Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta više, mislim da ih u (beo) vozovima ni nema. Ne zbog "ljudskog" faktora, nego nisu ni postavljani...

U beovozovima ih nema, dok u bgvoz odavno nisi ušla. Štos kod bgvoza je što su prvo ugradili busplus aparate, onda im je neko svima zabio nož kao da je hteo da ih probode u srce, da bi pre jedno pola godine ih ponovo opravili i ugradili. E sad, mašinovođe često puta zaborave da upale uređaje kada krenu, pa se to desi za jedno dve stanice od polaska.

BG voz ima samo jednu liniju: Pancevacki most - Batajnica. Idu cesto, na skoro 15tak minuta i njih su ukljucili u sistem BusPlusa. Jedna kompozicija ima standardno 4 vagona (2 lokomotive-vagoni, 2 vagona). Vagoni imaju dva odeljka sa sedistima i svaki ima po jedan BusPlus validator. Znaci u jednoj kompoziciji bi trebalo da ih bude 8 (sto je oko 1530e po validatoru). Zglobni autobus ih ima 4 (oko 1270e), a obicni autobusi i trolejbusi 3 (oko 1390e). Ocigledno je da su ugradili troskove ugradnje validatora prema vozilima (i boktepita kojim kriterijumima). Svejedno, cene su smesno visoke, posebno kad se uzme u obzir nekvalitet uredjaja i odradjivanje ugradnje onako slosersko-amaterski. Al' boli ih q. moze im se, sve je na njihovoj strani, cak i poneki likovi sa Krstarice (koji opet imaju bar neku fiktivnu vlast).

U BG vozu rade validatori skoro uvek, ali kontrole zato nema ni od korova.

da, ali izgleda kao klasican bus.. samo mnoooogo kraci...nije model ovih minibuseva sto deru :)
Nema to veze sa tipom vozila. Linije koje imaju oznaku "E" nisu deo integrisanog tarifnog sistema i u njima se plaća karta 145 dinara. Linije koje nemaju oznaku "E" (24, 26L, 60, 85, 522...) jesu deo integrisanog tarifnog sistema ("ITS") i važe bus plus kartice.
Što se tiče tipa vozila, ima i jednih i drugih i na "E" linijama, i na "ITS" linijama. Oni što izgledaju kao običan autobus, ali su kraći su Ikarbusovi IK-107, a svi ostali su uvozni, mečke i razni drugi. Ja inače ne podnosim IK-107, jer zvrči kao traktor.
Jezivo je što IK-107 vozi i na liniji A1 koja vozi do aerodroma i gde je cena karte, koliko se sećam, 250 dinara!!!

danas isla do Tresnje lastnim manjim bus-om na liniji 491....cist ko suza,nema guzve,a i praznik je,pa uredno a i sa zadovoljstvom otkucah kartu:andjeo:
u povratku se vozih sa zutim bus-om gsp na liniji 408...pristojno je bio cist,ali majko mila,on je u fazi raspada koliko tandrce,stuca i kaslje...vrata kad se otvore,mora neko da im povuce da bi se zatvorila.kartu zbog toga nisam kucalaz:p

Zamisli ima i nas, mnogo vise od par, koji su protiv pljackanja drzavnih (zapravo nasih) para :mrgreen:

Da smo vise placali karte i markice - grad ne bi morao da uvodi busplus.

Da smo vise placali tv pretplatu - ne bi bilo toliko reklama (a kazu da Djilas ima vecinu toga na rts-u).

Iz dva vrlo ostra primera zakljucujem da je prethodno stanje bilo bolje, ali da je drzava morala da se snadje, posto u proseku ne placamo dovoljno. Mislim da ne bi bio odusevljen ako se ustanovljeni princip nalazenja para nastavi. Drzava nece da odustane od iznosa koji je planiran.

Da smo vise placali karte i markice - grad ne bi morao da uvodi busplus.

Da smo vise placali tv pretplatu - ne bi bilo toliko reklama (a kazu da Djilas ima vecinu toga na rts-u).

Iz dva vrlo ostra primera zakljucujem da je prethodno stanje bilo bolje, ali da je drzava morala da se snadje, posto u proseku ne placamo dovoljno. Mislim da ne bi bio odusevljen ako se ustanovljeni princip nalazenja para nastavi. Drzava nece da odustane od iznosa koji je planiran.

Više meseci sam slušala svađe naroda i kontrolora na autobuskoj stanici kod Sava Centra. I neverovatno kažu narod nema leba da jede a vi ga izbacijete iz autobusa, uopšte ne shvataju da i taj hleb koji bi da jedu moraju da plate, ali to se valjda smatra normalnim, ali prevoz da se plati nema šanse. Nikad se nisam švercovala ali mi se desilo napr da promenim torbu i da uleti kontrola i ja tek tad shvatim da nemam markicu pa platim umesto kazne od 1500, 600 dina na šalteru kad im pokažem sutradan da posedujem markicu i povlasticu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back