Hleba preko pogače?

A i ti.
Zalis se na danasnje zene i muske osobine, a ovamo nekinstavovi su vam kriticni zaista...
Zelite kraj sebe neku milu i neznu, kojoj treba zastita ali i da ona vas vodi na pica, otvara vam i drzi vrata itd
Pa zavisi...
Ako je zena mila i nezna, onda cu se postaviti kao njen zastitnik u svemu.
A ako je zena, majka, kraljica, i sve moze sama, onda njoj zastitnik ne treba, pa se postavljam kao ravnopravni clan.
Ali tada uz odredjene obaveze idu i odredjene odgovornosti.

Nikada mi nije bila jasna ta izreka "traži hleba preko pogače". Čak ni u ovom kontekstu iz teme.
Šta hleb? Šta pogača? Šta sad hleb a nešto kao preko pogače? Šta to uopšte znači? Koja je uopšte misao i značenje te izreke?
Gladan si,baka napravi pogacu a ti se bacis na pod i mlatis rukama i nogama i kazes...

Necuuuuu
Hocu hlebbbb:rida::rida::rida:

Ne znam, za mene je @Bambi sinonim za zenstvenost ovde na forumu.

Smerna, umerena, fina, prijatna, kulturna, ne svadja se, pozitivna, uvek udeli neku toplu rec...

Retkost je to kod danasnjih zena...
Vecina su poprimile muske osobine...
Jeste al je i zeznuta. Ja se cuvam tih zenstvenih zena, prikaci ti spenadlu na ledja a da ni je primetis.

Nauci nas, o ti, presvetla boginjo mudrosti...
Nema potrebe za ironijom.
Prosto stav ti je nikakav.
To kao da ja kazem da muskarcima koji su muzeniji ne treba ista paznja kao onima neznije pojave, i da se ja ponasam s jednima ovakoy a sa drugima onako?
Sta ti to znaci?
Ja sam ovakva kakva jesam, i moje ponasanje ne varira od muskarca do muskarca.
Nisam s jednim amazonka a sa drugim nezna dusica koja trepce samo

Nikada mi nije bila jasna ta izreka "traži hleba preko pogače". Čak ni u ovom kontekstu iz teme.
Šta hleb? Šta pogača? Šta sad hleb a nešto kao preko pogače? Šta to uopšte znači? Koja je uopšte misao i značenje te izreke?
Pa brate to ti je ono fazon sto ne ozenis neku smernu, stidnu i neuzbudljivu, kad mozes da hebes dobru ribu i plus da se ne zenis.

Pa zavisi...
Ako je zena mila i nezna, onda cu se postaviti kao njen zastitnik u svemu.
A ako je zena, majka, kraljica, i sve moze sama, onda njoj zastitnik ne treba, pa se postavljam kao ravnopravni clan.
Ali tada uz odredjene obaveze idu i odredjene odgovornosti.
:confused:
kažem ja majstoru jednom skoro što je bio kod mene. Pre toga reče on meni svaka čast kako ste samostalni i kako ste uspeli sami da podignete dvoje dece, dečaci, a još ste i zaposleni, koliko vidim sami sve radite itd (nameštao mi IKEA ormare koje sam kupila, pa pričali). A ja njemu to uopšte nije dobro i ne isplati se. Mnogo bolje prolaze nesamostalne žene. One su nežne, osetljive, očekuju pažnju i da se sve muškarac brine oko njih, i oni to obično i rade.. One ih upregnu i sve na kraju bude kako žele. Nenametljivo i nežno. To su pametne žene. Smeje se on.

Da, ne ide jako samostalna osoba uz to da je mila i nežna. Na žalost.

Back