sa nije bilo cele 'afere Mrkalj'.

Široki i Posušje treba to malo više ofarbat, mada i Mostar je doživio promjenu.
Jeste, Široki i Posušje su Škutorija 1/1. Čuo sam od jednog Hrvata iz Duvna da su Škutori po nekim stvarima specifični i razlikuje se od Duvnjaka i Livnjaka. Kaže da se tačno vidi i oseti određena razlika kad se iz Duvna dođe u Posušje. Drugi Hrvat iz Čapljina je napljuvao Duvnjaka i Livnjake, kaže da glume Dalmatince i da Škutore i ostale hercegovačke Hrvate koji su jugoistočno od njih gledaju sa visine. Čapljina nije Škutorija ali nije daleko i tom liku iz Čapljine su kaže bliži Škutori u svakom smislu nego pokondireni Tropoljaši.
Mostarski Hrvati se ne smatraju Škutorima, iako većina njih potiče iz Škutorije. Do austrougarske okupacije BiH u Mostaru je bilo malo katolika, a po dolasku AU počelo je njihovo masovnije doseljavanje uglavnom iz Škutorije.

Poslednja izmena:
Izjavio si da nisi Srbin, bar dva puta. Pa si posle izjavio da si se salio.
Da si Srbin nisi izjavio nikada. To ti Alah verovatno ne bi oprostio, pa makar bilo i u propagandne svrhe 😂

I znači nikad nisam izjavio da sam Srbin, ovde ni ne pišem uopšte kao Srbin, a ti kažeš da se lažno predstavljam kao Srbin? :lol:

U čelo te ljubim. Ti se, beše, ljutiš kad ti se kaže da moraš početi da koristiš svoj mozak?

:mazipsa:

Poslednja izmena:
I znači nikad nisam izjavio da sam Srbin, ovde ne pišem uopšte kao Srbin, a ti kažeš da se lažno predstavljam kao Srbin? :lol:

U čelo te ljubim. Ti se, beše, ljutiš kad ti se kaže da moraš početi da koristiš svoj mozak?

:mazipsa:
Mukice, prešao si sa jekavice na ekavicu, ko bi normalan to radio?

Pa sada kada generišeš klona na ekavici nastaju problemi povremeno :hahaha:

Mukice, prešao si sa jekavice na ekavicu, ko bi normalan to radio?

Pa sada kada generišeš klona na ekavici nastaju problemi povremeno :hahaha:

Znači ako nisam normalan, to je dokaz da se predstavljam kao Srbin?

I, šta je tvoja poenta, tačno; pokušavaš ovde da optužiš kolektivno srpski narod, tj. da kažeš su Srbi nenormalan narod, ako je to po tvom kriterijumu identifikacija Srpstva?

Mislim, vodeći se tvojim interpretacijama (naravno da nije ništa neuobičajeno da neko promeni izgovor kojim se služi, u stvarnosti; no, prihvatimo argumentacije radi na momenat tvoju premisu).

Pa sad, gledaj ovako...kad neko vidi ovako neke objave, kao npr. tvoje...možda bi ispao i u pravu. :think:

Poslednja izmena:
Znači ako nisam normalan, to je dokaz da se predstavljam kao Srbin?

I, šta je tvoja poenta, tačno; pokušavaš ovde da optužiš kolektivno srpski narod, tj. da kažeš su Srbi nenormalan narod?

Pa kad neko vidi ovako neke objave, kao npr. tvoje...možda bi ispao i u pravu. :think:
To i jeste tvoja misija, da prikažeš kako Srbi nisi normalni. Da nam nabaciš kompleks došljaka iz pripjatske močvare. Da nas naučiš činjenici kako smo srbizovali autohtone Albance i Bošnjake. Imaš delimično uspeha samo zato što su Srbi dobar, pošten i naivan narod. Hraniš se time, zato si loš i zaslužuješ samo prezir.

To i jeste tvoja misija, da prikažeš kako Srbi nisi normalni. Da nam nabaciš kompleks došljaka iz pripjatske močvare. Da nas naučiš činjenici kako smo srbizovali autohtone Albance i Bošnjake. Imaš delimično uspeha samo zato što su Srbi dobar, pošten i naivan narod. Hraniš se time, zato si loš i zaslužuješ samo prezir.

