lima
Aktivan član
- Poruka
- 1.630
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to je u redu dizajnerski ja nisam rekao da logo nema smisla, već da sama ZSO ne postoji...Pogledaj malo bolje... Amblem ZSO ima smisla i vise nego sto se cini na prvi pogled.ocila / krst / bozur...
амблем неке области (територијалног ентитета) је увек, сам по себи, погрешан (без обзира колико је успешан са становишта естетике или симболике), из простог разлога јер није грб. амблем је увек идентитет нижег реда, и у свести Европљана указује на проблем. оно што је означено амблемом проблематично је. зато не треба очекивати да ЗСО КиМ својим амблемом укаже на некакав легитимитет или историјска права, него пре на некакву “израслину”.Pogledaj malo bolje... Amblem ZSO ima smisla i vise nego sto se cini na prvi pogled.ocila / krst / bozur...
Cini mi se da Francuska i Italija imaju samo državni amblem!амблем неке области (територијалног ентитета) је увек, сам по себи, погрешан (без обзира колико је успешан са становишта естетике или симболике), из простог разлога јер није грб. амблем је увек идентитет нижег реда, и у свести Европљана указује на проблем. оно што је означено амблемом проблематично је. зато не треба очекивати да ЗСО КиМ својим амблемом укаже на некакав легитимитет или историјска права, него пре на некакву “израслину”.
колико знам, Француска нема чак ни званичан амблем, тај горе је у неформалној употреби. али амблематика (коју си дао за пример) је овде манифест републиканизма и ништа друго. дакле, идеолошка порука. а чак и те предводнице републиканске идеје у Европи за јединице својих локалних самоуправа увек и редовно имају грбове, а не амблеме.Cini mi se da Francuska i Italija imaju samo državni amblem!
![]()
![]()
јако је битно да наше (српске) општине и институције на окупираном КиМ по питању свог визуелног идентитета (симбола) делују апсолутно перфектно. и то перфектно по мерилима западног човека (дакле, обавезно чиста и савршена хералдика) да би се направила потпуна дистинкција у односу на албанску амблематику.
Ne znam da l je zvanican ili ne, ali se nalazi na skoro svim dokumentima (pasosi, LK), na ambasadama...колико знам, Француска нема чак ни званичан амблем, тај горе је у неформалној употреби. али амблематика (коју си дао за пример) је овде манифест републиканизма и ништа друго. дакле, идеолошка порука. а чак и те предводнице републиканске идеје у Европи за јединице својих локалних самоуправа увек и редовно имају грбове, а не амблеме.
Увек се згрозим кад видим овај амблем СР Србије. Огњила без крста као да се купају у крви. Овде се не види, али у приказима штит изгледа као оивичен конопцeм. Мислим да је о томе негде писао Ацовић. Сабласно знамење у сваком случају.
Увек се згрозим кад видим овај амблем СР Србије. Огњила без крста као да се купају у крви. Овде се не види, али у приказима штит изгледа као оивичен конопцeм. Мислим да је о томе негде писао Ацовић. Сабласно знамење у сваком случају.
![]()
Није га се нико одрекао. Он је био једно време коришћен од стране кнезова Рашковића и под њиховим утицајем доспео је у Хабзбуршку монархију. Мада, изгледа да је тамо био познат и од раније, али кроз хералдичо наслеђе Млетачке. Користио се у Устаничкој Србији, а користи се и данас у српској муниципалној хералдици.Cudno mi je da smo se tako lako odrekli grba Raske...
![]()
Један од предлога грба Краљевине Србије из 1882 године.Усвојен је овај данашњи.
današnji je drugačiji, grb kraljevine je na mom profilu. danas je orao drugačiji, više liči na papagajaЈедан од предлога грба Краљевине Србије из 1882 године.Усвојен је овај данашњи.
Грб је исти, емблазон се мало разликује.današnji je drugačiji, grb kraljevine je na mom profilu. danas je orao drugačiji, više liči na papagaja
Pitanje je sad koliko je odlican ukoliko ga i 10 godina nakon usvajanja narod ne prihvata ?!Грб је исти, емблазон се мало разликује.
Настао је 2010 године и рад је хералдичара Љубодрага Грујића.
https://www.czipm.org/gruja_grb.html
Одличан посао је направио.
To je grb prve kineske republikeKomunisti i masoni mrze hrišćanstvo i njegov simbol (krst) i dan danas imao taj isti simbol sa grba SR Srbije u upotrebi (ocila bez krsta)
![]()
па ваљда су за круну и њен изглед најпозванији саветници Круне. неће о томе ваљда да се пита неки водоинсталатер или бравар.Drugo, i Acovic i Grujic koji su radili na tom resenju su clanovi Krunskog saveta, pa verovatno otud i podmetanje ovolike krune