Hleba preko pogače?

SilverStar

Poznat
Poruka
9.755
Jednostavno pitanje.

Da li tražite hleba preko pogače?

Navešću nekoliko primera:

- osoba koja ne voli biti sama izabere partnera koji joj bas i nije po volji, ali bolje je i to, nego samoća. U međuvremenu, uvek je u potrazi za nečim boljim.

- osoba koja je u dugoj vezi/braku pa joj je malo dosadila samo pažnja partnera, pa se pažnja traži i na drugim mestima tipa fb, insta, forum, šta god.

- osoba koja je u dugoj vezi/braku, ali partner ne ispunjava sve njene zahteve, pa je u potrazi za još nekim partnerom/partnerkom koji ce popuniti te praznine.

afera.jpg

Kakvo je vaše razmišljanje na ovu temu?

Da li je trava uvek zelenija na drugoj strani?

Ozbilljno, na radim to. Ako mi neko nije dovoljno zanimljiv neću ni ući u "vezu". Ako se ohladim i smeta mi ta osoba sa kojom sam u vezi, sigurno neću da tražim drugog dok sam sa njom. Red poteza je da prvo prekinem, pa tražim.

Ako osetim da mi je trava zelenija na drugoj strani, znači da ne cenim dovoljno svoju travu, što opet znači da sam nezadovoljna, što znači da to nema smisla.
Želim samo nešto u čemu ću biti punim srcem. U međuvremenu, nećemo se lagati da je savršeno nešto što nije. Sreća pa postoje privremene veze i neobavezne veze, pa može biti lepo i na distanci.

Cesto je na drugoj strani "zutija", ali mi to ne daje utehu za moju "zutu" travu...
Ne razmisljam o drugima. Poredim se sa sobom od juce, a gledam u onu sebe, kakva sutra zelim biti.
Ne lazem sebe. Mislim, ne vise.
Ne trazim rep za svaku rec.
Svako drugacije i vidi i definise taj hleb i tu pogacu, i zeleniju travu.
Naknadna pamet ne postoji.
Kajanja nemam. Uradila sam kako sam najbolje umela - tada, takva ja. Nikog povredila nisam, a ako sam i lagala, lagala sam sebe.

Posto vidim na sta zapravo ciljas, reci cu.. prevare su cisto zamajavanje, uglavnom sebe samog. Postoje ljudi, kojima ni sa kim nije dobro, tj. dovoljno dobro, jer njima sa samima sobom nije dobro. Te rupe u dusi se ne popunjavaju duzim k. urcem, uzom i mladjom p.ckom.
To, na sta ciljas ovim pitanjem, je cisto zamajavanje samoca sebe. A zivot ide.

Jednostavno pitanje.

- osoba koja ne voli biti sama izabere partnera koji joj bas i nije po volji, ali bolje je i to, nego samoća. U međuvremenu, uvek je u potrazi za nečim boljim.

- osoba koja je u dugoj vezi/braku pa joj je malo dosadila samo pažnja partnera, pa se pažnja traži i na drugim mestima tipa fb, insta, forum, šta god.

- osoba koja je u dugoj vezi/braku, ali partner ne ispunjava sve njene zahteve, pa je u potrazi za još nekim partnerom/partnerkom koji ce popuniti te praznine.

Pogledajte prilog 1192576

Pa moje je razmišljanje sledetje

Kad vidim da se otvara nova tema puna varijanti i pitanja a postavljač nije izneo svoj stav ručka li spokojno i zadovoljno pogaču ili i on traži leba preko pogače

:))))

Jednostavno pitanje.

Ja volim pogacu, ne treba mi hleb...
Travu ne konzumiram ni na jedan nacin.

Jednostavno pitanje.

Ne.

Imam boemski život iza sebe, ali nikad nisam birala partnere po principu "ovaj mi je dosadio". Dosada je lični problem, ne tuđ, i niko drugi nije odgovoran za njega do tebe (osim ako si psihopata, ali to je neka skroz druga priča).

Partnere sam ostavljala ne zato jer je "tamo trava zelenija", već jer su se prethodni debelo kompromitovali. U nekim stvarima koje su mi bitne. Osnova je bio gubitak poverenja (NE: jao on mene vara; VEĆ: ebote, ovaj je frustriraniji nego ja i ne ume leba zaraditi ni za sebe kamoli za druge). Naravno, ako dođe do varanja, to je automatski prekid.

Trava nije uvek zelenija. Tako razmišljaju deca. Tipa, ako promenim čoveka, promeniće mi se život. Ok, to može da bude (meni se desilo) ali nije pravilo, štaviše. Promena partnera nema veze ni sa čim ako smo sami frustrirani i imamo sto ličnih problema. Partner nije tu da vas popravlja. On može i treba da vam pruži podršku (AKO je vredan partner) ali nije automehaničar, i niste mu došli na remont. Sve polazi iz sopstvene glave. Partner je neko ko vas nadograđuje - ne neko ko rešava sve probleme na planeti i vaše lične pride.

Kako ne umeš da čitaš, ona nije tu da rešava njegove probleme, on je tu da reši njene.

---

To ti je kao sa plaćanjem pića, ne važi isto za m i za ž
Otprilike. Ne sasvim, jer niko nije tu da reši sve moje probleme, već se prosto neke stvari podrazumevaju. Ja nisam leftičar, nisam pristalica toga da žena izdražava muškarca i slično. Niti cenim muškarce koji ne umeju zaraditi sopstveni hleb - ili, naopako bilo, svaki mesec trče mami da im da para a imaju 40 godina.

Back