Kako je to moja misija, ako si ti upravo izjavio da se Srpstvo prepoznaje po nenormalnosti, te da ukoliko se neki čovek ponaša nenormalno, to (po tvom mišljenju) znači da se predstavlja kao Srbin? :lol:

Valjda na sebe misliš, kada govoriš o predstavljanju Srba nenormalnim narodom? :dontunderstand: To je jedino što se logično izvodi iz ovih tvojih objava na ovoj stranici (a i dosledno bi bilo tvojim drugim tvrdnjama).

Покушај спајања неспојивог тј. "доказивања" како су Бошњаци и Албанци генетска/крвна илирска браћа постоји код Санџаклија. Зато што су Санџаклије добрим делом албанског порекла а данас се воде као Бошњаци, па оће да су и вуци сити и козе на броју. 😆 Зукорлић је један од таквих санџачких пропагандиста.
Ко имало прати генетска истраживања зна да су босански муслимани и Албанци генетски врло различите популације, како аутосомално тако и по хаплогрупама. Босански муслимани се слабо примају на ту причу да су својта са Албанцима, а Албанци још мање желе да су својта са БиХ муслиманима које мање више више гледају као исламизоване Србе. А јадне Санџаклије напиру да споје неспојиво.

@Slaven777

Покушај спајања неспојивог тј. "доказивања" како су Бошњаци и Албанци генетска/крвна илирска браћа постоји код Санцаклија. Зато што су Санџаклије добрим делом албанског порекла а данас се воде као Бошњаци, па оће да су и вуци сити и козе на броју. 😆 Зукорлић је један од таквих санџачких пропагандиста.
Ко имало прати генетска истраживања зна да су босански муслимани и Албанци генетски врло различите популације, како аутосомално тако и по хаплогрупама. Босански муслимани се слабо примају на ту причу да су својта са Албанцима, а Албанци још мање желе да су својта са БиХ муслиманима које мање више више гледају као исламизоване Србе. А јадне Санџаклије напиру да споје неспојиво.

@Slaven777

Покушај спајања неспојивог тј. "доказивања" како су Бошњаци и Албанци генетска/крвна илирска браћа постоји код Санцаклија. Зато што су Санџаклије добрим делом албанског порекла а данас се воде као Бошњаци, па оће да су и вуци сити и козе на броју. 😆 Зукорлић је један од таквих санџачких пропагандиста.

@Slaven777
Nema većeg albanskog propagandiste od Slavena.
Recimo, Budimir zaista smatra da su Albanci autohtoni ali o tome piše možda u 2% svojih dela. Ostalih 98% je posvetio autohtonosti Srba. Slaven iznova i iznova citira Budimira samo u delu gde ovaj pominje Albance, njegova razmišljanja o Srbima ignoriše i to je klasičan primer selektivne interpretacije naučnika.
Isto kod Halkokondila, citira samo deo gde kaže da su slični Makedoncima, ostalo ignoriše.
Pa za njega su Karađorđevići Albanci, gde ćeš dalje.
Zukorlić mala beba za njega bre...:D

Recimo, Budimir zaista smatra da su Albanci autohtoni ali o tome piše možda u 2% svojih dela. Ostalih 98% je posvetio autohtonosti Srba. Slaven iznova i iznova citira Budimira samo u delu gde ovaj pominje Albance, njegova razmišljanja o Srbima ignoriše i to je klasičan primer selektivne interpretacije naučnika.
Isto kod Halkokondila, citira samo deo gde kaže da su slični Makedoncima, ostalo ignoriše.
То да су Карађорђевићи пореклом Клименти тј. Албанци је побила генетика. Карађорђевићи су носиоци хаплогрупе I2-Y3120, а Клименти су E-V13.

Славен нагиње томе да су Албанци аутохтони у њиховим данашњим стаништима, а и даје превише на значају том такорећи небитном народу. Ако укључимо генетику у игру, највише смисла има да је постојбина Албанаца подручје данашње Бугарске и да су они на простор данашње Албаније дошли као мигранти негде у 10-ом веку.

