Šta je prevara, a šta nije?

Nije. Čovek je čovek po onome što čini, a ne po onome što misli

To i nije prevara, pa prema tome nema opasnosti.

Nepočinjen greh!

A situacija, npr. vodjenje ljubavi sa partnerom dok mislis o nekom drugom?
To mi deluje bas kao teska prevara. Kvarnija mozda od fizicke..

Italic recenica iz tvog posta takodje mi je problematicna.
Da li nas definisu misli ili dela?

Zar smo tako dvolicni da radimo jedno a mislimo drugo?

A situacija, npr. vodjenje ljubavi sa partnerom dok mislis o nekom drugom?
To mi deluje bas kao teska prevara. Kvarnija mozda od fizicke..
Takve "teške prevare" su mnogo brakova (ili veza ) održale. Ne budimo licemeri - lepši je Bred Pit od mene :rotf:
Italic recenica iz tvog posta takodje mi je problematicna.
Mudrost jednog našeg velikana :) izguglaj ;)
Da li nas definisu misli ili dela?
Dela!
Zar smo tako dvolicni da radimo jedno a mislimo drugo?
Ne, dvolično je kad mislimo jedno a pričamo (pišemo) drugo.-- A činimo po principima i opšte prihvaćenim društvenim normama - po moralu.

Šta je prevara a šta nije?!

Šta je grah a šta nije?!

Možda je konkretnije pitanje, koje ti lakše može pomoćida dođeš do svog zaključka

Da li prevaru možeš podneti ili ne?
(I ako ti činiš i ako si prevaren)
To je sasvim druga tema, nisam htela jos I to pitanje da postavim, ali mi je palo na pamet.
To je nastavak ovog mog pitanja.

Recimo saznanje da si prevaren menja dosta toga. Sve dok ne saznaš tvoj odnos je takav kakav je a posle saznaja se menja (pogoršavacili radiš na poboljšanju)

Isto i koda činiš nesto što ti ne smatraš prevarom a nekome je to ocigledna prevara (po njegovim standardima i kriterijumima).
Ili kad činiš prevaru a nadaš se da se neće doznati.

Recimo slusala sam izlaganje gde se osoba brani time da dok nemaaju neki konkretan dogovor o budučnosti i dugovečnom zajedničkom životu svako švrljanje ne smatra prevarom. Već ako je tu brak ili neka trajna zajednica e onda je to prevara.

Ili ona varijanta ako je samo kres varijanta onda nije ako ima nekih emocija odna jeste.

Recimo nikad mi nije bilo jasno kao da tretiram ovaku neku situaciju:

Setim se kako sam se seksala sa bivšim ili kakao smo se igrali u nekoj situaciji.
I sada hoću to da uradim sa sadašnjim. Nista mu ne kazem o bivšem ali non stop dok se akcija prolazi mi bivsi kroz glavu. Upoređujem kako je bivsi reagovao a koao sadasnji reaguje i tako...

Recimo nikad mi nije bilo jasno kao da tretiram ovaku neku situaciju:

Setim se kako sam se seksala sa bivšim ili kakao smo se igrali u nekoj situaciji.
I sada hoću to da uradim sa sadašnjim. Nista mu ne kazem o bivšem ali non stop dok se akcija prolazi mi bivsi kroz glavu. Upoređujem kako je bivsi reagovao a koao sadasnji reaguje i tako...
Rekla bih da je to sve prirodno, ljudski, normalno.
Ne brisemo secanja.

Back