Meni to nema smisla...

je l to onda znaci da Grcka nije suverena? Nemacka, Francuska, Italija, Svajcarska... valjda se podrazumeva suverenitet drzave... ?!
U svakom slucaju, cini mi se da ne postoji drzava na svetu, ukljucujuci i sve monarhije, koja ima vecu krunu na zastavi od SRB.
Jos nisam cuo za nekog heraldicara u SRB koji nije clan tog Krunskog saveta ili da ima neke veze s crkvom... 2004. kada je doneta preporuka o koriscenju simbola i himne Kraljevine Srbije kao simbola Republike Srbije, predsednik NSRS je bio Predrag Markovic koji je i pokrenuo tu inicijativu... gle cuda i on clan Krunskog saveta... Grb uoblicavao arhitekta Acovic, clan krunskog saveta... 2009. usvojen zakon o drzavnim simbolima, novu stilizaciju odradio prof. engleskog jezika Ljubodrag Grujic, kako se sam potpisuje Heraldicar kraljevskog doma Karadjordjevica... i onda tako dobijemo kraljevsko-crkvenu himnu i simbole...

mada, iz himne je izbacen kralj... ali kruna na grbu ostade
Narod je na jedinom ikada odrzanom referendumu od drzavnim simbolima izglasao krst sa ocilima za grb i Mars na Drinu kao himnu... ali ko pita narod...