Ne, ja se uopšte nisam pozivao na Milana Budimira kao autoritet po pitanju porekla Albanaca. Zapravo, to me uopšte no ne interesuje.

Budimira sam postavio samo zbog toga što lažete. Da niste slagali, ne bih uopšte ni znao da je Budimir Albance nikada ni spomenuo.

Ja reagujem kad neko laže; kad širi dezinformacije. Počev od Deretića koji se predstavljao kao saradnik i poznanik Budimira koji je, navodno, bio u redovnoj komunikaciji s njim, pa na dalje. Listom deretićevci se pozivaju na Budimira i uvrštavaju ga u isti korpus sa Deretićem, Slavišom Kur$em i drugima. Dakle, tu je reč o pokušaju obmane javnosti i širenju laži.

A dupe me boli što je tu reč o Albancima. Isto bih reagovao da je reč o Kinezima, Srbima, Jevrejima ili kome god. Ono što je bitno jeste raskrinkati i ispraviti laži. Nisam pročitao niti jedan jedini albanološki rad iz pera Budimira, dok КРЦУН nije potpuno otvoreno na forumu nešto slagao u vezi s tim. I onda sam uzeo i krenuo da čitam i citiram, da ga demantujem i ispravljam, kako se ne bi neistine koje on piše širile dalje po ovom forumu i drugim društvenim mrežama. To je jedino moj interesovanje za Budimira bilo.

Pokaži da je neko nešto drugo slagao u vezi Budimira (ili slaži i sam; to me često inspiriše kada lažeš, kao što znaš) i možda ću pogledati nešto drugo. A u suštini mene ne interesuje istinski ništa od toga; samo mi smeta kad se laže.

Poslednja izmena:
Славен нагиње томе да су Албанци аутохтони у њиховим данашњим стаништима, а и даје превише на значају том такорећи небитном народу. Ако укључимо генетику у игру, највише смисла има да је постојбина Албанаца подручје данашње Бугарске и да су они на простор данашње Албаније дошли као мигранти негде у 10-ом веку.

Netačno.

1) Svojih teza nikakvih o pitanju porekla Albanaca nemam. Nisam apsolutno ništa izbacio po tom pitanju. Oni koji me napadaju, pa među njima i Kole11, napadaju samo glasnika (ili preciznije to koriste samo kao izgovor...a zašto i po čijem nalogu, svi znamo :flert: ).
2) Od postojećih teza u nauci, izjavio sam (amaterski, plustidljivo i bez nekih kasnijih ubeđenja) da mi teza o severnoj seobi najviše pije vodu, te tako i da su njihovi preci u nekom trenutku došli na (sva njihova) današnja staništa.
3) Njihova istorija i poreklo me ne interesuju. Da me interesuju, naučio bih i albanski i posle svih ovih godina krenuo da proučavam ozbiljnu literaturu. Temu o poreklu Albanaca, pa i sve što sam pisao na tu temu, otvorio sam i postavio isključivo zbog laži dererićevaca. Iliti, sa namerom da se pokažu, raskrinkaju, demantuju i da ljudi na ovom forumu i društvenim mrežama prestanu da ih dele. A da li su oni turkmensko pleme došlo s Osmanlijama, Iliri, vanzemaljci, srpsko pleme kako kaže Miroljub Petrović i šta god drugo, zapravo mi je bitno koliko lanjski sneg. Dupe me boli. Interesuju me samo laži i obmane deretićevaca.

То да су Карађорђевићи пореклом Клименти тј. Албанци је побила генетика. Карађорђевићи су носиоци хаплогрупе I2-Y3120, а Клименти су E-V13.

Karađorđevići i sam Karađorđe ne mogu nikako imati albansko poreklo, o tome se dosta govorilo i pisalo. Mislim da to više niko ko je u toku sa vremenom ne uzima za ozbiljno.
Inače i sam Zukorlić je na novosodskoj tv izjavio da su Srbi i Bošnjaci iz BiH jedan narod kada je genetika u pitanju, posle je to morao da ponavlja i kod Dmitrovića i po ostalim gostovanjima manje više. Moguće je da mu se omaklo, ne pratim šta propagira njehov dnk projekat.

Back