Што се тиче ове плаво црвене затсаве, романтичарски гледано, јако је лепо да средњовековна застава по бојама личи на данашњу тробојку Србије. Међутим, реално посматрано, скоро је немогуће да је била црвено плава двобојница. пре свега у то доба затсаве су биле различитих облика, аали обично коцкасте (стегови) и троугласте или оштрих ивица. Ова затсава била је од црвеног и плавог платна, а највероватније је по мотивима и обликом личила на остале средњовековне затсаве које данас имамо сачуване. Сви грбови Немањића су апокрифни, јер они нису имали грб. А чак и да јесу сигурно не би био на застави. Ми знам0о за њихов стег и ако се инсистира да Србија има средњовековне симболе, само та затавва би дошла у обзир. Међутим, људи често не свхатају да ми нисмо као слободна држава настали 1995. попут неких комшија. Србија током модерног доба има веома интересантну и богату историју и на сву срећу наши савремени симболи показују тј континуитет. Орао симболише средњовековну краљевину, штит са огњилима модерну кнежевину, а цео грб, заједно са љиљанима, модерну краљевину, на коју се Србија позива и тако је очуван континуитет целокупне историје наше државности. Поштујем труд господина Николића, али заставе које сте представили су кич посткомунистичког српског национализма.