Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne razumem se bas u politiku,ali mislim da imam logiku

zbog cega se grad jos vise zaduzuje,i uzimamo kredit od nekakve banke za nabavku stranih autobusa....zar nije jeftinije kod ikarbusa...a gde je ona krilatica `kupujmo domace`

zbog cega se grad jos vise zaduzuje,i uzimamo kredit od nekakve banke za nabavku stranih autobusa....zar nije jeftinije kod ikarbusa...a gde je ona krilatica `kupujmo domace`

ta krilatica se odnosi na krajnje korisnike recimo kupujmo domace preskupe autobuske karte
sto se tice tehnologije i proizvodnje vazi suprotno pravilo - unistimo domace da bi uvozili sto vise

Zato sto je grad pre punih godinu dana platio jedno 25 autobusa od Ikarbusa... i ne zna kada ce da budu isporuceni.

I pored svega ovoga, Djilas cesto ponavlja da i pored kredita od stranih banaka (tih ugovora) grad tezi tome da saradjuje sa domacim firmama. Cak je najavio direktnu kupovinu vozila od Ikarbusa pored pomenutog ugovora.

A zasto Rusi nisu? Jel nisu hteli, mogli... jel ih nismo zvali? Ja ne cuh da ruska ponuda uopste postoji. Gradska opozicija bi tako napravila pravi potez, a ne sa ovim zagundjavanjem na odluku grada (a jadna nam je gradska opozicija kad ja treba da ih ucim kako se radi).

Je l' Rusi daju kredit od koliko ono 800 miliona. Ali verovatno da tu nema trange frange, ja tebi vojvodo, ti meni serdare.

Drugo sta ima ko da daje kredit. Kad se vec raspisuje tender moze da se kaze da su uslovi placanja glavni kriterijum za izbor ponude. Pa ko ponudi placanje na rate, po isporuci itd dobija posao, ko hoce avans 100% ispada. To je svakako bolje nego kredit.

Па за кога онда Икарбус прави аутобусе кад их ми не купујемо? За Боцвану?

Kupujemo itekako. Ko hoce neka pogleda u ciji autobus ulazi kada se vozi.
Za jedan slucaj (koji je izglasan) su uslovi kredita bili takvi da Ikarbus nije mogao da ucestvuje, ali je gradonacelnik vec najavio sledecu kupovinu autobusa od njih. Valjda pratite sta gradonacelnik prica?

Je l' Rusi daju kredit od koliko ono 800 miliona. Ali verovatno da tu nema trange frange, ja tebi vojvodo, ti meni serdare.

Drugo sta ima ko da daje kredit. Kad se vec raspisuje tender moze da se kaze da su uslovi placanja glavni kriterijum za izbor ponude. Pa ko ponudi placanje na rate, po isporuci itd dobija posao, ko hoce avans 100% ispada. To je svakako bolje nego kredit.

Daju ukupno milijardu - republici. Grad sa time nema nista.

Djilasova izjava, danasnja Politika
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/GSP-kupuje-nove-autobuse.sr.html
Он сматра да је за Београђане најважније да у току следеће године стигне 180 зглобних аутобуса и да, уз обавезу коју су надлежни у граду преузели, од домаћих произвођача купе још 100 соло аутобуса.

Pa, ako Ikarbus ne moze da se izbori u domacoj konkurenciji za 100 autobusa, onda nemam sta da im porucim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back